Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[FSX] PMDG 737NGX
Autor Wiadomość
adiks7
Turboprop Captain


Imię: Mariusz
Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 178
Skąd: Mińsk EPMM
Wysłany: Śro 11 Mar, 2015 13:01   

Ja zainstalowałem od nowa i wszystko działa, radar u mnie klikalny ale nie działa, czy tylko z Active Sky next działa?, czy np z 2012, ja ogólnie używam opusa z rexem. Z wyglądu inne wyświetlacze Pedalstel, trzeci przycisk C/R na Mipie chyba od WXr, ale nie działa.
_________________
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl
 
 
Misiok
Cadet


Imię: Wojtek
Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 28
Skąd: Świętochłowice
Wysłany: Czw 12 Mar, 2015 22:02   

Mam pytanie do znawców, które pewnie powinno się znaleźć w dziale "Dla początkujących", ale dotyczy PMDG 737: gdy chcę zacząć lot w nocy i jest zupełnie ciemno jak mam włączyć jakiekolwiek podświetlenie, żeby znaleźć przełącznik akumulatorów?
 
 
adiks7
Turboprop Captain


Imię: Mariusz
Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 178
Skąd: Mińsk EPMM
Wysłany: Pią 13 Mar, 2015 10:33   

Emergency Exit Light na Overheadzie nad przyciskami do zapięcia pasów.

[ Dodano: Pią 13 Mar, 2015 12:55 ]
Screen z działającego radaru pogodowego w 737, dzisiejsza pogoda w Warszawie, ściągnąłem demo ASN i z nim faktycznie działa, mam więc tydzień aby pocieszyć się radarem pogodowym w 737, nie zamierzam płacić za tę funkcję 44 euro. Szkoda że zrobili radar tak by działał tylko z tym silnikiem, trochę zobowiązujące, pod tym względem wolę Airbusa.
_________________
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl
 
 
Misiok
Cadet


Imię: Wojtek
Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 28
Skąd: Świętochłowice
Wysłany: Pią 13 Mar, 2015 13:54   

Chyba mnie nie zrozumiałeś - ja wiem, którym przełącznikiem włącza się poszczególne światła, ale w sytuacji gdy coś widać. Gdy masz absolutnie czarny ekran, to Twoja odpowiedź jest cokolwiek nie na temat. W PMDG 777 po naciśnięciu na klawiaturze L włącza się oświetlenie kabiny, chciałem wiedzieć, czy w 737 też jest jakiś "patent".
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2798
Skąd: KDA
Wysłany: Pią 13 Mar, 2015 18:44   

adiks7 napisał/a:
Szkoda że zrobili radar tak by działał tylko z tym silnikiem
Albo prawdziwe odwzorowania tego co obok samolotu albo udawane chmurki na ekranie radaru w ramach tego, co przekazuje FS do samolotu.
Wybrali jak najlepsze odwzorowania tego co dookoła na wyświetlaczu samolotu. Do tego jest wymagana ścisła współpraca program meteo - samolot (a raczej moduł odpowiedzialny za radar meteo).
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b SP1, (FS9.1), FSX SE
 
 
adiks7
Turboprop Captain


Imię: Mariusz
Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 178
Skąd: Mińsk EPMM
Wysłany: Sob 14 Mar, 2015 11:10   

Chodzi mi o to, że ograniczyli do jednego silnika, w takim razie radar powinien współpracować z innymi jak Opus, Rex. Nie uważam żeby ASN odwzorowywał dokładnie to co na zewnątrz, lepiej idzie to Opusowi, więc skoro radar pobiera informacje z silnika, powinien je pobierać ze wszystkich dostępnych.
_________________
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl
 
 
airland
Cadet


Imię: Patryk
Dołączył: 14 Wrz 2014
Posty: 2
Skąd: Słupsk
Wysłany: Sob 27 Lut, 2016 22:01   PMDG 737NGX

Witam.
Od pewnego czasu rozważam zakup PMDG 737NGX do FSX Steam Edition. Zastanawiam się, czy PMDG pójdzie na takim systemie: Windows 7 64 bit
5th Generation Intel® Core™ i7-5500U Processor
Intel® Turbo Boost Technology 2.0.

Proszę o odpowiedź.
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 170
Skąd: POZnan*
Wysłany: Nie 28 Lut, 2016 11:23   

U mnie na takim sprzęcie: Win7 HE 64Bit SP1, Intel I5-2300, Ram: 4GB, GeForce GTX 550 Ti PMDG 737NGX pracuje bardzo płynnie a fps-y utrzymują się na poziomie 20-25.
_________________
Windows 10 HE 64Bit, Z170 Pro Gaming, Intel I5-7600K, Ram: 16GB, GeForce GTX 1060, 2xSSD 120GB, DX12
 
 
adiks7
Turboprop Captain


Imię: Mariusz
Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 178
Skąd: Mińsk EPMM
Wysłany: Sob 13 Sie, 2016 17:35   

Czy może ktoś z Was udostępnić painkita do 737-8, ten na stronie który zajmuje 17 mb, jest nie taki, jak np. poradniku https://www.youtube.com/watch?v=ukI_Ipa9U5U pliki są zupełnie inne niż na filmie instruktażowym w 2:25 min
_________________
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl
 
 
Vesper
Turboprop Captain



Imię: Bartek
Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 196
Skąd: Kraśnik/EPLR
Wysłany: Wto 16 Sie, 2016 20:31   

Pobrałeś paintkit dla 737 z FS2004, na 7 pozycji od góry jest ten którego szukasz, waży chyba 454 mb.
 
 
lukasrz
Cadet


Imię: Łukasz
Dołączył: 31 Sty 2018
Posty: 38
Skąd: LUBLIN
Wysłany: Wto 05 Lut, 2019 14:43   

Witam,

Długo latałem na defaultowym malowaniu PMDG, do czasu gdy ściągnąłem 737-900 w malowaniu United Airlines(ale i nie tylko) ma dodatkowe pokrętło pod głównym pokrętłem HDG, ktoś wie co ono robi? Na logikę zmienia skalę/szybkość zmiany wartości, ale jakby nie działa...

_________________
Serwis elektroniki, notebooków, BGA, SMD.
PC: i7 2600K@5,1GHz, 8GB DDR3 1600MHz, GTX 960 2GB, 240GB SSD IRDM (MLC)
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2798
Skąd: KDA
Wysłany: Wto 05 Lut, 2019 17:11   

To bank angle selector. Ogranicza przechylenie samolotu w modach HDG i VOR autopilota.

https://www.slideshare.ne...toflight-part-1 - 67.
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b SP1, (FS9.1), FSX SE
 
 
lukasrz
Cadet


Imię: Łukasz
Dołączył: 31 Sty 2018
Posty: 38
Skąd: LUBLIN
Wysłany: Wto 05 Lut, 2019 17:13   

Wielkie dzieki !!
_________________
Serwis elektroniki, notebooków, BGA, SMD.
PC: i7 2600K@5,1GHz, 8GB DDR3 1600MHz, GTX 960 2GB, 240GB SSD IRDM (MLC)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.