Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ezdok camera pomoc w ustawieniu i problem z działaniem
Autor Wiadomość
mikus1987
Cadet


Imię: Szymon
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 4
Skąd: Katowice
Wysłany: Śro 31 Paź, 2012 14:42   Ezdok camera pomoc w ustawieniu i problem z działaniem

Witam,

zainstalowałem Ezdok Camera, ponieważ chciałem cieszyć się takim swobodnym rozglądaniem w kabinie. Natomiast mam problem. Nie jestem w stanie znaleźć instrukcji lub poradnika, co powinno się włączyć i jak poustawiać ten dodatek, aby nie było z nim problemów. Obecnie po zainstalowaniu, w VC kierując HATEM np w lewo, standardowo widok obracał się cały w lewo, po instalacji dodatku jest gorzej, bo jest to tylko lekkie wychylenie w konkretną stronę. Dodatkowo stojąc pod gate obraz podskakuje. Dosyć dziwne.

Proszę o informację, co i jak poustawiać aby móc cieszyć się pięknym widokiem w zakupionym również PMDG 737 NGX:D, samolot robi wrażenie. Mocne przybliżenie na wskaźniki, np klap, jest w zasadzie w rozdzielczości prawdziwego ludzkiego oka i żywych instrumentów, ale z tak szarpiącym obrazem, i z małą możliwością rozglądania się trochę bez sensu wydałem pieniądze na to wszystko:(
_________________
Możesz myśleć co chcesz, możesz się uważać za świetnego pilota, ale fizyki i tak nie oszukasz...
Ostatnio zmieniony przez PZL Belfegor Śro 31 Paź, 2012 14:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
PZL Belfegor
Moderator


Imię: Dymitr Osiński
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 2881
Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 31 Paź, 2012 14:47   

Instrukcja: http://www.ezdok-software...ual_v._1.14.pdf (aktualna wersja na pewno instaluje się wraz z dodatkiem).
Poradniki: http://www.simforums.com/...topic34746.html
http://www.simforums.com/...topic38637.html
 
 
mikus1987
Cadet


Imię: Szymon
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 4
Skąd: Katowice
Wysłany: Śro 31 Paź, 2012 15:39   

:) dziękuję, :)

szkoda, że nie ma poradnika po polsku:( ale jakoś dam radę.
_________________
Możesz myśleć co chcesz, możesz się uważać za świetnego pilota, ale fizyki i tak nie oszukasz...
 
 
West
Light Planes Captain



Imię: Wojtek
Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 91
Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: Pią 02 Lis, 2012 22:34   

Czy używając HATa do rozglądania się w kokpicie przy pomocy EZCA usunąłeś przypisanie HATa w opcjach FSX (ustawienia>widoki)?

Jeżeli będą zdublowane to może się dziać to co opisałeś.
_________________
i5-4670K + Thermalright HR-02 Macho, Asrock Fata1ty Performance, MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB, Kingston HyperX Black 4GB, Western Digital Blue 1 TB, XFX Pro 550W, Zalman Z3
 
 
Stanel
Light Planes Captain


Imię: Stanel
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: Piaseczno
Wysłany: Sob 03 Lis, 2012 18:26   

http://www.lisonek.com/ezdok.html
Manuale masz w głównym katalogu aplikacji. Jeżeli nie zmieniałeś przed instalacją to powinien być C:\Program Files (x86)\EZCA
_________________
Stanel
 
 
kary
Cadet



Imię: Piotr
Dołączył: 11 Wrz 2011
Posty: 34
Skąd: Poznań
Wysłany: Pon 05 Lis, 2012 09:58   

W tym temacie znajdziesz plik (gotowiec) z ustawieniami do różnych samolotów, między innymi PMDG 737 NGX.

http://forum.avsim.net/to...-ezca-profiles/
_________________
 
 
luko
Jet Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 371
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 16 Gru, 2012 21:15   

Witam,

pomału ogarniam ten dodatek... ma rzeczywiście ogromny potencjał możliwości przeróżnych ustawień i efektów kamery, ale nie mogę poradzić sobie z jednym - jak osiągnąć coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=OVFaE2YbhJs
..czyli powolny obrót kamery wokół maszyny z delikatnym efektem wstrząsów (efekt trzymania kamery w ręku)? ..i to samo na ziemi - czyli jak uzyskać efekt spaceru wokół samolotu z efektem wstrząsu włącznie?
Nie planuję nagrywać wideo, ale miło by było wykonać sobie taki obrót w czasie lotu obserwując przy okazji widoki, albo inspekcję maszyny przed lotem :)
_________________
OS: Vista 64
Sprzęt: AsRock P67 Pro3, i5 2500K, nVidia GTX560 1GB/256, 4x2GB/1600MHz
 
 
luko
Jet Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 371
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 20 Sie, 2013 07:37   

Cóż, mam kolejne pytanie. Latam często JS41 od PMDG. Ostatnio wyłączyłem opcję "autorudder'. Po jej wyłączeniu, w VC, kiedy panują dość wietrzne warunki, niesamowicie trzęsie na wszystkie strony widokiem, na tyle, że nie idzie trafić myszą na jakikolwiek przełącznik (o małych pokrętłach już nie wspomnę :) ) - ratuję się wtedy panelami 2D, ale to już nie to samo. Ja rozumiem, wzmożone wychylenia głowy podczas turbulencji, ale to tak buja notorycznie (efekt ten maleje dopiero na niższych wysokościach, gdy wiatr słabnie). W NGX nie ma takich urozmaiceń, choć to zrozumiałe - wszak jest dużo cięższą maszyną. Uprzejma prośba do użytkowników EZCA o podpowiedź, którym pokrętełkiem w ustawieniach EZCA można wyregulować te efekty przesadzonego bujania głową?
Z góry dziękuję.
_________________
OS: Vista 64
Sprzęt: AsRock P67 Pro3, i5 2500K, nVidia GTX560 1GB/256, 4x2GB/1600MHz
 
 
Stanel
Light Planes Captain


Imię: Stanel
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: Piaseczno
Wysłany: Wto 20 Sie, 2013 12:12   

RND (Random) - symuluje wizualne efekty nierówności gruntu gdy samolot porusza sie po ziemi oraz lekkie efekty turbulencji gdy samolot jest w powietrzu. Program nie uwzględnia niestety aktualnej pogody w FSX a same efekty zależą jedynie od wielkości samolotu czy raczej jego masy oraz rodzaju nawierzchni po jakiej kołuje.
DHM (Dynamic head movements) - symuluje ruchy głowy pilota spowodowane przyspieszeniami podczas wykonywania manewrów, przyziemienia i turbulencji. W przeciwieństwie do RND efekty zależą od aktualnych ustawień pogodowych FSX.
CR (Camera Resonance) - Jest to efekt analogiczny do DHM ale powiązany z wibracjami części samolotu w trakcie przyziemiania.
Generatory efektów uruchamiasz klikając prawym przyciskiem myszki na określony klawisz.
Każdy z tych efektów można deaktywować (wyłączyć) klikając lewym przyciskiem.
_________________
Stanel
 
 
luko
Jet Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 371
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 20 Sie, 2013 13:12   

Zatem wypadałoby pozmieniać ustawienia DHM, skoro mniej rzuca, gdy lecę niżej i wiatr jest słabszy. Dzięki Stanel.
_________________
OS: Vista 64
Sprzęt: AsRock P67 Pro3, i5 2500K, nVidia GTX560 1GB/256, 4x2GB/1600MHz
 
 
marcinmmm
Light Planes Captain


Imię: Marcin
Dołączył: 17 Wrz 2012
Posty: 80
Skąd: Szczecin
Wysłany: Sob 12 Paź, 2013 20:07   Prośba - EZDOK

Witam.
Mam prośbę. Zainstalowałem sobie EZDOK. Posiadam dodatek Airbus X Extended. Czy ktoś mógłby mi podać jakieś konfiguracje kamery które się dobrze spisują przy starcie i lądowaniu i ich parametry? Coś jak przy starcie Boeinga w tym filmie: https://www.youtube.com/watch?v=86ecmEeh3mg Mogą być także screeny waszych ustawień.
 
 
marcinmmm
Light Planes Captain


Imię: Marcin
Dołączył: 17 Wrz 2012
Posty: 80
Skąd: Szczecin
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 19:58   

Kombinuję, kombinuję i nic nie mogę ustawić. Proszę o pomoc.
 
 
wojtek_84
Jet Captain



Imię: Wojciech
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 943
Skąd: EPKT
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 20:36   

A co właściwie ustawiłeś?
_________________
CalypteAviation.com [PL] / facebook.com/CalypteAviation / C-Aviation.net [EN]
 
 
marcinmmm
Light Planes Captain


Imię: Marcin
Dołączył: 17 Wrz 2012
Posty: 80
Skąd: Szczecin
Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 17:16   

Teraz dokładnie nie powiem jakie mam ustawienia bo i tak z tego nic nie wyniknie bo tam jest straszny bałagan. Ale chodzi mi głównie o RND, DHM i CR. i te wykresy.
 
 
unix-dutch
Cadet


Imię: Damian
Dołączył: 16 Lut 2014
Posty: 4
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 17 Lut, 2014 16:24   Problem - EZCA - Zmiana Kamery nie jest plynna

Witam,

mam problem z EZCA. Zainstalowałem, usunąłem przypisania klawiszy etc, ale mój problem polega na tym, że gdy przełączam się z jednego widoku na drugi, to nie przechodzi to płynnnie (tak jak widziałem wszędzie na YT), tylko przeskakuje jakbym normalnie zmieniał kamerę.

Pozdrawiam,
 
 
PZL Belfegor
Moderator


Imię: Dymitr Osiński
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 2881
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 17 Lut, 2014 16:25   

Przeczytaj instrukcję dodatku, hasło ptp.
 
 
unix-dutch
Cadet


Imię: Damian
Dołączył: 16 Lut 2014
Posty: 4
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 17 Lut, 2014 16:42   

Czytalem, nie raz nie dwa...nie zawracalbym glowy.
 
 
PZL Belfegor
Moderator


Imię: Dymitr Osiński
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 2881
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 17 Lut, 2014 16:45   

Na innym forum pisałeś coś innego.
http://il2forum.pl/index.php/topic,16279.msg304632.html napisał/a:
Czytałem..._niestety nie doczytałem tego.

Tu dostałeś wprost, co powinieneś doczytać. A zatem, co zrobiłeś i co nie działa? Włączyłeś ptp zgodnie z zaleceniami?
Jeśli język jest problemem, to możesz szukać po polsku. U mnie pierwszy wynik w Google na hasło EZCA i płynny zawiera odpowiedź.
 
 
unix-dutch
Cadet


Imię: Damian
Dołączył: 16 Lut 2014
Posty: 4
Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 19 Lut, 2014 21:48   

No i niestety tak jak tam, tak i tutaj zamiast otrzymać pomoc, otrzymuje odpowiedź, która zachęca mnie do przeczytania tutoriala (!). Nie jestem głupi, ani leniwy. Tutorial czytałem i czytałem, mimo żę mój angielski jest słaby.

To co jest napisane w tutorialu, wiedziałem już zanim go zacząłem czytać. I nic tam napisane, że wersja 1.7 ma bug, który polega na tym, że jeśli są różne zoomy na camerach, to przeskoczy.

Ale nie ma co, naprawdę dzięki i życzę kolegom dalszego naśladowania Macierewicza i zachowywania się jak profesor na uczelni.

Sick!
 
 
PZL Belfegor
Moderator


Imię: Dymitr Osiński
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 2881
Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 19 Lut, 2014 21:56   

U mnie pomimo różnych zoomów na kamerach ptp działa poprawnie, co właśnie sprawdziłem w domyślnej motolotni. Najpierw zoom przeskakuje do wartości tego z drugiej kamery, a potem widok płynnie przesuwa się do nowego punktu widzenia, co jest zamierzonym działaniem:
http://www.simforums.com/...topic39024.html
EZDOK rzecz jasna w aktualnej wersji 1.17.
Zastanawiam się, czy nie potrafiłeś opisać swojego problemu (w końcu kamera przesuwa się płynnie), czy teraz celowo wprowadzasz w błąd?
Cytat:
No i niestety tak jak tam, tak i tutaj zamiast otrzymać pomoc, otrzymuje odpowiedź, która zachęca mnie do przeczytania tutoriala (!).

