[FSX] Problem ze scenerią OMDB

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Lindberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 56
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 21:45
Skąd jesteś: Poland

[FSX] Problem ze scenerią OMDB

Post autor: Lindberg »

Witam, jak w temacie. Byłem cierpliwy kilka lat ale wreszcie straciłem cierpliwość. Jak pozbyć się tego kwadratu na Rwy 30L. Jest dosyć denerwujący aczkolwiek nie powoduje żadnych skutków ubocznych. Po prostu przelatujesz przez niego i widzisz dalej pas. Tylko trochę głupio tak wlatywać w taką czarną dziurę.
Pozdro.

Edytuję i nie wiem jak dodać załącznik (zdjęcie).
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Posty: 2730
Rejestracja: pt 18 lut, 2005 01:25
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Ale co to za sceneria? Darmowa/płatna?
viewtopic.php?p=112129#112129
Screeny wrzuć na jakiś hosting, np. https://imgur.com/ a później tylko odnośnik bądź zagnieżdżenie z tagami [img].
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG Z390 TOMAHAWK, i5 9600K, 2x16GB dual, GTX1080, W10, P3D 4.5
Lindberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 56
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 21:45
Skąd jesteś: Poland

Post autor: Lindberg »

Tak masz rację, przede wszystkim jasny tytuł.
Sceneria FlyTampa - Dubai.
Mam ją już kupę lat ale jakieś 2-3 lata temu po reinstalce systemu pojawił się ten wielki czarny kwadrat na pasie 32L.
Co do zdjęcia - nie jestem za mocny w tym co powinienem zrobić, żeby je umieścić pod postem. Naciskam "załącz plik", potem "przeglądaj" pokazuje się nazwa pliku, potem "dodaj załącznik" (rozmiar 240 kb) i ... nic. Nie załącza.
A podany przez Ciebie sposób to dla mnie zupełna amba. Może mógłbym zdjęcie wysłać na Twojego maila. A Ty jak byś miał czas to zamieściłbyś w tym temacie.
???
Pozdro.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Posty: 2730
Rejestracja: pt 18 lut, 2005 01:25
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Problemem jest albo piracka kopia albo problemy z mechanizmem aktywacji:
http://flytampa.org/forum/viewtopic.php ... 64&p=25296
https://www.flytampa.org/forum/viewtopic.php?t=5895

Ewentualnie jest jakiś patch:
http://flytampa.org/forum/viewtopic.php ... 994#p41994
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG Z390 TOMAHAWK, i5 9600K, 2x16GB dual, GTX1080, W10, P3D 4.5
ODPOWIEDZ