Cześć
Z przyczyn ode mnie niezależnych, musiałem pożegnać się z forum opartym o phpBB by Przemo (które nie jest już od dawna rozwijane i aktualizowane). Dokonałem więc migracji na zwykłe phpBB 3. Migracja taka niesie za sobą spore ryzyko (utrata postów, utrata użytkowników, uszkodzenie bazy danych itp.. Na szczęście udało mi się uniknąć tych problemów.

Pozostał tylko jeden problem, a mianowicie Wasze hasła. W phpBB by Przemo hasła te były inaczej kodowane, niż są w phpBB 3. Dlatego też Wasze hasła nie działają. Proszę więc podczas logowania o skorzystanie z opcji "Zapomniałem hasła". Otrzymacie wówczas w mailu instrukcje resetu hasła. W razie problemów, proszę o kontakt ze mną pod adresem konraf@aztec.pl

ATC w słuchawkach (dwie karty dzwiekowe)

Problemy ze sprzętem (karty graficzne, karty dźwiękowe, joysticki, wolanty, itp.).

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Paulo

ATC w słuchawkach (dwie karty dzwiekowe)

Post autor: Paulo »

ToTom pisze:Nauszniki - dźwięk to tylko ATC. Samolot odzywa się z głównych głośników. Wg mnie rozwiązanie idealne.
Też mi się to rozwiązanie podoba ale jak to zrobić???

JeV
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 452
Rejestracja: pt 06 lut, 2004 17:33
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

druga karta dzwiekowa lub sluchawki usb (rowniez beda wykrywane jako nowa karta)

ags
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 240
Rejestracja: wt 18 maja, 2004 22:21
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: ags »

Nie będą mi się gryzły Audigy z Livem jak będą oba w komputerze? System Winzgroza XP, pIV 2,4 w/1,o GB RAM.

JeV
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 452
Rejestracja: pt 06 lut, 2004 17:33
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

raczej nie... w kazym razie live i live dziala ;p

ags
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 240
Rejestracja: wt 18 maja, 2004 22:21
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: ags »

No to super, dziś wieczorem po reinstalce FS'a (co chyba będzie konieczne...) spróbuję, a jak będzie dobrze, jest szansa że się na voice'a przerzucę, ale trzeba będzie potestować :)

Update: Dźwięk działa jak trzeba, AVC przez 2gą kartę działa, mogę nareszcie cicho mówić (mieszkam w bloku z rodzicami, nie będzie się nikt dziwił że mówię sma do siebie, a najważniejsze to to, że nie łapie hałasu bo ma sprytną obudowę :D), i będzie mnie raczej dobrze słychać (hehe, mam nadzieję). Jak na sprzęt za 25 zł, jestem bardzo zadowolony.

NET

Post autor: NET »

Ja to u siebie zrobiłem wykorzystując karte dzwiękową zintegrowaną z płytą główną, na niej mam AVC i np Skype, a na SB Live! mam całą reszte to jest odgłosy silników w FS.

Awatar użytkownika
Wolf
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 88
Rejestracja: pt 06 lut, 2004 16:41
Skąd jesteś: EGSS

Post autor: Wolf »

Witam

Ja mam pytanie czy da sie to zrobic bez koniecznosci wpinania drugiej karty dzwiekowej, a mianowicie przy uzyciu karty z kilkoma kanalami (i programowalnymi portami) tak aby na danym kanale bylo slychac dzieki z FS'a a na drugim AVC :?::?:
Pozdrawiam
Łukasz

maver
Cadet
Cadet
Posty: 44
Rejestracja: śr 31 mar, 2004 10:14
Skąd jesteś: Jaworzno

Post autor: maver »

Na jednej karcie chyba nie do zrobienia, przynajmniej mnie sie nie udało. Ja mam dźwięk zintegrowany na EPOX 8RDA+ i zrobiłem taki bajer, że kupiłem w pierwszym lepszym komputerowym karte dźwiękową (MiNT) za 30 zł, i pod nią mam AVC i Skype, zaś karta zintegrowana usawiona w świrdows jako domyślna. Efekt końcowy taki, że wreszcie lecąc np. ATR-em, mam idealne połączenie z ATC, słychać idealnie. Polecam

ags
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 240
Rejestracja: wt 18 maja, 2004 22:21
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: ags »

Na jednej karcie się nie da narazie się na 90% nie da - nie są jeszcze powszechne karty, które są będą w stanie wypuszczać różny sygnał wyjściowy każdym wyjściem. Sam słyszałem jedynie o kilku takich konstrukcjach na razie.

Czary
Cadet
Cadet
Posty: 5
Rejestracja: ndz 17 paź, 2004 21:34
Skąd jesteś: Zduńska Wola

Post autor: Czary »

Cześć wszystkim !
Czytając ten temat zainstalowałem SB Live'a jako drugą kartę (mam Soundstorma na NF-7 S). Niestety nadal nie wiem jak ustawić ATC na słuchawkach - ot zaciekawił mnie ten temat i postanowiłem spróbować ;) Używam FS9 oczywiście ;)
Pozdrawiam !

ags
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 240
Rejestracja: wt 18 maja, 2004 22:21
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: ags »

1. Słuchawki podłączasz do tej drugiej karty.
2. Włącz AVC, przejdź do zakładki 2 (Audio Setup), w Sound Hardware Setup wybierz Input i Output device z Live'a (o ile to on ma obsługiwać AVC, choć osobiście nie wiem czy jednak nie dałbym dźwięku normalnego przez niego, a AVC tylko z płyty - to już pozostaje do Twojej decyzji). Zrób test, ciesz się życiem, walcz z próchnicą!

ODPOWIEDZ