A ja mam takie pytanie dotyczące rekrutacji. Co muszę zrobić by dostać się do OLL. Teraz idę do 2 klasy gim i wiem że coś trzeba trochę wcześniej z tym robić ale nie wiem kiedy... ze strony OLL nie dużo sie dowiedziałem poza badaniami... może mi ktoś coś podpowie kto chodzi do OLL albo coś o tym wie...?
Imię: Michal
Wysłany: Nie 24 Sie, 2008 23:17
Wysylasz do sekretariatu motywacje.
Kontaktuja sie z toba i podaja termin badan na ktory masz sie stawic.
Jezeli przejdziesz badania musisz dostarczyc swiadectwo, punkty z egzaminu 3klasisty oraz wszystkie dyplomy dzieki ktorym mozesz dostac dodatkowe punkty.
Czekasz na podanie wynikow i dolnego progu rekrutacyjnego (w tym roku 132 ptk)
jesli sie dostajesz - gratulujemy
jesli nie (z powodu ocen) zawsze mozna sprobowac do WSOSP
BTW dzis po 20.30 byl polgodzinny dokument o WSOSP na tvn 24
Skoro dyskusja dotyczy OLL Dęblin to ja też o coś zapytam
1.Czy wada wymowy może miec wpływ na to czy będą chcieli mnie przyjąć? (chodzi o "R")
2.Byłem u laryngologa, przebadała mi nos,a następnie stwierdziła, że mam w lewej komorze "róg", ale nie wpływa to na "przepustowośc"" - dla niej jest to minimalne i jeśli by to od niej zależało to bym przeszedł pozytywnie badanie. Pytanie: Czy z takim czymś przyjmą?
3.Czego należy się spodziewać na badaniach? Rzeczy typu : "Pochylić sie, rozchylić policzki" ?? : DDD
4.Ile wyniesie próg punktowy po doliczeniu angielskiego? Chyba się coś zmieni? (Można zdobyć 50pkt max z angielskiego)
5.Czy jesli z konkursu historycznego zdobęde miejsce na szczeblu wojewódzkim automatycznie jestem przyjmowany? Czy aby liczą się te 4 przedmioty (polski, fizyka, matematyka, angielski)
6.Liczy się świadectwo z 2 gimnazjum? Nie mam tam najlepszych ocen, ale w tym roku zapowiada się dobrze (minimum 4.)
7.Może być taka sytuacja, że wogóle nie zadzwonią do mnie i nie dostanę informacji o dacie badań? (Coś im nie przytpasuje)...
8.Warto znać informacje o polskim lotnictwie? Mogą o coś takiego spytać?
Imię: Marcin
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 16:39
1,2 Myślę, że nikt tu z nas nie ma papierów na diagnozowanie przez internet, ani nie jest lekarzem z komisji. 'Gdyby od niej zależało'... ale nie zależy, pojedziesz zobaczysz.
3,6 Było.
4. Próg wyniesie dokładnie 181 puntów.
5. Szkoła jak każda inna + badania.
Temat został przeczyszczony. Archiwalne materiały znajdują się w załącznikach.
_________________ Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
kawaler [Usunięty]
Wysłany: Pią 01 Sty, 2010 12:17
cześć, jestem nowy, ale przeczytałem całe forum i znalazłem sporo odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. zostało jeszcze jedno, mianowicie jak wy wysyłaliście padania z życiorysem to w tym życiorysie pisaliście tylko najważniejsze rzeczy jak szkoły itp. czy powinno się go jakoś urozmaicić?
P.S.
może się trochę spóźniłem, ale życzę Wam szczęśliwego nowego roku i oczywiście, abyśmy się wszyscy spotkali w Dęblinie
Witam ponownie
Sory ze nie odpisywałem, ale wiecie sylwester..
Hubert- dzięki za odpowiedź.. może mnie w pełni nie satysfakcjonuje ale zawsze wiem więcej
Teraz najbardziej obawiam się tego płaskostopia..Ciekawe w jaki sposób wpływa to na przebywanie w samolocie?! Trudno.. muszę wyciągnąć mamę na badania, żeby wiedzieć na czym się stoi..
Pytanie które mam nadzieję nie będzie mi potrzebne:
Jeśli nie Dęblin to czy są jeszcze jakies szkoły lotnicze/wojskowe w woj. Lubelskim?
Z tego co sie orientuję to OLL w Dęblinie to jedyna szkoła lotnicza(na poziomie liceum) w Polsce. Oczywiście są jeszcze prywatne szkoły lotnicze. I mam nadzieję, że się mylę, jeżeli rzeczywiście tak jest to mnie koniecznie poprawcie. Odetchnę z ulgą jak sie dowiem, że to nie jedyna taka szkoła...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum