Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[FSX] Znikające tekstury kokpitu i kadłuba w default B737
Autor Wiadomość
Adriano
Cadet


Imię: Adrian
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 45
Skąd: Wołomin
Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 20:31   [FSX] Znikające tekstury kokpitu i kadłuba w default B737

Witam forumowiczów. Od wczoraj mam problem i zwracam się do Was o pomoc. Otóż około 5 minut po starcie, misja Amsterdam Londyn znikają tekstury kokpitu, duża część poszycia kadłuba oraz winglety na defaultowym 737. Sprawdzałem na 747 i jest ok. Posiadam oryginalny FSX Gold Edition, acceleration zainstalowane i nic więcej nie było instalowane i modyfikowane. Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam
Dodam tylko że nie mogę wstawić tych zdjęć, klikam załącz plik i nic, a po wciśnięciu w symulacji kombinacji Shift 1 wszystkie przyrządy są widoczne.
_________________
AsROCKZ77 EXTREME4, Intel Core i5-3570k 3.40GHz, NVIDIA GeForce GTX660 2GB, 8GB RAM, WIN7/64
Ostatnio zmieniony przez RzEmYk Śro 17 Gru, 2014 21:02, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2794
Skąd: KDA
Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 21:01   

Użyj dowolnego serwisu oferującego hosting zdjęć, jak na przykład imageshack czy imgur.
Czy dzieje się to tylko w misji czy również podczas swobodnego lotu?
http://www.aztec.pl/forum...p=112129#112129
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX1080, W7 64b SP1, P3D 4.5
 
 
Adriano
Cadet


Imię: Adrian
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 45
Skąd: Wołomin
Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 21:12   

Krzysiek wydaje mi się, że konfiguracja sprzętowa jest w opisie. A co do misji czy free flight właśnie sprawdziłem i przy wyborze każdego samolotu oprócz 737 są wszystkie tekstury.

link do screena
http://imgur.com/GFfJD6M,EZ80geE#0
http://imgur.com/GFfJD6M,EZ80geE#1
_________________
AsROCKZ77 EXTREME4, Intel Core i5-3570k 3.40GHz, NVIDIA GeForce GTX660 2GB, 8GB RAM, WIN7/64
 
 
Biały
Light Planes Captain



Imię: Michał
Dołączył: 28 Lis 2006
Posty: 70
Skąd: EPWA
Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 21:40   

Dodaj wpis HIGHMEMFIX=1 w fsx.cfg, sekcja [GRAPHICS]. Plik jest w Dysk systemowy/Użytkownicy/"Twoja nazwa"/AppData/Roaming/Microsoft/FSX
_________________

GA-Z170X-Gaming7-EU*I7-6700K*Corsair DDR4 3000MHz 2x8GB*Gigabyte GTX1080 Xtreme Gaming PP 8GB*SSD 240GB*3xHDD 2TB,1TB,500GB*EVGA GS650W Gold*E2607*LaCie526
 
 
Adriano
Cadet


Imię: Adrian
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 45
Skąd: Wołomin
Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 21:55   

Biały napisał/a:
Dodaj wpis HIGHMEMFIX=1 w fsx.cfg, sekcja [GRAPHICS]. Plik jest w Dysk systemowy/Użytkownicy/"Twoja nazwa"/AppData/Roaming/Microsoft/FSX


W której pozycji wkleić w sekcji graphics?
_________________
AsROCKZ77 EXTREME4, Intel Core i5-3570k 3.40GHz, NVIDIA GeForce GTX660 2GB, 8GB RAM, WIN7/64
 
 
adams99
Light Planes Captain



Imię: Adam Gąsior
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 50
Skąd: Szczecin
Wysłany: Śro 17 Gru, 2014 22:07   

Ja wrzuciłem jako pierwszy wpis. Od tej pory wszystko wyświetla się jak trzeba.
 
 
Adriano
Cadet


Imię: Adrian
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 45
Skąd: Wołomin
Wysłany: Czw 18 Gru, 2014 19:59   

Hej. Sorki, że tak późno, ale praca....... Zaraz sprawdzę. Dzięki

[ Dodano: Czw 18 Gru, 2014 20:52 ]
Przykro mi Adam, ale też nic z tego. Odczekałem około 10 minut na płycie lotniska i znów brak części tekstur. Jak pisałem wcześniej po wyborze w free flight 737 już ich brakuje, a na innych jest ok. Chyba niezbędna będzie reinstalacja FSX. Dzięki za pomoc
_________________
AsROCKZ77 EXTREME4, Intel Core i5-3570k 3.40GHz, NVIDIA GeForce GTX660 2GB, 8GB RAM, WIN7/64
 
 
adams99
Light Planes Captain



Imię: Adam Gąsior
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 50
Skąd: Szczecin
Wysłany: Pią 19 Gru, 2014 14:57   

Może jeszcze coś z plikiem cfg pokombinuj. Grafę mam taką samą, procek i7 więc teoretycznie sprzęt mamy zgodny.
 
 
wojtek_84
Jet Captain



Imię: Wojciech
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 943
Skąd: EPKT
Wysłany: Pią 19 Gru, 2014 15:50   

To zasadniczo inny symptom, ale pewne podobieństwa są. Możliwe, że jakiś skrypt gauge nie ładuje się poprawnie i powoduje zniknięcie tekstur, które powinny po nim być załadowane.

1. Czy masz wszystko poprawnie zainstalowane?
2. Sprawdź w fsx.cfg czy w sekcji [Trusted] masz jakieś wpisy zakończone =-1 lub =-2 (istotny jest ten minus). Jeśli tak - usuń minusy.
_________________
CalypteAviation.com [PL] / facebook.com/CalypteAviation / C-Aviation.net [EN]
 
 
Adriano
Cadet


Imię: Adrian
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 45
Skąd: Wołomin
Wysłany: Sob 20 Gru, 2014 21:09   

Cześć. Wydaje się wszystko zainstalowane poprawnie. Od ponad pół roku wszystko śmigało jak należy, aż do teraz. Dodam że był to czysty FSX + acceleration i oczywiście oryginał. Jutro będę reinstalował, także zobaczymy jak będzie. A te minusy we wpisach sprawdzę.

[ Dodano: Nie 28 Gru, 2014 15:03 ]
Hej. Niestety żadnych minusów we wpisach nie zauważyłem. Ale już jestem po formacie (musiałem z innych powodów) i jest ok. Dzięki za pomoc.
_________________
AsROCKZ77 EXTREME4, Intel Core i5-3570k 3.40GHz, NVIDIA GeForce GTX660 2GB, 8GB RAM, WIN7/64
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.