Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
VFR Poland
Autor Wiadomość
Stanel
Light Planes Captain


Imię: Stanel
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: Piaseczno
Wysłany: Pią 07 Wrz, 2012 21:54   

"Narożnik" Polski.





_________________
Stanel
 
 
Stanel
Light Planes Captain


Imię: Stanel
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: Piaseczno
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2012 14:05   

Idziemy dołem na wschód.





_________________
Stanel
 
 
Stanel
Light Planes Captain


Imię: Stanel
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: Piaseczno
Wysłany: Wto 25 Wrz, 2012 14:17   




_________________
Stanel
 
 
seam77
Cadet


Imię: Slawomir Muszalik
Dołączył: 07 Wrz 2012
Posty: 6
Skąd: EPKT
Wysłany: Śro 26 Wrz, 2012 15:54   

Zapowiada sie calkiem niezle.Ciekawe jak wyglada oswietlona Polska noca?? ;)
 
 
leszek81
Light Planes Captain



Imię: Leszek
Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 115
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 06 Paź, 2012 09:42   

Kupiłem VFRa parę dni temu i muszę przyznać, że nocą wygląda to genialnie... Jedyne o co można się przyczepić do projektu VFR Poland to brak porządnego instalatora. Ten java'owy u mnie powodował dziesiątki problemów - przede wszystkim wszystko pomieszane wizualnie i przez to konieczne było klikanie na oślep. Poza tym jak trzeba wszystkie obszary ręcznie instalować jeden po drugim to schodzi 2 godziny... Jakoś darmowy projekt VFR Netherlands2000 potrafił zrobić instalator dla całości...
A przy okazji pytanie do autorów: jest jakiś wstępny termin osiągnięcia 100% pokrycia kraju?

Pozdrowienia,
Leszek
_________________
i7 4770 4,2GHz, ASUS MAXIMUS VI FORMULA, Z87, GeForce GTX 780, FSX, ASN i wiele wiele innych :)
 
 
Zgredd
Turboprop Captain


Imię: Zgredd
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 190
Skąd: EPPO
Wysłany: Sob 06 Paź, 2012 20:11   

Kiedyś było, że koniec 2011 :twisted:
Instalator przysparza kłopotów - potwierdzam.
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Sob 10 Lis, 2012 21:18   

Od co najmniej 2 tygodni otwierając stronę VFRPoland - scenerie nie widzę mapy z obszarami scenerii lub widzę tylko jeden, najwyższy jej rząd. Niezależnie od tego, czy jest to Firefox, czy Chrome mapy nie widać. Natomiast po zalogowaniu pojawia się kolorowa "nakładka" z wyszczególnieniem obszarów zainstalowanych, ale mapy pod nią dalej brak.

Wcześniej chodziło, ostatnio przestało, a ja wersji javy nie zmieniałem. Domniemam, że to autorzy strony coś "poprawili".
_________________
Intel i5 2500@4,1GHz, Gigabyte GA-P67A-UD4-B3, Kingston 2x4GB 1333MHz, ASUS GTX660 2GB, Win7/64
 
 
Zgredd
Turboprop Captain


Imię: Zgredd
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 190
Skąd: EPPO
Wysłany: Sob 10 Lis, 2012 22:36   

U mnie poprawnie się wyświetla. Firefox 16.0.2
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 170
Skąd: POZnan*
Wysłany: Sob 10 Lis, 2012 22:57   

Google Chrome również jest wszystko ok. Wersja 23.0.1271.64 ma.
_________________
Windows 10 HE 64Bit, Z170 Pro Gaming, Intel I5-7600K, Ram: 16GB, GeForce GTX 1060, 2xSSD 120GB, DX12
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Nie 11 Lis, 2012 01:32   

Sprawa się wyjaśniła, mechanizm wyświetlania mapy "podpadł" programowi AV. Ciekawe dlaczego podpadł i kto wprowadził zmiany, czy Kaspersky, czy VFRPoland, bo wcześniej wszystko działało poprawnie.
_________________
Intel i5 2500@4,1GHz, Gigabyte GA-P67A-UD4-B3, Kingston 2x4GB 1333MHz, ASUS GTX660 2GB, Win7/64
 
 
Stanel
Light Planes Captain


Imię: Stanel
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: Piaseczno
Wysłany: Wto 13 Lis, 2012 22:10   








_________________
Stanel
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Śro 14 Lis, 2012 00:18   

Stanel napisał/a:
"Narożnik" Polski.

Stanel napisał/a:
Idziemy dołem na wschód.

Obrazki z zapowiedzą były we wrześniu, jest listopad, a ja w dalszym ciągu ich nie widzę na mapie VFRPoland, jako udostępnionych do zakupu. Czy to znowu jakiś problem z funkcjonowaniem strony, czy po prostu takie niewielkie opóźnienie?
_________________
Intel i5 2500@4,1GHz, Gigabyte GA-P67A-UD4-B3, Kingston 2x4GB 1333MHz, ASUS GTX660 2GB, Win7/64
 
 
Zgredd
Turboprop Captain


Imię: Zgredd
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 190
Skąd: EPPO
Wysłany: Śro 14 Lis, 2012 03:01   

Nigdy takich opóźnień nie było, zwłaszcza że od pierwszej wrześniowej zapowiedzi pojawiły się kolejne 3 :roll:
 
 
Zgredd
Turboprop Captain


Imię: Zgredd
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 190
Skąd: EPPO
Wysłany: Nie 18 Lis, 2012 18:05   

Pojawiły się!
 
 
leszek81
Light Planes Captain



Imię: Leszek
Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 115
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 27 Lis, 2012 14:57   VFR Poland zainstalowany, ale nie ma go na liście w FSX...

Panowie,

Czy ktoś z was się z tym spotkał? Przywracałem system z obrazu dysku do miejsca sprzed instalacji VFR, zainstalowałem potem caluteńki VFR Poland, instalacja przebiegła bezproblemowo. Niestety VFRPoland jest niewidoczny w bibliotece scenerii FSXa. Jak próbuję go dodać to wychodzi, że już jest na liście... VFR Poland AFCAD dodał się bez problemu...

Sceneria w locie jest widoczna i teoretycznie jest ok, ale wolałbym widzieć to na liście, żeby wiedzieć w którym miejscu kolejki jest, żeby móc ustawić właściwie priorytety poszczególnych scenerii...

Jakieś pomysły?

Pozdrawiam,
Leszek
_________________
i7 4770 4,2GHz, ASUS MAXIMUS VI FORMULA, Z87, GeForce GTX 780, FSX, ASN i wiele wiele innych :)
 
 
Zgredd
Turboprop Captain


Imię: Zgredd
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 190
Skąd: EPPO
Wysłany: Śro 28 Lis, 2012 00:58   

Pewnego razu zniknęła mi cała lista w bibliotece. Nie znalazłem niestety przyczyny i rozwiązania. :|
 
 
leszek81
Light Planes Captain



Imię: Leszek
Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 115
Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012 11:04   

Ciekawostka przyrodnicza. Dzień później kolejna próba dodania VFR Poland do listy zakończyła się sukcesem. I teraz już ją widać na liście. Niezbadane są zwyczaje FSXa...

Pozdrowienia,
Leszek
_________________
i7 4770 4,2GHz, ASUS MAXIMUS VI FORMULA, Z87, GeForce GTX 780, FSX, ASN i wiele wiele innych :)
 
 
Kasztan
Jet 1st Officer



Imię: Mateusz
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 312
Skąd: EPGD
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012 15:15   

W FS9 są podobne hece, sceneria jest w bibliotece, lecz się nie wyświetla. Pomaga ponownie usunięcie jej z biblioteki oraz dodanie. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego - zdarzyło mi się to już trzy razy.
_________________
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
 
 
pajlot
Cadet


Imię: Andrzej
Dołączył: 25 Gru 2012
Posty: 1
Skąd: Lublin
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 21:30   

Witam, czy są dostępne regiony wschodnie i kiedy można się ich spodziewać?
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 170
Skąd: POZnan*
Wysłany: Nie 14 Lip, 2013 19:03   

