Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
vPilot - nowy klient vatsimowy
Autor Wiadomość
leszek81
Light Planes Captain



Imię: Leszek
Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 115
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 22 Cze, 2014 15:44   vPilot - nowy klient vatsimowy

Ponieważ nigdzie na naszym forum nie widziałem, a sam korzystam to chętnie podzielę się doświadczeniami. Od niedawna dostępny jest nowy klient vatsimowy: vPilot. Ponieważ z SB4 ciągle miałem problemy, wypróbowałem i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Prosty w obsłudze, banalny w konfiguracji (także sieciowej, bo korzystam z niego na laptopie).
Z dużych plusów bardzo fajny system obsługi malowań modeli online. Można zaimportować z najpopularniejszych AI trafficów, albo stworzyć reguły malowań automatycznie ze wszystkich modeli, które mamy dostępne w naszym simie. Do tego forum, na którym szybko można uzyskać pomoc. Projekt cały czas się rozwija, update'y wersji regularne. Ja póki co nie miałem z nim żadnych problemów, żadnych zawieszek, freezów itp.
Kolejny drobny, ale akurat dla mnie ważny plus to możliwośćskonfigurowania klawisza PTT na maszynie z symulatorem, a nie na maszynie z programem. W SB4 nie umiałem tego tak zrobić.

Program do ściągnięcia, dokumentacja i forum dostępne tutaj:http://vpilot.metacraft.com/

Narzędzie do "zasysania" modeli AI dostępne i opisane tutaj: http://www.lekseecon.nl/VMRGenerator.html

pozdrowienia,
Leszek
_________________
i7 4770 4,2GHz, ASUS MAXIMUS VI FORMULA, Z87, GeForce GTX 780, FSX, ASN i wiele wiele innych :)
 
 
robs85
Cadet


Imię: Robert
Dołączył: 21 Wrz 2014
Posty: 12
Skąd: Szczecin
Wysłany: Pon 16 Mar, 2015 07:03   

Witaj leszek81,
zainstalowałem ten program i działa bez zarzutu. Mam tylko jedną uwagę/pytanie, czy to normalne.. Chodzi mi o to że jak uruchomię FSX i zasiądę w cesnie 172 A2A, odpalę vpilot i połączę sie z Vatsim automatycznie na radiu pojawiają sie częstotliwości mimo że cały samolot jest C&D.. nie wiem czy to normalne.. czy to kwestia jakiegoś ustawienia
 
 
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2874
Skąd: EPPO
Wysłany: Pon 30 Wrz, 2019 20:21   

Cześć

Czy wygląda na to, że VPilot stanie się praktycznie jedynym klientem w momencie, gdy na dobre ruszy Audio for VATSIM? FSInn i SB znikną?
Tak przynajmniej wynika z dzisiejszego komunikatu:
"That said, FSInn and Squawkbox will cease to be supported in the coming months as we make other enhancements (increasing the refresh rate) to VATSIM, so you are strongly recommended to use this opportunity to upgrade to a more modern client."
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2794
Skąd: KDA
Wysłany: Wto 01 Paź, 2019 00:05   

Zostaje jeszcze swift.
FSInn i SB to obecnie martwe programy, bez możliwości rozwoju.
Póki się będzie dało połączyć, to za ruch będzie odpowiadał FSInn/SB a za voice osobny dedykowany program.
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX1080, W7 64b SP1, P3D 4.5
 
 
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2874
Skąd: EPPO
Wysłany: Wto 01 Paź, 2019 17:46   

Krzysiek, a coś więcej wiesz o tym Audio for Vatsim?
Faktycznie ma być taka rewolucja w jakości głosu, jak zapowiadają?
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2794
Skąd: KDA
Wysłany: Wto 01 Paź, 2019 20:43   

Ja wiem tyle, co wszyscy - z filmów promo, z materiałów udostępnionych przez VATGOV.
Jakość ma być lepsza, nie brałem udziału w beta testach, to nie wiem z doświadczenia.
https://www.youtube.com/watch?v=Ky881cGMSaI
No i ogólnie "VATSIM audio codec" na Youtube.
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX1080, W7 64b SP1, P3D 4.5
 
 
noker
Turboprop Captain



Imię: Rafał
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 169
Skąd: Puławy City
Wysłany: Pon 14 Paź, 2019 19:30   

No rewolucja rzeczywiście jest.
Jestem dinozaurem z FS9 i FSInn, ale póki co wersja Standalone AFV działa bez zarzutu.
Ale też się obawiam tego o czym konraf wspominał.
_________________
#Z390#i5 9600#32GB@3200MHz#MSI GTX1050 Ti#Win10#FS9.1#
polandcargo.pl
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.