Nie znasz różnicy między poradnikiem a instrukcją.
Cytat:
Ale nie ma co, naprawdę dzięki i życzę kolegom dalszego naśladowania Macierewicza i zachowywania się jak profesor na uczelni.

Sick!

Ostrzeżenie za chamskie zachowanie. Nie potrafisz napisać co zrobiłeś ani odpowiedzieć w kulturalny sposób na pytania mające pomóc rozwiązać problem.
 
 
unix-dutch
Cadet


Imię: Damian
Dołączył: 16 Lut 2014
Posty: 4
Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 20 Lut, 2014 01:04   

Witam,

faktycznie, niezbyt jasno opisałem swój problem. Uważam ostrzeżenie za bezasadne, ja tylko wyraziłem zdanie i to jak się poczułem.

Natrafiłem na to:

http://www.simforums.com/...topic39024.html

To nie bug, ale ma być "fixed". Dopiero 3 miesiące obchodzę się z Flight X, ale pierwszy raz pisałem na forum, a każdy mój problem zawsze rozwiązywałem przez wyszukiwanie, ale tutaj nadal klęcze. Opisze to jutro bardziej, bo już późno, a Wam, starym wyjadaczom polecam nie mierzyć wszystkich jedną miąrką.

Pozdrawiam

[ Dodano: Czw 20 Lut, 2014 01:04 ]
Witam,

faktycznie, niezbyt jasno opisałem swój problem. Uważam ostrzeżenie za bezasadne, ja tylko wyraziłem zdanie i to jak się poczułem.

Natrafiłem na to:

http://www.simforums.com/...topic39024.html

To nie bug, ale ma być "fixed". Dopiero 3 miesiące obchodzę się z Flight X, ale pierwszy raz pisałem na forum, a każdy mój problem zawsze rozwiązywałem przez wyszukiwanie, ale tutaj nadal klęcze. Opisze to jutro bardziej, bo już późno, a Wam, starym wyjadaczom polecam nie mierzyć wszystkich jedną miąrką.

Pozdrawiam

[ Dodano: Czw 20 Lut, 2014 12:51 ]
Zainstalowałem wersje 1.15 i jakby to ktoś nożem odjął. Wszystko działa świetnie.
 
 
PZL Belfegor
Moderator


Imię: Dymitr Osiński
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 2881
Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 20 Lut, 2014 14:02   

Cytat:
Uważam ostrzeżenie za bezasadne, ja tylko wyraziłem zdanie i to jak się poczułem.

Zdanie wyrażające niezadowolenie można wyrazić w sposób chamski albo kulturalny. Ty wybrałeś ten pierwszy sposób, obrażający rozmówcę, więc otrzymałeś ostrzeżenie które powinno nauczyć Cię, że prowadzenie rozmów w ten sposób nie jest tu akceptowane.

Cytat:
Natrafiłem na to:

http://www.simforums.com/...topic39024.html

To nie bug, ale ma być "fixed".

To ten sam link, który podałem powyżej. Nie ma "być fixed", gdyż w temacie napisano "it may be something that can be fixed in version 2.0, but that's purely speculation from me.", co oznacza, że zachowanie może być zmienione w wersji 2.0, ale to tylko domysły piszącego.
 
 
endriu2510
Cadet


Imię: Andrzej
Dołączył: 02 Maj 2014
Posty: 1
Skąd: EPBY
Wysłany: Sob 03 Maj, 2014 10:42   

