Cześć
Z przyczyn ode mnie niezależnych, musiałem pożegnać się z forum opartym o phpBB by Przemo (które nie jest już od dawna rozwijane i aktualizowane). Dokonałem więc migracji na zwykłe phpBB 3. Migracja taka niesie za sobą spore ryzyko (utrata postów, utrata użytkowników, uszkodzenie bazy danych itp.. Na szczęście udało mi się uniknąć tych problemów.

Pozostał tylko jeden problem, a mianowicie Wasze hasła. W phpBB by Przemo hasła te były inaczej kodowane, niż są w phpBB 3. Dlatego też Wasze hasła nie działają. Proszę więc podczas logowania o skorzystanie z opcji "Zapomniałem hasła". Otrzymacie wówczas w mailu instrukcje resetu hasła. W razie problemów, proszę o kontakt ze mną pod adresem konraf@aztec.pl

Ezdok camera pomoc w ustawieniu i problem z działaniem

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

mikus1987
Cadet
Cadet
Posty: 4
Rejestracja: pn 07 lut, 2011 09:01
Skąd jesteś: Katowice

Ezdok camera pomoc w ustawieniu i problem z działaniem

Post autor: mikus1987 »

Witam,

zainstalowałem Ezdok Camera, ponieważ chciałem cieszyć się takim swobodnym rozglądaniem w kabinie. Natomiast mam problem. Nie jestem w stanie znaleźć instrukcji lub poradnika, co powinno się włączyć i jak poustawiać ten dodatek, aby nie było z nim problemów. Obecnie po zainstalowaniu, w VC kierując HATEM np w lewo, standardowo widok obracał się cały w lewo, po instalacji dodatku jest gorzej, bo jest to tylko lekkie wychylenie w konkretną stronę. Dodatkowo stojąc pod gate obraz podskakuje. Dosyć dziwne.

Proszę o informację, co i jak poustawiać aby móc cieszyć się pięknym widokiem w zakupionym również PMDG 737 NGX:D, samolot robi wrażenie. Mocne przybliżenie na wskaźniki, np klap, jest w zasadzie w rozdzielczości prawdziwego ludzkiego oka i żywych instrumentów, ale z tak szarpiącym obrazem, i z małą możliwością rozglądania się trochę bez sensu wydałem pieniądze na to wszystko:(
Ostatnio zmieniony śr 31 paź, 2012 14:48 przez mikus1987, łącznie zmieniany 1 raz.
Możesz myśleć co chcesz, możesz się uważać za świetnego pilota, ale fizyki i tak nie oszukasz...

PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Posty: 2868
Rejestracja: sob 19 lut, 2005 14:55
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »


mikus1987
Cadet
Cadet
Posty: 4
Rejestracja: pn 07 lut, 2011 09:01
Skąd jesteś: Katowice

Post autor: mikus1987 »

:) dziękuję, :)

szkoda, że nie ma poradnika po polsku:( ale jakoś dam radę.
Możesz myśleć co chcesz, możesz się uważać za świetnego pilota, ale fizyki i tak nie oszukasz...

Awatar użytkownika
West
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 89
Rejestracja: śr 30 gru, 2009 22:00
Skąd jesteś: Pruszcz Gdański

Post autor: West »

Czy używając HATa do rozglądania się w kokpicie przy pomocy EZCA usunąłeś przypisanie HATa w opcjach FSX (ustawienia>widoki)?

Jeżeli będą zdublowane to może się dziać to co opisałeś.
i5-4670K + Thermalright HR-02 Macho, Asrock Fata1ty Performance, MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB, Kingston HyperX Black 4GB, Western Digital Blue 1 TB, XFX Pro 550W, Zalman Z3

Stanel
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 105
Rejestracja: wt 11 sty, 2005 11:30
Skąd jesteś: Piaseczno

Post autor: Stanel »

http://www.lisonek.com/ezdok.html
Manuale masz w głównym katalogu aplikacji. Jeżeli nie zmieniałeś przed instalacją to powinien być C:\Program Files (x86)\EZCA
Stanel

