Cześć
Z przyczyn ode mnie niezależnych, musiałem pożegnać się z forum opartym o phpBB by Przemo (które nie jest już od dawna rozwijane i aktualizowane). Dokonałem więc migracji na zwykłe phpBB 3. Migracja taka niesie za sobą spore ryzyko (utrata postów, utrata użytkowników, uszkodzenie bazy danych itp.. Na szczęście udało mi się uniknąć tych problemów.

Pozostał tylko jeden problem, a mianowicie Wasze hasła. W phpBB by Przemo hasła te były inaczej kodowane, niż są w phpBB 3. Dlatego też Wasze hasła nie działają. Proszę więc podczas logowania o skorzystanie z opcji "Zapomniałem hasła". Otrzymacie wówczas w mailu instrukcje resetu hasła. W razie problemów, proszę o kontakt ze mną pod adresem konraf@aztec.pl

Polish Airports vol.1 - wersja 3

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

białko
Cadet
Cadet
Posty: 49
Rejestracja: wt 06 mar, 2012 13:30
Skąd jesteś: D.T

Post autor: białko »

Panowie mam problem z teksturami dx10 w FSX. W nocy płyta postojowa w Pyrzowicach jest bez tekstur czy to jest do naprawienia? Na innych lotniskach jest podobnie, przyznam że jest lepsze klatkowanie w dx10 i chciałbym przy tym ustawieniu zostać. Można coś z tym zrobić?

PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Posty: 2868
Rejestracja: sob 19 lut, 2005 14:55
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Wypada podać, czy to goły DX10, czy z poprawkami darmowymi bądź płatnymi. W drugim przepadku przyda się informacja o ustawianiach shaderów.

białko
Cadet
Cadet
Posty: 49
Rejestracja: wt 06 mar, 2012 13:30
Skąd jesteś: D.T

Post autor: białko »

Używałem darmowy Shader release v3.2.2. Jesli chodzi o ustawienie shaderów to możesz podpowiedzieć jak mam to sprawdzić i gdzie?

PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Posty: 2868
Rejestracja: sob 19 lut, 2005 14:55
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Ten punkt dotyczył tylko płatnej, rozszerzonej wersji, gdzie dla użytkownika dostępne są opcje - darmowa po prostu działa lub nie.

Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 1312
Rejestracja: pt 29 kwie, 2005 07:42
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Obrazek

Awatar użytkownika
Kasztan
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Posty: 308
Rejestracja: wt 02 paź, 2007 15:53
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Kasztan »

Cześć, mam problem z Polish Airports vol.1 v3 pod FS9.

Problem dotyczy portu lotniczego w Lublinie. Przez ostatnie miesiące nie miałem zbyt wiele czasu na FS'a, po instalacji pakietu wykonałem dwa loty na to lotnisko i wszystko było OK. Jednakże dziś postanowiłem wylecieć z EPLB i niespodzianka - FS w menu widzi to lotnisko jako EPLB2.

Poszukałem we własnym zakresie rozwiązania, okazało się, że to wina lotniska w Cewicach. Na forum DD przedstawiono rozwiązanie problemu. Przeinstalowałem scenerię, wrzuciłem plik naprawiający ten błąd zgodnie z instrukcją i klops. FS nadal widzi Lublin jako EPLB2.

Jako, że jedną konsekwencją tego błędu jest brak ruchu AI to zbytnio się nie przejmuję, lecz miło by było od czasu do czasu jakiś ruch tam zobaczyć. Zastanawiam się teraz, czy jestem odosobnionym przypadkiem, czy Wam może wszystko działa bez problemów.

Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?
Pozdrawiam
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes

Sebol
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 151
Rejestracja: sob 25 lut, 2006 21:08
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: Sebol »

Kasztan pisze: Poszukałem we własnym zakresie rozwiązania, okazało się, że to wina lotniska w Cewicach. Na forum DD przedstawiono rozwiązanie problemu. Przeinstalowałem scenerię, wrzuciłem plik naprawiający ten błąd zgodnie z instrukcją i klops. FS nadal widzi Lublin jako EPLB2.
W którym miejscu jest to opisane bo też mam ten problem?
Pozdrawiam SEBOL
GG:7199365
Obrazek

Awatar użytkownika
Kasztan
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Posty: 308
Rejestracja: wt 02 paź, 2007 15:53
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Kasztan »

Post z 6 września autorstwa PIOTREK767LPF.

http://drzewiecki-design.net/forum/view ... c&start=75

Edit:
Ogólnie wpadłem teraz na pomysł by wywalić PAv1, zainstalować PAB v2 (jest tam lotnisko z kodem EPCE), po czym zainstalować znów PAv1. Dam znać czy pomoże.