Czy ten projekt jeszcze żyje? mamy lipiec 2013 a zdaje się, że w tym roku jeszcze nie dodali żadnego nowego regionu.
_________________
Windows 10 HE 64Bit, Z170 Pro Gaming, Intel I5-7600K, Ram: 16GB, GeForce GTX 1060, 2xSSD 120GB, DX12
 
 
nebogipdfel
Cadet


Imię: Wojciech
Dołączył: 09 Maj 2011
Posty: 29
Skąd: EPKK
Wysłany: Pon 15 Lip, 2013 12:28   

Adam73 napisał/a:
Czy ten projekt jeszcze żyje? mamy lipiec 2013 a zdaje się, że w tym roku jeszcze nie dodali żadnego nowego regionu.


Myślę że nie tylko Ty się nad tym zastanawiasz :) Szkoda że Twórcy nie kwapią się żeby udzielić jakiejkolwiek informacji. Chociaż na ich profilu facebook-owym pojawiają się jakiś newsy a na stronie zmienił się podkład mapowy więc wydaję się że projekt jeszcze żyje.
Może szykują jakiś duży wysyp obszarów dla południowej polski? :) Ja ponad rok temu w kwietniu otrzymałem informację że do końca roku (2012) doczekam się małopolski :)
 
 
leszek81
Light Planes Captain



Imię: Leszek
Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 115
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 15 Lip, 2013 20:30   

Przyłączam się do zapytania. Kupiłem licencję na dwa lata licząc, że za rok będę miał już prawie całą Polskę, albo przynajmniej dociągnę do moich rodzinnych Gór Świętokrzyskich a tu coś podejrzana cisza...
Panowie z VFR Poland, customer service trzeba podciągnąć :)

Pozdrowienia,
Leszek
_________________
i7 4770 4,2GHz, ASUS MAXIMUS VI FORMULA, Z87, GeForce GTX 780, FSX, ASN i wiele wiele innych :)
 
 
wibwk
Jet 1st Officer


Imię: Wojtek
Dołączył: 29 Lis 2006
Posty: 285
Skąd: EPWA
Wysłany: Wto 16 Lip, 2013 09:58   

Coś w tym jest co piszecie, też już dawno żadnego maila od VFRPoland nie dostałem, a tu jeszcze wyczytałem że D.A.F który dotąd swoje scenerie tworzył kompatybilne z tym dodatkiem i współpracował z nimi, ogłasza że przerabia swoje stworzone już scenerie na kompatybilność z defaultem. :cry:
_________________
X52
 
 
kary
Cadet



Imię: Piotr
Dołączył: 11 Wrz 2011
Posty: 34
Skąd: Poznań
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 10:51   

Muszę przyznać że instalator scenerii online nie jest idealnym rozwiązaniem. Najpierw skrypt java strasznie mi się krzaczył w przeglądarce, później po kilkukrotnie powtórzonej próbie pobrania scenerii otrzymałem błąd, który widać na screenie (ujemny rozmiar pliku) przy probie instalowania instalator się wysypuje. Ponad tydzień temu napisałem prośbę o pomoc do wsparcia VFR Poland niestety całkowita cisza, brak jakiejkolwiek odpowiedzi i reakcji.

Czy ktoś miał może podobny błąd i jakoś sobie z tym poradził?

_________________
 
 
piter747
Light Planes Captain


Imię: Piotrek
Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 96
Skąd: EPLU
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 13:21   błąd

Miałem podobny błąd na win7 i mozilla firefox..
Ściągałem scenerie przez zwykłego explorera i pomogło.
Mam nadzieję że i Tobie pomoże...
pozdrawiam
 
 
kary
Cadet



Imię: Piotr
Dołączył: 11 Wrz 2011
Posty: 34
Skąd: Poznań
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 13:45   

Niestety IE, Chrome, Firefox wszędzie to samo :(
_________________
 
 
Adam73
Turboprop Captain



Imię: Adam
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 170
Skąd: POZnan*
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 14:02   

Pomaga powrót do Javy 6
_________________
Windows 10 HE 64Bit, Z170 Pro Gaming, Intel I5-7600K, Ram: 16GB, GeForce GTX 1060, 2xSSD 120GB, DX12
 
 
piter747
Light Planes Captain


Imię: Piotrek
Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 96
Skąd: EPLU
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 14:14   

Gdy wystąpił u mnie inny błąd przy instalacji napisałem do vfrpoland i otrzymałem taką oto odpowiedź, cytuję:
"Może zróbmy tak:
1. proszę wyłaczyć menagera instalacji
2. wylogować się i zalogować ponownie
3. wyrazić zgodę na odpalenie menagera instalacji
4. sprawdzić czy dana sceneria ma nadal 100% pobrania czy mniej

Teraz dwa scenariusze:
1. jeśli ma mniej niż 100% prosze kontynuować pobieranie i dalej
instalacje (błędne informacje o statanie pobrania wynikają z błedów
sieciowych podczas pobierania dużych plików)
2. jesli jest 100% i nadal występuję błąd to będziemy lokalizować
plik"
 
 
kary
Cadet



Imię: Piotr
Dołączył: 11 Wrz 2011
Posty: 34
Skąd: Poznań
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 14:40   

Cytat:
2. jesli jest 100% i nadal występuję błąd to będziemy lokalizować
plik


A wiesz może co wsparcie vfrpoland przez to rozumie?
_________________
 
 
piter747
Light Planes Captain


Imię: Piotrek
Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 96
Skąd: EPLU
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 14:51   vfr

Miałem do nich odpisać i wysłać plik o skrócie *.reg
Tyle pamiętam..
Przejrzałem maile żeby jakoś CI pomóc i jeszcze mam taki tekst z supportu:
"Pragniemy poinformować, że w przypadku wystąpienia błędu podczas instalacji aplikacji VFRClient.exe opisanego komunikatem o treści:

"Wystąpił problem podczas instalowania pliku C:\Program Files\VFRClient\.VFRClient.exe. No such file or directory."

należy postąpić według poniższej instrukcji:

1. Usunąć z dysku komputera katalog VFRClient z domyślnej lokalizacji C:\Program Files\VFRClient
2. Ponownie zainstalować plik VFRClient.exe

Przepraszamy ze wszelkie niedogodności.

Jednocześnie prosimy o zgłaszanie wszelkich problemów technicznych na adres support (at) vfrpoland.com. Szczególnie prosimy o kontakt użytkowników, którzy napotkali następujące problemy:

- błąd "nieprawidłowa ścieżka w scenerii zdalnej" w pliku scenery.cfg (dotyczy FS X)
- błąd "Flight Simulator 10 nie jest zainstalowany w systemie" pomimo posiadania symulatora (FS X)
- błąd "Nie posiadasz konta premium, ani wystarczającej liczby punktów premium" pomimo posiadania odowiedniej ilości PP (portal)

Każde zgłoszenie jest dla nas bardzo ważne i nie pozostanie bez odpowiedzi !"
oraz
"Proszę o chwilę cierpliwości. Pracujemy nad nową wersją aplikacji
VFRClient."

Już więcej nie pisałem do nich bo widocznie coś pomogło.
 
 
kary
Cadet



Imię: Piotr
Dołączył: 11 Wrz 2011
Posty: 34
Skąd: Poznań
Wysłany: Wto 30 Lip, 2013 08:05   

Dzięki za próbę pomocy, niestety u mnie nie ma w ogóle pliku czy katalogu VFRClient. Wydaje mi się że teraz scenerie są jakoś inaczej instalowane (przez skrypt java). Popatrzę jeszcze w rejestry, a jak mi się nie uda to poczekam może wsparcie VFR POLAND się w końcu obudzi.
_________________
 
 
fryzol1a
Cadet


Imię: Kamil
Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 10
Skąd: EPKT
Wysłany: Sob 12 Paź, 2013 09:15   Wreszcie wrócił....

Drodzy Fani!
Wracamy po przerwie z dobrą informacją, już w następnym tygodniu opublikujemy 8 nowych obszarów. Szczegóły zdradzimy w poniedziałek. Szykujemy się do następnych publikacji, będzie się działo systematycznie Zapraszamy!

