Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Polska w FS2002/2004
Autor Wiadomość
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2794
Skąd: KDA
Wysłany: Nie 20 Lip, 2008 13:56   

Pojawił się poprawiony AFCAD dla scenerii Katowic (EPKT).
Został uaktualniony stan radiowych pomocy nawigacyjnych do stanu obecnego.

Stary plik afcad zostawić w scenerii.
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b SP1, (FS9.1), FSX SE
 
 
Piterson
Light Planes Captain


Imię: Piotrek
Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 60
Skąd: EPWA, EPBC
Wysłany: Śro 27 Sie, 2008 00:27   EPBY w FS9?

Na filmie promującym Polski Vatsim http://www.youtube.com/watch?v=heRzKhY3-bo zainteresowało mnie Szwederowo. Szczerze mówiąc to już długi czas nie latałem do i z Bydgoszczy, ale: poprawcie mnie jeżeli się mylę - prezentowana na filmie sceneria EPBY (terminal???) nie jest scenerią defaultową z FS?
 
 
wegi
Moderator



Imię: Dominik
Dołączył: 23 Lip 2005
Posty: 345
Skąd: EPBY
Wysłany: Śro 27 Sie, 2008 15:20   

Sam terminal ktoś mi kiedyś podesłał daaaaaaaaaaaawno temu i zniknął, więc nie mam praw autorskich do publikacji. Sceneria fotoreal i afcad jest epby.net . Jak ktoś chce terminal to pw/@.
_________________
zapraszam ->http://www.vlatanie.blog.pl/ - aktualizacja 6.03.2011
 
 
Hawk
Cadet


Imię: Michał
Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 30
Skąd: Mielec (EPML)
Wysłany: Pią 05 Wrz, 2008 14:31   

MDM-1 Fox
Nad polskim malowaniem można by było popracować ;)
 
 
Kasztan
Jet 1st Officer



Imię: Mateusz
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 312
Skąd: EPGD
Wysłany: Pon 29 Wrz, 2008 23:12   

World of Ai wydało pakiet LOT-u(nareszcie)

www.world-of-ai.com/packages lub woalotv1.zip na avsim.net ;)
 
 
Kasztan
Jet 1st Officer



Imię: Mateusz
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 312
Skąd: EPGD
Wysłany: Pią 17 Paź, 2008 13:31   

World of Ai coś polubiło nasz kraj ostatnio :D

Dzisiaj został wydany pakiet towarzystwa Air Italy Polska oraz update głównego Air Italy, które na naszych rodzimych lotniskach jest również częstym gościem

WOAAEIv1.zip na avsim - wersja Polska

WOAAEYv2.zip - wersja główna
_________________
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
 
 
aszczupal
Light Planes Captain


Imię: Adam
Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 79
Skąd: EPKT
Wysłany: Śro 26 Lis, 2008 19:25   Poprawka EPKT Afcad

nie chcę zakłądaż nowego wątku...
Jako iż na EPKT jest nowy ILS+DME, pozwoliłem sobie poprawić "poprawkę" z PLVACC
ale robiłem to pierwszy raz więc...
konstruktywne uwagi mile widziane

pozdrawiam
Adam
_________________
pozdrawiam
Adam

 
 
pawjer
Light Planes Captain


Imię: Paweł
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 122
Skąd: EPLL
Wysłany: Pią 16 Sty, 2009 14:03   Re: Poprawka EPKT Afcad

aszczupal napisał/a:
nie chcę zakłądaż nowego wątku...
Jako iż na EPKT jest nowy ILS+DME, pozwoliłem sobie poprawić "poprawkę" z PLVACC


A jak się ma Twój plik do dostępnego na PL-VACC update'u? Należy go podobnie wrzucić do katalogu ze scenerią bez usuwania wcześniejszego update'u?
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2794
Skąd: KDA
Wysłany: Pią 16 Sty, 2009 14:29   

Tamten wywalić, a wgrać tylko nowy.
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b SP1, (FS9.1), FSX SE
 
 
pavlov
Cadet



Imię: Bartlomiej
Dołączył: 30 Mar 2004
Posty: 38
Skąd: EPKT
Wysłany: Śro 21 Sty, 2009 13:45   Re: Poprawka EPKT Afcad

aszczupal napisał/a:
nie chcę zakłądaż nowego wątku...
Jako iż na EPKT jest nowy ILS+DME, pozwoliłem sobie poprawić "poprawkę" z PLVACC
ale robiłem to pierwszy raz więc...
konstruktywne uwagi mile widziane

pozdrawiam
Adam


Poprawka super, ale niestety brakuje miejsc postojowych na płycie 1 zgodnie z tym co było w ver 1.0 scenerii Pyrzowic ;)
 
 
lucas
Turboprop Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 151
Skąd: Łomża/Pruszków
Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 18:04   