Witam
Mam taki oto problem z EZDOK camera:
Wszystko działało poprawnie do czasu kiedy Windows 7 zainstalował aktualizacje.
Po tym EZDOK camera przestała działać
Nagrałem filmik aby pokazać co się dzieje:

http://youtu.be/yZRTqhB998o

Najpierw pojawiał się komunikat: Fsx process not found. Fsx_handle=0
Odinstalowałem EZCA i zainstalowałem ponownie, wgrałem też update 1.17. Komunikat już się nigdy nie pojawił, ale program nie działa jak trzeba.
Nadmienię również, że nigdy nie mogłem uruchomić FSX-a jako administrator dlatego, że właśnie EZCA tak się zachowywała jak teraz.
Próbowałem uruchamiać FSX i EZCA jako administrator, ale to nie pomaga.
Ustawiłem wszystko zgodnie z poradnikami z sieci i nadal nie działa.
Jeżeli ktoś spotkał się z takim problemem albo ma jakiś pomysł co zrobić to proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
 
 
marcinmmm
Light Planes Captain


Imię: Marcin
Dołączył: 17 Wrz 2012
Posty: 80
Skąd: Szczecin
Wysłany: Sob 30 Sie, 2014 15:45   

Mam taki problem.
Kiedy w EZDOK w PMDG 737 wychodzę poza kokpit w aircraft view samolot jest przezroczysty i widać tylko skrzydła i w miejscu kokpitu skrzynkę z napisem PMDG. Próbowałem robić kilka razy config.exe i sprawdzałem czy jest HIGHMEMFIX w cfg (tak jak mówili w internecie).
Nie pomaga. Czy ktoś zna rozwiązanie?
 
 
PZL Belfegor
Moderator


Imię: Dymitr Osiński
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 2881
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 30 Sie, 2014 16:01   

Model VC nie zawiera zbędnych elementów, więc po wysunięciu kamery poza kokpit nie będzie widać kompletnego samolotu. Sprawdź, czy w aircraft.cfg samolotu znajduje się zewnętrzna kamera Ezdoka.
 
 
marcinmmm
Light Planes Captain


Imię: Marcin
Dołączył: 17 Wrz 2012
Posty: 80
Skąd: Szczecin
Wysłany: Sob 30 Sie, 2014 16:48   

Rozumiem. Ale ja wchodzę w ten widok Aircreft i nie wychodzę z kokpitu. A to w cfg zaraz sprawdzę.

[ Dodano: Sob 30 Sie, 2014 18:10 ]
Super, dzięki. Skopiowałem camera definition 201 z airbusa do pmdg i jest :D
 
 
dare.k
Cadet


Imię: Darek
Dołączył: 23 Kwi 2014
Posty: 27
Skąd: Poznań
Wysłany: Śro 06 Maj, 2015 18:28   

Mam problem z działaniem Ezdok.
Na początku było wszystko ok.
Na dzień dzisiejszy działa mi tylko VIRTUAL COCPIT.
AIRCRAFT po kliknięciu na jakąkolwiek linię pokazuje widok globu.
WORLD nie reaguje w ogóle. Ale zanim zaczął niereagować WORLD to działał jako VIRTUAL COCPIT, ale w ograniczonym zakresie.
_________________
W7; GTX970; INTEL i7-5930K 3,5GHz; 16 GB
FSGlobal2010
ASN, REX4, SoftClouds
ORBX:Global,Vector,LCEU,Norway,AU,YBBN,YBRM,YBUD,YCDR,YHBA,YPMQ,YSCH
 
 
tomi4
Cadet


Imię: Tomek
Dołączył: 27 Cze 2015
Posty: 1
Skąd: Katowice
Wysłany: Sob 27 Cze, 2015 19:55   EZdoc Camera - problem z działaniem

Witam,
proszę o pomoc z aplikacją EZdoc Camera.
Zainstalowałem wszystkie dodatki włącznie z FSX na dysku C (SSD) z Windows 7.
EZdoc camera zgodnie z instrukcją także na dysku C ale nie w folderze FSX.
Wszystkie dodatki działają poza EZdoc. Uruchamia się z grą panel EZCA ale niestety mimo włączonych efektów nic się nie dzieje. Instalowałem to 100 razy, analizowałem instrukcję (spełniłem wszystkie warunki) i nic. Niby się ładuje ale nie chodzi. Przechodzenie między widokami nie chodzi płynnie, nie rusza się kamera podczas staru czy lądowania mimo świecących się efektów że są uruchomione.
Miał ktoś podobny problem?

