Cześć
Z przyczyn ode mnie niezależnych, musiałem pożegnać się z forum opartym o phpBB by Przemo (które nie jest już od dawna rozwijane i aktualizowane). Dokonałem więc migracji na zwykłe phpBB 3. Migracja taka niesie za sobą spore ryzyko (utrata postów, utrata użytkowników, uszkodzenie bazy danych itp.. Na szczęście udało mi się uniknąć tych problemów.

Pozostał tylko jeden problem, a mianowicie Wasze hasła. W phpBB by Przemo hasła te były inaczej kodowane, niż są w phpBB 3. Dlatego też Wasze hasła nie działają. Proszę więc podczas logowania o skorzystanie z opcji "Zapomniałem hasła". Otrzymacie wówczas w mailu instrukcje resetu hasła. W razie problemów, proszę o kontakt ze mną pod adresem konraf@aztec.pl

Start automatyczny przepustnicą.

Dział dla początkujących pilotów. Uwaga - przed zadaniem pytania sprawdź (SZUKAJ) czy dany temat nie był już poruszany.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

vi66
Cadet
Cadet
Posty: 11
Rejestracja: pt 22 maja, 2015 18:16
Skąd jesteś: Sopot

Start automatyczny przepustnicą.

Post autor: vi66 »

Witam
Jak można wyłączyć procedury startowe samolotu (odpalanie silników, dopływ paliwa, itp.) tak by start był możliwy tylko za pomocą przepustnicy w dżojstiku.
Kiedyś miałem tak ustawione że samolot stał na pasie z odpalonymi śmigłami i ruch przepustnicy zwalniał hamulce i samolot startował.
Teraz mam samolot na pasie z wyłączonym silnikami.
Czasem jednak potrzebuję "szybko" wystartowac :) i chciałbym wiedzieć gdzie to się ustawia.

Pozdrawiam
Witek

Lindberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 56
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 21:45
Skąd jesteś: Poland

Post autor: Lindberg »

Przecież największą przyjemnością jest samemu konfigurowanie samolotu do lotu. To cały sens tej zabawy.

vi66
Cadet
Cadet
Posty: 11
Rejestracja: pt 22 maja, 2015 18:16
Skąd jesteś: Sopot

Post autor: vi66 »

Ja rozumiem sens zabawy ;) w końcu to symulator.
Czasem jak chcę sobie wybrać jakiś jeden z wielu darmowych modeli ściągniętych z sieci to chcę je sobie na szybko przetestować w locie i wtedy czekanie na odpalenie silników trochę przeszkadza.

Więc jeśli ktoś może odpowiedzieć jak to ustawić było by fajnie.

Pozdrawiam
Witek

Lindberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 56
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 21:45
Skąd jesteś: Poland

Post autor: Lindberg »

Nie pamiętam czy shift+E czy Ctrl+E czy Alt+E. Któraś kombinacja uruchamiała od ręki silniki.

vi66
Cadet
Cadet
Posty: 11
Rejestracja: pt 22 maja, 2015 18:16
Skąd jesteś: Sopot

Post autor: vi66 »

Znam skróty klawiszowe by uruchomić silnik.
Ale jeśli samolot ma 4 to uruchamia się pierwszy potem kolejny i to trochę trwa.
Uzyskałem podobny efekt co chciałem
przy zapisanym locie jako domyślnym.
Wtedy samolot stoi już z odpalonymi silnikami
i przepustnica zwalnia hamulec i samolot startuje.
Chciałbym tak to sobie ustawić by po zmianie samolotu było tak dalej bez procedur startowych... niby można zmienić samolot i zapisywać za każdym razem lot jako domyślny
ale to rozwiązanie pośrednie a jesli można to ustawić jakoś w programie było by lepiej.

Pozdrawiam
Witek

Lindberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 56
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 21:45
Skąd jesteś: Poland

Post autor: Lindberg »

Nie rozumiem: a gdzie Ci się tak spieszy?

vi66
Cadet
Cadet
Posty: 11
Rejestracja: pt 22 maja, 2015 18:16
Skąd jesteś: Sopot

Post autor: vi66 »

Ok :)
Przeinstalowałem fsx-a i jest tak jak potrzebuję.

Pozdrawiam
Witek

ODPOWIEDZ