Zrodlo: https://www.facebook.com/...location=stream

Pozdrowienia,
Kamil
 
 
kary
Cadet



Imię: Piotr
Dołączył: 11 Wrz 2011
Posty: 34
Skąd: Poznań
Wysłany: Sob 12 Paź, 2013 09:33   

To jest kpina. Panowie z VFR POLAND po 3 miesiącach nieobecności, braku jakiegokolwiek wsparcia i zainteresowania problemami klientów postanowili przypomnieć o sobie z nadzieją, że znajdą się kolejni naiwni na wyrzucenie kasy w błoto.

Sam pomysł i projekt fajny, ale żeby pobierać za coś kasę trzeba mieć profesjonalne podejście. Bo pieniądze, Panowie z VFR POLAND, to nie pasek w piaskownicy.
_________________
 
 
leszek81
Light Planes Captain



Imię: Leszek
Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 115
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 12 Paź, 2013 20:44   

Spokojnie, dajmy im szansę :) Mam nadzieję, że teraz już nie zawalą i dociągną do wschodniej granicy. Przerwa była stanowczo za długa i powinni w związku z tym jakoś ją nam użytkownikom wynagrodzić. Ale psów póki co proponuję na VFR Poland nie wieszać :) Choć sam mając dwuletni abonament nieco się "irytowałem" nie mając nic nowego do ściągnięcia przez ostatnie dłuuuugie miesiące.

pozdrowienia,
Leszek
_________________
i7 4770 4,2GHz, ASUS MAXIMUS VI FORMULA, Z87, GeForce GTX 780, FSX, ASN i wiele wiele innych :)
 
 
kary
Cadet



Imię: Piotr
Dołączył: 11 Wrz 2011
Posty: 34
Skąd: Poznań
Wysłany: Sob 12 Paź, 2013 22:24   

Leszek, mając dwuletni abonament musisz na nich dmuchać i chuchać :// Dlatego rozumiem Twoją powściągliwość :P
_________________
Ostatnio zmieniony przez PZL Belfegor Sob 12 Paź, 2013 22:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
leszek81
Light Planes Captain



Imię: Leszek
Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 115
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 13 Paź, 2013 15:56   

:) Rachunek jest prosty, przy założeniu, że chcę mieć całą Polskę to kupowanie obszarów za punkty wychodzi po prostu drożej. Przy założeniu, że projekt zostanie dokończony. Za co trzymam kciuki :)

pozdrowienia,
Leszek
_________________
i7 4770 4,2GHz, ASUS MAXIMUS VI FORMULA, Z87, GeForce GTX 780, FSX, ASN i wiele wiele innych :)
 
 
wibwk
Jet 1st Officer


Imię: Wojtek
Dołączył: 29 Lis 2006
Posty: 285
Skąd: EPWA
Wysłany: Nie 13 Paź, 2013 20:41   

A ile lat projekt trwa, bo nie pomnę? ;)
_________________
X52
 
 
tidit
Jet Captain



Imię: Filip
Dołączył: 16 Gru 2004
Posty: 750
Skąd: EPBC
Wysłany: Pon 14 Paź, 2013 05:59   

BTW nie lepiej poczekać aż ukażą się wszystkie obszary i wtedy kupować abonament np. na rok?
 
 
fryzol1a
Cadet


Imię: Kamil
Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 10
Skąd: EPKT
Wysłany: Pon 14 Paź, 2013 12:26   

tidit napisał/a:
BTW nie lepiej poczekać aż ukażą się wszystkie obszary i wtedy kupować abonament np. na rok?


I o to chodziło. :D
 
 
ad_verbum
Jet Captain


Imię: Maciej
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 415
Skąd: EPGD
Wysłany: Pon 14 Paź, 2013 16:18   Re: Wreszcie wrócił....

fryzol1a napisał/a:
Szczegóły zdradzimy w poniedziałek.

Szukam, szukam i tych szczegółów nigdzie nie znajduję, czyżby dzisiaj nie był poniedziałek?

PS. Normalnie w takiej sytuacji bym się nie czepiał, ale po długich miesiącach ciszy zrobiłem się jakby nieco mniej tolerancyjny.
_________________
Intel i5 2500@4,1GHz, Gigabyte GA-P67A-UD4-B3, Kingston 2x4GB 1333MHz, ASUS GTX660 2GB, Win7/64
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.