Wysłany: Sro 07 Maj, 2008 17:10 Badania lotniczo-lekarskie
Witam. Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedniego tematu na to pytanie, dlatego zakładam nowy.
Mam pytanie do tych, którzy znają się na tych badaniach. Załóżmy że się dostało odmowę, czyli się nie przeszło badań. Za jaki okres czasu można się starać jeszcze raz? Jest w ogóle takie ograniczenie?
Imię: Filip
Wysłany: Sro 07 Maj, 2008 17:29
W ciągu 14 dni możesz się odwołać od decyzji. Co dalej - nie wiem. Wydaje mi się, że można przystępować do badań od razu, ale lepiej zadzwoń np. do GOBLLu i się dopytaj.
Znaczy ja nie byłem na badaniach i nie dostałem odmowy. A jak to jest w sprawie odwołań? Czy to coś daje? Jak często po odwołaniu się zmieniana jest decyzja?
Imię: Jacek
Wysłany: Czw 08 Maj, 2008 17:47
Nie wiem jak to jest w przypadku lotnictwa ale w innych dziedzinach, odwołanie się od decyzji lekarza orzecznika w normalnych sytuacjach nie wiele zmienia. Zbiera się komisja która weryfikuje orzeczenie wydane przez lekarza. Mówię w normalnych, bo zwykle opinia medyka jest obiektywna i nie ma na celu wyeliminowanie kandydata tylko po prostu sprawdzenie jego stanu zdrowia..
Imię: Paweł
Wysłany: Wto 20 Sty, 2009 12:12
Ja mam takie inne pytanie. Gdzie w okolicy Tarnowa (miejscowość pomiędzy Krakowem i Rzeszowem) mogę dokonać badań lekarskich na 1 lub 2 klasę zdrowotną??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum