Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Polska w FSX
Autor Wiadomość
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2862
Skąd: EPPO
Wysłany: Pią 15 Gru, 2006 08:28   Polska w FSX

Wątek jest poświęcony tylko i wyłącznie dodatkom do Flight Simulator X związanym z Polską (scenerie, malowania, pliki afcad, samoloty). Prosze zamieszczać sprawdzone linki lub nazwy plików. Proszę dokładnie sprawdzać, co zostało już podane i nie dublować informacji.

Scenerie:

Warsaw Photo Scenery sceneria płatna (do kupienia m.in. w sklepie Pilots.pl)
VFR Poland 3D Landmarks dodatek bezpłatny

Scenerie przeznaczone dla FS2004 w FSX się uruchomią ale będą występować błędy.
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
WilkzPolski
Turboprop Captain



Imię: Tomek
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 194
Skąd: EPBK
Wysłany: Pią 15 Gru, 2006 20:13   

A czy wiadomo coś na temat rzek, linii brzegowych i planów wykonania ew. łatki lub dodatku?? No bo ta Wisła...
_________________

Facebook YouTube
 
 
Przemek Tabisz
Turboprop Captain



Imię: Przemysław Tabisz
Dołączył: 09 Lut 2004
Posty: 187
Skąd: EPWR
Wysłany: Nie 17 Gru, 2006 09:50   

Poprawia to coś TABURET - FSX VECTOR EUROPE . Drogi ale naprawdę warto.
_________________
Przemek.
http://www.youtube.com/watch?v=dwK2WFei11s
 
 
premik
Cadet



Imię: Mirek
Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 32
Skąd: Jaworzno
Wysłany: Pią 16 Mar, 2007 14:28   

FSX Vector Europe staje się wg mnie jednym z obowiązkowych dodatków dla wirtualnych pilotów latających nad Polską i Europą. Na terenach nad którymi latam, teraz elektrownie wreszcie są po prawidłowej stronie autostrady, a w miastach można nazwami wymieniać ulice. Jeziora, rozlewiska i rzeki mają odpowiednie wielkości i kształty.
 
 
Bober
Jet 1st Officer



Imię: Wojtek
Dołączył: 03 Lis 2004
Posty: 289
Skąd: EPKK
Wysłany: Sob 17 Mar, 2007 15:46   

Na mojej stronie http://wbober.w.interia.pl/FS02.htm znajdziecie afcad defaultowego Okęcia do FSX-a. Zrobiony "mniej więcej" na podstawie AIP z ograniczeniami wynikającymi z możliwości,a raczej ich braku, ingerencji w scenerie w FSX. Wkrótce pojawią się tam afcady do polskich lotnisk wojskowych(w większości są już gotowe,muszę je dokładnie "oblecieć"),na których w FSX nie ma miejsc parkingowych,a które dają się "przerobić" bez nasypów na pasie itp.
-----------------------------
Pliki AFCAD do FSX: Balice,Mińsk Mazowiecki,Oksywie,Powidz,Świdwin,Mirosławiec i dwa fikcyjne malowania dostępne http://wbober.w.interia.pl/FS02.htm

pzdr
bober
_________________
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
 
 
WilkzPolski
Turboprop Captain



Imię: Tomek
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 194
Skąd: EPBK
Wysłany: Pią 15 Cze, 2007 12:44   

Polskie malowanie dla Boeinga 738 z poprawionym panelem i podobno z dodanymi 3 nowymi przełącznikami.

File Description:
- Default 3d 737-800 model from Fsx - New PLL LOT textures - Modified aircraft.cfg - Fixed default panel.cfg (+added 3 buttons) - New realistic sounds by Christoffer Peterson.

