Cześć
Z przyczyn ode mnie niezależnych, musiałem pożegnać się z forum opartym o phpBB by Przemo (które nie jest już od dawna rozwijane i aktualizowane). Dokonałem więc migracji na zwykłe phpBB 3. Migracja taka niesie za sobą spore ryzyko (utrata postów, utrata użytkowników, uszkodzenie bazy danych itp.. Na szczęście udało mi się uniknąć tych problemów.

Pozostał tylko jeden problem, a mianowicie Wasze hasła. W phpBB by Przemo hasła te były inaczej kodowane, niż są w phpBB 3. Dlatego też Wasze hasła nie działają. Proszę więc podczas logowania o skorzystanie z opcji "Zapomniałem hasła". Otrzymacie wówczas w mailu instrukcje resetu hasła. W razie problemów, proszę o kontakt ze mną pod adresem konraf@aztec.pl

[FSX] PMDG 737NGX

Dział poświęcony płatnym samolotom i śmigłowcom (czyli opinie, recenzje, poradniki). Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Samoloty.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

adiks7
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 178
Rejestracja: czw 04 lis, 2010 13:56
Skąd jesteś: Mińsk EPMM

Post autor: adiks7 »

Ja zainstalowałem od nowa i wszystko działa, radar u mnie klikalny ale nie działa, czy tylko z Active Sky next działa?, czy np z 2012, ja ogólnie używam opusa z rexem. Z wyglądu inne wyświetlacze Pedalstel, trzeci przycisk C/R na Mipie chyba od WXr, ale nie działa.
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl

Misiok
Cadet
Cadet
Posty: 28
Rejestracja: pn 09 gru, 2013 13:57
Skąd jesteś: Świętochłowice

Post autor: Misiok »

Mam pytanie do znawców, które pewnie powinno się znaleźć w dziale "Dla początkujących", ale dotyczy PMDG 737: gdy chcę zacząć lot w nocy i jest zupełnie ciemno jak mam włączyć jakiekolwiek podświetlenie, żeby znaleźć przełącznik akumulatorów?

adiks7
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 178
Rejestracja: czw 04 lis, 2010 13:56
Skąd jesteś: Mińsk EPMM

Post autor: adiks7 »

Emergency Exit Light na Overheadzie nad przyciskami do zapięcia pasów.

[ Dodano: Pią 13 Mar, 2015 12:55 ]
Screen z działającego radaru pogodowego w 737, dzisiejsza pogoda w Warszawie, ściągnąłem demo ASN i z nim faktycznie działa, mam więc tydzień aby pocieszyć się radarem pogodowym w 737, nie zamierzam płacić za tę funkcję 44 euro. Szkoda że zrobili radar tak by działał tylko z tym silnikiem, trochę zobowiązujące, pod tym względem wolę Airbusa.
Obrazek
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl

Misiok
Cadet
Cadet
Posty: 28
Rejestracja: pn 09 gru, 2013 13:57
Skąd jesteś: Świętochłowice

Post autor: Misiok »

Chyba mnie nie zrozumiałeś - ja wiem, którym przełącznikiem włącza się poszczególne światła, ale w sytuacji gdy coś widać. Gdy masz absolutnie czarny ekran, to Twoja odpowiedź jest cokolwiek nie na temat. W PMDG 777 po naciśnięciu na klawiaturze L włącza się oświetlenie kabiny, chciałem wiedzieć, czy w 737 też jest jakiś "patent".

Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Posty: 2767
Rejestracja: pt 18 lut, 2005 01:25
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

adiks7 pisze:Szkoda że zrobili radar tak by działał tylko z tym silnikiem
Albo prawdziwe odwzorowania tego co obok samolotu albo udawane chmurki na ekranie radaru w ramach tego, co przekazuje FS do samolotu.
Wybrali jak najlepsze odwzorowania tego co dookoła na wyświetlaczu samolotu. Do tego jest wymagana ścisła współpraca program meteo - samolot (a raczej moduł odpowiedzialny za radar meteo).
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG Z390 TOMAHAWK, i5 9600K, 2x16GB dual, GTX1080, W10, P3D 4.5

adiks7
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 178
Rejestracja: czw 04 lis, 2010 13:56
Skąd jesteś: Mińsk EPMM

