Cześć
Z przyczyn ode mnie niezależnych, musiałem pożegnać się z forum opartym o phpBB by Przemo (które nie jest już od dawna rozwijane i aktualizowane). Dokonałem więc migracji na zwykłe phpBB 3. Migracja taka niesie za sobą spore ryzyko (utrata postów, utrata użytkowników, uszkodzenie bazy danych itp.. Na szczęście udało mi się uniknąć tych problemów.

Pozostał tylko jeden problem, a mianowicie Wasze hasła. W phpBB by Przemo hasła te były inaczej kodowane, niż są w phpBB 3. Dlatego też Wasze hasła nie działają. Proszę więc podczas logowania o skorzystanie z opcji "Zapomniałem hasła". Otrzymacie wówczas w mailu instrukcje resetu hasła. W razie problemów, proszę o kontakt ze mną pod adresem konraf@aztec.pl

Problem z instalacja Acceleration Pack i SP2

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

chrisparypa

Problem z instalacja Acceleration Pack i SP2

Post autor: chrisparypa »

Witam wszystkich ! z grzecznosci pozwolcie ze sie przedstawie... 27 lat... imie jak w username... szczesliwy posiadacz licencji pilota... dwa certyfikaty pozwalajace latac na niebie stanow zjednoczonych... Recreational i Private Pilot Licence z ogranicznikiem na GA - male fruwadla... Jestem obecnie z zawodu fotografem... ale nie robie zdjec do paszportu... powiedzmy 45% lotnictwo wojskowe - czasem pracuje dla armi i widzialem duzo :) tylko ciiiii - i pokazy lotnicze w ilosci bardzo duzej.... Z symulatorami Microsoftu zapoznany jestem w stopniu ponad przecietnym, okreslilbym to bardziej zaawansowany amator i wielbiciel symulatora znajacy wszelkie podstawy lotow na FS... :) Do poziomu wiekszosci z was potrzeba mi jeszcze wiele wiele godzin w log book... ale ucze sie i po doisc dlugiej przerwie postanowilem wrocic do symulatora Microsoftu... odkurzylem plyty, sprzet no i lecimy....

i tu sie zaczynaja problemy... mam sim w wersji delux... dokupilem Acceleration pack... zainstalowac niestety tego nie potrafie... po odpaleniu instalatora mam komunikat ze wymagany jest do instalacji Acceleration - Microsoft Flight Simulator ... oczywiscie mam zainstalowany symulator - dla jasnosci - jakies porady ?? czytalem na necie troche jakis tam problem jest z Acceleration przy instalowaniu na komputery z Core Duo 2... czy ktos juz czytal, badz mial cos w tym temacie ?? czy jest jakies rozwiazanie tego ?? z tego co wyczytalem to chodzi glownie o instalacje samego Symulatora ze niby wlasnie niektore komputery instaluja ale pozniej sa problemy z doinstalowaniem Acceleration... moze jakis patch ?? szukalem, niestety nie znalazlem... dzownilem na tech support... ale od prau lat w Microsoftowym Tech support pracuja ludzie nie zabardzo majacy pojecie co sie do nich mowi... niestety nie pomogli... kazali odinstalowac gre zainstalowac ponownie... wyczyscic rejestr, folde... zrobilem wszystko... zadnego skutku dlaej po probie instalacji Acceleration pack mam okno ktore mowi: musisz miec symulator zeby zainstalowac dodatek...

No wiec jesli ktos ma jakas rade... to dziekuje z gory za kazda nawet chec pomocy....

Druga akcja... ok powiedzmy ze nie ma na to rozwiazania... czy powinienem zainstalowac w takim wypadku SP1 i SP2 do sima ?? Acceleration to chyba wlasnie update tak?? oczywiscie z dodatkiem samolotow i czegos tam jeszcze...

No to nie polknijcie mnie na starcie... mam nadzieje spedzic tu troche czasu i byc moze kiedys pomoc komus... no i dolaczyc do jakis virtual airlines... Pozdrawiam....
Ostatnio zmieniony śr 05 sie, 2009 18:13 przez chrisparypa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Posty: 2793
Rejestracja: czw 05 lut, 2004 09:41
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Witam

Spróbuj najpierw na gołego FSX wrzucić SP1 i dopiero na to Acceleration.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta

lucas
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Posty: 151
Rejestracja: sob 14 lip, 2007 03:45
Skąd jesteś: Łomża/Pruszków

Post autor: lucas »

To co pisze Konraf powinno zadziałać. Ja mam FSX PL, a Acceleration ENG. Na czystego FSX nigdy nie mogłem tego zainstalować (jest opisany tweak na fsinsider.com, ale to grzebanie w rejestrze). Dopiero instalacja SP-1 PL sprawiała, że instalacja Acc. "zaskakiwała".
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki

chrisparypa

Post autor: chrisparypa »

Niestety nie pomoglo zainstalowalem SP1 i problem pozsotal nadal nie moge zainstalowac Acceleration... bo.. musze miec symulator zainstalowany... ktory mam :) szukam na fsinsider tego sposobu z rejestrem ale nie widze nigdziej tak wiec bym byl wdzieczny za linka...

szukam w necie czegos juz od paru dzni no i u mnie jest ten o to problem:

Support Update: It's now December, and after a month of working directly with Microsoft Games Support, the problem appears to be caused by running 64 bit Vista Ultimate on an Intel Core 2 Quad processor. The base game, Flight Simulator X, does not install properly, and the expansion pack can't find it. I tried a single cpu system, running XP, and everything installs and runs fine, including the expansion pack.
When you install FSX, if the install screen says "IDS_WELCOME" and "IDS_CONTINSTALL" you've got a problem. Another symptom of a bad install is if the Add/Remove Program screen in Control Panel says "PRODUCT_NAME" instead of "Flight Simulator X". Microsoft does not appear to have a fix yet for the installer failure on 64 bit Vista. XP works fine


Jesli ktos by znalazl jak rozwiazac ten problem bardzo prosze o pomoc....


