Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: konraf
Śro 26 Gru, 2012 18:06
REX PLUS
Autor Wiadomość
krecik1
Cadet


Imię: Marcin
Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 7
Skąd: Wielka Brytania
Wysłany: Nie 23 Gru, 2012 20:54   REX PLUS

Witam wszystkich.
Od pewnego czasu mam problem związany z działaniem REX+.Mianowicie przy ładowaniu pogody do FSX dostaje pewien komunikat.Dołącze zdjęcie do postu,więc będzie wiadomo o co mi chodzi.Wszystko robiłem jak jest zalecane w instrukcji ale nie REX+ nie działa poprawnie.Szukałem na różnych innych forach pomocy ale nie udał się mi znalęść żadnych rozwiązań dla tego zamieszczam ten post i mam nadzieję,żę ktoś będzie miał jakieś rozwiązanie.Pozdrawiam. :(

P.S Dane kompa umieszczam w załączniku.
 
 
West
Light Planes Captain



Imię: Wojtek
Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 91
Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: Pon 24 Gru, 2012 21:38   

A skąd ściągnięty REX?
_________________
i5-4670K + Thermalright HR-02 Macho, Asrock Fata1ty Performance, MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB, Kingston HyperX Black 4GB, Western Digital Blue 1 TB, XFX Pro 550W, Zalman Z3
 
 
krecik1
Cadet


Imię: Marcin
Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 7
Skąd: Wielka Brytania
Wysłany: Wto 25 Gru, 2012 08:55   

Program kupiłem na tej stronie:http://www.flightsimstore.com/product_info.php?currency=USD&products_id=809
Wczoraj otrzymałem także płytę z REX+ od REX GAME STUDIOS ale po instalacji jest ten sam problem i już nie wiem o co tu chodzi i gdzie mogę zrobić.Myślę,że problem jest w moim komputerze ale nie wie jak go znaleść.Dodam tylko,że poprzednia wersja programu działała poprawnie.

Pozdrawiam
 
 
wojtek_84
Jet Captain



Imię: Wojciech
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 901
Skąd: EPKT
Wysłany: Wto 25 Gru, 2012 15:53   

Za dużo mieszasz ;) wersja download, wersja z płyty, jakaś nieokreślona poprzednia wersja - pytanie czy wszystko zostało odinstalowane poprawnie - przy tym co opisałem założył bym, że problem polega na tym, że FSX "pamięta" o jakiejś starej wersji REXa, a w komputerze jest nowsza - i na tej linii powstaje konflikt.

Piszesz z Wielkiej Brytanii więc jak mniemam - nie będziesz miał problemów z napisaniem na forum REXa - z doświadczenia wiem, że działają rewelacyjnie szybko i co tu dużo mówić - mają większe od nas doświadczenie w rozwiązywaniu problemów ze swoim produktem.

Kolekcjonuję rozwiązania problemów więc byłbym wdzięczny za linka do tematu, w którym opiszą rozwiązanie. Z góry dziękuję.
_________________
CalypteAviation.com [PL] / facebook.com/CalypteAviation / C-Aviation.net [EN]
 
 
krecik1
Cadet


Imię: Marcin
Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 7
Skąd: Wielka Brytania
Wysłany: Wto 25 Gru, 2012 23:06   

Dziękuje za Twoją odpowiedź Wojtku_84.Jeśli chodzi o odinstalowywanie to używam do tego programu o nazwie Revo Unistaller Pro i jestem zadowolony z jego działania gdyż usuwa on również wszelkie ślady z komputera oraz z rejestru a mówiąc szczerze to nie mam za dużo wiedzy na temat usuwania pilków z rejestru.Czy wiesz może jak sprawdzić którą wersja REX-a jest zapamiętana przez FSX.Jeżeli tak to czy możesz podać mi sposób jak to sprawdzić proszę.A co do forum od REX-a to jestem z nimi w stałym kontakcie ale nie dostałem jeszcze konkretnego rozwiązania.Próbowałem tych sposobów ale nic nie pomogło dlatego napisałem też na tym Forum.Może znajdzie się jakaś mądra głowa i wskaże rozwiązanie.Poniżej podaje kilka liknków do tego problemu.Pozdrawiam