Edit2: Nie pomogło.
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes

Sebol
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 151
Rejestracja: sob 25 lut, 2006 21:08
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: Sebol »

Udało mi się wywalić "EPLB - Cewice", ale pozostał Lublin Airport jako EPLB2 i za cholerę nie umiem tego zmienić :/
A takie coś mam jak otwieram plik AFX_EPLB.bgl
Obrazek
Pozdrawiam SEBOL
GG:7199365
Obrazek

Awatar użytkownika
Kasztan
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Posty: 308
Rejestracja: wt 02 paź, 2007 15:53
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Kasztan »

Hmm, mam trochę inaczej. Jak odpalam AFCAD EPLB w ADE9 to wyświetla mi się normalnie jako EPLB.
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes

Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 1312
Rejestracja: pt 29 kwie, 2005 07:42
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Tak, w FS9 wyswietla się jako EPLB2 i tak ma być, inaczej jest konflikt z Cewicami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kasztan
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Posty: 308
Rejestracja: wt 02 paź, 2007 15:53
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Kasztan »

No cóż, mówi sie trudno :)
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes

białko
Cadet
Cadet
Posty: 49
Rejestracja: wt 06 mar, 2012 13:30
Skąd jesteś: D.T

Post autor: białko »

Mam pewien problem po instalacji REX Overdrive, dotyczy Pyrzowic i Gdańska. (na innych nie sprawdzałem). Gdy jest mokro to na płytach postojowych jest efekt lustra ale całkowicie znikają tekstury brak jakichkolwiek oznaczeń. Ktoś z was miał podobny problem? Jak to rozwiązać?
Ostatnio zmieniony pt 22 lis, 2013 12:59 przez białko, łącznie zmieniany 1 raz.

Zgredd
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 190
Rejestracja: pn 21 kwie, 2008 23:00
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: Zgredd »

Nie mam Overdriva, a problem taki sam na EPLB. Na tymże lotnisku pojawia się także problem z meshem o ile lotnisko jest miejscem docelowym - przy zbliżeniu się do pasa na niewielką odległość ten nagle wbija się w niespodziewanie wyrastający "pagórek".

białko
Cadet
Cadet
Posty: 49
Rejestracja: wt 06 mar, 2012 13:30
Skąd jesteś: D.T

Post autor: białko »

Czy jest sposób na rozwiązanie tego problemu braku tekstur?

Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 1312
Rejestracja: pt 29 kwie, 2005 07:42
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Zgredd pisze:(...) EPLB. Na tymże lotnisku pojawia się także problem z meshem o ile lotnisko jest miejscem docelowym - przy zbliżeniu się do pasa na niewielką odległość ten nagle wbija się w niespodziewanie wyrastający "pagórek".
Byłbym wdzięczny za przetestowanie potencjalnego rozwiązania tego problemu:
http://rapidshare.com/share/5A0D66CBC25 ... CADDE59A53
Plik należy wrzucić do FSX\Addon Scenery\Polish Airports vol.1\EPLB_X\Scenery i przylecieć do EPLB z innego lotniska.

[ Dodano: Nie 05 Sty, 2014 09:29 ]
Niebawem (dziś lub w ciągu kolejnych dni, w zależności od sklepu) posiadacze tego dodatku w wersji pod FSX/P3D otrzymają informację o dostępności nowej wersji 3.3. Zmiany są następujące (w tym zmiany v3.2):

- Uaktualnione mapy EPLB o podejście ILS
- Uaktualniony manual
- Poprawiony problem z ruchem samochodowym z UTX Europe
- Poprawiona kompatybilność z Electronic Flight Bag by Aivlasoft (kierunki ILS)
- Poprawiona kompatybilność z Aerosoft AES
- Dodany ILS na lotnisku EPLB Lublin
- Dodany ATIS na lotnisku EPLB Lublin
- Trójwymiarowa trawa na wszystkich lotniskach
- EPLB Lublin - ulepszone nocne oświetlenie, poprawiony AFCAD, oznaczenia, tower view
- EPLB Lublin - naprawiony problem z meshem (górki na pasie)
- EPKT Katowice - widoczny nowy pas w budowie
- Autogen poprawiony na wszystkich lotniskach
- Kompatybilność z Prepar3D v2.1 i wyżej

DEMO zostało już zaktualizowane do wersji v3.3 .

Miłego latania!
Obrazek

mariuszp
Cadet
Cadet
Posty: 27
Rejestracja: wt 02 lis, 2010 13:41
Skąd jesteś: Epkk

Epkt

Post autor: mariuszp »

Witam!
Jak mogę zamienić pas do lądowania na EPKT? Oczywiście w uaktualnieniu PAv1 3.3, ponieważ samoloty AI Traffic lądują na nowo budowanym pasie obok 27. 8-)
Ostatnio zmieniony wt 07 sty, 2014 21:20 przez mariuszp, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 1312
Rejestracja: pt 29 kwie, 2005 07:42
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Re: Epkt

Post autor: D. Design »

mariuszp pisze:AI Traffic lądują na nowo budowanym pasie
http://rapidshare.com/share/F1CF98C6857 ... BA8145DCFA
Wrzucić do: FSX\Addon Scenery\Polish Airports vol.1\EPKT_X\Scenery
Obrazek

Sebol
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 151
Rejestracja: sob 25 lut, 2006 21:08
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: Sebol »

D. Design pisze: Niebawem (dziś lub w ciągu kolejnych dni, w zależności od sklepu) posiadacze tego dodatku w wersji pod FSX/P3D
A co z FS9 :(
Pozdrawiam SEBOL
GG:7199365
Obrazek

Andrzey
Cadet
Cadet
Posty: 7
Rejestracja: czw 26 sie, 2010 11:39
Skąd jesteś: Elbląg

Post autor: Andrzey »

Sceneria EPGD fajna, jak na możliwości FSXa, czy też Preper3D (testowałem na obu). Brakuje mi jednak charakterystycznych obiektów na punktach Sierra i November. Mam tu na myśli np. pałacyk Leźno http://golfinpoland.pl/img/gallery/hote ... lezno1.jpg bez niego VFR jest trochę po omacku.

Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 1312
Rejestracja: pt 29 kwie, 2005 07:42
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Można powiedzieć, że brakuje też Helu i Gdyni, ale sceneria lotniska nie musi zawierać wszystkich okolicznych punktów VFR, zwłaszcza w zestawie 3 lotnisk. Do takich rzeczy polecam naszą Warszawę, Kraków, Łódź, Wrocław, Bydgoszcz albo Rzeszów. Albo VFR Poland.
Obrazek

Andrzey
Cadet
Cadet
Posty: 7
Rejestracja: czw 26 sie, 2010 11:39
Skąd jesteś: Elbląg

Post autor: Andrzey »

Sęk w tym, iż np. Sierra jest w obszarze tej scenerii tylko zabrakło pałacyku ;)

Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 1312
Rejestracja: pt 29 kwie, 2005 07:42
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

A, no to w takim razie na pewno widać go na zdjęciu satelitarnym albo w postaci autogenu. ;)
Obrazek

Andrzey
Cadet
Cadet
Posty: 7
Rejestracja: czw 26 sie, 2010 11:39
Skąd jesteś: Elbląg

Post autor: Andrzey »

Widać ale już z bliska na zdjęciu satelitarnym. Jak ktos nie wie, to nie znajdzie ;)
Przy kolejnej aktualizacji pomyślcie nad wrzuceniem jakiego 3D + trafostacje ze słupami. Dla latających VFR w realu to bardzo charakterystyczne meble ;)

Awatar użytkownika
pawel-d
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 181
Rejestracja: czw 08 lut, 2007 13:24
Skąd jesteś: Gdańsk

Post autor: pawel-d »

Tam w Leźnie to jeszcze jest kościół, zaraz obok, większy i wyższy. Po drugiej stronie szkoła. Ten zestaw jako całość widać dość wyraźnie na zdjęciach satelitarnych.
W razie co mogę spróbować porobić zdjęcia, mieszkam w Leźnie :).
Paweł Dragan
Gdańsk

gregorio
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 113
Rejestracja: ndz 01 sie, 2010 09:33
Skąd jesteś: Krakow

Post autor: gregorio »

Dobry wieczór
Dlaczego nigdzie nie mogę znaleźć tej scenerii do zakupu?
gregorio

Awatar użytkownika
noker
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 170
Rejestracja: pt 30 mar, 2007 07:31
Skąd jesteś: Puławy City

Post autor: noker »

gregorio pisze:Dobry wieczór
Dlaczego nigdzie nie mogę znaleźć tej scenerii do zakupu?
nie wiem o jaką platformę zapytujesz, ale generalnie właśnie wyszła piąta wersja PA Vol1
https://secure.simmarket.com/advanced_s ... ports+Vol1
i pewnie poprzednie wycofali ze sprzedaży.
#Z390#i5 9600#32GB@3200MHz#MSI GTX1050 Ti#Win10#FS9.1#
polandcargo.pl

ODPOWIEDZ