Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Start automatyczny przepustnicą.
Autor Wiadomość
vi66
Cadet


Imię: Witek
Dołączył: 22 Maj 2015
Posty: 8
Skąd: Sopot
Wysłany: Pią 02 Lis, 2018 10:06   Start automatyczny przepustnicą.

Witam
Jak można wyłączyć procedury startowe samolotu (odpalanie silników, dopływ paliwa, itp.) tak by start był możliwy tylko za pomocą przepustnicy w dżojstiku.
Kiedyś miałem tak ustawione że samolot stał na pasie z odpalonymi śmigłami i ruch przepustnicy zwalniał hamulce i samolot startował.
Teraz mam samolot na pasie z wyłączonym silnikami.
Czasem jednak potrzebuję "szybko" wystartowac :) i chciałbym wiedzieć gdzie to się ustawia.

Pozdrawiam
Witek
 
 
Lindberg
Light Planes Captain


Imię: Jarek
Dołączył: 05 Gru 2009
Posty: 55
Skąd: Poland
Wysłany: Pią 02 Lis, 2018 22:51   

Przecież największą przyjemnością jest samemu konfigurowanie samolotu do lotu. To cały sens tej zabawy.
 
 
vi66
Cadet


Imię: Witek
Dołączył: 22 Maj 2015
Posty: 8
Skąd: Sopot
Wysłany: Nie 04 Lis, 2018 17:30   

Ja rozumiem sens zabawy ;) w końcu to symulator.
Czasem jak chcę sobie wybrać jakiś jeden z wielu darmowych modeli ściągniętych z sieci to chcę je sobie na szybko przetestować w locie i wtedy czekanie na odpalenie silników trochę przeszkadza.

Więc jeśli ktoś może odpowiedzieć jak to ustawić było by fajnie.

Pozdrawiam
Witek
 
 
Lindberg
Light Planes Captain


Imię: Jarek
Dołączył: 05 Gru 2009
Posty: 55
Skąd: Poland
Wysłany: Nie 04 Lis, 2018 22:26   

Nie pamiętam czy shift+E czy Ctrl+E czy Alt+E. Któraś kombinacja uruchamiała od ręki silniki.
 
 
vi66
Cadet


Imię: Witek
Dołączył: 22 Maj 2015
Posty: 8
Skąd: Sopot
Wysłany: Pon 05 Lis, 2018 15:30   

Znam skróty klawiszowe by uruchomić silnik.
Ale jeśli samolot ma 4 to uruchamia się pierwszy potem kolejny i to trochę trwa.
Uzyskałem podobny efekt co chciałem
przy zapisanym locie jako domyślnym.
Wtedy samolot stoi już z odpalonymi silnikami
i przepustnica zwalnia hamulec i samolot startuje.
Chciałbym tak to sobie ustawić by po zmianie samolotu było tak dalej bez procedur startowych... niby można zmienić samolot i zapisywać za każdym razem lot jako domyślny
ale to rozwiązanie pośrednie a jesli można to ustawić jakoś w programie było by lepiej.

Pozdrawiam
Witek
 
 
Lindberg
Light Planes Captain


Imię: Jarek
Dołączył: 05 Gru 2009
Posty: 55
Skąd: Poland
Wysłany: Wto 06 Lis, 2018 23:07   

Nie rozumiem: a gdzie Ci się tak spieszy?
 
 
vi66
Cadet


Imię: Witek
Dołączył: 22 Maj 2015
Posty: 8
Skąd: Sopot
Wysłany: Śro 07 Lis, 2018 20:59   

Ok :)
Przeinstalowałem fsx-a i jest tak jak potrzebuję.

Pozdrawiam
Witek
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.