-http://www.realenvironmentxtreme.com/forums/index.php?/topic/22352-tn20121112-005-wxplus-weather-not-injecting/

-http://www.realenvironmentxtreme.com/forums/index.php?/topic/23408-weather-theme-could-not-be-loaded/

-http://www.realenvironmentxtreme.com/forums/index.php?/topic/23141-injecting-weather-issues/
 
 
CamilosSmith
Cadet


Imię: Kamil
Dołączył: 19 Lut 2014
Posty: 2
Skąd: EPBP
Wysłany: Czw 20 Lut, 2014 00:23   

Odświeżam temat a właściwie problem. Jakie rozwiązanie?!
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 166
Skąd: POZnan*
Wysłany: Nie 04 Cze, 2017 22:39   

Witam,
Zakupiłem program REX Essential+Overdrive HD w Simmarkecie. Program zainstalowałem na dysku C natomiast FSX jest zainstalowany na dysku D. Zgodnie z manualem wszystko skonfigurowałem (przynajmniej tak mi się wydaje) Uruchamiam program następnie wchodzę w zakładkę weather tworzę tam flightplan a następnie klikam na flight now i w tym momencie uruchamia się FSX. Po zalogowaniu na standzie znikają deflautowe chmurki natomiast nie chcą się pojawić się te z REX-a mimo, że one również zostały zgodnie z manualem zainstalowane. Niebo nad PL mam czyste (nawet dzisiaj)Sam silnik pogodowy działa bez zarzutu.
Jakieś pomysły? ;)
_________________
Win7 HE 64Bit SP1, Intel I5-2300, Ram: 4GB, GeForce GTX 550 Ti, SSD 120GB, DX11
 
 
wojtek_84
Jet Captain



Imię: Wojciech
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 901
Skąd: EPKT
Wysłany: Nie 04 Cze, 2017 23:04   

Cytat:
Po zalogowaniu na standzie znikają deflautowe chmurki

Wszystkie chmurki w FSX masz albo domyślne albo REXowe. Nie możesz mieć jednych, które znikną i pojawią się inne. Więc jeśli coś znika to znaczy, że nastąpiło wczytanie pogody i wgrało Ci się bezchmurne niebo.
_________________
CalypteAviation.com [PL] / facebook.com/CalypteAviation / C-Aviation.net [EN]
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 166
Skąd: POZnan*
Wysłany: Nie 04 Cze, 2017 23:11   

Zgadza się. Tylko dlaczego? Nad Poznaniem /w realu/dzisiaj niebo jest pochmurne od rana. Rexowy METAR wskazuje poprawnie a w FSX piękne słońce i ani jednej chmurki
_________________
Win7 HE 64Bit SP1, Intel I5-2300, Ram: 4GB, GeForce GTX 550 Ti, SSD 120GB, DX11
 
 
wojtek_84
Jet Captain



Imię: Wojciech
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 901
Skąd: EPKT
Wysłany: Nie 04 Cze, 2017 23:21   

To może Ci się nie załadowała pogoda?
_________________
CalypteAviation.com [PL] / facebook.com/CalypteAviation / C-Aviation.net [EN]
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 166
Skąd: POZnan*
Wysłany: Nie 04 Cze, 2017 23:25   

No właśnie tego nie wiem. Choć wydaje mi się, że pogoda jest załadowana. Wnioskuję to po QNH, które jest zgodne z metarem. Wojtku, a jak to ewentualnie sprawdzić?
_________________
Win7 HE 64Bit SP1, Intel I5-2300, Ram: 4GB, GeForce GTX 550 Ti, SSD 120GB, DX11
 
 
wojtek_84
Jet Captain



Imię: Wojciech
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 901
Skąd: EPKT
Wysłany: Nie 04 Cze, 2017 23:29   

Wygeneruj rexem inną pogodę i sprawdź czy się zmieni.
_________________
CalypteAviation.com [PL] / facebook.com/CalypteAviation / C-Aviation.net [EN]
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 166
Skąd: POZnan*
Wysłany: Nie 04 Cze, 2017 23:39   