Download TUTAJ
_________________

Facebook YouTube
 
 
Kamandra
Jet 1st Officer



Imię: Marcin
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 267
Skąd: EPML
Wysłany: Sob 23 Cze, 2007 17:51   

Malowanie do Bella206 SN-15XP oraz SN-16XP

Download
_________________
AMD Athlon 3000+/3,25GB RAM/ATI 4870 512MB/nVidia nForce4-4X/CH Yoke/Logitech Cyborg X/MCP/Pro Pedals CH/350d/100-400L/17-40L
Marcin EPML
 
 
WilkzPolski
Turboprop Captain



Imię: Tomek
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 194
Skąd: EPBK
Wysłany: Pon 09 Lip, 2007 20:05   

A oto moja pierwsza sceneria. B-stok v.1.00.
Jest to LandClass dla Białegostoku i okolic do maks. zasięgu 42km. Nacisk kładłem na lasy otulające miasto jak i na miasta. To była ciekawa 2 dniowa robótka więc mogły wkraść się jakieś malutkie niezgodności (kosmeyczne zresztą) z prawdą.
Jednak znając defaultowy Białystok w FSX jest o niebo lepiej niż było.
Napewno zgrabnie by to wyglądało z dodatkiem Vertex Europe i scenerią EPBK, bo tego nie testowałem.
Jeśli znajdziecie jakieś błędy do poprawki, to wysyłajcie do mnie PW z opisem błędu i poł. geograficznym tego miejsca.

SCREEN

Download TUTAJ

Enjoy :)

PS. Mam nadzieję, że zapoczątkuję w ten sposób przypływ polskich landclassów i nikt już nie będzie piszczeć, że np. góry są z plażowego piasku, a Polska to nie Polska... bo tak na prawdę SBuildX to programik dziecinnie prosty ;)

-------------------------------------------

No to proszę bardzo. Wersja 1.1, która zostało poszerzona o Cały Park Krajobrazowej Puszczy Knyszyńskiej gotowa do pobrania :)

Myślę, że za tydzień powinienem wydać wersję 1.2, która zawierać będzie obszar do Biebrzańskiego Parku Narodowego włącznie i w kierunku E aż do granicy z Białorusią.
_________________

Facebook YouTube
 
 
FatumTech
Cadet



Imię: Paweł
Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 8
Skąd: EPWR
Wysłany: Pon 06 Sie, 2007 16:47   

Niejaki some1 przygotowuje Iskrę w wersji pod FSX. Informację wyczytałem na konkurencyjnym forum. ;) Stamtąd też zamieszczam grafiki:

http://i211.photobucket.c...4-56-20-484.jpg
http://i211.photobucket.c...14-59-55-78.jpg
http://i211.photobucket.c...4-52-30-546.jpg

[Większych screenów się już nie dało wkleić? - Rz]
 
 
some1
Jet 1st Officer



Imię: Michał
Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 257
Skąd: Pruszków
Wysłany: Pon 06 Sie, 2007 17:07   

Heh, zaraz konkurencyjnym. Po prostu uznałem, że informacja w jednym miejscu na tym etapie prac w zupełności wystarczy. Ale skoro już wrzuciłeś to tutaj, to mogłeś podać linka do miejsca gdzie to znalazłeś, a nie tylko 3 screeny na krzyż. ;) Byłoby więcej informacji dla ciekawskich:

http://81.210.9.116/~apac....msg141157.html
 
 
lucas
Turboprop Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 151
Skąd: Łomża/Pruszków
Wysłany: Pon 08 Paź, 2007 17:22   

Żeby nie było, że tylko gadam. Oto wczesna wersja alfa scenerii dla Polski.

http://1pl.boo.pl/Download/Polska%20FSX.zip

Zawiera:
-linię brzegową Polski
-ujścia Wisły i Odry
-landclass w rejonie: Szczecina, Trójmiasta, Podlasia, Kaliningradu

Błędy:
-poprzerywane drogi w kilku miejscach
-sterczące w wodzie tekstury strumieni w kilku miejscach
-brak plaż, niedorobiona linia brzegowa, brak fal
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
 
 
Bober
Jet 1st Officer



Imię: Wojtek
Dołączył: 03 Lis 2004
Posty: 289
Skąd: EPKK
Wysłany: Nie 13 Sty, 2008 23:29   

