Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
EPKK Kraków Balice 2012
Autor Wiadomość
Kasztan
Jet 1st Officer



Imię: Mateusz
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 312
Skąd: EPGD
Wysłany: Wto 06 Mar, 2012 15:40   

W menu UT Europe odinstaluj tekstury terenów przemysłowych. Są główną przyczyną wysypywania się FS-ów z UT.
_________________
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
 
 
białko
Cadet


Imię: Jacek
Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 49
Skąd: D.T
Wysłany: Wto 06 Mar, 2012 19:38   

Dzięki Mateusz! Będę to testował, dam znać jak będzie dalej problem.
Ostatnio zmieniony przez RzEmYk Wto 06 Mar, 2012 19:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
KaeL
Cadet


Imię: Krzysiek
Dołączył: 04 Paź 2004
Posty: 10
Skąd: EPKK
Wysłany: Śro 28 Mar, 2012 15:17   

Mam pewien problem ze scenerią pod fs2004. Mianowicie nie mam świateł na słupach przy podejściu na 25RWY oraz stroboskopów. Czy ktoś z Was miał podobny przypadek?
WinXP SP3
FS9.1
VFR Małopolska + EXT I.

PS: jeśli aktywuję starą scenerię od piopawlu wszystko jest OK.
Scenerię EPKK2012 1.1 mam z SIMMARKET'u.Próbowałem już reinstalkę ale...bez zmian.
Do Staszka...jaki plik odpowiada za te światełka? może mam źle ściągniętą scenerię?

Z góry dziękuję za sugestie dotyczące rozwiązanie tego problemu ;-)
 
 
D. Design
Jet Captain



Imię: Stanisław
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1311
Skąd: Warszawa EPGO
Wysłany: Śro 28 Mar, 2012 18:02   

A jeśli włączysz warunkowo (NAV2 112.00) też nie działa?
_________________
 
 
daniel1990
[Usunięty]

Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 17:20   

Widzę, że nie tylko mi zależy na Scenerii Rakowickiej. Fajnie by było jakby ona była wykonana tak jak EPML. A projekt Krakowa chyba nie jest do końca zamknięty, ktoś przy nim pracuje. W związku z tym moje pytanie brzmi: Czy pracujecie nad Rakowicami?
Ostatnio zmieniony przez RzEmYk Wto 03 Kwi, 2012 17:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
KaeL
Cadet


Imię: Krzysiek
Dołączył: 04 Paź 2004
Posty: 10
Skąd: EPKK
Wysłany: Śro 11 Kwi, 2012 17:14   

D. Design napisał/a:
A jeśli włączysz warunkowo (NAV2 112.00) też nie działa?
.
Staszku.
bardzo dziękuję za "odzew" - przepraszam, że długo nie odpowiadałem ...ale już jest wszystko OK!
Okazało się, że te światełka pojawiały się ale po prawie 1 min!! Coś miałem pomieszane w fs9.cfg a ponieważ nie mam zbyt mocnego PC-eta stąd takie objawy.
PS: sceneria jest kapitalna, ale żeby w pełni cieszyć się jej urokami będę musiał zrobić upgrade sprzętu;-).

Dziękuję i przepraszam za zamieszanie :oops:
 
 
białko
Cadet


Imię: Jacek
Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 49
Skąd: D.T
Wysłany: Pon 21 Maj, 2012 21:00   

Panowie walczę z pewnym problemem pod fs9. Mam czasami zawieszanie symulatora w obrębie lotniska, robi się to po pewnym czasie gdy jestem już w strefie autogenu Krakowa. Wywaliłem epkt okolice.bgl, mam UTE z wyłączonymi zabudowaniami przemysłowymi (ta opcja też powodowała wywalanie do Win), ale problem pozostał. Ktoś wie co może być przyczyną? Może sprzęt za słaby (Dual Core 1.9, 2GB RAMu i Nvidia 256 MB)? Choć wątpię w tą przyczynę, bo na bardziej obciążających sceneriach to się nie dzieje. Spotkał się ktoś z tym problemem?
Ostatnio zmieniony przez RzEmYk Pon 21 Maj, 2012 21:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Kasztan
Jet 1st Officer



Imię: Mateusz
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 312
Skąd: EPGD
Wysłany: Pon 21 Maj, 2012 21:55   

Hmm, masz dodatek Balice VFR? Wywal to co się pokrywa z obiektami dodawanymi przez EPKK - wawel.bgl czy coś w tym stylu, może inni forumowicze lepiej pamiętają.
_________________
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
 
 
białko
Cadet


Imię: Jacek
Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 49
Skąd: D.T
Wysłany: Pon 21 Maj, 2012 23:29   

Mam ten dodatek. Można coś zrobić nie usuwając go?
Ostatnio zmieniony przez PZL Belfegor Wto 22 Maj, 2012 15:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kary
Cadet



Imię: Piotr
Dołączył: 11 Wrz 2011
Posty: 34
Skąd: Poznań
Wysłany: Pią 08 Cze, 2012 09:21   

Wprawdzie używam wersji demo, ale mój problem z tego co czytałem chyba występuje też w wersji komercyjnej.

Problem polega na tym, że w niedalekiej odległości (mniej niż 1,5mn) przed progiem pasa 25 za każdym razem przy podejściu na automacie gubię ścieżkę ILS. Wygląda to tak jakby ścieżka pionowa nagle przeskakiwał niżej zamiast sprowadzać równomiernie. Na przyrządach wygląda to tak, że do pewnego momentu wszystko jest ok (schodzenie jest płynne) i nagle wskaźnik GS znajduje się znacznie poniżej pozycji samolotu, manewr trzeba kontynuować ręcznie.
_________________
 
 
D. Design
Jet Captain



Imię: Stanisław
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1311
Skąd: Warszawa EPGO
Wysłany: Pią 10 Sie, 2012 07:03   

Update from version 1.1 to version 1.2 (FS2004 full version only) - 2MB

This file updates our product from version 1.1 to version 1.2. Works only with the full version. Features:
- Corrected look of all custom forests around the airport
- Corrected manual

_________________
 
 
wibwk
Jet 1st Officer


Imię: Wojtek
Dołączył: 29 Lis 2006
Posty: 285
Skąd: EPWA
Wysłany: Śro 12 Wrz, 2012 12:04   

Wywalcie z AFX_EPKK katowickie NDB "P", niby nic a sztuka cierpi. :)
_________________
X52
 
 
D. Design
Jet Captain



Imię: Stanisław
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1311
Skąd: Warszawa EPGO
Wysłany: Śro 12 Wrz, 2012 21:49   

Ale to jest chyba "default navaid" której się nie da wywalić... ? O tym mówimy?
_________________
 
 
wibwk
Jet 1st Officer


Imię: Wojtek
Dołączył: 29 Lis 2006
Posty: 285
Skąd: EPWA
Wysłany: Śro 12 Wrz, 2012 23:39   

O tym, tylko że u mnie jak i wielu innych z defaultowych .bgl został usunięty a w AFX Krakowa istnieje. :)

P.S.
W Łodzi też macie NDB, a nawet dwa takie same, tylko daleko od siebie. :lol:
_________________
X52
 
 
białko
Cadet


Imię: Jacek
Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 49
Skąd: D.T
Wysłany: Śro 19 Wrz, 2012 19:15   

Od pewnego czasu zadziwia mnie pewna rzecz z tą scenerią pod FS9 - gdy jestem na płycie postojowej to co chwilę od nowa wczytuje mi textury samolotu i lotniska, i nie mogę sobie z tym poradzić. Denerwujące jest to, że to długo trwa. Czy ktoś wie, czego może to być przyczyna? Dodam, że samolot to Airsimmer.

Stosuj interpunkcję.
Ostatnio zmieniony przez PZL Belfegor Śro 19 Wrz, 2012 19:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2796
Skąd: KDA
Wysłany: Śro 19 Wrz, 2012 19:29   

http://www.aztec.pl/forum...p=112129#112129
Plus zastosowane modyfikacje FS9.cfg.
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b SP1, (FS9.1), FSX SE
 
 
białko
Cadet


Imię: Jacek
Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 49
Skąd: D.T
Wysłany: Śro 19 Wrz, 2012 21:34   

Podaję więcej szczegółów:
AMD athlon Dual-Core 1.9 GHz
NVIDIA gforce 8200
2GB RAM
Win7
Dodatków dużo nie będę wymieniać
fs9.1 config

Kod:

RenderToTexture=0
[DISPLAY]
UPPER_FRAMERATE_LIMIT=22
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=200
RUNWAY_LIGHTS_SURFACE_SCALAR=0.7
RUNWAY_LIGHTS_VASI_SCALAR=0.5
RUNWAY_LIGHTS_APPROACH_SCALAR=0.5
RUNWAY_LIGHTS_STROBE_SCALAR=0.7
[TERRAIN]
TERRAIN_EXTENDED_TEXTURES=1
TERRAIN_TEXTURE_SIZE_EXP=8
TERRAIN_ERROR_FACTOR=100.000000
TERRAIN_MIN_DEM_AREA=10.000000
TERRAIN_MAX_DEM_AREA=100.000000
TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL=21
TERRAIN_TEXTURE_SIZE_EXP=8
TERRAIN_AUTOGEN_DENSITY=5
TERRAIN_USE_GRADIENT_MAP=1
TERRAIN_EXTENDED_TEXTURES=1
TERRAIN_DEFAULT_RADIUS3.500000
TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=4.000000
TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=232

Czy te szczegóły są pomocne?
Ostatnio zmieniony przez RzEmYk Śro 19 Wrz, 2012 21:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2796
Skąd: KDA
Wysłany: Śro 19 Wrz, 2012 21:55   

Sprzęt stary, mało RAMu, do tego Win 7, który zajmuje połowę. Jak Ty możesz na tym latać?
Dorzuć drugie 2 GB RAM, popraw wpis "TERRAIN_DEFAULT_RADIUS3.500000" na "TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=3.500000". O ile dobrze pamiętam, to "TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=232" jest sporą przesadą, wystarczą okolice 4. Zapis "TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=200" możesz zmienić na "TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=400".

Generalnie, to masz za mało pamięci, więc FS musi co chwile sobie doczytywać tekstury.
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b SP1, (FS9.1), FSX SE
 
 
wibwk
Jet 1st Officer


Imię: Wojtek
Dołączył: 29 Lis 2006
Posty: 285
Skąd: EPWA
Wysłany: Śro 19 Wrz, 2012 21:56   

Wstaw tu: "TERRAIN_DEFAULT_RADIUS3.500000" znak "=", ciekawe czy pomoże? ;)
_________________
X52
 
 
białko
Cadet


Imię: Jacek
Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 49
Skąd: D.T
Wysłany: Sob 22 Wrz, 2012 00:00   

Zrobiłem te poprawki w config, ale to nic nie zmienia, dalej jest ten problem. Rozumiem, że sprzęt mam zabytkowy, ale dziwne jest to że wcześniej mi się to nie robiło. Nie wiem co spowodowało takie wczytywanie tekstur. Może Airsimmer, choć na innych samolotach też się to zdarza, ale mniej jest tego.
Ostatnio zmieniony przez PZL Belfegor Sob 22 Wrz, 2012 12:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
D. Design
Jet Captain



Imię: Stanisław
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1311
Skąd: Warszawa EPGO
Wysłany: Sob 22 Wrz, 2012 06:57   

Ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, iż EPKK ma dużo tekstur wysokiej jakości, załadowanie samych tekstur lotniska bez fototekstury to 800MB. Nie sądzę jednak, że samo to może powodować błąd (choć na 2GB RAMu nie testowałem). Dla ciekawości można spróbować ściągnąć sobie wersję demo, zainstalować (nie wpisze się w scenery library, bo "widzi", że jest tam wersja pełna) i tylko skopiować i nadpisać teksturki z dema do wersji pełnej. Oczywiście te z pełnej najpierw sobie gdzieś na dysku zachować, żeby nie trzeba było później ściągać ponownie.
_________________
 
 
wibwk
Jet 1st Officer


Imię: Wojtek
Dołączył: 29 Lis 2006
Posty: 285
Skąd: EPWA
Wysłany: Sob 22 Wrz, 2012 07:24   

białko napisał/a:
Podaję więcej szczegółów:
....Dodatków dużo nie będę wymieniać
...


A wśród nich nie masz przypadkiem którejś wersji vfr_balice_epkk? Albo dublujących się Afcadów?
_________________
X52
 
 
białko
Cadet


Imię: Jacek
Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 49
Skąd: D.T
Wysłany: Sob 22 Wrz, 2012 13:28   

Panowie dzięki za pomoc i odzew w tej sprawie. Znalazłem przyczynę, w ustawienia miałem zaznaczone rozszerzone tekstury i one powodowały problem. Wyłączyłem i wszystko jest ok. Już nie wariuje z teksturami.
Ostatnio zmieniony przez PZL Belfegor Sob 22 Wrz, 2012 13:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
D. Design
Jet Captain



Imię: Stanisław
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1311
Skąd: Warszawa EPGO
Wysłany: Sob 17 Lis, 2012 21:41   

Update from version 1.1 to version 1.3 (FS2004 full version only) - 8MB

This file updates our product from version 1.1 to version 1.3. Works only with the full version. Features:
- VOR KAK added
- Updated charts
- Corrected look of all custom forests around the airport
- Corrected manual


Update from version 1.2 to version 1.3 (FSX/P3D full version only) - 8MB

This file updates our product from version 1.2 to version 1.3. Works only with the full version. Features:
- VOR KAK added
- Updated charts and manual


_________________
 
 
D. Design
Jet Captain



Imię: Stanisław
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1311
Skąd: Warszawa EPGO
Wysłany: Pon 19 Lis, 2012 18:13   

Dostępna jest już nowa wersja DEMO z nowym VOR KAK:
FS9: http://www.drzewiecki-des...12_FS9_DEMO.zip
FSX/P3D: http://www.drzewiecki-des...12_FSX_DEMO.zip
_________________
 
 
darekmil73
Cadet


Imię: Darek
Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 21
Skąd: EPWA
Wysłany: Pią 30 Lis, 2012 15:44   

W wersji pełnej 1.3 dla FSX jest parę niezałatanych problemów (pewnie nikt nie zgłaszał :D ):

- DME w miejscu localizera, zamiast na wysokości progu pasa (grzech konwersji z FS2004 :evil: )
- brak połączenia dróg kołowania A1 i A, w efekcie samoloty wojskowe odwiedzają część cywilną w drodze na RWY25
- parking nr 13 jest zduplikowany
i jeszcze błędy, które w praktyce nie mają chyba(?) znaczenia:
- wysokość ILS (inna niż lotniska)
- punkt Hold Short na TWY D jest za daleko pasa (praktycznie nic na start tamtędy nie kołuje - oczywiście w FSie, nie w realu :) )
O zachodzących na siebie bramkach w konfrontacji z traffic AI już nie wspominam - zasady panujące w FS2004 i FSX są różne. FSX sadza samoloty (pomijając kody ICAO i typy bramek) wg rozpiętości skrzydeł podanej w plikach aircraft.cfg w sekcji wing span=... adekwatnie do wielkości bramek w AFCADzie, więc AFCAD w obecnej postaci zezwala na to, aby samoloty zachodziły na siebie skrzydłami :?
 
 
predestination
Cadet


Imię: Dorian
Dołączył: 15 Lut 2013
Posty: 5
Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 21 Mar, 2013 15:22   Problem z EPKK

Witam serdecznie, otóż na Balicach występuje u mnie poważny problem ze scenerią, większość tekstur ziemi to po prostu zwykłe biały plamy, do tego kompletna przeplatanka pór roku... Kompletnie nie wiem co robić. :( Mam nadzieję, że komuś uda się pomóc. ;-)
A oto jak to wygląda:
http://picpaste.com/pics/....1363875565.png
http://picpaste.com/pics/....1363875683.png

Sprzęt: HP envy m6 1110ew
procesor: intel i5 3210m
pamięć: 6GB RAM
karta graficzna: ATI7670 2GB

Oprogramowanie
system operacyjny: Windows 8 64bit
symulator (nazwa i wersja): FSX Deluxe z SP1 i SP2, modyfikowany FSX Xtreme PC v.2
zainstalowane dodatki: FSUIPC 4.86, FSinn, REX OD, GEX Europe, UTX, PMDG NGX,
EPKK 2012, wersja 1.3
Ostatnio zmieniony przez predestination Pią 22 Mar, 2013 12:04, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2796
Skąd: KDA
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 16:43   

Zerknij na Season Switcher, może pomoże.
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b SP1, (FS9.1), FSX SE
 
 
D. Design
Jet Captain



Imię: Stanisław
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1311
Skąd: Warszawa EPGO
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 21:14   

Może ktoś mógłby potwierdzić, że w tych dniach jest problem?
_________________
 
 
predestination
Cadet


Imię: Dorian
Dołączył: 15 Lut 2013
Posty: 5
Skąd: Kraków
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 21:58   

Po przetestowaniu wszystkich pór roku DD FSX SeasonSwitcher, wciąż brak rezultatu, jedyne co, to zniknęła ta błyszcząca poświata, jednak o każdej porze roku, mam tą "piękną" zimową mozaikę... Tym razem pora dnia w FSX to około 6:30, w przypadku poprzednich screenów było to około godziny 12, to sugeruje mi, że owa poświata była spowodowana refleksami promieni słonecznych. Czyli moim zdaniem problem tkwi de facto jedynie w przemieszaniu tekstur rożnych pór roku.
Lato: http://picpaste.com/pics/....1363985603.png
Jesień: http://picpaste.com/pics/....1363985788.png
Zima: http://picpaste.com/EPKKW-d8AAwo1J.png
 
 
D. Design
Jet Captain



Imię: Stanisław
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1311
Skąd: Warszawa EPGO
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 09:12   

predestination napisał/a:
o każdej porze roku, mam tą "piękną" zimową mozaikę

Proszę o info, z którego sklepu pochodzi dodatek (Aerosoft?). Jeśli coś takiego jest o każdej porze roku, nie mam pomysłu - biorąc pod uwagę czas produktu na rynku i pierwszą informację tego typu...
_________________
 
 
predestination
Cadet


Imię: Dorian
Dołączył: 15 Lut 2013
Posty: 5
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 09:36   

Tak, aerosoft.
Tym bardziej jestem zdziwiony, ponieważ mam ten sam dodatek na swoim drugim laptopie praktycznie niemal odkąd pojawił sie na rynku, gdyż jestem z Krakowa i jest to dla mnie najbardziej priorytetowy port lotniczy. Tam wszystko śmiga cud miód malina. Tyle, źe slabszy sprzęt. Jakieś 2 miesiące temu kupiłem właśnie HP envy m6 1110ew, nie obyło się bez problemów przy instalacji FSX, z którymi po niemal 2 tygodniach prób się uporałem. Jedyne co jeszcze przychodzi mi do głowy, to czy coś wspólnego z tą mieszanką nie może mieć GEX, ewentualnie UTX? Nie mam pojęcia czy podziemienia on te tekstury, ale na chłopski rozum, z tego co wywnioskowałem ze swoją kulawą angielszczyzną, chyba nie. Mam rownież zainstalowane VFR Poland 3D Landmarks. Działania które podejmowałem do tej pory to usunięcie sceenrii, zainstalowanie od nowa i przywrócenie tekstur z backupów GEX. Chyba że namieszał coś Xtreme FSX PC v2? Może usunięcie fsx.cfg, żeby sobie wszystko odbudował? Szkoda Balic... Baza Ryanaira rusza i chciałoby się polatać. :(
Pozdrawiam i serdecznie dziękuje za wszystkie odpowiedzi! ;)
 
 
D. Design
Jet Captain



Imię: Stanisław
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1311
Skąd: Warszawa EPGO
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 10:41   

Skoro nie jest to wina scenerii (na drugim komputerze działa poprawnie), ciężko naprawdę określić, co może tutaj być przyczyną. Na pewno nie wchodzi w grę nasz DD FSX Season Switcher, bo nie wpływa on na te tekstury, które na screenach są wyświetlane nieprawidłowo. Akurat te zmieniają się w zależności od pory roku automatycznie - a przynajmniej powinny. Rozumiem, że latem i zimą efekt jest taki sam, to znaczy teren lotniska zaśnieżony a miasto z teksturami letnimi?
_________________
 
 
predestination
Cadet


Imię: Dorian
Dołączył: 15 Lut 2013
Posty: 5
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 13:16   

Tośmy się nie zrozumieli. :D W poprzednim poście zamieściłem screeny ze zmieniania pór roku jedynie w DD Season Switcher, w FSX była cały czas realna, marcowa data. Coraz bardziej zaczyna mi się wydawać, że wymyśliłem sobie problem, którego nie ma i zrobiłem niepotrzebne zamieszanie, jeśli tak, to przepraszam.
Teraz po zmianie pór roku w FS, problem pojawił się tylko w przypadku jesieni i panującego teraz przedwiośnia. Letnie tekstury w porządku, pełno zimowe i wiosenne również. Tylko nawet jeśli jest to efekt topniejącego śniegu i pojawiającej się zieleni... to skąd ta poświata na śniegu dająca 0% szczegółów, czy aby na pewno tak to powinno być? Mam nadzieję, że zbyt wiele nie pomieszałem. Zamieszczam screeny:
Lato: http://picpaste.com/pics/....1364040595.png
Jesień: http://picpaste.com/pics/....1364040692.png
Zima: http://picpaste.com/pics/....1364040813.png
Wiosna: http://picpaste.com/pics/....1364040927.png
Pora roku obecna widoczna na screenach z poprzednich postów.

Ps. Teraz skontaktowałem, że pomagający rozwiązać mój problem Dr. Design to autor scenerii. Jak już mam okazję, to chciałbym serdecznie pogratulować stworzenia NIEZIEMSKIEJ scenerii. Od początku jestem pod niesamowitym wrażeniem! Dziękuje, że latanie z/do Krakowa stało się naprawdę as real as it gets.
 
 
patfin28
Cadet



Imię: Patryk
Dołączył: 25 Kwi 2011
Posty: 27
Skąd: Zakopane
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 22:14   

My tu sobie latamy, a tymczasem w Balicach remonty ;) Prace będą trwały ten oraz cały przyszły rok, albo i jeszcze dłużej, ale z tego co widziałem na razie wycięto wszelkie zalesienie naprzeciwko terminala. Czy planowana jest jakaś (niewielka oczywiście) aktualizacja w związku z tym? Wiadomo, że aby zachować krajobraz w większości zgodny z rzeczywistością, trzeba by wypuszczać update co chwilę, ale myślę że chociażby pod koniec tego roku owy update miałby jakiś sens (zima=mniej zmian).

Na ten temat więcej: klik , klik 2 + takie coś: 1) , 2)
Ten budynek po prawej oraz tunel to na razie kwestia przyszłości, ale może by tak jakieś dźwigi tymczasowo postawić? <rozmarzony> :P
 
 
D. Design
Jet Captain



Imię: Stanisław
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1311
Skąd: Warszawa EPGO
Wysłany: Pią 26 Lip, 2013 16:59   

Zrobi się, jakoś na jesień. ;p
_________________
 
 
D. Design
Jet Captain



Imię: Stanisław
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1311
Skąd: Warszawa EPGO
Wysłany: Śro 04 Wrz, 2013 11:03   

patfin28 napisał/a:
w Balicach remonty (...) może by tak jakieś dźwigi tymczasowo postawić?

Dla fanów posiadania najbardziej aktualnych wersji lotnisk, proponuję nieoficjalną aktualizację "EPKK Construction", inspirowaną najnowszymi zmianami na lotnisku Balice, m.in. budową terminala. Aktualizacja jest zgodna z mapami AIP Poland, stanowiska 3 i 4 są zamknięte. Aby zainstalować aktualizację, dwa malutkie pliki należy wrzucić do folderu FSX\Addon Scenery\EPKK Krakow Balice 2012 X\Scenery , ale wcześniej proszę o backup starych plików, gdyby nowa wersja "budowlana" się nie spodobała. Pliki działają tylko w pełnej wersji EPKK pod FSX/P3D.

EPKK Construction (IX 2013) - DOWNLOAD

_________________
 
 
thomas858
Light Planes Captain



Imię: Tomek
Dołączył: 29 Maj 2011
Posty: 50
Skąd: Żabno/EPKK
Wysłany: Pon 16 Gru, 2013 00:47   

Cześć, mam problem ze scenerią. Zakupiona jakieś trzy tygodnie temu, piękna swoją drogą, ale póki co nie polatałem sobie,gdyż za każdym razem przy podejściu na 25 wywala fsa na pulpit. Komputer tłumaczy to błędem pliku FE.DLL
Kod:
Nazwa dziennika:Application
Źródło:        Application Error
Data:          2013-12-15 21:43:33
Identyfikator zdarzenia:1000
Kategoria zadania:(100)
Poziom:        Błędy
Słowa kluczowe:Klasyczny
Użytkownik:    Nie dotyczy
Komputer:      Thomasadm
Opis:
Nazwa aplikacji powodującej błąd: fs9.exe, wersja: 9.1.0.40901, sygnatura czasowa: 0x4135a208
Nazwa modułu powodującego błąd: FE.DLL, wersja: 9.1.0.40901, sygnatura czasowa: 0x4135a88e
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x0000326a
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x1714
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01cef9c99ded14ad
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Flight Simulator 2004\fs9.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Flight Simulator 2004\MODULES\FE.DLL
Identyfikator raportu: f14b861c-65d1-11e3-92da-f46d044d07f3
Kod XML zdarzenia:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="Application Error" />
    <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>100</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2013-12-15T21:43:33.000000000Z" />
    <EventRecordID>110099</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>Thomasadm</Computer>
    <Security />
  </System>
  <EventData>
    <Data>fs9.exe</Data>
    <Data>9.1.0.40901</Data>
    <Data>4135a208</Data>
    <Data>FE.DLL</Data>
    <Data>9.1.0.40901</Data>
    <Data>4135a88e</Data>
    <Data>c0000005</Data>
    <Data>0000326a</Data>
    <Data>1714</Data>
    <Data>01cef9c99ded14ad</Data>
    <Data>C:\Flight Simulator 2004\fs9.exe</Data>
    <Data>C:\Flight Simulator 2004\MODULES\FE.DLL</Data>
    <Data>f14b861c-65d1-11e3-92da-f46d044d07f3</Data>
  </EventData>
</Event>
(szczegóły w załączniku). Przeinstalowałem scenerię, przesuwałem w górę i w dół w bibliotece scenerii w fsie. Zauważyłem że w pliku modules są jakieś pliki video wiec je usunąłem ale bez nich fs nie uruchamia się w ogóle. Przeinstalowałem stery grafiki to na nowsze, to starsze, ale to samo. Przeinstalowałem w końcu fsa, też lipa. Posiadam PA v.1 Demo, czytałem że jakiś plik z katowickiej scenerii powoduje takie objawy (ktw okolice bgl czy coś w tym stylu), ale w demo go nie mam. Dodam że na wszelki wypadek usunąłem całe Katowice, ale też nic. Posiadam UTE + GEP + UT + REX. Wcześniej korzystałem z wersji demo i problemu nigdy nie było, nie wiem co się dzieje. Proszę o sugestie bo sceneria super i szkoda by było wracać do demo. Aha, posiadam też scenerie z Aerosoftu ale tam, ani w żadnej innej darmowej problem nie występuje.
_________________
Płyta: K73SV-TY058V
Chipset: Intel HM65
Pamięć: 4096 MB DDR3 1333 MHz
Dysk: 750 GB SATA 5400 obr./min
Karta: NVIDIA GeForce GT 540M 1024 MB
S.O: Windows 7 HP 64.
 
 
veteran
Cadet


Imię: nad
Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 2
Skąd: Małopolska
Wysłany: Pon 26 Lis, 2018 00:10   

Witam wszystkich, będę mówił wprost, ponieważ prowadzę na innym forum wątki, więc nie czuje się amatorem. Swego czasu poprosiłem, żeby dopracować scenerie Krakowa i Lotniska Rakowice - Czyżyny (Muzeum Lotnictwa Polskiego). Otrzymałem następująca odpowiedz: Ale po co jak można poświęcić czas i zrobić inną scenerie. Ktoś już nie pamiętam kto powiedział: Zresztą nie wiadomo czy dałoby się na tym lotnisku wylądować. Przedstawię szanownym forumowiczom dowód, że jednak się da.

https://youtu.be/LuVN9ZrVC_w

Nie wiele trzeba, żeby sceneria wyglądała super. Wystarczy na teren wstawić obiekty miasta (budynki, galerie, drogi itd.). Wiem, że jest tworzony Kraków do FSX, ale ja nie latam na FSX tylko na FS9. Jeżeli potrzebujecie dokumentacji fotograficznej Muzeum Lotnictwa, jego obiektów, samolotów i budynków dookoła lotniska dajcie znać, a prześlę wam! Żaden problem.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.