Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Airbus A320 - Aerosoft
Autor Wiadomość
st1322
Turboprop Captain


Imię: Tomek
Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 175
Skąd: ELLX
Wysłany: Sob 04 Wrz, 2010 13:37   

i ja sie zgodze z opina ze jest to prosty produkt i ze nikt tego nie ukrywal od poczatku. Przyznaje ze bylem(jestem) nim zainteresowany ale w chwili obecnej sie zastanawiam - kilku opcji mi brakuje.
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2790
Skąd: KDA
Wysłany: Pon 06 Wrz, 2010 19:04   

http://www.forum.aerosoft...showtopic=38188 - pierwszy patch.
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX1080, W7 64b SP1, P3D 4.5
 
 
slysy
Light Planes Captain



Imię: Sławek Lysy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 129
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 30 Paź, 2010 04:11   

Witam szanownych Kolegów!
Otóż sam nie do końca siebie rozumiejąc, ja wielki miłośnik Arbuzów i jak najwierniejszej symulacji wszystkiego co działa w samolocie...kupiłem tego Aerosofta i powiem Wam że nie żałuję.
Oczywiście, Airsimmer professional to to nie jest, ale z dodatkiem AivlaSoft EFB da się tym normalnie latać na VATSIM z sidami i starmi włącznie.
Do zakupu skłonił mnie fakt iż w końcu postanowiłem się przesiąść na FSX a tutaj arbuzowa pustynia. Wilco odstrasza mnie wyglądem, nie mogę się przekonać do wyglądu paneli, dla mnie koszmar. Postanowiłem wieć zaryzykować 40 Jurków i jestem zadowolony.
Największą zaletą tego dodatku jest moim zdaniem jego klimat. Kokpit zrobiony jest po prostu rewelacyjnie, podświetlenie - rewelacja. Jako że miałem okazję posmakować prawdziwego symulatora A320 Lufthansy, tutaj patrząc na każdą gałkę (choć jest to tylko obraz na ekranie) czuję się jakbym był z powrotem w kabinie! miód!
Dodatek jest w miarę przyjazny dla FPS-ów a wygląda rewelacyjnie.
Po cichu oczywiście liczę na wydanie apgrejdu do wersji professional która ma się ukazać, wtedy to będzie już prawdziwa bomba.
Reasumując polecam tego Arbuza, nie jest taki zły jak go tu na forum wymalowano...
_________________
 
 
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2871
Skąd: EPPO
Wysłany: Sob 30 Paź, 2010 12:36   

Tylko, że AivlaSoft EFB jest płatny i dość drogi.
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
slysy
Light Planes Captain



Imię: Sławek Lysy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 129
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 30 Paź, 2010 14:09   

Owszem, płatny ale sam w sobie też rewelacyjny! Pozatym nie tylko do Aerosoftowskiego Arbuza :-)
_________________
 
 
Jaruzel666
Cadet


Imię: Filip
Dołączył: 15 Lis 2010
Posty: 4
Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 15 Gru, 2010 18:16   

Gdzie znajdują się pliki odpowiadające za światła w tym samolocie?
 
 
BlueExpressTom
Cadet


Imię: Tomek
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 47
Skąd: Iława/EPGD
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011 19:44   

Czy w tym a320 od aerosoft działa już FMC? Mam na myśli zakładkę z trasą + sidy i stary.
Ostatnio zmieniony przez PZL Belfegor Sob 08 Sty, 2011 19:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
st1322
Turboprop Captain


Imię: Tomek
Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 175
Skąd: ELLX
Wysłany: Nie 20 Lut, 2011 01:25   

Jakis czas temu ukazala sie informacja na forum Aerosoftu ze prace nad lepsza wersja FMC juz ruszyly. Beda upragnione SID i STAR - oraz zaawansowane VNAV - czyli po prostu bedzie tak jak powinno byc od poczatku.
 
 
marcpro
Turboprop Captain


Imię: Marcin
Dołączył: 18 Paź 2007
Posty: 192
Skąd: EPSO
Wysłany: Pon 21 Lut, 2011 08:26   

st1322 napisał/a:
Jakis czas temu ukazala sie informacja na forum Aerosoftu ze prace nad lepsza wersja FMC juz ruszyly. Beda upragnione SID i STAR - oraz zaawansowane VNAV - czyli po prostu bedzie tak jak powinno byc od poczatku.


Zgadza sie.
Ma powstać Airbus X v2.