Afcad dla Ławicy EPPO do default FSX.Dodane TYLKO VOR LAW i APP(na podstawie AIP Polska)
Wsadzić do Addon Scenery/scenery w głównym katalogu FSX
bober
_________________
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
 
 
lucas
Turboprop Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 151
Skąd: Łomża/Pruszków
Wysłany: Nie 04 Maj, 2008 15:06   

Przepięknie wykonany Lublin RXIII D/Ter autorstwa Empecka. Model wyłącznie pod FSX, wykonany przy użyciu narzędzi z najnowszego FSa. 6 modeli wizualnych, bardzo dobra płynność. Tzw. "self shadowing" w modelu zewnętrznym oraz w kokpicie (to ostatnie jedynie w dx10)

rublinrxiiifsx.zip na Avsim

Użytkownicy FS2004 powinni użyć dźwięków ze Spirit of St Louis, gdyż obie maszyny miały ten sam silnik.
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
 
 
empeck
Light Planes Captain



Imię: Michał
Dołączył: 24 Maj 2007
Posty: 106
Skąd: EPIN
Wysłany: Nie 04 Maj, 2008 17:38   

Lucas mnie uprzedził, nie zdążyłem sam się pochwalić :D

Kilka obrazków:











Szczęśliwych lotów!
_________________
A2A | stronka | twitter
 
 
lucas
Turboprop Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 151
Skąd: Łomża/Pruszków
Wysłany: Wto 20 Maj, 2008 13:44   

Przygotowałem scenerię Jastarni (EPJA). Działa wyłącznie pod FSX. Zawiera teksturę 2m/pix, sezonówki i teksturę nocną. Do tego wektorowy landclass Mierzei Helskiej, ośrodek rządowy na Helu z helipadem i fikcyjny wodny pas startowy dla wodnopłatów :)

jastarnia.zip na Avsim
epja.zip na flightSim
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
 
 
Bober
Jet 1st Officer



Imię: Wojtek
Dołączył: 03 Lis 2004
Posty: 289
Skąd: EPKK
Wysłany: Czw 22 Maj, 2008 10:12   

Tu macie poprawiony afcad(AFX) do Jastarni bez pasa na zatoce i opcjonalnie fikcyjne lądowisko na Zatoce Puckiej,zaraz obok lądowiska Jastarnia.Instrukcja instalacji w środku.
http://wbober.w.interia.pl/AFX_Jastarnia.zip
pzdr
bober
_________________
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
 
 
lucas
Turboprop Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 151
Skąd: Łomża/Pruszków
Wysłany: Wto 27 Maj, 2008 02:07   

Kolejny samolot ze "stajni" Simhangar :) Tym razem jest to polski przedwojenny samolot szkolny RWD-8pws. Paczka zawiera 11 malowań, paintkit oraz manual.

rwd_8pws.zip na Avsim oraz na Sim Outhouse
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
 
 
Bober
Jet 1st Officer



Imię: Wojtek
Dołączył: 03 Lis 2004
Posty: 289
Skąd: EPKK
Wysłany: Czw 05 Cze, 2008 23:45   

Prosta sceneria Zatoki Gdańskiej(bez fototekstur). Dodałem statki, okręty na zatoce i w portach,platformy wiertnicze Petrobalticu i jeszcze parę innych elementów(szczegóły w opisie).Posiadam tylko Vector Europe i z tym dodatkiem robiłem. Sceneria niestety tylko do FSX :(
http://wbober.w.interia.pl/Zatoka_Gdanska_v1.0.zip
Jako bonusik jeszcze prosta sceneria lotniska w Zegrzu Pomorskim:
http://wbober.w.interia.pl/EPKO.zip
pzdr
bober
_________________
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
 
 
misio1958
Light Planes Captain



Imię: Marek
Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 136
Skąd: EDDK
Wysłany: Sob 05 Lip, 2008 23:02   [FSX] Puck, historyczne lotnisko MDLot



Prace nad sceneria Pucka zostaly zakonczone. Wiecej informacji i download znajduja sie pod tym linkiem:

Simhangar Puck_X

i na Avsim
 
 
lucas
Turboprop Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 151
Skąd: Łomża/Pruszków
Wysłany: Nie 24 Sie, 2008 02:06   

RWD-14b "Czapla". Przedwojenny polski samolot obserwacyjny. Cześć z Was kojarzy może jego model produkowany przez kultowy "Plastyk" z Pruszkowa :)

Model wykonany narzędziami FSX SDK. Wymagany SP-2, lub Acceleration (z uwagi, że część tekstur jest w rozmiarze 2048x2048). Posiada instrumenty wykonane w 3D, bump i specular mapy oraz trzy malowania.

rwd_14.zip na Avsim

Spokojnie możesz podawać normalne linki: RWD-14b
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
Ostatnio zmieniony przez PZL Belfegor Nie 24 Sie, 2008 11:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
lucas
Turboprop Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 151
Skąd: Łomża/Pruszków
Wysłany: Pią 19 Wrz, 2008 23:36   

Lotnisko Mokotowskie dla FSX.

Jest to raczej ciekawostka dla większości użytkowników tego forum, ale nadaje się idealnie na defaultowe lotnisko dla starych samolotów.
Prace zajęły mi 4 miesiące. Fototekstura wykonana jest na bazie czarno-białych fotografii zakupionych w Archiwum m. st. Warszawy. Fotki zostały wpasowane we współczesną Warszawę, po czym były pokolorowane. Zbudowałem też ponad 20 obiektów lotniskowych oraz z okolicy (kościół na pl. Zbawiciela, pl. Unii Lubelskiej, szpital przy Politechnice...)

mokotow_airfield.zip na Avsim Bezpośredni link

Fotki, opis Tutaj
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
 
 
Hawk
Cadet


Imię: Michał
Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 30
Skąd: Mielec (EPML)
Wysłany: Sob 27 Wrz, 2008 06:18   

Od niedawna na avsimie (search: Polish Border Guard) jest dostępna paczka z malowaniami Straży Granicznej do samolotów Cessna C172SP, Cessna C208B, Maule M7260C, Beechcraft Baron 58 i Bell206B.
Szkoda, że nie działają w FS2004 :( :(
 
 
lucas
Turboprop Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 151
Skąd: Łomża/Pruszków
Wysłany: Pon 29 Wrz, 2008 01:10   

Od niedawna również na Avsim:
polish_fsx_baron_pack.zip <--- dwa polskie malowania defaultowego Barona (SP-FYW i SP-MED)
fsx_bell_206_sp_gaz.zip <--- malowanie Bella 206B (SP-GAZ)
fsx_c172_sp_com.zip <------ malowanie dla C172 (SP-COM)
c172_sp_klo.zip <---- malowanie dla C172 (SP-KLO)
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
 
 
PatrykBielan
Light Planes Captain


Imię: Jacek
Dołączył: 10 Kwi 2007
Posty: 66
Skąd: EPWA
Wysłany: Wto 11 Lis, 2008 23:13   

Warszawa - Ursynow 3D + Autogen:

http://www.aztec.pl/forum/viewtopic.php?t=8101
_________________
www.zaq-design.pl
Polskie dodatki do FSX i Prepar3D.
 
 
lucas
Turboprop Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 151
Skąd: Łomża/Pruszków
Wysłany: Wto 18 Lis, 2008 21:52   

Sceneria lotniska w Elblągu: elblag_x.zip na Avsim
http://library.avsim.net/...cen&DLID=130420
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
 
 
lucas
Turboprop Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 151
Skąd: Łomża/Pruszków
Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 09:19   

Sceneria lotniska w Łososinie Dolnej:

http://library.avsim.net/download.php?DLID=131975
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
 
 
lucas
Turboprop Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 151
Skąd: Łomża/Pruszków
Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 18:59   