Pozdrawiam,
Tomek
_________________
Pozdrawiam,
Tomek
 
 
dare.k
Cadet


Imię: Darek
Dołączył: 23 Kwi 2014
Posty: 27
Skąd: Poznań
Wysłany: Wto 28 Lip, 2015 19:29   

Płynność przechodzenie lub drgania kamery musisz ustawić na potencjometrach. Widocznie masz je na zero i nie są odczuwalne (widoczne).
_________________
W7; GTX970; INTEL i7-5930K 3,5GHz; 16 GB
FSGlobal2010
ASN, REX4, SoftClouds
ORBX:Global,Vector,LCEU,Norway,AU,YBBN,YBRM,YBUD,YCDR,YHBA,YPMQ,YSCH
 
 
Lindberg
Light Planes Captain


Imię: Jarek
Dołączył: 05 Gru 2009
Posty: 54
Skąd: Poland
Wysłany: Czw 12 Lis, 2015 22:49   

Witam, mam problem z ustawieniem kamery w World Camera. Kiedyś ustawiłem jedną na próbę, nie było z tym problemu. A teraz definiuję nową kamerę ale nie mogę jej przesuwać. Ktoś pomoże? :oops:
 
 
Krzysiek767.
Cadet



Imię: Krzysiek
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 25
Skąd: Chicago
Wysłany: Czw 12 Maj, 2016 15:13   

Panowie ..... Moze banalne pytanie , do tej pory program dzialal ok lecz jakims cudem podczas uruchomienia FSX ...panel Ezdok EZCA nie uruchamia sie automatycznie ..czy moge w jakis sposob uruchomic go manualnie????
_________________
Intel 7 , 10Gb DDR3 , Geforce 960 .
 
 
wojtek_84
Jet Captain



Imię: Wojciech
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 943
Skąd: EPKT
Wysłany: Czw 12 Maj, 2016 16:34   

To uruchamia się czy nie? Bo na pasku, który pokazałeś masz...

Jeśli chodzi o to, że nie możesz uruchomić okienka - kliknij na ikonkę EZdok w polu obok zegara (a nie na ten element w pasku).
_________________
CalypteAviation.com [PL] / facebook.com/CalypteAviation / C-Aviation.net [EN]
 
 
Krzysiek767.
Cadet



Imię: Krzysiek
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 25
Skąd: Chicago
Wysłany: Czw 12 Maj, 2016 17:21   

wojtek_84 napisał/a:
To uruchamia się czy nie? Bo na pasku, który pokazałeś masz...

Jeśli chodzi o to, że nie możesz uruchomić okienka - kliknij na ikonkę EZdok w polu obok zegara (a nie na ten element w pasku).


Wojtek fotka przedstawia jak bylo wczesniej....czyli Ezdok znajdowal sie na pasku i wszystko dzialalo ok ....Ezcamera jest zaintalowana w kompie lecz nie uruchamia sie tak jak wczesniej wraz z FSX .....nic nie robilem z kompem , nic nie grzebalem wiec co moze byc tego problemem?
_________________
Intel 7 , 10Gb DDR3 , Geforce 960 .
 
 
wojtek_84
Jet Captain



Imię: Wojciech
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 943
Skąd: EPKT
Wysłany: Czw 12 Maj, 2016 17:59   

Jeden z dodatków wywoływanych w exe.xml może powodować konflikt i dalsze dodatki nie są wywoływane. Spróbuj tymczasowo zablokować lub usunąć niektóre exe z exe.xml i znaleźć ten, który powoduje, że dalsze się nie otwierają.

Alternatywnie - czasami EZDok się w ten sposób wiesza. U mnie pomaga restart komputera, czasem restart i uruchomienie ręczne z pliku, a parę razy robiłem reinstalację. To niestety strasznie dziurawy program.
_________________
CalypteAviation.com [PL] / facebook.com/CalypteAviation / C-Aviation.net [EN]
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.