Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Servinfo
Autor Wiadomość
filipsabatowicz
Cadet


Imię: Filip Sabatowicz
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 32
Skąd: EPBY/LOWW
Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 12:17   Servinfo

Witam.
Mam pytanie dotyczące programu servinfo, mianowicie jest tam taka opcja, która po kliknięciu na nazwisko jakiegoś pilota lub jakiś symbol samolotu pokazuje nam tabelkę , w której są dane dotyczące lotu ( plan lotu, wysokosc, skaąd i dokąd leci, oraz często logo linii lotniczych ). Pytanie właśnie dotyczy tego logo. Jak umieści logo w tej tabelce???
Pozdrawiam
 
 
pkris
Turboprop Captain


Imię: Piotr
Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 211
Skąd: Rybnik
Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 12:25   

Sprawdź podkatalog logos.
_________________
 
 
filipsabatowicz
Cadet


Imię: Filip Sabatowicz
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 32
Skąd: EPBY/LOWW
Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 12:35   

No ok, logosy są, ale jak je tam umieśić?
Dzięki.
 
 
Rafal
Light Planes Captain


Imię: Rafał
Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 61
Skąd: EPKK
Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 12:57   

To logo się pojawia w zależności od tego jaki masz callsigna nie malowanie.
 
 
pkris
Turboprop Captain


Imię: Piotr
Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 211
Skąd: Rybnik
Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 13:05   

Logo, jakie widzisz obok kogoś, zależy od tego, jaki ten ktoś ma callsign.
W katalogu logos musisz mieć oczywiście plik odpawiadający temu callsignowi.
Jeśli ktoś będzie miał callsign ABC123 i będziesz miał w katalogu logos plik ABC.bmp, to zobaczysz obok niego logo zawarte w pliku ABC.bmp.
Jeśłi takiego pliku nie będzie, logo nie zobaczysz.

Jeśli wymyśłisz sobie callsign CCC123 i stworzysz odpowiednie logo, które umieścisz w pliku CCC.bmp, to żeby inni widzieli to logo, musieli by równieź posiadać ten stworzony przez Ciebie plik CCC.bmp u siebie w katalogu logos.
_________________
 
 
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2863
Skąd: EPPO
Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 13:15   

http://www.airlinecodes.co.uk/airlcodesearch.asp
Zamykam.
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2798
Skąd: KDA
Wysłany: Śro 07 Wrz, 2011 20:47   

Mały wykop.
Po niedawnych zmianach na serwerach VATSIM, należy podmienić sobie nieco plik .ini programu, żeby przywrócić funkcjonalność, więcej na:
http://forums.vatsim.net/...=427142#p427142

[ Dodano: Śro 06 Lut, 2019 18:00 ]
Cytat:
Przyglądnąłem się staremu, dobremu ServInfo. Przygotowałem paczkę - gotowiec dla polskich pilotów.

Dodałem wszystkie polskie lotniska z AIP Polska, AIP VFR i AIP MIL
Działa przycisk IVAO - pobiera dane
Działa przycisk EUROBOOK - pobiera booki
Domyślnie otwiera mapę i przybliża na teren Polski

ServInfo 2.02 wersja na kwiecień 2016 r. (3.2 MB)


Cytat z innego forum, post sprzed prawie trzech lat.
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b SP1, (FS9.1), FSX SE
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.