Cześć
Z przyczyn ode mnie niezależnych, musiałem pożegnać się z forum opartym o phpBB by Przemo (które nie jest już od dawna rozwijane i aktualizowane). Dokonałem więc migracji na zwykłe phpBB 3. Migracja taka niesie za sobą spore ryzyko (utrata postów, utrata użytkowników, uszkodzenie bazy danych itp.. Na szczęście udało mi się uniknąć tych problemów.

Pozostał tylko jeden problem, a mianowicie Wasze hasła. W phpBB by Przemo hasła te były inaczej kodowane, niż są w phpBB 3. Dlatego też Wasze hasła nie działają. Proszę więc podczas logowania o skorzystanie z opcji "Zapomniałem hasła". Otrzymacie wówczas w mailu instrukcje resetu hasła. W razie problemów, proszę o kontakt ze mną pod adresem konraf@aztec.pl

[FSX] Problem ze scenerią OMDB

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Lindberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 56
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 21:45
Skąd jesteś: Poland

[FSX] Problem ze scenerią OMDB

Post autor: Lindberg »

Witam, jak w temacie. Byłem cierpliwy kilka lat ale wreszcie straciłem cierpliwość. Jak pozbyć się tego kwadratu na Rwy 30L. Jest dosyć denerwujący aczkolwiek nie powoduje żadnych skutków ubocznych. Po prostu przelatujesz przez niego i widzisz dalej pas. Tylko trochę głupio tak wlatywać w taką czarną dziurę.
Pozdro.

Edytuję i nie wiem jak dodać załącznik (zdjęcie).

Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Posty: 2767
Rejestracja: pt 18 lut, 2005 01:25
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Ale co to za sceneria? Darmowa/płatna?
http://www.aztec.pl/forum/viewtopic.php?p=112129#112129
Screeny wrzuć na jakiś hosting, np. https://imgur.com/ a później tylko odnośnik bądź zagnieżdżenie z tagami [img].
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG Z390 TOMAHAWK, i5 9600K, 2x16GB dual, GTX1080, W10, P3D 4.5

Lindberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 56
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 21:45
Skąd jesteś: Poland

Post autor: Lindberg »

Tak masz rację, przede wszystkim jasny tytuł.
Sceneria FlyTampa - Dubai.
Mam ją już kupę lat ale jakieś 2-3 lata temu po reinstalce systemu pojawił się ten wielki czarny kwadrat na pasie 32L.
Co do zdjęcia - nie jestem za mocny w tym co powinienem zrobić, żeby je umieścić pod postem. Naciskam "załącz plik", potem "przeglądaj" pokazuje się nazwa pliku, potem "dodaj załącznik" (rozmiar 240 kb) i ... nic. Nie załącza.
A podany przez Ciebie sposób to dla mnie zupełna amba. Może mógłbym zdjęcie wysłać na Twojego maila. A Ty jak byś miał czas to zamieściłbyś w tym temacie.
???
Pozdro.

Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Posty: 2767
Rejestracja: pt 18 lut, 2005 01:25
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Problemem jest albo piracka kopia albo problemy z mechanizmem aktywacji:
http://flytampa.org/forum/viewtopic.php ... 64&p=25296
https://www.flytampa.org/forum/viewtopic.php?t=5895

Ewentualnie jest jakiś patch:
http://flytampa.org/forum/viewtopic.php ... 994#p41994
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG Z390 TOMAHAWK, i5 9600K, 2x16GB dual, GTX1080, W10, P3D 4.5

ODPOWIEDZ