Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
VFR Poland
Autor Wiadomość
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2796
Skąd: KDA
Wysłany: Śro 25 Kwi, 2012 19:26   

tidit napisał/a:
(54-18 Gdańsk oraz 54-19 Elbląg) zawierają tekstury letnie o rozdzielczości 2.4 m/pix i są dostępne za darmo
Są do pobrania w ww. obszarach. W tej chwili sprawdzałem.
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b SP1, (FS9.1), FSX SE
 
 
Stanel
Light Planes Captain


Imię: Stanel
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: Piaseczno
Wysłany: Czw 03 Maj, 2012 12:41   

Kolejne obszary...










_________________
Stanel
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Czw 03 Maj, 2012 14:58   

Fajnie, że "dziura" na Pomorzu znika. Przydało by się jeszcze razem z tym uzupełnić pokrycie terenu na osi EPSZ - EPPO. Wreszcie będzie można zaplanować lot VFR po krzywej zamkniętej EPGD - EPSZ - EPPO - EPBY - EPGD. Czekam niecierpliwie na możliwość pobrania zaprezentowanych obszarów.
 
 
kaigun
Cadet


Imię: Jarek
Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 10
Skąd: EPPO
Wysłany: Czw 10 Maj, 2012 09:40   

Nie wiem, gdzie zgłosić się po wsparcie, więc napiszę tutaj - czy ktoś, kto instalował już autogen nie napotkał problemu nastepującego rodzaju: wybieram północny kawałek autogenu (pobrane 40 punktów), przeprowadzam instalację przez stronę VFR Poland, coś się w tle bardzo szybko instaluje i daje komunikat "instalacja przeprowadzona z powodzeniem/pomyślnie" a w katalogu scenerii do którego ściągałem nowe 8 kawałków nadal widzę tylko katalog "scenery" a chyba powinien zostać dodany katalog "texture". Dodam, że z braku miejsca na dysku docelowo dotychczasowe bgl'e mam na jednym dysku a nowe 8 kawałków ściągałem/instalowałem już do innej lokalizacji na drugim dysku. Wpis w scenery.cfg z główną lokalizacją jest ok, niestety instalator autogenu podczas instalacji daje komunikat, że automatycznie znajdzie ścieżkę (itp) i nie daje szansy ręcznie wskazać właściwego katalogu, ale chyba sam najwyraźniej nie odnajduje żadnego katalogu ze scenerią lub zainstalował autogen w jeszcze innym miejscu ? Co jest nie tak ? Czy instalacja nowych kawałków w nowym miejscu mogła coś pomieszać ?
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Czw 10 Maj, 2012 12:09   

Przyczyną Twojego problemu jest to, że podzieliłeś zainstalowane dane pomiędzy dwie lokalizacje na dysku. Installer zna tylko jedną z nich i zainstalował pliki z autogenem do tej lokalizacji, którą wyświetla w trakcie instalacji. Rozwiązaniem problemu jest, albo zgromadzenie wszystkich plików w jednej lokalizacji, albo podzielenie plików z autgenem stosownie do wykonanego przez Ciebie podziału plików scenerii na dysku.
Jeśli będziesz miał z tym problemy to skontaktuj się z supportem VFRPoland: support (at) vfrpoland.com
Ostatnio zmieniony przez ad_verbum Czw 10 Maj, 2012 14:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
nebogipdfel
Cadet


Imię: Wojciech
Dołączył: 09 Maj 2011
Posty: 29
Skąd: EPKK
Wysłany: Czw 10 Maj, 2012 14:15   

Kaigun mam taką samą sytuację, pisałem już do supportu i dostałem dziś maila że analizują problem - także trzeba poczekać.
 
 
Zgredd
Turboprop Captain


Imię: Zgredd
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 190
Skąd: EPPO
Wysłany: Czw 10 Maj, 2012 16:27   

Bardzo ciekawi mnie polityka dotycząca autogenu budynków. O ile logiczne jest ustawienie domków w otoczeniu lotniska np. Krzesiny, o tyle zadziwiła mnie urbanizacja zupełnie maleńkiej wioseczki Bieczyny (woj. wielkopolskie) na którą natknąłem się właśnie dzięki dostrzeżeniu domków. Na razie jedyne wytłumaczenie jakie mi przychodzi na myśl, to jakiś związek sentymentalny autorów do tego miejsca ;)
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Pią 11 Maj, 2012 15:54   

