Servinfo

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

filipsabatowicz
Cadet
Cadet
Posty: 32
Rejestracja: czw 04 wrz, 2008 06:56
Skąd jesteś: EPBY/LOWW

Servinfo

Post autor: filipsabatowicz »

Witam.
Mam pytanie dotyczące programu servinfo, mianowicie jest tam taka opcja, która po kliknięciu na nazwisko jakiegoś pilota lub jakiś symbol samolotu pokazuje nam tabelkę , w której są dane dotyczące lotu ( plan lotu, wysokosc, skaąd i dokąd leci, oraz często logo linii lotniczych ). Pytanie właśnie dotyczy tego logo. Jak umieści logo w tej tabelce???
Pozdrawiam
pkris
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 211
Rejestracja: pt 09 lis, 2007 11:00
Skąd jesteś: Rybnik

Post autor: pkris »

Sprawdź podkatalog logos.
Obrazek
filipsabatowicz
Cadet
Cadet
Posty: 32
Rejestracja: czw 04 wrz, 2008 06:56
Skąd jesteś: EPBY/LOWW

Post autor: filipsabatowicz »

No ok, logosy są, ale jak je tam umieśić?
Dzięki.
Rafal
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 61
Rejestracja: pn 31 lip, 2006 16:35
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: Rafal »

To logo się pojawia w zależności od tego jaki masz callsigna nie malowanie.
pkris
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 211
Rejestracja: pt 09 lis, 2007 11:00
Skąd jesteś: Rybnik

Post autor: pkris »

Logo, jakie widzisz obok kogoś, zależy od tego, jaki ten ktoś ma callsign.
W katalogu logos musisz mieć oczywiście plik odpawiadający temu callsignowi.
Jeśli ktoś będzie miał callsign ABC123 i będziesz miał w katalogu logos plik ABC.bmp, to zobaczysz obok niego logo zawarte w pliku ABC.bmp.
Jeśłi takiego pliku nie będzie, logo nie zobaczysz.

Jeśli wymyśłisz sobie callsign CCC123 i stworzysz odpowiednie logo, które umieścisz w pliku CCC.bmp, to żeby inni widzieli to logo, musieli by równieź posiadać ten stworzony przez Ciebie plik CCC.bmp u siebie w katalogu logos.
Obrazek
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Posty: 2725
Rejestracja: czw 05 lut, 2004 09:41
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Posty: 2730
Rejestracja: pt 18 lut, 2005 01:25
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Mały wykop.
Po niedawnych zmianach na serwerach VATSIM, należy podmienić sobie nieco plik .ini programu, żeby przywrócić funkcjonalność, więcej na:
http://forums.vatsim.net/viewtopic.php?p=427142#p427142

[ Dodano: Śro 06 Lut, 2019 18:00 ]
Przyglądnąłem się staremu, dobremu ServInfo. Przygotowałem paczkę - gotowiec dla polskich pilotów.
  • Dodałem wszystkie polskie lotniska z AIP Polska, AIP VFR i AIP MIL
  • Działa przycisk IVAO - pobiera dane
  • Działa przycisk EUROBOOK - pobiera booki
  • Domyślnie otwiera mapę i przybliża na teren Polski
ServInfo 2.02 wersja na kwiecień 2016 r. (3.2 MB)
Cytat z innego forum, post sprzed prawie trzech lat.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG Z390 TOMAHAWK, i5 9600K, 2x16GB dual, GTX1080, W10, P3D 4.5
ODPOWIEDZ