Sceneria lotniska w Suwałkach:
http://library.avsim.net/download.php?DLID=134442

lub, nazwa: epsu_x.zip
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
 
 
pkris
Turboprop Captain


Imię: Piotr
Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 211
Skąd: Rybnik
Wysłany: Nie 01 Mar, 2009 16:30   

Dla tych, którzy mają ochotę polatać online do/z EPWA i EPKK pod FSXem załączam miniscenerię.
Wszystkie standy, drogi kołowania itd. są zgodne z tym, co mamy w scenerii z pl-vacc pod FS9. Układ budynków też jest zgodny, choć użyłem budynków z defaultowych bibliotek.

Wszystkie pliki zależy skopiować do Addon Scenery\scenery i powinno działać.

EPWA X
EPKK X
_________________
 
 
Bober
Jet 1st Officer



Imię: Wojtek
Dołączył: 03 Lis 2004
Posty: 289
Skąd: EPKK
Wysłany: Czw 12 Mar, 2009 22:57   

Po konsultacjach z Piotrkiem uaktualniłem moją wersję scenerii EPKK. Już jest kompatybilna z Vatsim.Zawiera m.in. wieżę Bruka,którą udostępnił kiedyś na forum Vatsim.
Afcad Piotrka - dzięki!
Do zassania:
http://wbober.w.interia.pl/EPKK_v3_fsx.zip
_________________
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
 
 
Jacek
Turboprop Captain


Imię: Jacek Miazek
Dołączył: 22 Kwi 2004
Posty: 191
Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 09 Wrz, 2009 10:20   

Przez przypadek dziś znalazłem scenerie/może to za dużo powiedziane :) / EPWA na flightsim.
http://www.flightsim.com/...me=waw_epwa.zip
 
 
Vesper
Turboprop Captain



Imię: Bartek
Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 196
Skąd: Kraśnik/EPLR
Wysłany: Śro 09 Wrz, 2009 14:15   

Patrząc na screny nie widze zbyt dużej róznicy pomiędzy tą scenerią a tą na PL-VACC. Ktoś już to instalował i mógłby powiedzieć jaka róznica?
P.S I czy ta EPWA jest kompatybilna z VATSIM? :?
 
 
lucas
Turboprop Captain


Imię: Łukasz
Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 151
Skąd: Łomża/Pruszków
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 09:01   

Sceneria lotniska w Płocku:

Na razie na Simviation, będzie na Avsim i Flightsim

Link do Simviation: http://www.simviation.com...oad.php?ID=6679

Screeny: http://www.simhangar.com/...c.php?f=6&t=178
http://www.simhangar.com/...c.php?f=8&t=181

PS: W przyszłości (niedalekiej) będzie osobna wersja dla FS9. Co prawda prostsza, ale o identycznych koordynatach i acfadach. Stay tuned ;) Jestem bardzo ciekawy, jak by się obie sprawdziły w środowisku online, gdy jeden gracz jest na "9", a drugi na "X".
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
 
 
Jagdtiger
Cadet


Imię: Jag
Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 3
Skąd: Straszyn
Wysłany: Czw 24 Gru, 2009 18:47   

Można gdzieś znaleźć mesh dla Polski? Na avsim doszukałem się tylko wersji pod 2004 i to w dodatku plik z błędem.

Przy okazji
lucas napisał/a:
Sceneria lotniska w Elblągu: elblag_x.zip na Avsim
http://library.avsim.net/...cen&DLID=130420


Czy komuś udało się zainstalować tą scenerię?
W pliku readme napisane jest:
Cytat:
Instalacja:
Skopiuj katalog EPEL_X do FSX/Addon Scenery. Uruchom symulator, dodaj scenerię przez Bibliotekę Scenerii FSX.


U mnie niestety w bibliotece scenerii nie wykrywa tej scenerii.