Zgredd napisał/a:
Bardzo ciekawi mnie polityka dotycząca autogenu budynków. O ile logiczne jest ustawienie domków w otoczeniu lotniska np. Krzesiny, o tyle zadziwiła mnie urbanizacja zupełnie maleńkiej wioseczki Bieczyny (woj. wielkopolskie) na którą natknąłem się właśnie dzięki dostrzeżeniu domków. Na razie jedyne wytłumaczenie jakie mi przychodzi na myśl, to jakiś związek sentymentalny autorów do tego miejsca ;)

Jak się prezentuje ten autogen w VFRPoland? Tekstury terenu wyglądają ładnie z wysokości > 4000 - 5000 ft, czy przy tej wysokości lotu obecność autogenu ma jeszcze sens? Czy dodanie autogenu na tyle udoskonala wygląd scenerii z mniejszych wysokości, że rekompensuje nieunikniony efekt związany z oglądaniem tekstur o rozdzielczości 2,4m z małej wysokości?
 
 
Stanel
Light Planes Captain


Imię: Stanel
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: Piaseczno
Wysłany: Pią 11 Maj, 2012 18:13   

Zapełniamy kolejną "dziurkę".





_________________
Stanel
 
 
WilkzPolski
Turboprop Captain



Imię: Tomek
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 194
Skąd: EPBK
Wysłany: Pią 11 Maj, 2012 18:42   

Tak trzymać :) . Prędzej, prędzej zapełniajcie i zapraszam na Mazury/Podlasie ;) .

PS. Czy poza granicami Polski, sceneria będzie jakoś ładnie wycięta (dla dopasowania do default'u), czy po prostu prosta krawędź?
_________________

Facebook YouTube
 
 
morningr
Cadet



Imię: Przemysław
Dołączył: 05 Sty 2012
Posty: 10
Skąd: EPZR
Wysłany: Pią 11 Maj, 2012 19:57   

Ja nie mogę się doczekać Śląska i Beskidów. Lot z Muchowca na Żar to by było coś. ;)
 
 
Zgredd
Turboprop Captain


Imię: Zgredd
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 190
Skąd: EPPO
Wysłany: Sob 12 Maj, 2012 01:15   

ad_verbum napisał/a:

Jak się prezentuje ten autogen w VFRPoland? Tekstury terenu wyglądają ładnie z wysokości > 4000 - 5000 ft, czy przy tej wysokości lotu obecność autogenu ma jeszcze sens? Czy dodanie autogenu na tyle udoskonala wygląd scenerii z mniejszych wysokości, że rekompensuje nieunikniony efekt związany z oglądaniem tekstur o rozdzielczości 2,4m z małej wysokości?


Z wysokości 5000ft autogen jak najbardziej ma sens. Wg mnie - mimo samych drzew, ten autogen zmienia drastycznie doznania estetyczne lotu nad 2,4m/pix.
Ujmę to tak - bez tego autogenu nie zaakceptowałbym VFR Poland i korzystałbym nadal z nudnego do bólu landclassu. Z kolei obszary z domkami pogłębiają doznania w tak mocnym stopniu, co same drzewka w stosunku do gołej fotoscenerii. Niestety na razie doszukałem się tylko domków wokół Krzesin, na Helu i we wspomnnianych Bieczynach. Nie sądzę, aby powstał autogen budynków dla całej Polski, ale drzewa na tyle starczają, aby już nie powrócić za nic w świecie do landclassu.

Mam tylko nadzieję, że obszary przygraniczne zostaną jakoś ładnie zblendowane i wpasowane w landclass.
Innym ciekawym pomysłem byłoby stworzenie w serwisie VFR Poland małego działu, poświęconego landmarkom, gdzie każdy mógłby uploadować swoje maleńkie dzieło. Wystarczyłoby, żeby każdy zrobił choć 1 maleństwo ze swojego regionu i już byłoby ciekawiej...
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Sob 12 Maj, 2012 16:25   

Zgredd napisał/a:
Nie sądzę, aby powstał autogen budynków dla całej Polski

Iście syzyfowa robota, ale jak chłopaki z VFRPoland wypuszczą już wszystkie obszary to mogą zacząć się nudzić ;-)
Ponadto są przykłady, że można - jednym z lepszych jest http://www.francevfr.com/product.asp?Code=VFRHNOX , zwłaszcza tereny średnio lub mniej zurbanizowane wyglądają po dodaniu budynków całkiem przyjemnie.

Zgredd napisał/a:
drzewa na tyle starczają, aby już nie powrócić za nic w świecie do landclassu.

Hmm, chyba się zdecyduję na przetestowanie. Jak by co, to wiem gdzie zgłaszać reklamację ;-)
 
 
Zgredd
Turboprop Captain


Imię: Zgredd
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 190
Skąd: EPPO
Wysłany: Sob 12 Maj, 2012 21:54   

Jeśli chodzi o autogen, to w przypadku tak dużych obszarów jak cały kraj, na pewno jest to generowane jakimś programem. Nikt tego nie ustawiałby ręcznie, bo trzeba by zebrać całą rzeszę ludzi do tej roboty, ale wówczas produkt już by się pewnie nie opłacał.
W przypadku VFR Poland drzewa są generowane właśnie takim automatem. Z domami jest pewnie trudniej, żeby program poprawnie zinterpretował materiał źródłowy.

Odnośnie reklamacji - zawszę służę screenami, żeby potem nie było :twisted:
 
 
Major
Light Planes Captain



Imię: Mateusz Skuczyński
Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 50
Skąd: Kielce / Dęblin
Wysłany: Nie 13 Maj, 2012 11:45   

Nie mogę się doczekać, aż to dojdzie do świętokrzyskiego, bo to naprawdę piękna okolica :) wspaniale byłoby polatać nad moimi Kielcami :)
 
 
grajek_dlugi
Cadet


Imię: Grzegorz
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 9
Skąd: Toruń
Wysłany: Czw 07 Cze, 2012 13:57   

Ja chciałbym powrócić jeszcze raz do problemu związanego z przesunięciem scenerii lotnisk względem autogenu z vfrpoland. Czy naprawdę nie ma żadnego sposobu żeby to zlikwidować?
u mnie W EPGD jest podwójny pas i na EPSC też mam przesunięcie. Skoro chłopaki z vfrpoland twierdzą że ich scenerie są położone idealnie, to może można jakoś pokombinować z wpisami do scenerii lotnisk, żeby je przesunąc.
Problem ten, przynajmniej dla mnie jest dosyć irytujący :cry: . Biorąc pod uwagę wspaniałe wrażenia wizualne podczas przelotu VFR, przy lądowaniu, patrząc na lotnisko doświadczamy jakiś niedorzecznych zjawisk psujących cały efekt i to na sam koniec.
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Czw 07 Cze, 2012 14:16   

grajek_dlugi napisał/a:
Ja chciałbym powrócić jeszcze raz do problemu związanego z przesunięciem scenerii lotnisk względem autogenu z vfrpoland. Czy naprawdę nie ma żadnego sposobu żeby to zlikwidować? u mnie W EPGD jest podwójny pas (...)

Pobierz ze strony VFRPoland darmowe AFCADy do polskich lotnisk. EPGD to moje macierzyste lotnisko i nie mam na nim "podwojonego" pasa.
 
 
grajek_dlugi
Cadet


Imię: Grzegorz
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 9
Skąd: Toruń
Wysłany: Czw 07 Cze, 2012 15:20   

To właśnie po dodaniu AFCADa pojawił się dodatkowy pas. Wcześniej była tylko tekstura z której można było wyczytać że sceneria lotniska jest przesunięta +- o szerokość pasa. Postanowiłem więc dodać tego AFCADa licząc na poprawę, niestety ta zmiana nie spowodowała poprawy, mało to dodała jeszcze pas na miejscu gdzie było widać go na teksturze vfrpoland.
Poza tym na liście scenerii w fs9; scenerie, autogen i afcad vfrpoland usilnie tkwią na pierwszych miejscach priorytetu. Gdy tylko ustawie jakieś lotnisko nad nimi po restarcie fs-a i tak vfrpoland wskoczy na pierwsze miejsce, mało tego jeszcze się zdubluje. O co w tym chodzi?

Jaką masz scenerie EPGD?
Ostatnio zmieniony przez RzEmYk Czw 07 Cze, 2012 15:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Czw 07 Cze, 2012 15:47   

Grzegorz, przepraszam za zamieszanie. nie zauważyłem, że masz FS9. Ja mam VFRPoland zainstalowane do FSXa i tu wszystko wygląda poprawnie.
 
 
Stanel
Light Planes Captain


Imię: Stanel
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: Piaseczno
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 18:13   

Dalsze "wypełnienia":








_________________
Stanel
 
 
WilkzPolski
Turboprop Captain



Imię: Tomek
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 194
Skąd: EPBK
Wysłany: Pon 18 Cze, 2012 15:15   

Polska rośnie, bardzo ładnie :) . Tak trzymać!
_________________

Facebook YouTube
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 170
Skąd: POZnan*
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 00:09   

Witam,

Mam problem z Scenery Managerem. Przesiadłem się ostatnio na FSX i zakupiłem 2 obszary, ale nie mogę ich pobrać, bo java nie chce go uruchomić. Testowałem chyba wszystkie dostępne przeglądarki , ale w każdej jest dokładanie tak samo. Java jest zaktualizowana do najnowszej - nie pomaga, reinstalacja javy i przeglądarek - nie pomaga, powrót do starych wersji javy - nie pomaga. Instalację javy robiłem na dwa sposoby: 1 - poprzez download i instalacja ręczna, 2 - poprzez przeglądarkę. Mam windowsa 7 64bit i zainstalowałem wersję javy 32 bit oraz 64bit jednocześnie bo tak sugeruje Oracle - nie pomogło, następnie zainstalowałem osobno 32 bit i 64 bit - też nie pomogło. Również kombinowałem z przeglądarkami tj. instalowałem wersje 32 bit i 64 bit. też bez rezultatu. :-( Napisałem we wtorek do VFR support - do dzisiaj bez odpowiedzi. Zdesperowany, w czwartek postanowiłem zadzwonić do VFR, ale sympatyczna Pani sekretarka cały czas twierdzi, że nikogo nie ma - masakra jakaś.
Dodam, że ten problem pojawił się od od pierwszego uruchomienia komputera - kupiłem nowy.

Sprzęt:
Win7 HE 64Bit SP1
Procesor: Intel I5-2300
Ram: 4GB
Grafika: GeForce GTX 550 Ti
Przeglądarka Google Chrome wersja 20.0.1132.57m
Java w7

Macie może jakieś sugestie, bo mnie krew zalewa
_________________
Windows 10 HE 64Bit, Z170 Pro Gaming, Intel I5-7600K, Ram: 16GB, GeForce GTX 1060, 2xSSD 120GB, DX12
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2796
Skąd: KDA
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 07:20   

Próbowałeś innych przeglądarek?
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b SP1, (FS9.1), FSX SE
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 170
Skąd: POZnan*
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 09:37   

Tak, testowałem chrome, firefoxa, ie oraz operę. Na wszystkich jest dokładnie tak samo jak na załączonym screenie w poscie wyżej.
_________________
Windows 10 HE 64Bit, Z170 Pro Gaming, Intel I5-7600K, Ram: 16GB, GeForce GTX 1060, 2xSSD 120GB, DX12
 
 
Kirow
Jet 1st Officer



Imię: Boguś
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 277
Skąd: EPWR
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 11:23   

W oddzielnym oknie pojawia się pytanie o uruchomienie skryptu Javy? Nie przeoczyłeś tego?

EDIT: Właśnie próbuję sobie zainstalować i za cholerę nie mam przycisku do zaakceptowania umowy - całe to javowskie okno jest jakieś rozjechane ;) (IE)
_________________
Pozdrawiam
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 170
Skąd: POZnan*
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 12:34   

Kirow napisał/a:
W oddzielnym oknie pojawia się pytanie o uruchomienie skryptu Javy? Nie przeoczyłeś tego?

No właśnie kiedyś miałem takie pytanie a teraz nie mam i nie wiem dlaczego. Kirow, jak Ci się uda rozwiązać ten problem to daj znać. Chyba, że coś jest nie tak po stronie VFR.
_________________
Windows 10 HE 64Bit, Z170 Pro Gaming, Intel I5-7600K, Ram: 16GB, GeForce GTX 1060, 2xSSD 120GB, DX12
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 21:53   

Adam73 napisał/a:
Chyba, że coś jest nie tak po stronie VFR.

Właśnie pobierałem nowe obszary i wszystko działa poprawnie. Pobierałem przez Chrome (20.0.1132.57), ale specjalnie sprawdziłem też w Firefoxie i tu również działa.
Sprawdź, czy w przeglądarce zezwoliłeś na otwieranie "wyskakujących" okien i czy przypadkiem nie wyłączyłeś Javy.
 
 
Wojtek Krzywda
Cadet



Imię: VFRPOLAND.COM
Dołączył: 07 Lut 2004
Posty: 22
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 24 Lip, 2012 10:16   

Adam73 napisał/a:
Chyba, że coś jest nie tak po stronie VFR.


Znaleźliśmy winnego - ostatnią aktualizaję Javy :)

Już wszystko jest OK i działa prawidłowo.
_________________
pośpiech poniża
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 170
Skąd: POZnan*
Wysłany: Wto 24 Lip, 2012 20:23   

U mnie również już działa. Dziękuję :D
_________________
Windows 10 HE 64Bit, Z170 Pro Gaming, Intel I5-7600K, Ram: 16GB, GeForce GTX 1060, 2xSSD 120GB, DX12
 
 
Stanel
Light Planes Captain


Imię: Stanel
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: Piaseczno
Wysłany: Sob 28 Lip, 2012 08:51   

Zachodnia granica kompletna.














Porównanie tych samych miejsc w VFR Poland i VFR Germany.




_________________
Stanel
 
 
Stanel
Light Planes Captain


Imię: Stanel
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: Piaseczno
Wysłany: Czw 09 Sie, 2012 17:50   

Połączenie scenerii VFR Poland i VFR Germany w rejonie Słubic. Screen z wysokości 20 000 ft.


_________________
Stanel
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Czw 09 Sie, 2012 19:09   

Obrazki na forum są, na stronie VFRPoland obszary do pobrania też są, ale jak na razie jedynie w wersji dla FS2004. :cry:
 
 
Stanel
Light Planes Captain


Imię: Stanel
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: Piaseczno
Wysłany: Pon 13 Sie, 2012 10:07   

Więcej obrazków w wyższej rozdzielczości TUTAJ
_________________
Stanel
 
 
Zgredd
Turboprop Captain


Imię: Zgredd
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 190
Skąd: EPPO
Wysłany: Śro 29 Sie, 2012 17:57   

Wojtek Krzywda napisał/a:
Adam73 napisał/a:
Chyba, że coś jest nie tak po stronie VFR.


Znaleźliśmy winnego - ostatnią aktualizaję Javy :)

Już wszystko jest OK i działa prawidłowo.


Niestety mam taki sam problem, jak wcześniej kolega Adam73.
Próbowałem Firefoxem oraz IE. Javę zaktualizowałem przed chwilą (ostatnio aktualizowałem na pewno nie przed lipcem) i problem jest nadal po aktualizacji. :roll:
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 170
Skąd: POZnan*
Wysłany: Śro 29 Sie, 2012 18:15   

Zgredd - jak nie idzie z javą w wersji 7 to ją odinstaluj i zainstaluj wersję 6 powinno pomóc. Pozdrawiam.
_________________
Windows 10 HE 64Bit, Z170 Pro Gaming, Intel I5-7600K, Ram: 16GB, GeForce GTX 1060, 2xSSD 120GB, DX12
 
 
Zgredd
Turboprop Captain


Imię: Zgredd
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 190
Skąd: EPPO
Wysłany: Śro 29 Sie, 2012 19:01   

W wersji 6 pojawia się pusty manager w miejscu, gdzie był napis JAVA. Jeszcze na wiosnę instalowałem scenerie i wszystko było OK. :evil:

EDIT:

Tak samo w IE 32 bit. W IE x64 ruszyło jakoś w bólach, ale z błędami graficznymi.
 
 
Przemek Tabisz
Turboprop Captain



Imię: Przemysław Tabisz
Dołączył: 09 Lut 2004
Posty: 187
Skąd: EPWR
Wysłany: Śro 29 Sie, 2012 19:39   

U mnie na Firefox nie poszło teraz nic, na IE poszło ale to jest IE...
_________________
Przemek.
http://www.youtube.com/watch?v=dwK2WFei11s
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 170
Skąd: POZnan*
Wysłany: Śro 29 Sie, 2012 19:44   

Kirow napisał/a:
całe to javowskie okno jest jakieś rozjechane ;) (IE)

Święta prawda :D
_________________
Windows 10 HE 64Bit, Z170 Pro Gaming, Intel I5-7600K, Ram: 16GB, GeForce GTX 1060, 2xSSD 120GB, DX12
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Śro 29 Sie, 2012 22:13   

Zgredd napisał/a:
W wersji 6 pojawia się pusty manager w miejscu, gdzie był napis JAVA. Jeszcze na wiosnę instalowałem scenerie i wszystko było OK. :evil:

Miałem niedawno to samo, zaktualizowałem Javę i wszystko wróciło do normy. Działa zarówno w FF, jak i w Chrome. Zainstalowana wersja javy to 1.7.0_05-b06.
 
 
wibwk
Jet 1st Officer


Imię: Wojtek
Dołączył: 29 Lis 2006
Posty: 285
Skąd: EPWA
Wysłany: Czw 30 Sie, 2012 12:04   

Ważne że instalator "pamięta" nieudane próby. U mnie pod IE8 okno instalatora nie ma dolnego paska przesuwu, Java najnowsza. :) Gorzej że potrafi przy większej ilości "kafelków" do pobrania, źle je zainstalować, czasem brakuje tekstur.
Przy okazji, fototekstura razem z infrastrukturą lotnisk to chyba pomyłka "systemowa" twórców, szkoda że takich elementów nie 'zamalowali".
_________________
X52
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.