[FSX] Polish Airports vol.1 for FSX - Drzewiecki Design

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

[FSX] Polish Airports vol.1 for FSX - Drzewiecki Design

Post autor: D. Design »

Miło nam poinformować, że do sklepów został wysłany nasz najnowszy produkt:

Polish Airports vol.1 for FSX by Drzewiecki Design
Więcej na: http://www.drzewiecki-design.net/prodPAv1_X.htm
Pakiet, tak jak i wersja pod FS2004, zawiera bardzo szczegółowe scenerie EPKT, EPRZ i EPGD. Osobne linki do wersji demo każdego lotniska są dostępne na stronie projektu.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez D. Design, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Vesper
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kraśnik/EPLR

Post autor: Vesper »

Wkońcu, choć ja już w wczoraj demka ściągnąłem ;) . A czy planujecie wydać wersje pudełkową :) ?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Vesper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Nie planujemy, by jakiekolwiek nasze produkty były dostępne na Allegro - już nie raz była o tym mowa. Jak pisze Bartek, są to wersje download, ewentualnie w sklepach można zamówić produkt na nośniku. Na Simmarketcie obowiązuje każda światowa waluta, gdyż jedna z opcji płacenia (jest kilka) to karta kredytowa. Stosunek Euro do Złotówek sprawdzić można choćby tu: http://www.google.com/webhp?hl=en#hl=en ... 653bfbe4b4

Cena to 30 Euro z podatkiem, ale są oferty promocyjne, i tak:
70% zniżki dla posiadaczy PAvol.1 pod FS9 (cena 7,5eur czyli 30pln)
30% zniżki dla posiadaczy EPMO pod FSX
30% zniżki dla posiadaczy EPBC pod FSX

Wersji pudełkowej w danym momencie nie planujemy - ale kto wie. Trudno mi ocenić, ile osob zainteresowało by się wersją pudełkową, gdy dostępna jest wersja download z możliwymi zniżkami.
Obrazek
Awatar użytkownika
Sniked111
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Lublin

Post autor: Sniked111 »

Tak się zastanawiam - dodatek zawierający polskie lotniska, a brak jednoznacznej ceny producenta w złotówkach. Przecież największa ilość zamówień będzie pochodziła z Polski. :P
I don't see the runway!
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Sniked111 pisze:Tak się zastanawiam - dodatek zawierający polskie lotniska, a brak jednoznacznej ceny producenta w złotówkach
I co to by zmieniło?
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

Kupiłem, zainstalowałem, jestem zachwycony.

Gratuluje wykonania - dobrze wydane 30 dolarów :)

Sugerował bym jednak umieszczenie wyraźniejszej informacji, że lotniska trzeba po zainstalowaniu dodać do scenerii - jakiś czas się zastanawiałem dlaczego w Pyrzowicach nie widzę zmian.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Jest w manualu i w instalatorze ;)
Dziękujemy, miłego latania!
Obrazek
Awatar użytkownika
noker
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Puławy City

Post autor: noker »

Zniżka dla posiadaszy wersji FS9 jest 'na stałe' czy na określony czas.
Pytam, gdyż obecnie za wiele nie dłubię w FSXie, ale jak ma być promocja cenowa powiedzmy na miesiąc czy dwa to kupie i niech leży.

Dzięki Staszku, jesteśmy wyrobieni ;)
#Z390#i5 9600#64GB@3200MHz#MSI GTX1660 OC#Win10#MSFS#
polandcargo.pl
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Na stałe.
Obrazek
piotr66
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Sanok

Post autor: piotr66 »

Podziękowania dla autora/autorów. Kawał dobrej roboty. Czekam na więcej... ;)
Awatar użytkownika
pawel-d
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Gdańsk

Post autor: pawel-d »

Ciężko się na Was obraziłem za scenerię EPGD, a szczególnie okolic.
Zakupiłem, ściągnąłem, w środku nocy robię oblot, a tu się sceneria i fototekstura kończą się jakieś 50m od mojego płotu... :cry:
A tak na poważnie, to scenerie oczywiście bardzo ładne, choć polatać zdążyłem tylko nad epgd. Naprawdę dobra robota. Dzięki Panowie. Za Gdańsk w szczególności.

PS. Co i kiedy następne? Z naciskiem na 'kiedy'... ;)
Paweł Dragan
Gdańsk
Awatar użytkownika
Cpt.H.M Murdock
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: Cpt.H.M Murdock »

No właśnie, dlaczego prace nad EPWA zostały zamrożone?
Awatar użytkownika
Cpt.H.M Murdock
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: Cpt.H.M Murdock »

Uwagi do wersji demo EPKT(UTX-Europa):
-źle wyświetlają się tekstury, tak jakby nałożone na siebie.
Obrazek

- a tu brak tekstury(pojawia sie dopiero jak jest sie nisko nad ziemia i to nie zawsze:
Obrazek
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Jeżeli są osoby, dla których niewygodą jest korzystanie z Simmarketu lub innych sklepów internetowych, proszę o zapoznanie się z tym wątkiem: http://drzewiecki-design.net/forum/viewtopic.php?t=131 . Oferta kierowana jest wyłącznie dla chętnych na zakup kompletu scenerii (EPBC Babice, EPMO Modlin, Polish Airports vol.1) pod FS2004 i/lub X, na nośniku - DVD.
Ostatnio zmieniony pt 28 maja, 2010 12:18 przez D. Design, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Obrazek
Eddie
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: Eddie »

I jak schodza? :P
Awatar użytkownika
pawel-d
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Mam problem z pełnymi wersjami scenerii FSX - tekstury pasa startowego są źle wyświetlane. To jest chyba ten efekt jak na screenach Cpt.H.M Murdock. Tekstura tak jakby składała się z kilku warstw niskiej rozdzielczości. Wygląda to fatalnie.
Problem pojawia się chyba tylko przy dolocie z innego lotniska. Na pewno zdarza się w EPKT, chyba też w RZ. EPGD wydaje się być OK. Jeśli od początku uruchamiam symulator stojąc w EPKT, to jest dobrze.
Wcześniej miałem zainstalowane wersje FS9 i one normalnie tak wyglądały. No ale zostały usunięte, zarówno katalogi jak i wpisy z biblioteki scenerii.
Dodatkowo, po wylądowaniu, kiedy jest ten zepsuty efekt, można wejść np. do opcji, poklikać w ustawieniach biblioteki, i nawet kiedy nie dokona się zmian, to sceneria wczytuje się jeszcze raz i wtedy jest już dobrze.
Jakieś rady? To coś u mnie, czy może kwestia poprawek w samej scenerii?
Paweł Dragan
Gdańsk
Awatar użytkownika
Kuba Pa
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kolbuszowa

Post autor: Kuba Pa »

Witam
Spróbuj przesunąć EPKT najwyżej na liście scenerii, powinno pomóc, ale jeśli nie to pisz postaram się zrobić plik który powinien to naprawić, bo u mnie na EPKT taki problem nie występował, ale na EPMO tak i chyba wiem co to może być.
Awatar użytkownika
pawel-d
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Pierwszy test pokazał, że nie pomogło. Ale teraz to przyznam, że nie jestem pewien, czy samo EPKT jest na samej górze, być może wyżej jest EPGD, albo EPRZ. Nie wiem czy to ma znaczenie.
Dodatkowo mam UTX, może to ma znaczenie. Ale w bibliotece scenerii jest niżej.
Generalnie to nie jest duży problem, dość trudny za to w efektywnym testowaniu, bo w zasadzie trzeba wykonać pełen lot, więc nie da się tak ot coś zmienić i stestować.
Spróbuję jeszcze przez kilka dni, może znajdę jakąś regułę, czy ustawienia. Potem znikam na większość lipca na urlop, będzie przerwa w życiorysie v-pilota :)
Paweł Dragan
Gdańsk
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
darekmil73
Cadet
Cadet

Post autor: darekmil73 »

U mnie przesunięcie EPKT w górę na liście scenerii nic nie pomogło - nadal problem z teksturą pasa, i także jak u innych problem występuje głownie przy lądowaniu i też nie zawsze.
Poza tym traffic AI w jakichś 70% ląduje kilka mil przed pasem, dotyczy to tyko lotniska EPKT.
Nie pierwszy raz stykam się z tym zjawiskiem - np. w Madeira X Aerosoftu ten sam problem.
Awatar użytkownika
Kuba Pa
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kolbuszowa

Post autor: Kuba Pa »

Przyczyna problemu została znaleziona i naprawiona, poprawka pojawi się w patchu, który szykujemy.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Jak wyżej - problem zostanie naprawiony w patchu - prawdopodobnie wydamy po prostu v2 produktu - za darmo dla posiadaczy pierwszej wersji. Poprawka zmieni m.in. AFCADy, , zatem wszyscy posiadacze Polish Airports vol.1 będą proszeni o zainstalowanie łaty, aby nie było późnie problemów z kompatybilnością. Poprawka ukaże się pod sam koniec listopada.
Obrazek
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Z przyjemnością informujemy, że została opublikowana wersja 2.0 dodatku. Poprawia ona wszystkie raportowane błędy wersji 1 a także dodaje szczegóły na każdym lotnisku. Zostały opublikowane także całkowicie nowe wersje demo. Nowa wersja jest do pobrania za darmo dla posiadaczy wersji poprzedniej (trzeba się zalogować na swoje konto w sklepie).

UWAGA - nie jest to update. Trzeba całkowicie usunąć poprzednią wersję przed instalacją nowej (dotyczy full i dem). Zalecamy użycie deinstalatorów, znajdujących się w głównym folderze FS.

Bardzo prosimy o instalację nowej wersji, gdyż zawiera ona nowe AFCADy i nowe obiekty na apronach. Dołączone mapy opisują wszystkie takie obiekty (statyczne samoloty). Specjalnie dla kontrolerów a także dla posiadaczy wersji demo mapki zostały opublikowane w dziale Download na naszym forum. Chodzi właściwie o diagramy lotnisk - resztę można oczywiście ściągnąć z AIP.

Strony projektów pod FS2004 i FSX pozostały te same i tam też znajdują się dema do pobrania. Dema zostaną również umieszczone na Avsim i Simviation.

Pełna wersja pod FSX: http://secure.simmarket.com/drzewiecki- ... -fsx.phtml
Pełna wersja pod FS2004: http://secure.simmarket.com/drzewiecki- ... 2004.phtml

Mam nadzieję, że nowa wersja przypadnie użytkownikom do gustu i wyeliminuje wszystkie nieprawidłowości.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
darekmil73
Cadet
Cadet

Podziękowania jeszcze raz ode mnie za rozwój;)
Ale i uwagi:
w EPGD w AFCADZie znalazłem coś takiego:
Obrazek
To chyba jakiś błąd kompilacji, bo rozumiem, że nie o to chodziło :D
A właśnie apropos Aprona B - to wg AIP Polska mogą tam stawać maszyny do An-28 max tzn. parking radius powinien być 12m, a tutaj jest 18m - efekt jest taki, że kołujące po po tej płycie samoloty będą ryły po ogonach już stojących :| Oczywiście piszę w odniesieniu do traffic AI;)

Mam też pytanko: czy usunięcie XXXX_Static.bgl usunie tylko statyczne samoloty ze schodkami czy jeszcze coś? Właśnie szkoda, ze nie pojawiła się taka opcja przy instalacji apropos statycznych samolotów, żeby instalator nie instalował domyślnie tych plików i do tego dawał alternatywny AFCAD z kompletną ilością bramek. ;)

Na EPKT jak na razie samoloty AI lądują prawidłowo, a nie kilka mil przed pasem jak to w poprzedniej wersji bywało, ale jeszcze potestuję :)

Przepraszam, że tak zrzędzę :D
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: Bober »

Może to problem Dema,ale w Rzeszowie nie ma wektorów do ILS (offline oczywiście),a w GPS-ie pokazuje częstotliwość ILS na 09 co oczywiście mija się z rzeczywistością.
bober
proszę o szybką odpowiedź bo kupię, pod warunkiem że nie będę musiał sam później coś poprawiać
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Przy podejściach instrumentalnych wszystko działa poprawnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Wejdź w GPS i w danych dotyczących EPRZ zobaczysz: ILS 09 110.300.
Zresztą podobnie jest w afcadzie(Jasionka EPRZ.bgl),brak procedury i ILS 09.
bober
mariuszp
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Epkk

Poland Airports v2

Post autor: mariuszp »

Witam !!!

Nie wiem tylko jak sciagnac wersje druga, na Simmarket po zalogowaniu w dziale My Downloads mam wersje pierwsza pytanie czy tam trzeba pisac aby udostepnili nowa wersje???
Awatar użytkownika
a6intruder
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Post autor: a6intruder »

Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Niestety, w Pyrzowicach stanowiska 31,32,33 i 34 są nie "podpięte".Samoloty AI stojące tam znikają po otrzymaniu zgody."Fault Finder" w ADEX-ie pokazuje z resztą to dokładnie.
bober
Awatar użytkownika
BHF
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Rzeszów EPRZ

Post autor: BHF »

Sceneria jest genialna , miło poza EPRZ zobaczyć własny blok :-) . Niestety nie mam w ogóle ruchu AI na żadnym lotnisku ze scenerii. Mam MyTraffic 5.2B, wie ktoś może w czym tkwi problem ?
darekmil73
Cadet
Cadet

Bober pisze:Niestety, w Pyrzowicach stanowiska 31,32,33 i 34 są nie "podpięte".Samoloty AI stojące tam znikają po otrzymaniu zgody."Fault Finder" w ADEX-ie pokazuje z resztą to dokładnie.
bober
Właśnie też miałem o tym napisać, w ogóle taxiway na APRON 3 nie jest "podpięty", same bramki swoją drogę. :|
Oczywiście cały czas piszę o pełnej komercyjnej wersji tego wydania.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Obrazek
Michal
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Wwa

Post autor: Michal »

DD należy pochwalić za to iż jako jedyna w Polsce wypuszcza scenerie Polskich lotnisk. Może dlatego też, że jest jako jedyna, wypuszcza swe komercyjne dodatki zawierające mnóstwo błędów. Panie Stanisławie, wydając prawie 30Euro ludzie pragną produktu wysokiej klasy, a nie zakalca, którego co chwile trzeba dopiekać.
Michal
mbucholski
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: Maastricht

Post autor: mbucholski »

Przesadzasz. Są takie dodatki, za które człek płaci i 50 euro, a one się nadają najwyżej do zapychania dysku.
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain

Post autor: wojtek_84 »

Panie Stanisławie, wydając prawie 30Euro ludzie pragną produktu wysokiej klasy, a nie zakalca, którego co chwile trzeba dopiekać
Porównując z dodatkami Aerosoftu, Irisa czy Eaglesoftu trudno doprawdy powiedzieć, że DD to zakalec w porównaniu z ciastami ;)

Cena x wielkość rynku wyznacza jak wiele czasu zostanie poświęcone pracom nad scenerią. W tych warunkach dziwie się, że DD wypuszcza produkty tak wysokiej jakości i sprzedaje je w cenach, które można bez większego trudu udźwignąć... A co do błędów i poprawek - Windows, Mac Os, AutoCad to tylko nieliczne przykłady programów, które wymagają "dopiekania" - po prostu nikogo na świecie nie stać na 100% pewne testy - bo cena programu była by nie do udźwignięcia. Dlatego "testy" przerzuca się na klientów, a potem wydaje poprawki.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Michal pisze:DD należy pochwalić za to iż jako jedyna w Polsce wypuszcza scenerie Polskich lotnisk. Może dlatego też, że jest jako jedyna, wypuszcza swe komercyjne dodatki zawierające mnóstwo błędów. Panie Stanisławie, wydając prawie 30Euro ludzie pragną produktu wysokiej klasy, a nie zakalca, którego co chwile trzeba dopiekać.
A może byś Panie "Adalbert" napisał to z własnego konta, a nie tworzył przy tym nowego?
Co jak co, ale nie mów, że DD jako wydawca nie prowadzi później supportu. No i posiadacze wersji 1 dostają za darmo wersję 2.
Z resztą, nie podoba się, za drogo, zrób sam, albo używaj darmowych wersji demo.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Uważam, że cane 8 euro za lotnisko to naprawdę niewiele. Co do poprawek - można wypuścić jeden produkt na kilka lat i uznać, że wszystko jest w porządku. Staramy się jednak na bierząco poprawiać wszystkie zauważone błędy i udostępniać za darmo poprawki. Jeśli ktoś potrafi tworzyć projekty bezbłędnie, oczywiście zapraszamy do współpracy!
Obrazek
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

Stanisław, nie tłumacz się, nie warto.
Robisz jako jedyny "polskie" dodatki i chwała Ci za to. Marudy o... ...j bo to przez takich polka w fs wygląda jak wygląda.
ODPOWIEDZ