[FSX] PMDG 737NGX

Dział poświęcony płatnym samolotom i śmigłowcom (czyli opinie, recenzje, poradniki). Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Samoloty.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

adiks7
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 178
Rejestracja: czw 04 lis, 2010 13:56
Skąd jesteś: Mińsk EPMM

Post autor: adiks7 »

Ja zainstalowałem od nowa i wszystko działa, radar u mnie klikalny ale nie działa, czy tylko z Active Sky next działa?, czy np z 2012, ja ogólnie używam opusa z rexem. Z wyglądu inne wyświetlacze Pedalstel, trzeci przycisk C/R na Mipie chyba od WXr, ale nie działa.
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl
Misiok
Cadet
Cadet
Posty: 28
Rejestracja: pn 09 gru, 2013 13:57
Skąd jesteś: Świętochłowice

Post autor: Misiok »

Mam pytanie do znawców, które pewnie powinno się znaleźć w dziale "Dla początkujących", ale dotyczy PMDG 737: gdy chcę zacząć lot w nocy i jest zupełnie ciemno jak mam włączyć jakiekolwiek podświetlenie, żeby znaleźć przełącznik akumulatorów?
adiks7
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 178
Rejestracja: czw 04 lis, 2010 13:56
Skąd jesteś: Mińsk EPMM

Post autor: adiks7 »

Emergency Exit Light na Overheadzie nad przyciskami do zapięcia pasów.

[ Dodano: Pią 13 Mar, 2015 12:55 ]
Screen z działającego radaru pogodowego w 737, dzisiejsza pogoda w Warszawie, ściągnąłem demo ASN i z nim faktycznie działa, mam więc tydzień aby pocieszyć się radarem pogodowym w 737, nie zamierzam płacić za tę funkcję 44 euro. Szkoda że zrobili radar tak by działał tylko z tym silnikiem, trochę zobowiązujące, pod tym względem wolę Airbusa.
Obrazek
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl
Misiok
Cadet
Cadet
Posty: 28
Rejestracja: pn 09 gru, 2013 13:57
Skąd jesteś: Świętochłowice

Post autor: Misiok »

Chyba mnie nie zrozumiałeś - ja wiem, którym przełącznikiem włącza się poszczególne światła, ale w sytuacji gdy coś widać. Gdy masz absolutnie czarny ekran, to Twoja odpowiedź jest cokolwiek nie na temat. W PMDG 777 po naciśnięciu na klawiaturze L włącza się oświetlenie kabiny, chciałem wiedzieć, czy w 737 też jest jakiś "patent".
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Posty: 2730
Rejestracja: pt 18 lut, 2005 01:25
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

adiks7 pisze:Szkoda że zrobili radar tak by działał tylko z tym silnikiem
Albo prawdziwe odwzorowania tego co obok samolotu albo udawane chmurki na ekranie radaru w ramach tego, co przekazuje FS do samolotu.
Wybrali jak najlepsze odwzorowania tego co dookoła na wyświetlaczu samolotu. Do tego jest wymagana ścisła współpraca program meteo - samolot (a raczej moduł odpowiedzialny za radar meteo).
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG Z390 TOMAHAWK, i5 9600K, 2x16GB dual, GTX1080, W10, P3D 4.5
adiks7
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 178
Rejestracja: czw 04 lis, 2010 13:56
Skąd jesteś: Mińsk EPMM

Post autor: adiks7 »

Chodzi mi o to, że ograniczyli do jednego silnika, w takim razie radar powinien współpracować z innymi jak Opus, Rex. Nie uważam żeby ASN odwzorowywał dokładnie to co na zewnątrz, lepiej idzie to Opusowi, więc skoro radar pobiera informacje z silnika, powinien je pobierać ze wszystkich dostępnych.
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl
airland
Cadet
Cadet
Posty: 2
Rejestracja: ndz 14 wrz, 2014 11:15
Skąd jesteś: Słupsk

PMDG 737NGX

Post autor: airland »

Witam.
Od pewnego czasu rozważam zakup PMDG 737NGX do FSX Steam Edition. Zastanawiam się, czy PMDG pójdzie na takim systemie: Windows 7 64 bit
5th Generation Intel® Core™ i7-5500U Processor
Intel® Turbo Boost Technology 2.0.

Proszę o odpowiedź.
Awatar użytkownika
Adam73
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 174
Rejestracja: pt 11 lip, 2008 21:18
Skąd jesteś: POZnan*

Post autor: Adam73 »

U mnie na takim sprzęcie: Win7 HE 64Bit SP1, Intel I5-2300, Ram: 4GB, GeForce GTX 550 Ti PMDG 737NGX pracuje bardzo płynnie a fps-y utrzymują się na poziomie 20-25.
Windows 10 HE 64Bit, Gigabyte Z390 Gaming X, Intel I7-9700K, Ram: 16GB, GeForce RTX270, 2xSSD, 1xM2
adiks7
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 178
Rejestracja: czw 04 lis, 2010 13:56
Skąd jesteś: Mińsk EPMM

Post autor: adiks7 »

Czy może ktoś z Was udostępnić painkita do 737-8, ten na stronie który zajmuje 17 mb, jest nie taki, jak np. poradniku https://www.youtube.com/watch?v=ukI_Ipa9U5U pliki są zupełnie inne niż na filmie instruktażowym w 2:25 min
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl
Awatar użytkownika
Vesper
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 196
Rejestracja: czw 31 lip, 2008 10:22
Skąd jesteś: Kraśnik/EPLR

Post autor: Vesper »

Pobrałeś paintkit dla 737 z FS2004, na 7 pozycji od góry jest ten którego szukasz, waży chyba 454 mb.
lukasrz
Cadet
Cadet
Posty: 39
Rejestracja: śr 31 sty, 2018 15:33
Skąd jesteś: LUBLIN

Post autor: lukasrz »

Witam,

Długo latałem na defaultowym malowaniu PMDG, do czasu gdy ściągnąłem 737-900 w malowaniu United Airlines(ale i nie tylko) ma dodatkowe pokrętło pod głównym pokrętłem HDG, ktoś wie co ono robi? Na logikę zmienia skalę/szybkość zmiany wartości, ale jakby nie działa...

Obrazek
Serwis elektroniki, notebooków, BGA, SMD.
PC: i7 2600K@5,1GHz, 8GB DDR3 1600MHz, GTX 960 2GB, 240GB SSD IRDM (MLC)
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Posty: 2730
Rejestracja: pt 18 lut, 2005 01:25
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

To bank angle selector. Ogranicza przechylenie samolotu w modach HDG i VOR autopilota.

https://www.slideshare.net/theoryce/autoflight-part-1 - 67.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG Z390 TOMAHAWK, i5 9600K, 2x16GB dual, GTX1080, W10, P3D 4.5
lukasrz
Cadet
Cadet
Posty: 39
Rejestracja: śr 31 sty, 2018 15:33
Skąd jesteś: LUBLIN

Post autor: lukasrz »

Wielkie dzieki !!
Serwis elektroniki, notebooków, BGA, SMD.
PC: i7 2600K@5,1GHz, 8GB DDR3 1600MHz, GTX 960 2GB, 240GB SSD IRDM (MLC)
ODPOWIEDZ