Nie wiem dokladnie, trzeba by w necie poszperac. Poza tym nie licz w zlotowkach.Specjalnie podalem ci przykladowy zarobek.Ten znajomy wyjechal pracowac do UK bo w stosunku do zarobku tu szkolenie wychodzi duzo taniej.
Moge tylko podac pzryklad z prawem jazdy.Dwa lata temu podwyzszalem kategorie o D (ostatnia zreszta jaka mi zostala )
Co prawda nie placilem bo firma placila ale koszt to bylo niecale dwie moje tygodniowki.
Gdy dawno temu robilem w PL kategorie C (porownywalna cena z D) to kosztowalo mnie to prawie dwie miesieczne wyplaty.
Imię: Sebastian
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 18:08
Odpowiem Ci punktami.
1. Bzdura...stawka w aeroklubie Orląt jest taka sama jak wszędzie.
2.Warto, w rekrutacji na Politechnikę Rzeszowską w prawdzie na wstępie nie biorą pod uwagę doświadczenia lotniczego, ale patrzą na szkołę i przedmioty.
3.W szkołach tego typu liczy się Matematyka i Fizyka , najlepiej rozszerzone.
Imię: Michał
Wysłany: Pią 23 Lip, 2010 18:46
To jeszcze ja zadam podobne pytanie do wcześniejszych:
Jaką drogą można zostać pilotem B738 lub B739 w PLL LOT?
Mieszkam w Krakowie więc PPL na Pobiedniku, ale co dalej? (Politechnika Rzeszowska, czy po prostu Szkołą pilotów Runway w Warszawie?)
Imię: Marcin
Wysłany: Pią 23 Lip, 2010 18:50
Temat wałkowany milion razy. Masz kasę - robisz prywatnie, nie masz - idziesz do Rzeszowa, Chełma, albo np Dęblina ( ale tutaj to już wojsko się kłania ).
WYMAGANIA I KWALIFIKACJE DLA KANDYDATA NA PILOTA W PLL LOT:
• wykształcenie minimum średnie
• minimalny nalot 200 godzin jako pilot samolotowy
• posiadanie ważnej licencji Pilota Samolotowego Liniowego: ATPL (A) lub Pilota Samolotowego Zawodowego CPL (A) i zaświadczenia o ukończonym szkoleniu teoretycznym zgodnym z wymaganiami JAR-FCL1 wraz ze zdanym egzaminem teoretycznym przez LKE (tzw. frozen do ATPL(A))
• udokumentowane uprawnienia do wykonywania lotów wg. przyrządów (IR)
• udokumentowane uprawnienia do wykonywania lotów na samolotach wielosilnikowych (ME)
• świadectwo ogólne operatora radiotelefonisty
• zaświadczenie o ukończeniu teoretycznego kursu współpracy w załogach wieloosobowych (Multi Crew Cooperation – MCC)
• znajomość języka angielskiego co najmniej na poziomie level 4, zgodnie z wymaganiami ICAO Annex 1 załącznik do 1.2.9., potwierdzona wpisem do licencji
• ważne orzeczenie lotniczo-lekarskie klasy 1 wg JAR-FCL3
• obywatelstwo polskie lub posiadanie karty stałego pobytu w RP
• dobra znajomość języka polskiego w mowie i piśmie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum