Start automatyczny przepustnicą.

Dział dla początkujących pilotów. Uwaga - przed zadaniem pytania sprawdź (SZUKAJ) czy dany temat nie był już poruszany.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
vi66
Cadet
Cadet
Posty: 12
Rejestracja: pt 22 maja, 2015 18:16
Skąd jesteś: Sopot

Start automatyczny przepustnicą.

Post autor: vi66 »

Witam
Jak można wyłączyć procedury startowe samolotu (odpalanie silników, dopływ paliwa, itp.) tak by start był możliwy tylko za pomocą przepustnicy w dżojstiku.
Kiedyś miałem tak ustawione że samolot stał na pasie z odpalonymi śmigłami i ruch przepustnicy zwalniał hamulce i samolot startował.
Teraz mam samolot na pasie z wyłączonym silnikami.
Czasem jednak potrzebuję "szybko" wystartowac :) i chciałbym wiedzieć gdzie to się ustawia.

Pozdrawiam
Witek
Lindberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 56
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 21:45
Skąd jesteś: Poland

Post autor: Lindberg »

Przecież największą przyjemnością jest samemu konfigurowanie samolotu do lotu. To cały sens tej zabawy.
Awatar użytkownika
vi66
Cadet
Cadet
Posty: 12
Rejestracja: pt 22 maja, 2015 18:16
Skąd jesteś: Sopot

Post autor: vi66 »

Ja rozumiem sens zabawy ;) w końcu to symulator.
Czasem jak chcę sobie wybrać jakiś jeden z wielu darmowych modeli ściągniętych z sieci to chcę je sobie na szybko przetestować w locie i wtedy czekanie na odpalenie silników trochę przeszkadza.

Więc jeśli ktoś może odpowiedzieć jak to ustawić było by fajnie.

Pozdrawiam
Witek
Lindberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 56
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 21:45
Skąd jesteś: Poland

Post autor: Lindberg »

Nie pamiętam czy shift+E czy Ctrl+E czy Alt+E. Któraś kombinacja uruchamiała od ręki silniki.
Awatar użytkownika
vi66
Cadet
Cadet
Posty: 12
Rejestracja: pt 22 maja, 2015 18:16
Skąd jesteś: Sopot

Post autor: vi66 »

Znam skróty klawiszowe by uruchomić silnik.
Ale jeśli samolot ma 4 to uruchamia się pierwszy potem kolejny i to trochę trwa.
Uzyskałem podobny efekt co chciałem
przy zapisanym locie jako domyślnym.
Wtedy samolot stoi już z odpalonymi silnikami
i przepustnica zwalnia hamulec i samolot startuje.
Chciałbym tak to sobie ustawić by po zmianie samolotu było tak dalej bez procedur startowych... niby można zmienić samolot i zapisywać za każdym razem lot jako domyślny
ale to rozwiązanie pośrednie a jesli można to ustawić jakoś w programie było by lepiej.

Pozdrawiam
Witek
Lindberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 56
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 21:45
Skąd jesteś: Poland

Post autor: Lindberg »

Nie rozumiem: a gdzie Ci się tak spieszy?
Awatar użytkownika
vi66
Cadet
Cadet
Posty: 12
Rejestracja: pt 22 maja, 2015 18:16
Skąd jesteś: Sopot

Post autor: vi66 »

Ok :)
Przeinstalowałem fsx-a i jest tak jak potrzebuję.

Pozdrawiam
Witek
ODPOWIEDZ