Oraz ostatnia kwestia:
Hawk napisał/a:
Od niedawna na avsimie (search: Polish Border Guard) jest dostępna paczka z malowaniami Straży Granicznej do samolotów Cessna C172SP, Cessna C208B, Maule M7260C, Beechcraft Baron 58 i Bell206B.
Szkoda, że nie działają w FS2004 :( :(

Pod FSX-a chyba też nie do końca prawidłowo działają...Przynajmniej u mnie w widoku z kokpitu wirtualnego widzę obracające się nieprzezroczyste śmigło.
 
 
empeck
Light Planes Captain



Imię: Michał
Dołączył: 24 Maj 2007
Posty: 106
Skąd: EPIN
Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 01:44   

Jaki masz konkretnie problem z Elblągiem? Powinieneś mieć taką sekwencję folderów: Addon Scenery/EPEL_X i wewnątrz tego trzy katalogi Scenery, Screenshots, Texture. W Scenery Library wskazujesz folder EPEL_X i powinno działać.
_________________
A2A | stronka | twitter
 
 
Jagdtiger
Cadet


Imię: Jag
Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 3
Skąd: Straszyn
Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 04:52   

Mam dokładnie taki układ folderów jak napisałeś a mimo to nie mogę wskazać folderu EPEL_X. Jak po wskazaniu klikam OK to wchodzi mi do tego folderu i widzę wewnątrz trzy katalogi. Wskazaniu któregokolwiek z nich też nic nie daje a plików wewnątrz nie widzi.
 
 
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2862
Skąd: EPPO
Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 19:31   

Jagdtiger napisał/a:
Mam dokładnie taki układ folderów jak napisałeś a mimo to nie mogę wskazać folderu EPEL_X. Jak po wskazaniu klikam OK to wchodzi mi do tego folderu i widzę wewnątrz trzy katalogi. Wskazaniu któregokolwiek z nich też nic nie daje a plików wewnątrz nie widzi.

Poczytaj dokładnie http://www.aztec.pl/forum/viewtopic.php?t=5287
Pewnie masz Win Vista albo Win 7. Ostatni punkt w ww. FAQ.
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
Zgredd
Turboprop Captain


Imię: Zgredd
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 190
Skąd: EPPO
Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 23:08   

Nie wiem czy czasem nie chodzi Ci o problem, jaki ja mam na Win7 x64.
U mnie wygląda to tak, wciskam ADD SCENERY, nawiguję do folderu Addon Scenery, potem otwieram pożądany folder - w Twoim wypadku EPLL. Jestem na poziomie zawartości tego katalogu i w tym momencie daję OK. Po wciśnięciu OK u mnie pozostaje pozostaje cały czas okienko Win do nawigowania folderów i nie chce niby dodać scenerii. Rozwiązanie u mnie jest takie, że po prostu klikam gdzieś w białym wolnym obszarze TEGOŻ OKIENKA - ono znika, a sceneria jest już na liście i to na I miejscu.

Jeśli żadne metody nie pomogą, zawsze możesz wrzucić zawartność folderu EPLL do Addon Scenery/Scenery (pliki z katalogu texture analogicznie do Addon Scenery/texture). Wówczas będziesz miał scenerię aktywowaną automatycznie, ale bez możliwości ustawienia jej priorytetu.
 
 
misio1958
Light Planes Captain



Imię: Marek
Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 136
Skąd: EDDK
Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 02:36   

Swiety Boze nie pomoze! Mam ten sam problem pod Win-7 64 bit. Microsoft walczy z bledrm wlasnego oprogramowania. "Ad on scnery", kliknij w Elblag, pozniej w biale pole maski i OK. Sceneria doda sie do spisu.
 
 
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2862
Skąd: EPPO
Wysłany: Czw 31 Gru, 2009 21:00   

Przemek Tabisz podesłał mi plik afcad dla EPWR. W załączniku.
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
Vesper
Turboprop Captain



Imię: Bartek
Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 196
Skąd: Kraśnik/EPLR
Wysłany: Czw 31 Gru, 2009 21:24   

Hmm, już pobrałem i tylko jedno pytanko kompatybilne z Vatsim?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.