Więcej informacji tutaj.
_________________
Pozdrawiam,
Marcin
FS 9,1; FSG 2005; GE Pro; UTE; FE; WPS; TPS; FSPax; FS Nav, RC4, Wilco Airbus vol1.
C2D 8500, GF 9800GTX+ 1GB, SB Audigy 2 ZS, 2GB RAM, XP Pro SP3.
 
 
RzEmYk
Moderator



Imię: Krzysiek
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2790
Skąd: KDA
Wysłany: Pią 21 Paź, 2011 10:14   

"Airbus X Extended" preview.
http://forum.aerosoft.com...tended-preview/
_________________
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX1080, W7 64b SP1, P3D 4.5
 
 
Matt
Light Planes Captain


Imię: Mateusz
Dołączył: 25 Sie 2008
Posty: 124
Skąd: EPWA
Wysłany: Pią 21 Paź, 2011 14:25   

Cytat:
The new version will have these changes
Full implementation of the MCDU functions (so added SIDs, STARs, routes, VNAV)
-Complete rewrite of the FBW system (not using any FSX functions, so unfortunately loosing compatibility with many hardware addons)
-Includes second engine type
-Reworked NAV display
-Adding of two more models and 24+ more liveries
-New very innovative checklist (showing all incorrect switches and allowing them to be corrected from inside the checklist, in other words, clicking on the 'complete pre-flight checklist' button will actually complete it.
-More (hundreds) and better sounds
-Inclusion of several add-ins created by customers.


Moze bedzie czym polatac w koncu, bo z FSLabs cisza zdaje sie.
 
 
Sonix
Cadet


Imię: Arkadiusz
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 5
Skąd: Łódź
Wysłany: Śro 02 Lis, 2011 21:23   [FSX] Airbus X A320/321 Aerosoft - Master Warn.

Witajcie. :) Od dnia dzisiejszego jestem szczęśliwym (... no nie do końca) posiadaczem Airbusa X A320 od Aerosoftu. Wszystko było by piękne gdybym tylko umiał tym latać... :roll:
W czym rzecz, otóż samolot nie reaguje na ruch przepustnicy (klawisz F4 po przytrzymaniu działa, ale wyskakuje MASTER WARN, ciąg nadal jest ale czuję że po pewnym czasie samolot traci moc. Poza tym nie mam zamiaru lecieć z Warszawy do Londynu z palcem na F4...), włączanie świateł lądowania także nie działa.
Wątpię by Aerosoft zapomniał o tak ważnej rzeczy, o dziwo o wycieraczkach nie zapomnieli. :evil:
Moja przygoda z FSX'em trwa już rok, może to zbyt krótko, by wzbić się tą maszyną w powietrze. :?
Proszę o jakieś rady, może ktoś także zakupił ten samolot. Widziałem też darmowa wersję w internecie - czemu nie zacząłem od niej w celu sprawdzenia produktu. :/

Pozdrawiam,
[EPLL]Straff

Edit - Master warn zależał od wypuszczenia klap. Lecz nadal występuje problem z przepustnicą...
Ostatnio zmieniony przez RzEmYk Sob 24 Gru, 2011 10:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
grzesdrob22
Cadet


Imię: Grzegorz
Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 9
Skąd: EPWR
Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 17:40   Airbus x problem

Witam
Dzisiaj stałem się posiadaczem dodatku Airbus x firmy aerosoft. Co do wykonania nie mam żadnych zastrzeżeń - piękny kokpit i malowania. Ale niestety mam problemy z lataniem, ponieważ

- Nie idzie ustawić autopilota. Da się jedynie zablokować i odblokować, ale nie da się zmienić wartości.
- Niektóre "przekrętła" np. przybliżenie ND można przekręcić tylko w jedną stronę. W drugą nie reaguje.
- Po zakończeniu lotu FSX się wyłącza. Strasznie mnie to denerwuje.
- W powietrzu nie reaguje ster kierunku

Nie sprawdzałem jeszcze FMC.

Wyczytałem, że problem był poruszany na forum aerosoft, ale nic nie udało mi się znaleźć.

Mój komputer: Intel Core 2 Duo E7500 2,93 GHc, 2gb ramu, Karta graficzna Nvidia Gforce GTS250, Windows 7 ultimate 32 - bitowy

Pozdrawiam i dziękuję z góry :D
 
 
Sonix
Cadet


Imię: Arkadiusz
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 5
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 15:52   

W tych Airbusach stosowany jest system kontroli lotu przez komputer. Jeśli uzna on Twój ruch za błędny (narażenie życia, uszkodzenie systemów itd) nie wykona go.

Może firma Aerosoft o tym także pomyślała. Sam mam z tym samolotem nie lada problemy.
 
 
Bubi
Light Planes Captain



Imię: Krzysztof
Dołączył: 26 Maj 2004
Posty: 68
Skąd: EPKK/EPGD
Wysłany: Sob 24 Gru, 2011 09:22   

Witam.
A samolocik czasem nie z torrentów? Jaka darmowa wersja?

Po pierwsze:
Światła lądowania na przedniej goleni znajdują się na Overhead Panel. U mnie nie włączają się po włączeniu przycisku ''L''. Trzeba ręcznie.
Po drugie:
Przepustnica działa! Pod warunkiem że nie latasz na klawiaturze. Bo akurat tej opcji nie sprawdzałem.
Po trzecie:
Autopilot także działa. Wszystkich funkcji jeszcze nie obczaiłem.
Ale Panowie...
Macie manuala to czytać. Jak ktoś nie wie gdzie są światła do lądowania, to sorry. :D

Wesołych Świąt
Krzysiek
_________________

Intel Core Duo 3,15 Ghz,4Gb Ram Geil Ultra, P5B Deluxe Asus,ATI HD6770,T-Fligt Hotas X
Ostatnio zmieniony przez RzEmYk Sob 24 Gru, 2011 10:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ummagumma
Cadet



Imię: Nuuskamuikunnen
Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 34
Skąd: EGAA
Wysłany: Śro 25 Sty, 2012 12:38   

Witam,

Rowniez jestem uzytkownikiem Arbuza X od jakiegos tygodnia. ver. 1.22 (o ile mnie pamiec nie myli).

Znalazlem fajny post oraz pliki modyfikujace samolot:
http://forum.aerosoft.com...soft-fbw-v08f2/

Polecam z czystym sercem.

Do tej pory bylem maniakiem Wilco, jakby nie bylo, tego "skielbaszonego dodatku" ale zmodyfikowany Arbuz X "RZONDZI" :)

Jeszcze nie ogarnalem w calosci tego samolotu ale po pierwszych probnych lotach naprawde jestem pod wrazeniem.

Jesli wersja X 2, jak zapowiadaja, ma byc jeszcze lepsza to napewno kupuje ja rowniez.
_________________
FSX,W 7 64, AMD FX8120, Sapphire HD5770, 8G RAM. Logitech G940, Logitech z906, Logitech G930, Samsung 46' LED Full HD, Airbus Extended X 1.10, GEX, REX, Opus, AES, UTX, UT2
 
 
KubaGuzik
Cadet


Imię: Kuba
Dołączył: 29 Mar 2012
Posty: 2
Skąd: Łódź
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 16:32   Airbus 320 X od Aerosoft

Witam wszystkich.


Zazwyczaj latałem B738 od PMDG, obsługa nie sprawiała mi kłopotu.

Chciałem się zapoznać teraz z A320 X i powiem, że mam nie lada kłopot z autopilotem.
Kiedy chcę go załączyć po starcie (wys. 3000ft) to jedynie przycisk załączający zapala się na zielono tylko na chwilkę, po czym gaśnie. Samolot unosi się troszkę w górę i nic poza tym. Co źle robię i co powinienem zrobić ? Dlaczego autopilot nie działa? W B738 NGX nie miewam takich kłopotów. Dzięki za porady.
 
 
Tomek1158
Jet 1st Officer


Imię: Tomasz Faszcza
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 293
Skąd: EGCN
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 16:39   

Airbus to całkowicie inny samolot od Boeinga, więc i jego obsługa jest inna.
Na wszystkie twoje pytania jest jedna odpowiedź. Przeczytaj manual bo bez tego nie polatasz.
_________________
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
 
 
KubaGuzik
Cadet


Imię: Kuba
Dołączył: 29 Mar 2012
Posty: 2
Skąd: Łódź
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 17:16   

Sęk właśnie w tym, że nie mam manuala. I ciężko mi go ściągnąć. Dysponujesz linkiem ?
 