Awatar użytkownika
kary
Cadet
Cadet
Posty: 34
Rejestracja: ndz 11 wrz, 2011 17:04
Skąd jesteś: Poznań

Post autor: kary »

W tym temacie znajdziesz plik (gotowiec) z ustawieniami do różnych samolotów, między innymi PMDG 737 NGX.

http://forum.avsim.net/topic/379713-ezd ... -profiles/
Obrazek

luko
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 371
Rejestracja: ndz 20 sty, 2008 20:44
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: luko »

Witam,

pomału ogarniam ten dodatek... ma rzeczywiście ogromny potencjał możliwości przeróżnych ustawień i efektów kamery, ale nie mogę poradzić sobie z jednym - jak osiągnąć coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=OVFaE2YbhJs
..czyli powolny obrót kamery wokół maszyny z delikatnym efektem wstrząsów (efekt trzymania kamery w ręku)? ..i to samo na ziemi - czyli jak uzyskać efekt spaceru wokół samolotu z efektem wstrząsu włącznie?
Nie planuję nagrywać wideo, ale miło by było wykonać sobie taki obrót w czasie lotu obserwując przy okazji widoki, albo inspekcję maszyny przed lotem :)
OS: Vista 64
Sprzęt: AsRock P67 Pro3, i5 2500K, nVidia GTX560 1GB/256, 4x2GB/1600MHz

luko
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 371
Rejestracja: ndz 20 sty, 2008 20:44
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: luko »

Cóż, mam kolejne pytanie. Latam często JS41 od PMDG. Ostatnio wyłączyłem opcję "autorudder'. Po jej wyłączeniu, w VC, kiedy panują dość wietrzne warunki, niesamowicie trzęsie na wszystkie strony widokiem, na tyle, że nie idzie trafić myszą na jakikolwiek przełącznik (o małych pokrętłach już nie wspomnę :) ) - ratuję się wtedy panelami 2D, ale to już nie to samo. Ja rozumiem, wzmożone wychylenia głowy podczas turbulencji, ale to tak buja notorycznie (efekt ten maleje dopiero na niższych wysokościach, gdy wiatr słabnie). W NGX nie ma takich urozmaiceń, choć to zrozumiałe - wszak jest dużo cięższą maszyną. Uprzejma prośba do użytkowników EZCA o podpowiedź, którym pokrętełkiem w ustawieniach EZCA można wyregulować te efekty przesadzonego bujania głową?
Z góry dziękuję.
OS: Vista 64
Sprzęt: AsRock P67 Pro3, i5 2500K, nVidia GTX560 1GB/256, 4x2GB/1600MHz

Stanel
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 105
Rejestracja: wt 11 sty, 2005 11:30
Skąd jesteś: Piaseczno

Post autor: Stanel »

RND (Random) - symuluje wizualne efekty nierówności gruntu gdy samolot porusza sie po ziemi oraz lekkie efekty turbulencji gdy samolot jest w powietrzu. Program nie uwzględnia niestety aktualnej pogody w FSX a same efekty zależą jedynie od wielkości samolotu czy raczej jego masy oraz rodzaju nawierzchni po jakiej kołuje.
DHM (Dynamic head movements) - symuluje ruchy głowy pilota spowodowane przyspieszeniami podczas wykonywania manewrów, przyziemienia i turbulencji. W przeciwieństwie do RND efekty zależą od aktualnych ustawień pogodowych FSX.
CR (Camera Resonance) - Jest to efekt analogiczny do DHM ale powiązany z wibracjami części samolotu w trakcie przyziemiania.
Generatory efektów uruchamiasz klikając prawym przyciskiem myszki na określony klawisz.
Każdy z tych efektów można deaktywować (wyłączyć) klikając lewym przyciskiem.
Stanel

luko
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 371
Rejestracja: ndz 20 sty, 2008 20:44
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: luko »

Zatem wypadałoby pozmieniać ustawienia DHM, skoro mniej rzuca, gdy lecę niżej i wiatr jest słabszy. Dzięki Stanel.
OS: Vista 64
Sprzęt: AsRock P67 Pro3, i5 2500K, nVidia GTX560 1GB/256, 4x2GB/1600MHz

marcinmmm
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 80
Rejestracja: pn 17 wrz, 2012 07:59
Skąd jesteś: Szczecin

Prośba - EZDOK

Post autor: marcinmmm »

Witam.
Mam prośbę. Zainstalowałem sobie EZDOK. Posiadam dodatek Airbus X Extended. Czy ktoś mógłby mi podać jakieś konfiguracje kamery które się dobrze spisują przy starcie i lądowaniu i ich parametry? Coś jak przy starcie Boeinga w tym filmie: https://www.youtube.com/watch?v=86ecmEeh3mg Mogą być także screeny waszych ustawień.

marcinmmm
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 80
Rejestracja: pn 17 wrz, 2012 07:59
Skąd jesteś: Szczecin

Post autor: marcinmmm »

Kombinuję, kombinuję i nic nie mogę ustawić. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 940
Rejestracja: pn 10 maja, 2010 16:09
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

A co właściwie ustawiłeś?

marcinmmm
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 80
Rejestracja: pn 17 wrz, 2012 07:59
Skąd jesteś: Szczecin

Post autor: marcinmmm »

Teraz dokładnie nie powiem jakie mam ustawienia bo i tak z tego nic nie wyniknie bo tam jest straszny bałagan. Ale chodzi mi głównie o RND, DHM i CR. i te wykresy.

unix-dutch
Cadet
Cadet
Posty: 4
Rejestracja: ndz 16 lut, 2014 14:19
Skąd jesteś: Warszawa

Problem - EZCA - Zmiana Kamery nie jest plynna

Post autor: unix-dutch »

Witam,

mam problem z EZCA. Zainstalowałem, usunąłem przypisania klawiszy etc, ale mój problem polega na tym, że gdy przełączam się z jednego widoku na drugi, to nie przechodzi to płynnnie (tak jak widziałem wszędzie na YT), tylko przeskakuje jakbym normalnie zmieniał kamerę.

Pozdrawiam,

PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Posty: 2868
Rejestracja: sob 19 lut, 2005 14:55
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Przeczytaj instrukcję dodatku, hasło ptp.

unix-dutch
Cadet
Cadet
Posty: 4
Rejestracja: ndz 16 lut, 2014 14:19
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: unix-dutch »

Czytalem, nie raz nie dwa...nie zawracalbym glowy.

PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Posty: 2868
Rejestracja: sob 19 lut, 2005 14:55
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Na innym forum pisałeś coś innego.
http://il2forum.pl/index.php/topic,16279.msg304632.html pisze:Czytałem..._niestety nie doczytałem tego.
Tu dostałeś wprost, co powinieneś doczytać. A zatem, co zrobiłeś i co nie działa? Włączyłeś ptp zgodnie z zaleceniami?
Jeśli język jest problemem, to możesz szukać po polsku. U mnie pierwszy wynik w Google na hasło EZCA i płynny zawiera odpowiedź.

unix-dutch
Cadet
Cadet
Posty: 4
Rejestracja: ndz 16 lut, 2014 14:19
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: unix-dutch »

No i niestety tak jak tam, tak i tutaj zamiast otrzymać pomoc, otrzymuje odpowiedź, która zachęca mnie do przeczytania tutoriala (!). Nie jestem głupi, ani leniwy. Tutorial czytałem i czytałem, mimo żę mój angielski jest słaby.

To co jest napisane w tutorialu, wiedziałem już zanim go zacząłem czytać. I nic tam napisane, że wersja 1.7 ma bug, który polega na tym, że jeśli są różne zoomy na camerach, to przeskoczy.

Ale nie ma co, naprawdę dzięki i życzę kolegom dalszego naśladowania Macierewicza i zachowywania się jak profesor na uczelni.

Sick!

PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Posty: 2868
Rejestracja: sob 19 lut, 2005 14:55
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

U mnie pomimo różnych zoomów na kamerach ptp działa poprawnie, co właśnie sprawdziłem w domyślnej motolotni. Najpierw zoom przeskakuje do wartości tego z drugiej kamery, a potem widok płynnie przesuwa się do nowego punktu widzenia, co jest zamierzonym działaniem:
http://www.simforums.com/forums/ezca-11 ... 39024.html
EZDOK rzecz jasna w aktualnej wersji 1.17.
Zastanawiam się, czy nie potrafiłeś opisać swojego problemu (w końcu kamera przesuwa się płynnie), czy teraz celowo wprowadzasz w błąd?
No i niestety tak jak tam, tak i tutaj zamiast otrzymać pomoc, otrzymuje odpowiedź, która zachęca mnie do przeczytania tutoriala (!).
Nie znasz różnicy między poradnikiem a instrukcją.
Ale nie ma co, naprawdę dzięki i życzę kolegom dalszego naśladowania Macierewicza i zachowywania się jak profesor na uczelni.

Sick!
Ostrzeżenie za chamskie zachowanie. Nie potrafisz napisać co zrobiłeś ani odpowiedzieć w kulturalny sposób na pytania mające pomóc rozwiązać problem.

unix-dutch
Cadet
Cadet
Posty: 4
Rejestracja: ndz 16 lut, 2014 14:19
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: unix-dutch »

Witam,

faktycznie, niezbyt jasno opisałem swój problem. Uważam ostrzeżenie za bezasadne, ja tylko wyraziłem zdanie i to jak się poczułem.

Natrafiłem na to:

http://www.simforums.com/forums/ezca-11 ... 39024.html

To nie bug, ale ma być "fixed". Dopiero 3 miesiące obchodzę się z Flight X, ale pierwszy raz pisałem na forum, a każdy mój problem zawsze rozwiązywałem przez wyszukiwanie, ale tutaj nadal klęcze. Opisze to jutro bardziej, bo już późno, a Wam, starym wyjadaczom polecam nie mierzyć wszystkich jedną miąrką.

Pozdrawiam

[ Dodano: Czw 20 Lut, 2014 01:04 ]
Witam,

faktycznie, niezbyt jasno opisałem swój problem. Uważam ostrzeżenie za bezasadne, ja tylko wyraziłem zdanie i to jak się poczułem.

Natrafiłem na to:

http://www.simforums.com/forums/ezca-11 ... 39024.html

To nie bug, ale ma być "fixed". Dopiero 3 miesiące obchodzę się z Flight X, ale pierwszy raz pisałem na forum, a każdy mój problem zawsze rozwiązywałem przez wyszukiwanie, ale tutaj nadal klęcze. Opisze to jutro bardziej, bo już późno, a Wam, starym wyjadaczom polecam nie mierzyć wszystkich jedną miąrką.

Pozdrawiam

[ Dodano: Czw 20 Lut, 2014 12:51 ]
Zainstalowałem wersje 1.15 i jakby to ktoś nożem odjął. Wszystko działa świetnie.

PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Posty: 2868
Rejestracja: sob 19 lut, 2005 14:55
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Uważam ostrzeżenie za bezasadne, ja tylko wyraziłem zdanie i to jak się poczułem.
Zdanie wyrażające niezadowolenie można wyrazić w sposób chamski albo kulturalny. Ty wybrałeś ten pierwszy sposób, obrażający rozmówcę, więc otrzymałeś ostrzeżenie które powinno nauczyć Cię, że prowadzenie rozmów w ten sposób nie jest tu akceptowane.
Natrafiłem na to:

http://www.simforums.com/...topic39024.html

To nie bug, ale ma być "fixed".
To ten sam link, który podałem powyżej. Nie ma "być fixed", gdyż w temacie napisano "it may be something that can be fixed in version 2.0, but that's purely speculation from me.", co oznacza, że zachowanie może być zmienione w wersji 2.0, ale to tylko domysły piszącego.

endriu2510
Cadet
Cadet
Posty: 1
Rejestracja: pt 02 maja, 2014 14:57
Skąd jesteś: EPBY

Post autor: endriu2510 »

Witam
Mam taki oto problem z EZDOK camera:
Wszystko działało poprawnie do czasu kiedy Windows 7 zainstalował aktualizacje.
Po tym EZDOK camera przestała działać
Nagrałem filmik aby pokazać co się dzieje:

http://youtu.be/yZRTqhB998o

Najpierw pojawiał się komunikat: Fsx process not found. Fsx_handle=0
Odinstalowałem EZCA i zainstalowałem ponownie, wgrałem też update 1.17. Komunikat już się nigdy nie pojawił, ale program nie działa jak trzeba.
Nadmienię również, że nigdy nie mogłem uruchomić FSX-a jako administrator dlatego, że właśnie EZCA tak się zachowywała jak teraz.
Próbowałem uruchamiać FSX i EZCA jako administrator, ale to nie pomaga.
Ustawiłem wszystko zgodnie z poradnikami z sieci i nadal nie działa.
Jeżeli ktoś spotkał się z takim problemem albo ma jakiś pomysł co zrobić to proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

marcinmmm
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 80
Rejestracja: pn 17 wrz, 2012 07:59
Skąd jesteś: Szczecin

Post autor: marcinmmm »

Mam taki problem.
Kiedy w EZDOK w PMDG 737 wychodzę poza kokpit w aircraft view samolot jest przezroczysty i widać tylko skrzydła i w miejscu kokpitu skrzynkę z napisem PMDG. Próbowałem robić kilka razy config.exe i sprawdzałem czy jest HIGHMEMFIX w cfg (tak jak mówili w internecie).
Nie pomaga. Czy ktoś zna rozwiązanie?

PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Posty: 2868
Rejestracja: sob 19 lut, 2005 14:55
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Model VC nie zawiera zbędnych elementów, więc po wysunięciu kamery poza kokpit nie będzie widać kompletnego samolotu. Sprawdź, czy w aircraft.cfg samolotu znajduje się zewnętrzna kamera Ezdoka.

marcinmmm
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 80
Rejestracja: pn 17 wrz, 2012 07:59
Skąd jesteś: Szczecin

Post autor: marcinmmm »

Rozumiem. Ale ja wchodzę w ten widok Aircreft i nie wychodzę z kokpitu. A to w cfg zaraz sprawdzę.

[ Dodano: Sob 30 Sie, 2014 18:10 ]
Super, dzięki. Skopiowałem camera definition 201 z airbusa do pmdg i jest :D

dare.k
Cadet
Cadet
Posty: 27
Rejestracja: śr 23 kwie, 2014 17:18
Skąd jesteś: Poznań

Post autor: dare.k »

Mam problem z działaniem Ezdok.
Na początku było wszystko ok.
Na dzień dzisiejszy działa mi tylko VIRTUAL COCPIT.
AIRCRAFT po kliknięciu na jakąkolwiek linię pokazuje widok globu.
WORLD nie reaguje w ogóle. Ale zanim zaczął niereagować WORLD to działał jako VIRTUAL COCPIT, ale w ograniczonym zakresie.
W7; GTX970; INTEL i7-5930K 3,5GHz; 16 GB
FSGlobal2010
ASN, REX4, SoftClouds
ORBX:Global,Vector,LCEU,Norway,AU,YBBN,YBRM,YBUD,YCDR,YHBA,YPMQ,YSCH

tomi4
Cadet
Cadet
Posty: 1
Rejestracja: sob 27 cze, 2015 17:47
Skąd jesteś: Katowice

EZdoc Camera - problem z działaniem

Post autor: tomi4 »

Witam,
proszę o pomoc z aplikacją EZdoc Camera.
Zainstalowałem wszystkie dodatki włącznie z FSX na dysku C (SSD) z Windows 7.
EZdoc camera zgodnie z instrukcją także na dysku C ale nie w folderze FSX.
Wszystkie dodatki działają poza EZdoc. Uruchamia się z grą panel EZCA ale niestety mimo włączonych efektów nic się nie dzieje. Instalowałem to 100 razy, analizowałem instrukcję (spełniłem wszystkie warunki) i nic. Niby się ładuje ale nie chodzi. Przechodzenie między widokami nie chodzi płynnie, nie rusza się kamera podczas staru czy lądowania mimo świecących się efektów że są uruchomione.
Miał ktoś podobny problem?

Pozdrawiam,
Tomek
Pozdrawiam,
Tomek

dare.k
Cadet
Cadet
Posty: 27
Rejestracja: śr 23 kwie, 2014 17:18
Skąd jesteś: Poznań

Post autor: dare.k »

Płynność przechodzenie lub drgania kamery musisz ustawić na potencjometrach. Widocznie masz je na zero i nie są odczuwalne (widoczne).
W7; GTX970; INTEL i7-5930K 3,5GHz; 16 GB
FSGlobal2010
ASN, REX4, SoftClouds
ORBX:Global,Vector,LCEU,Norway,AU,YBBN,YBRM,YBUD,YCDR,YHBA,YPMQ,YSCH

Lindberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 56
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 21:45
Skąd jesteś: Poland

Post autor: Lindberg »

Witam, mam problem z ustawieniem kamery w World Camera. Kiedyś ustawiłem jedną na próbę, nie było z tym problemu. A teraz definiuję nową kamerę ale nie mogę jej przesuwać. Ktoś pomoże? :oops:

Awatar użytkownika
Krzysiek767.
Cadet
Cadet
Posty: 23
Rejestracja: sob 28 sty, 2012 20:36
Skąd jesteś: Chicago

Post autor: Krzysiek767. »

Panowie ..... Moze banalne pytanie , do tej pory program dzialal ok lecz jakims cudem podczas uruchomienia FSX ...panel Ezdok EZCA nie uruchamia sie automatycznie ..czy moge w jakis sposob uruchomic go manualnie????
Załączniki
image.jpeg
image.jpeg (27.71 KiB) Przejrzano 527 razy
image.jpeg
image.jpeg (27.71 KiB) Przejrzano 527 razy
Intel 7 , 10Gb DDR3 , Geforce 960 .

Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 940
Rejestracja: pn 10 maja, 2010 16:09
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

To uruchamia się czy nie? Bo na pasku, który pokazałeś masz...

Jeśli chodzi o to, że nie możesz uruchomić okienka - kliknij na ikonkę EZdok w polu obok zegara (a nie na ten element w pasku).

Awatar użytkownika
Krzysiek767.
Cadet
Cadet
Posty: 23
Rejestracja: sob 28 sty, 2012 20:36
Skąd jesteś: Chicago

Post autor: Krzysiek767. »

wojtek_84 pisze:To uruchamia się czy nie? Bo na pasku, który pokazałeś masz...

Jeśli chodzi o to, że nie możesz uruchomić okienka - kliknij na ikonkę EZdok w polu obok zegara (a nie na ten element w pasku).
Wojtek fotka przedstawia jak bylo wczesniej....czyli Ezdok znajdowal sie na pasku i wszystko dzialalo ok ....Ezcamera jest zaintalowana w kompie lecz nie uruchamia sie tak jak wczesniej wraz z FSX .....nic nie robilem z kompem , nic nie grzebalem wiec co moze byc tego problemem?
Intel 7 , 10Gb DDR3 , Geforce 960 .

Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 940
Rejestracja: pn 10 maja, 2010 16:09
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

Jeden z dodatków wywoływanych w exe.xml może powodować konflikt i dalsze dodatki nie są wywoływane. Spróbuj tymczasowo zablokować lub usunąć niektóre exe z exe.xml i znaleźć ten, który powoduje, że dalsze się nie otwierają.

Alternatywnie - czasami EZDok się w ten sposób wiesza. U mnie pomaga restart komputera, czasem restart i uruchomienie ręczne z pliku, a parę razy robiłem reinstalację. To niestety strasznie dziurawy program.

ODPOWIEDZ