Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat jakości United States Terrain Mesh for FSX firmy FSGenesis - http://www.fsgenesis.com/Merchant2/merc ... y_Code=NAX
Ich mesh dla Polski jest bardzo niedopracowany.
[FSX] Terrain mesh USA
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Skoro nikt się nie wypowiedział to zaprzągłem google do pracy, znalazłem kilka pozytywnych recenzji i zdecydowałem się zaryzykować. Instalowałem trochę z duszą na ramieniu, bo moje wszystkie wcześniejsze doświadczenia z osobnymi meshami nie były najlepsze - najczęściej zmiana po dodaniu mesha była słabo zauważalna.
Tym razem jednak jestem bardzo zadowolony, był to zakup bardzo udany. Jestem pod wrażeniem poprawy szczegółowości rzeźby terenu i to pomimo, że USA i tak jest w FSX potraktowane najlepiej (LOD10 - 38m grid spacing).
Jednak naprawdę prawdziwy pazur mesh USA od FSGesesis (LOD12 - 9,6m) pokazuje w połączeniu z fotoscenerią. Poniżej załączam kilka przykładów.
Sceneria Utah:

Sceneria California - close to Death Valley KBIH:

Sceneria Utah - Monument Valley 05UT:

Sceneria Utah - KKNB:

Sceneria Utah:

Wszystkie scenerie pochodzą od Blue Sky Scenery i są darmowe (donationware) :-)
Tym razem jednak jestem bardzo zadowolony, był to zakup bardzo udany. Jestem pod wrażeniem poprawy szczegółowości rzeźby terenu i to pomimo, że USA i tak jest w FSX potraktowane najlepiej (LOD10 - 38m grid spacing).
Jednak naprawdę prawdziwy pazur mesh USA od FSGesesis (LOD12 - 9,6m) pokazuje w połączeniu z fotoscenerią. Poniżej załączam kilka przykładów.
Sceneria Utah:

Sceneria California - close to Death Valley KBIH:

Sceneria Utah - Monument Valley 05UT:

Sceneria Utah - KKNB:

Sceneria Utah:

Wszystkie scenerie pochodzą od Blue Sky Scenery i są darmowe (donationware) :-)