Wygenerowałem. Znalazłem lotnisko z deszczem. Deszcz w FSX pada a chmur brak :( Sprawdziłem daromwym programem pogodowym FSXWX i pogoda jest bez zarzutu. Wnioskuję, że problem jest po stronie REX-a
_________________
Win7 HE 64Bit SP1, Intel I5-2300, Ram: 4GB, GeForce GTX 550 Ti, SSD 120GB, DX11
 
 
wojtek_84
Jet Captain



Imię: Wojciech
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 901
Skąd: EPKT
Wysłany: Pon 05 Cze, 2017 00:30   

Tak wygląda. Czy poprawnie załadowałeś chmury do FSXa? Ile to trwało?
_________________
CalypteAviation.com [PL] / facebook.com/CalypteAviation / C-Aviation.net [EN]
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 166
Skąd: POZnan*
Wysłany: Pon 05 Cze, 2017 07:40   

Ładowanie trwa ok. 3-4 min. Ale mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz. Po wyborze swojego "tematu" w zakładce texture REX nowe textury instaluje do swojego katalogu na dysku "C" czyli tam gdzie jest zainstalowany.
I teraz moje pytanie? czy REX nie powinien zainstalować ich do FSX-a?
_________________
Win7 HE 64Bit SP1, Intel I5-2300, Ram: 4GB, GeForce GTX 550 Ti, SSD 120GB, DX11
 
 
wojtek_84
Jet Captain



Imię: Wojciech
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 901
Skąd: EPKT
Wysłany: Pon 05 Cze, 2017 12:12   

Chyba powinien zainstalować je do FSXa. Ale nie sprawdzę, bo nie mam już zainstalowanego Essentials tylko TD. Możesz zrobić screeny z konfiguracji?
_________________
CalypteAviation.com [PL] / facebook.com/CalypteAviation / C-Aviation.net [EN]
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 166
Skąd: POZnan*
Wysłany: Pon 05 Cze, 2017 18:02   

Zainstalowałem REX-a ponownie. Tym razem jego lokalizacja to C:\REX Essential Plus Overdrive. FSX jest zainstalowany na D:\Microsft Flight Simulator. C i D to dwa osobne dyski SSD. Ponowna instalacja problemu nie rozwiązała :(
Poniżej screeny z ustawieniami.
_________________
Win7 HE 64Bit SP1, Intel I5-2300, Ram: 4GB, GeForce GTX 550 Ti, SSD 120GB, DX11
Ostatnio zmieniony przez Adam73 Pon 05 Cze, 2017 18:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wojtek_84
Jet Captain



Imię: Wojciech
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 901
Skąd: EPKT
Wysłany: Pon 05 Cze, 2017 18:13   

1. I rozumiem, że z tego przeszedłeś do Textures, wybrałeś jakieś chmury, ładowało się 4 minuty, a potem dajesz "Fly", ładuje się symulator i lecisz? Czy tak?

2. Jakie masz (czy w ogóle) chmury jeśli odpalisz FSX bezpośrednio i ustawisz jakiś FSXowy scenariusz pogodowy?

PS
Wiem, że to mniej pomocne dla ogółu, ale jak będziesz miał czas i będziesz przy komputerze to może napisz po prostu wiadomość na Facebooku (CalypteAviation albo C-Aviation) i tak bardziej na bieżąco to omówimy?
_________________
CalypteAviation.com [PL] / facebook.com/CalypteAviation / C-Aviation.net [EN]
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 166
Skąd: POZnan*
Wysłany: Pon 05 Cze, 2017 18:18   

1. Tak. przeszedłem do opcji TEXTURE, stworzyłem własny pakiet i go zainstalowałem
2. Uruchomię zaraz FSX i sprawdzę
3. Wchodzę na FB :)
_________________
Win7 HE 64Bit SP1, Intel I5-2300, Ram: 4GB, GeForce GTX 550 Ti, SSD 120GB, DX11
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.