Post autor: adiks7 »

Chodzi mi o to, że ograniczyli do jednego silnika, w takim razie radar powinien współpracować z innymi jak Opus, Rex. Nie uważam żeby ASN odwzorowywał dokładnie to co na zewnątrz, lepiej idzie to Opusowi, więc skoro radar pobiera informacje z silnika, powinien je pobierać ze wszystkich dostępnych.
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl

airland
Cadet
Cadet
Posty: 2
Rejestracja: ndz 14 wrz, 2014 11:15
Skąd jesteś: Słupsk

PMDG 737NGX

Post autor: airland »

Witam.
Od pewnego czasu rozważam zakup PMDG 737NGX do FSX Steam Edition. Zastanawiam się, czy PMDG pójdzie na takim systemie: Windows 7 64 bit
5th Generation Intel® Core™ i7-5500U Processor
Intel® Turbo Boost Technology 2.0.

Proszę o odpowiedź.

Awatar użytkownika
Adam73
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 171
Rejestracja: pt 11 lip, 2008 21:18
Skąd jesteś: POZnan*

Post autor: Adam73 »

U mnie na takim sprzęcie: Win7 HE 64Bit SP1, Intel I5-2300, Ram: 4GB, GeForce GTX 550 Ti PMDG 737NGX pracuje bardzo płynnie a fps-y utrzymują się na poziomie 20-25.
Windows 10 HE 64Bit, Gigabyte Z390 Gaming X, Intel I7-9700K, Ram: 16GB, GeForce RTX270, 2xSSD, 1xM2

adiks7
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 178
Rejestracja: czw 04 lis, 2010 13:56
Skąd jesteś: Mińsk EPMM

Post autor: adiks7 »

Czy może ktoś z Was udostępnić painkita do 737-8, ten na stronie który zajmuje 17 mb, jest nie taki, jak np. poradniku https://www.youtube.com/watch?v=ukI_Ipa9U5U pliki są zupełnie inne niż na filmie instruktażowym w 2:25 min
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl

Awatar użytkownika
Vesper
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 196
Rejestracja: czw 31 lip, 2008 10:22
Skąd jesteś: Kraśnik/EPLR

Post autor: Vesper »

Pobrałeś paintkit dla 737 z FS2004, na 7 pozycji od góry jest ten którego szukasz, waży chyba 454 mb.

lukasrz
Cadet
Cadet
Posty: 39
Rejestracja: śr 31 sty, 2018 15:33
Skąd jesteś: LUBLIN

Post autor: lukasrz »

Witam,

Długo latałem na defaultowym malowaniu PMDG, do czasu gdy ściągnąłem 737-900 w malowaniu United Airlines(ale i nie tylko) ma dodatkowe pokrętło pod głównym pokrętłem HDG, ktoś wie co ono robi? Na logikę zmienia skalę/szybkość zmiany wartości, ale jakby nie działa...

Obrazek
Serwis elektroniki, notebooków, BGA, SMD.
PC: i7 2600K@5,1GHz, 8GB DDR3 1600MHz, GTX 960 2GB, 240GB SSD IRDM (MLC)

Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Posty: 2767
Rejestracja: pt 18 lut, 2005 01:25
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

To bank angle selector. Ogranicza przechylenie samolotu w modach HDG i VOR autopilota.

https://www.slideshare.net/theoryce/autoflight-part-1 - 67.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG Z390 TOMAHAWK, i5 9600K, 2x16GB dual, GTX1080, W10, P3D 4.5

lukasrz
Cadet
Cadet
Posty: 39
Rejestracja: śr 31 sty, 2018 15:33
Skąd jesteś: LUBLIN

Post autor: lukasrz »

Wielkie dzieki !!
Serwis elektroniki, notebooków, BGA, SMD.
PC: i7 2600K@5,1GHz, 8GB DDR3 1600MHz, GTX 960 2GB, 240GB SSD IRDM (MLC)

ODPOWIEDZ