No i pojawil sie nowy problem.... zainstalowalem SP1.... chce zainstalowac SP2... instalator mowi: musisz miec engielskojezyczna wersje FSX zeby zainstalowac SP2.... wersja mojego symulatora.... angielsko jezyczna..... ratunku

znalazlem to:

http://www.joyofsetup.com/2007/12/16/fl ... -problems/
Pomoglo... zmiana rejestru, restart kompa i SP2 sie instaluje wlasnie.... moze podobnie mozna to zrobic zeby Acceleration sie zainstalowalo ?? tylko w ktorym miejscu rejestru pokazac sciezke do sima ??....

chrisparypa

Post autor: chrisparypa »

Dodam nowego posta zeby to rozdzielic... wiec rozwiazanie problemu podaje:
Jesli SP sie nie instaluje bo masz okno ktore mowi ze masz inna niz wymagana wersje jezykowa symulatora rozwiazanie jest proste:
1. wciskasz Start, wpisujesz: regedit - wyskakuje okno edycji rejestru
2. w 32-bitowym systemie operacyjnym znajdujesz po lewej stronie: HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ microsoft games\ flight simulator\ 10.0
w 64-bitowym systemie operacyjnym znajdujesz po lewej stronie: HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Wow6432Node\ Microsoft\ Microsoft Games\ Flight Simulator\ 10.0
3. Z menu wybierz: Edit|New|String Value
4. Zamien nazwe New Value #1 na SetupPath
5. podwojne klikniecie na utworzony wlasnie SetuPath i wpisujesz w okienku ktore wyskoczy pelna sciezke gdzie zainstalowany jest twoj glowny symulator.. w moim przypadku bylo to c:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X
W ten sposob w rejestrze masz sciezke do pliku language.dll oraz do samego symulatora.
Restart Komputera.... i po ponownym uruchomieniu... jestes w stanie zainstalowac SP2 bez problemow...
Uaktualnienie rejestru o dany wpis rozwiazuje tez problem z instalacja ACCELERATION EXPANSION PACK.
PAMIETAJ: Zeby zainstalowac ACCELERATION EXPENSION PACK musisz wpierw ODINSTALOWAC SP2

Mam nadzieje ze ktos skorzysta....

[Po co co chwilę ten Enter? - Rz]
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez chrisparypa, łącznie zmieniany 1 raz.

BlueExpressTom
Cadet
Cadet
Posty: 47
Rejestracja: wt 13 paź, 2009 16:46
Skąd jesteś: Iława/EPGD

Post autor: BlueExpressTom »

Cześć
Też mam FSX deluxe
Kupiłem go chyba z 4 lata temu a teraz mam zamiar go w końcu wykorzystać. (do tej pory nadal latam na fs 9)

Wyczytałem w internecie że można mieć większy FPS instalując dodatek acceleration. Czy to prawda?
Mam tylko Service Pack 1 i Service Pack 2
Po wpisywaniu w google Acceleration dodatek wyskakuje milion torrentów. Czyli mam rozumieć że acceleration trzeba kupić?

I kolejne pytanie skoro mam kupować znowu fsX to kupić acceleration czy wersje gold?

pozdrawiam,
Tomek

PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Posty: 2868
Rejestracja: sob 19 lut, 2005 14:55
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Wyczytałem w internecie że można mieć większy FPS instalując dodatek acceleration. Czy to prawda?
Mając już SP1 i SP2 - nie.
Czyli mam rozumieć że acceleration trzeba kupić?
Tak.
I kolejne pytanie skoro mam kupować znowu fsX to kupić acceleration czy wersje gold?
Jeśli ktoś Cię zmusza, to kup Acceleration - drugi FSX jest zbędny.

BlueExpressTom
Cadet
Cadet
Posty: 47
Rejestracja: wt 13 paź, 2009 16:46
Skąd jesteś: Iława/EPGD

Post autor: BlueExpressTom »

W takim razie aby mieć lepszy FPS muszę mieć service pack 1 i dodatek acceleration?

PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Posty: 2868
Rejestracja: sob 19 lut, 2005 14:55
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Nie musisz, FSX+SP2 będzie działał tak samo wydajnie jak FSX+Acceleration.

jacek172
Cadet
Cadet
Posty: 1
Rejestracja: wt 19 lip, 2011 17:32
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: jacek172 »

Witam, ja mam następujący problem z Accelerationem... Po włożeniu płytki autorun zaskakuje i jak to na 7 bywa trzeba potwierdzić iż zezwalam na działanie pliku exe, po zezwoleniu niby powinno działać ale nie... Wyskakuje czarne okienko po czym błyskawicznie znika i poza tym nic nie się nie nie dzieje.

ODPOWIEDZ