EPPL - sceneria Płocka

http://flightsim.com/kdl.php?fid=140432 na Flightsim.com
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
 
 
D-A-F
Light Planes Captain



Imię: Adalbert
Dołączył: 27 Cze 2010
Posty: 52
Skąd: EPSK,EPMB -EPMM
Wysłany: Sob 07 Sie, 2010 10:10   

Zapraszam na www.kah.cba.pl, na której znajdziecie Global Air Force Bases of Poland ze scenerią 19 wojskowych lotnisk

[ Komentarz dodany przez: konraf: Sob 07 Sie, 2010 11:09 ]
Komentarze i uwagi proszę zamieszczać w tym wątku:
http://www.aztec.pl/forum/viewtopic.php?t=10191
_________________
www.kahl.cba.pl
 
 
Brokul
Cadet



Imię: Maciek
Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 18
Skąd: EPWA
Wysłany: Pią 01 Lip, 2011 09:10   

Witam

Czy jest gdzieś jeszcze darmowy Mesh Tatr? Przekopałem sporo stron, ale nigdzie linki nie działają.
 
 
wojteek
Cadet


Imię: wojtek
Dołączył: 08 Sie 2011
Posty: 48
Skąd: xx
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 15:22   

Chciałem się pobawić EPPO ale niestety jedyna dostępna sceneria nie nadaje się do użytkowania. Co prawda pas i okolice są wspaniale wykonane ale migoczące tekstury, zła skala i odstający teren od reszty okolicy skutecznie zniechęcają do zabawy.
Stwierdziłem, że pozostanę już przy standardowym lotnisku ale pytanie moje brzmi czy i jak można dodać sam LAW? Albo jak zostawić LAW oraz wszystkie drogi kołowania, tylko że na elementach defaultowych?

Dzięki i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez RzEmYk Nie 04 Gru, 2011 18:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2794
Skąd: KDA
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 18:00   

Możesz sobie dadać VOR, płytę i stanowiska w AFCAD/ADE.
http://www.airportdesigneditor.co.uk/
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b SP1, (FS9.1), FSX SE
 
 
D. Design
Jet Captain



Imię: Stanisław
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1311
Skąd: Warszawa EPGO
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 18:02   

Wojtku, trochę cierpliwości i będziesz mógł latać na nowe EPPO. ;)
_________________
 
 
thomas858
Light Planes Captain



Imię: Tomek
Dołączył: 29 Maj 2011
Posty: 50
Skąd: Żabno/EPKK
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 20:04   

Czyli robota idzie z gazem :D
_________________
Płyta: K73SV-TY058V
Chipset: Intel HM65
Pamięć: 4096 MB DDR3 1333 MHz
Dysk: 750 GB SATA 5400 obr./min
Karta: NVIDIA GeForce GT 540M 1024 MB
S.O: Windows 7 HP 64.
 
 
wojteek
Cadet


Imię: wojtek
Dołączył: 08 Sie 2011
Posty: 48
Skąd: xx
Wysłany: Pon 05 Gru, 2011 13:10   

A to nie wiedziałem, że są prace prowadzone. Spoko, poczekam :D

Oby tylko mój staruszek to pociągnął (na PMDG na Eppo nawet nie liczę:D).
 
 
Olaffek
Light Planes Captain



Imię: Bartek
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 92
Skąd: Ełk
Wysłany: Śro 07 Gru, 2011 19:14   Poznań-Krzesiny

http://www.avsim.com/
_________________
The Call Of Ktulu
 
 
wojteek
Cadet


Imię: wojtek
Dołączył: 08 Sie 2011
Posty: 48
Skąd: xx
Wysłany: Śro 07 Gru, 2011 22:33   

Ok. zrobiłem pierwszą wersję AFCADU dla EPPO. Chętnych zapraszam do tematu:)
 
 
Kasztan
Jet 1st Officer



Imię: Mateusz
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 312
Skąd: EPGD
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 16:41   

Witam kolegów.
Pragnąłbym zaprezentować coś co zainteresuje głównie latających off-line. Wykonałem ruch AI linii OLT Express Poland, siatka połaczeń z bieżącego tygodnia. Przez kilka godzin obserwacji nie zauważyłem żadnych błędów, więc postanowiłem się podzielić.
http://www51.zippyshare.com/v/76150461/file.html

Malowania do ATR42 i A320 znajdziecie na avsim.net. ATR 72 możecie zastąpić sobie Swiftair-owskimi, które są na avsim.net, bądź malowaniem do ATR 72 OLT od Flight1 jeśli jesteście w posiadaniu tego samolotu. A319 zastąpiłem tymczasowo A320.
Instalacja calego zestawu za pomocą Ttools.

Miłego.
_________________
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
Ostatnio zmieniony przez RzEmYk Sob 07 Kwi, 2012 12:23, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Kirow
Jet 1st Officer



Imię: Boguś
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 277
Skąd: EPWR
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 19:54   

A tam off-line. Toż do FSInna też się powinny nadawać! Zaraz potestuję.
_________________
Pozdrawiam
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
 
 
pawel111
Light Planes Captain


Imię: Paweł
Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 77
Skąd: Ludwikowice
Wysłany: Sob 07 Kwi, 2012 20:35   

Link do ATR 72-200: http://wrzucacz.pl/file/5...OLT_Express.zip

Tam są specjalnie 3 różne regi, gdyż we flightplan są 3x ATR 72. Regi oczywiście zmyślone, bo jeszcze nie wiadomo jakie będą.

SCALENIE:

Przepraszam za double posta, ale teraz dopiero zauważyłem, że nie wszystko było dobrze w A319. Było jeszcze logo Air France-KLM (robiłem na bazie Air France). Poniżej link do poprawionego repaintu:

http://wrzucacz.pl/file/5...OLT_Express.zip
Ostatnio zmieniony przez RzEmYk Sob 07 Kwi, 2012 20:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Kasztan
Jet 1st Officer



Imię: Mateusz
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 312
Skąd: EPGD
Wysłany: Nie 08 Kwi, 2012 10:58   

Zacne te malowania, Dzięki!
_________________
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
 
 
pawel111
Light Planes Captain


Imię: Paweł
Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 77
Skąd: Ludwikowice
Wysłany: Pon 09 Kwi, 2012 13:17   

Znowu dopiero po uploadzie zauważyłem jakiś błąd. Tutaj daję link do poprawionej tekstury ATR 42-300 i screen, na którym pokazane jest, jaki błąd wcześniej tam zrobiłem:

http://wrzucacz.pl/file/6...ress-update.rar
 
 
pawel111
Light Planes Captain


Imię: Paweł
Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 77
Skąd: Ludwikowice
Wysłany: Pią 13 Kwi, 2012 22:47   

Tutaj daję link do zrobionego dzisiaj (trochę na szybko) Airbusa A320-232 w malowaniu Bingo Airways (repaint robiony na podstawie artykułu pasazer.com , gdzie była wizualizacja):

http://www.wrzuc.to/2yUnqEy.wt

A poniżej jeszcze screen:

 
 
Kasztan
Jet 1st Officer



Imię: Mateusz
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 312
Skąd: EPGD
Wysłany: Czw 26 Kwi, 2012 20:18   

Witam!

W obliczu ekspansji linii lotniczych OLT Express Poland pozwoliłem przeprowadzić aktualizację planów samolotów AI. Powstały one według rozkładu zawartego na ichnich stronach internetowych. Plany zawierają także loty zagraniczne, które ruszają w październiku.

Ostrzegam, iż obecnie dostępna wersja portu lotniczego w Rębiechowie w sytuacji gdy mamy zainstalowane kilka innych linii lotniczych nie posiada wystarczającej przepustowości :) .

Plik: http://www4.zippyshare.com/v/59689059/file.html

Miłego używania.
_________________
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
 
 
pawel111
Light Planes Captain


Imię: Paweł
Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 77
Skąd: Ludwikowice
Wysłany: Czw 10 Maj, 2012 20:34   

Tutaj daję Vistaliners 737-400 w nowym malowaniu LOT na Igrzyska Olimpijskie (SP-LLG):

http://wrzucacz.pl/file/8...London-2012.zip
 
 
Tusha
Light Planes Captain



Imię: Janusz
Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 69
Skąd: Gostyń
Wysłany: Pią 21 Gru, 2012 22:48   

Witam. Czy ktoś byłby chętny do wykonania nowego malowania LOT dla TEGO darmowego modelu E190? Paintkits TU Cena do dogadania. Chętnych zapraszam na priv.
_________________
LOT Polish Airlines
 
 
fryzol1a
Cadet


Imię: Kamil
Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 10
Skąd: EPKT
Wysłany: Pon 24 Gru, 2012 00:05   FS 2004 Scenery EPSY (Lotnisko Szczytno - Szymany)

Witaj!!

Znalazłem bezpłatny scenery EPSY dla FS 2004

http://www.scenery3d.strefa.pl/


Pozdrowienia,
Kamil.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.