 
Tomek1158
Jet 1st Officer


Imię: Tomasz Faszcza
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 293
Skąd: EGCN
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 17:27   

A nie został dostarczony razem z samolotem?
_________________
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
 
 
slysy
Light Planes Captain



Imię: Sławek Lysy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 129
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 30 Mar, 2012 12:49   

Z innej beczki, na forum Aerosoftu jest dobre malowanie SP-IAC w barwach OLT Express Poland, polecam!
_________________
 
 
Kirow
Jet 1st Officer



Imię: Boguś
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 277
Skąd: EPWR
Wysłany: Czw 03 Maj, 2012 15:31   

Airbus X Extended Edition - data wydania ustalona na 12.07.2012. Pożyjemy - zobaczymy ;)
_________________
Pozdrawiam
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
 
 
Tomek1158
Jet 1st Officer


Imię: Tomasz Faszcza
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 293
Skąd: EGCN
Wysłany: Czw 03 Maj, 2012 15:44   

Sczerze watpie, ze ten samolot kiedykolwiek wyjdzie. Pewnie znowu powiedza, ze w ich przypadku dotrzymanie daty jest niemożliwe i przesuna o rok i tak w kolko.
_________________
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
Ostatnio zmieniony przez PZL Belfegor Wto 18 Wrz, 2012 13:22, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
djmarcel
Light Planes Captain



Imię: Marcel
Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 51
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2012 13:17   WXR w Airbus X

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy w Airbus X jest aktywny weather radar? Proszę szczęśliwych posiadaczy o odpowiedź w tym temacie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
 
 
PZL Belfegor
Moderator


Imię: Dymitr Osiński
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 2881
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2012 13:23   

Nie wiem czy zadowoli Cię odpowiedź od nieposiadacza - radaru nie ma.
 
 
djmarcel
Light Planes Captain



Imię: Marcel
Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 51
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Czw 20 Wrz, 2012 10:35   Malowanie Wizz w Airbus X

Dziękuję za poprzednią odpowiedź. Teraz szukam sprawdzonego malowania Wizzair do Airbus X. Wszystkie malowania, które do tej pory znalazłem, nawet te z forum Aerosoft-u powodują to, że przy wczytywaniu modelu w FSX symulator się zawiesza i wychodzi do Windowsa. Po sprawdzeniu wszystkich możliwości doszedłem do wniosku, że jest to problem malowania ponieważ inne malowania np. Small Planet działają bez zarzutu. Z góry dziękuję za pomoc.
 
 
Oleeek
Cadet


Imię: Olivier
Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 30
Skąd: EPKM, EPKT
Wysłany: Czw 20 Wrz, 2012 13:31   

Z tej strony malowanie WizzAir'a mi działo, więc Tobie też powinno :D
http://forum.aerosoft.com...z-air-a320-iae/
 
 
slysy
Light Planes Captain



Imię: Sławek Lysy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 129
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 17 Gru, 2012 18:33   

Extended wydany!!! Niestety mam nocny dyżur, szlag by to...
_________________
 
 
Tomek1158
Jet 1st Officer


Imię: Tomasz Faszcza
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 293
Skąd: EGCN
Wysłany: Pon 17 Gru, 2012 21:02   

I tak na razie nie idzie kupić, bo strona się zacina... W tym tempie to za tydzień go dopiero odpalę.
Ostatnio zmieniony przez PZL Belfegor Pon 17 Gru, 2012 21:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
PZL Belfegor
Moderator


Imię: Dymitr Osiński
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 2881
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 17 Gru, 2012 21:35   

Strona Aerosoftu to nie jedyne miejsce, gdzie można nabyć ten samolot.
 
 
Tomek1158
Jet 1st Officer


Imię: Tomasz Faszcza
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 293
Skąd: EGCN
Wysłany: Pon 17 Gru, 2012 22:44   

Bardzo możliwe, ale już stamtąd jakoś udało się go wziąć. Na pierwszy rzut oka jakość "PMDG". Lata świetnie, pięknie bierze zakręty, wszystko jak należy. A na drugi rzut muszę sobie go przypomnieć, bo półtora roku nie latałem, żadnym arbuzem.

Pisz poprawnie.

Edit:
Sorry, ale od 5 lat mieszkam w Anglii więc raz, że z ortografii dobry nie jestem, a dwa, że mi podkreśla dosłownie wszystkie słowa napisane po polsku.
Ostatnio zmieniony przez PZL Belfegor Wto 18 Gru, 2012 18:59, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
Kirow
Jet 1st Officer



Imię: Boguś
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 277
Skąd: EPWR
Wysłany: Pon 17 Gru, 2012 22:57   

A ja właśnie lecę. Na pierwszy rzut oka rewelka- wszystko o dziwo działa jak powinno. Natomiast z moim G940 ustawionym przez FSUIPCa poległem na konfiguracji throttli. Poddałem się i włączyłem pojedynczą oś do obu silników przez FSXa.
_________________
Pozdrawiam
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
 
 
kowalski89
Cadet


Imię: Krystian
Dołączył: 06 Maj 2009
Posty: 30
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 17:38   

Już po pierwszym locie...Wprost niesamowity! MCDU obługiwany przez smartfon działa świetnie(choć na SII trochę mały ekran przeszkadza-na tablecie musi działać super.) Ładnie trzyma kierunek,ścieżkę. FBW też ciekawie rozwiązany. Z klatkowaniem też nie mam strasznego problemu choć komp już powoli do wymiany. Jedyne co zauważyłem to przy przyspieszaniu czasu(ach ta niecierpliwość w oczekiwaniu na TOD :P ) powyżej 4x samolot totalnie gubi ścieżkę,wysokość itd. choć może być to spowodowane kompem a nie softem. Dodatkowo przy zakupie mamy najnowszy airac od aerosoftu. Nie jestem mega specjalistą ale na trasie ENTO-EPGD procedurki wydawały się ok.


Jednym słowem bajka! Wart każdego eurocenta!

Pozdrawiam serdecznie
 
 
Kirow
Jet 1st Officer



Imię: Boguś
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 277
Skąd: EPWR
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 18:27   

Bodajże w FAQ napisali, że nie obsługuje nic więcej poza czasem 1x i będzie się kaszanił.
_________________
Pozdrawiam
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
 
 
PZL Belfegor
Moderator


Imię: Dymitr Osiński
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 2881
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 18:56   

Cytat:
Sorry, ale od 5 lat mieszkam w Anglii więc raz, że z ortografii dobry nie jestem, a dwa, że mi podkreśla dosłownie wszystkie słowa napisane po polsku.

Możesz skorzystać z przeglądarki, która umożliwia wybór słownika, wkleić do programu wyposażonego w moduł sprawdzania pisowni, czy choćby użyć normalnego słownika.
 
 
kowalski89
Cadet


Imię: Krystian
Dołączył: 06 Maj 2009
Posty: 30
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 19:08   

Cytat:
Bodajże w FAQ napisali, że nie obsługuje nic więcej poza czasem 1x i będzie się kaszanił.


U mnie dało radę na 2x i choć trochę topornie mu to szło (lekko po lewej od ścieżki ale trzymał wysokość i kierunek) to jednak dało się latać.

Cytat:
Natomiast z moim G940 ustawionym przez FSUIPCa poległem na konfiguracji throttli. Poddałem się i włączyłem pojedynczą oś do obu silników przez FSXa.


Ten sam problem(choć inny joy). Szybki rzut oka na forum AS to parę osób zgłasza problem z przepustnicami więc widocznie ten samolot tak ma. U mnie pomogło przypisanie w FSUIPC "axis throttle 1 set" i "axis throttle 2 set" (czy jakoś tak) pod przepustnicę. Bo z kolei przypisanie pod "axis throttle set"(bez numerka) nie dawało żadnych rezultatów.
 
 
Kirow
Jet 1st Officer



Imię: Boguś
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 277
Skąd: EPWR
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 19:12   

No właśnie u mnie takie przypisanie nie działa, ale co ja tam siedziałem nad tym... z godzinkę zaledwie ;)
_________________
Pozdrawiam
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
 
 
kowalski89
Cadet


Imię: Krystian
Dołączył: 06 Maj 2009
Posty: 30
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 19:50   

Kirow napisał/a:
No właśnie u mnie takie przypisanie nie działa, ale co ja tam siedziałem nad tym... z godzinkę zaledwie ;)


Spróbuj tego: aerosoft forum
Ostatnio zmieniony przez PZL Belfegor Wto 18 Gru, 2012 19:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Kirow
Jet 1st Officer



Imię: Boguś
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 277
Skąd: EPWR
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 20:12   

Właśnie poczytałem i już działa. Kolejna rzecz to przypisanie rewersu do oddzielnej osi...
_________________
Pozdrawiam
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
 
 
slysy
Light Planes Captain



Imię: Sławek Lysy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 129
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 20:37   

Ja też już po pierwszych lotach - nie jest źle.
Z zawodowego mojego lekkiego zboczenia zwracam zawsze szczególną uwagę na sprawy performance-owe, jak samolot liczy prędkości, utrzymuje itp. W przypadku tego Airbusa jest zdecydowanie dobrze, samolot przyspiesza jak trzeba, wyliczane na zewnętrznym programie (PEP z realnego lotnictwa Airbusowy program) prędkości V1 Vr V2 można z powodzeniem stosować w produkcie Aerosoftu. Tak samo wyliczane przez samolot prędkości Vapp i VLS przy założonych masach pokrywają się z tymi z PEP-a a samolot ładnie je w trybie managed utrzymuje. Wygląda więc iż w końcu mamy Airbusa pod FSX...
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.