Aztec.pl - Forum Dyskusyjne Strona Główna Aztec.pl - Forum Dyskusyjne
pasjonatów wirtualnego latania

FAQFAQ Regulamin  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PMDG MD-11
Autor Wiadomość
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2866
Skąd: EPPO
Wysłany: Wto 14 Paź, 2008 08:31   PMDG MD-11

Wersja dla FSX juz do kupienia:
http://www.precisionmanua...oduct/md11.html
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
some1
Jet 1st Officer



Imię: Michał
Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 257
Skąd: Pruszków
Wysłany: Śro 15 Paź, 2008 19:25   

Co tu dużo pisać można po paru godzinach - duży i skomplikowany samolot z bogatą konfiguracją. To co ma działać na oko działa poprawnie, brakuje tylko troszkę radaru meteo. Graficznie jest umiarkowanie dobrze, niby fajnie ale niektóre tekstury są słabe, na przykład UPS jest brzydko rozmazany na grzbiecie (skutek mapowania kadłuba) a American Airlines wygląda po prostu słabiutko w porównaniu z LDS 767 czy A2A 377, tak jakoś te dwie rzuciły mi się w oczy. No i obudowa tablicy przyrządów mogłaby w VC mieć większą rozdzielczość, w końcu gapię się na nią przez 90% czasu. Może się czepiam ale za jak coś kosztuje 60 euro to można troszkę pomarudzić.

FPS w VC oceniam na oko jako 10, może 20% niższy niż w LDS767X, więc nie jest źle, da się spokojnie latać. Dla posiadaczy słabszego sprzętu są dwie ciekawe opcje - pierwsza wyłącza wszystkie MFD po stronie FO. Druga to mały przycisk który ukrywa wszystkie guziki i światełka na overheadzie w VC zostawiając tylko teksturę tła. Nie zauważyłem żeby jakoś specjalnie to coś zmieniało, ale też na szczęście i bez tych tweaków działa u mnie dobrze. No i oczywiście jest regulacja FPS'ów wyświetlaczy, oddzielnie dla 2D i 3D.

Przyrządy i przyciski są bardzo wyraźne i czytelne. Mi niestety średnio podchodzi ich system przełączania - wolałbym żeby więcej dało się robić kółkiem myszy (jak w VC MD2006), tutaj niestety kółkiem można co najwyżej sterować nastawami autopilota, ale już na przykład pokrętło autobrake wymaga klikania LPM - PPM. MCDU oczywiście klikalne w VC, każdy z trzech unitów działa oddzielnie i mają fajne opóźnienie przy przetwarzaniu danych (w konfiguracji można wybrać czy chce się latać z nowszą 920 czy starszą i wolniejszą 912)

Samolot dzięki FBW lata jak na szynach nawet bez autopilota. Po prostu jak się go ustawi za pomocą sterów, to tak leci dopóki nie przeciągnie :) Nie zauważyłem jakichś cyrków po stronie autopilota, ale też nie miałem okazji go specjalnie pomęczyć. Fakt że nieco inna filozofia systemów wymaga przyzwyczajenia, ale w manualu są specjalne sekcje w stylu "autpilot / FMC fo Boeing centric pilots".

Dźwięki jak dla mnie świetne.
 
 
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2866
Skąd: EPPO
Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 16:53   

Wczoraj miałem okazję poklikać trochę na tym MD-11. Sam tej maszyny nie kupię, bo po prostu nie mam czasu uczyć się kolejnego samolotu.
Z uwag tak na szybko mam dwie, jedna in plus, druga in minus.
In plus - ciekawie zrobiony system przełączania paneli. Przykładowo overhead. Otwiera się go poprzez kliknięcie w okreslone miejsce panelu 2D...ale...lewy klik otwiera inne okno, prawy klik otwiera full overhead.
In minus - nie wiem ale jak dla mnie, jakość panelu 2D jest po prostu tragiczna. Ładniejsze panele widziałem w darmowych dodatkach. Jakoś to takie "plastikowe", bezpłciowe, słowem według mnie nieładne.
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
slimak
Light Planes Captain


Imię: Kamil
Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 85
Skąd: EPKK
Wysłany: Wto 21 Paź, 2008 22:28   

Witam,

to ja mam takie pytanie:

Z tego co rozumiem wersja pod FS9 ma wyjść końcem tego roku, ale z tego co czytam (może źle zrozumiałem) bedzie ona dostępna dla osób które zakupią owe COMBO które jest dostepne na stronie PMDG? Mi wydaje sie to bez sensu jednak moze źle przetłumaczyłem tekst ktory jest napisany na ich stronie.

I jeszcze jedno czy tylko bedzie mozna zakupic ten produkt poprzez karte? Bo osobiscie nie posiadam... Czy jakis przelew mozna nie wiem wy pewnie zorientowani jestescie...

Prosiłbym o wyjaśnienie dzieki z góry ;)

Pozdrawiam.
 
 
Gładki
Light Planes Captain



Imię: Krzysiek
Dołączył: 12 Paź 2004
Posty: 108
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Wto 21 Paź, 2008 23:35   

Odnośnie pierwszej kwestii to na stronie jest napisane, że jeśli ktoś kupi dziś wersje COMBO, to dostanie dziś tylko wersje samolotu dla FSX, a wersje dla FS9, wraz z jej wydaniem pod koniec roku. Czyli będzie można kupić wersje tylko dla FS9.
_________________
Intel Core i5-3570 + Asrock Z77 Extreme4-M + 8GB 1600MHz DDR3 + GTX 970 + 1000GB SATA3 & WIN8.1
 
 
some1
Jet 1st Officer



Imię: Michał
Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 257
Skąd: Pruszków
Wysłany: Wto 21 Paź, 2008 23:37   

Po premierze będzie można też kupić wersję tylko do FS9, po identycznej cenie jak wersja do FSX. COMBO to taka promocja, w komplecie taniej ;)

Co do płatności karta albo paypal, przelewy zagraniczne raczej odpadają. Najwyżej poproś kogoś znajomego kto taką kartę ma to Ci kupi, albo sam ją sobie wyrób, do premiery jeszcze trochę czasu. :)
 
 
wibwk
Jet 1st Officer


Imię: Wojtek
Dołączył: 29 Lis 2006
Posty: 285
Skąd: EPWA
Wysłany: Wto 18 Lis, 2008 15:52   

konraf napisał/a:
In plus - ciekawie zrobiony system przełączania paneli. Przykładowo overhead. Otwiera się go poprzez kliknięcie w okreslone miejsce panelu 2D...ale...lewy klik otwiera inne okno, prawy klik otwiera full overhead.
In minus - nie wiem ale jak dla mnie, jakość panelu 2D jest po prostu tragiczna. Ładniejsze panele widziałem w darmowych dodatkach. Jakoś to takie "plastikowe", bezpłciowe, słowem według mnie nieładne.


Przełączanie paneli owszem ciekawe i miało być intuicyjne ale jak dla mnie dość męczące, zawsze trzeba szukać miejsca wyłączenia a to trwa, sam panel 2D faktycznie koszmarny i jakby niedokończony (część dostępna tylko z klawiszy z czego jeden pusty)
Lata to to dobrze ale tak latało i MD-11 z iFDG z panelem ACS i wyglądało lepiej jakoś chociaż to wieki minęły, pocieszam się że wersja pod 2004 będzie ładniejsza niż ta pod FSX. Ogólnie za parę lat po kilku SP będzie super na pewno (?).
 
 
some1
Jet 1st Officer



Imię: Michał
Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 257
Skąd: Pruszków
Wysłany: Wto 18 Lis, 2008 16:16   

Cytat:
Lata to to dobrze ale tak latało i MD-11 z iFDG z panelem ACS i wyglądało lepiej jakoś chociaż to wieki minęły, pocieszam się że wersja pod 2004 będzie ładniejsza niż ta pod FSX.


?

:// ://
No comment. Mam wrażenie że nieco mijasz się z prawdą.

Ale ok, ja się nie znam, używam VC, nawet nie wiem jak wygląda panel 2D w MD-11.
 
 
noker
Turboprop Captain



Imię: Rafał
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 168
Skąd: Puławy City
Wysłany: Wto 18 Lis, 2008 18:28   

Sama instalacja Panelu ASC do ADka np z iFly ma przebiegać tak?
z archiwum ACSMD11panel_247 wypakowuje do katalogu głównego FS; to samo robię z drugą paczką Update ACSMD11panel_U_252 /ewentualnie nadpisuję/ i potem dopiero uruchamiam plik instalacyjny z kat ACSMD11_panel ??

nie chce nic pop%^&ć
_________________
#P5B#e6500#4x1GB@800MHz#GF GTS250#Win7#FS9.1#
 
 
slysy
Light Planes Captain



Imię: Sławek Lysy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 129
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 21 Lis, 2008 22:16   

Witam
Nabyłem samolot razem z kompletem drukowanych manuali i powiem Wam że jest bomba!
Wiem że te manuale są cholernie drogie, ale zabawa jest przednia, szczegolnie w sytuacji emergency...

PS

Samolot MD-11 nie jest wyposażony w system fly-by-wire, jak to wspomniał Kolega Some1
Jest LSAS, ale to coś całkowicie innego...
_________________
 
 
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2866
Skąd: EPPO
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 09:16   

Obszerna recenzja na Avsim:
http://www.avsim.com/pages/1208/PMDG/MD-11.htm
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
wegi
Moderator



Imię: Dominik
Dołączył: 23 Lip 2005
Posty: 345
Skąd: EPBY
Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 06:55   

Wyszła "już" wersja pod fs9.
http://www.precisionmanua...9/md11_fs9.html
_________________
zapraszam ->http://www.vlatanie.blog.pl/ - aktualizacja 6.03.2011
 
 
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2866
Skąd: EPPO
Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 09:07   

FSX/FS2004 COMBO: Available Now $119.99 - przegięcie totalne. Przy obecnych kursach walut, to pi razy oko 360 zł.
FS2004 lub FSX Version: Available Now $79.99 - około 240 zł
Za dodatek typu FSGlobal 2008 (czyli potężny, globalny) tego typu ceny...ok ale za jeden samolocik :?
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
some1
Jet 1st Officer



Imię: Michał
Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 257
Skąd: Pruszków
Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 09:18   

Podejrzewam że koszt zrobienia takiego samolotu wielokrotnie przekracza koszt stworzenia FSGlobal.


Fakt że PMDG ma niezbyt przyjazną politykę upgradeów z jednej wersji symulatora do drugiej.
 
 
Kasztan
Jet 1st Officer



Imię: Mateusz
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 312
Skąd: EPGD
Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 11:26   

Wreszcie, a ja już zaczynałem się poważnie zastanawiać nad FSX-em ;p

Cena nieco zawyżona, ale pewnie będzie taka przez miesiąc po premierze, później spadnie
_________________
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
 
 
tomcat
Jet 1st Officer


Imię: Mateusz
Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 305
Skąd: EPWA
Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 14:43   

Kasztan napisał/a:

Cena nieco zawyżona, ale pewnie będzie taka przez miesiąc po premierze, później spadnie

Oby, też od pewnego czasu chcę zakupić na ten samolot...
 
 
wegi
Moderator



Imię: Dominik
Dołączył: 23 Lip 2005
Posty: 345
Skąd: EPBY
Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 15:53   

Taa, np. airsimmer zapowiedział, że ich arbuz będzie kosztował ok 100$ ;)
_________________
zapraszam ->http://www.vlatanie.blog.pl/ - aktualizacja 6.03.2011
 
 
Skymad
Turboprop Captain



Imię: Kamil
Dołączył: 08 Sie 2008
Posty: 170
Skąd: Starogard Gd
Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 16:37   

PMDG napisał/a:
Mininimum - 3GHz or multi-core processor, 1GB RAM, WinXP SP2/Vista

To są naprawdę minimalne wymagania dla FS9 ?!? Czy może dla wersji FS9 nie ma podanych wymagań? Czy to są te dla combo? (Jak coś ominąłem to sorki)
 
 
some1
Jet 1st Officer



Imię: Michał
Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 257
Skąd: Pruszków
Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 16:53   

Kasztan napisał/a:
Cena nieco zawyżona, ale pewnie będzie taka przez miesiąc po premierze, później spadnie


Akurat, 747X jakoś od premiery tyle kosztuje i nic nie potniał.

A wymagania są takie same dla obu wersji, więc bym się nie przejmował.
 
 
slimak
Light Planes Captain


Imię: Kamil
Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 85
Skąd: EPKK
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 19:05   

Witam


Zainteresowałem sie kupnem tego MD bo jednak dawno marzył sie mi dobrze wykonany ten typ samolotu. Jednak wymagana wersja FS9.1 ok sciagnałem ze strony Mictrosoftu update do wersji 9.1 instalation complite jednak jak klikne we własciwosci fs9 to wersja pisze nagal 9.0.0.30612 co moze byc przyczyną??

Bez 9.1 to nawet nie zainstaluje MD11 wiec narazie nie kupuje to nei wiem ci jest grane. Prosze o pomoc.
 
 
Skymad
Turboprop Captain



Imię: Kamil
Dołączył: 08 Sie 2008
Posty: 170
Skąd: Starogard Gd
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 19:09   

Spaczuj jeszcze raz... Wersję rozpoznaje przez fs9.exe, może podmień oryginalnym z płytki... Mi też się nie chciało spaczować, ale rozwiązanie wolę wysłać jak już na PW^^ (Nie pytać dlaczego)
 
 
slimak
Light Planes Captain


Imię: Kamil
Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 85
Skąd: EPKK
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 19:45   

3 razy patchowalem i nic. Dalej ta sama wersja. Troche do kitu bo przeciez bez tego ani rusz...
 
 
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2866
Skąd: EPPO
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 20:08   

Bez 9.1 też zadziała. Mam masę dodatków, które teoretycznie w wymaganiach maja podane 9.1, a mam 9.0 i zero problemów.
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
slimak
Light Planes Captain


Imię: Kamil
Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 85
Skąd: EPKK
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 20:14   

Bez fs9 nie zadziala napewno. Kolega nie mogl zainstalowac bez update do fs9.1 wyskakiwala jakas informacja ze musi miec wersje fs 9.1.0.40901 czy cos takiego or later. i zeby zainstalowac i uruchomic instalator PMDG jeszcze raz. tylko ze jemu udalo sie załadowac update do wersji 9.1 i nie wyrzucił pieniedzy w błoto. Nie wiem moze w ostatecznosci przekopiowac plik fs9.exe od niego z nowsza wersja ale to chyba nie jest zbyt legalne?
 
 
Skymad
Turboprop Captain



Imię: Kamil
Dołączył: 08 Sie 2008
Posty: 170
Skąd: Starogard Gd
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 20:17   

Cel uświęca środki... Na forum nie promujemy piractwa, ale skoro ma pójść 80$ w błoto, to trzeba Ci cracka do wersji 9.1... Może wtedy Ci się uda ;)
 
 
slimak
Light Planes Captain


Imię: Kamil
Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 85
Skąd: EPKK
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 20:20   

Wiem ze cel uswieca srodki. Moze to i złe ale chodiz przeciez tylko o durna adnotacje we wlasciwosciach o wersji Fs PMDG instalator z tego czerpie informacje i wersji fs i nie chce puscic bez tego dalej. No szukam juz czegos podobnego jednak nie wiem czy nie złapie jakiegos syfa przez takie cos...
 
 
Skymad
Turboprop Captain



Imię: Kamil
Dołączył: 08 Sie 2008
Posty: 170
Skąd: Starogard Gd
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 20:24   

Wiesz, dla mnie to normalne, że jak ściągasz jakiegoś "pirata" (chodzi mi o crack) z neta to może zawierać prezencik o nazwie "Win32" xD
To jest kolejny powód, dlaczego lepiej mieć oryginały :)
Ok, nic nie piszę, bo dostanę warna za spam -.-
 
 
slimak
Light Planes Captain


Imię: Kamil
Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 85
Skąd: EPKK
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 20:55   

Na wstepie chce przeprosic za to ze tyle postow w tak krotkim czasie. Udalo sie mam nadzieje ze nie dostane zadnego upomnienia za tego posta. Okazało sie ze plik ktory uzywam i jest jaknajbardziej legalny do sciagniecia nie akceptuje update i nie zmienai wersji pliku. Jezeli ktos wiec co to jest NO CD patch dla fs9 zeby nie musialo z plytki chodzic to wlasnie tego pliku patch fs9.1 nie zmieni. Uzywam tego pliku bo szybciej sie mi łąduje wszysto niz ciagle z płyty. Problem rozwiazany jezeli ktos mialby podoby to prosze na PW.

Pozdrawiam.
 
 
konraf
Administrator



Imię: Bartek
Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 2866
Skąd: EPPO
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 22:24   

Akurat NO-CD do fs9 i fs9.1 można znaleźć nawet na poważnych serwisach:
http://files.fsnordic.net/?download=1964 (linka skopiować do przeglądarki).
_________________
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
 
 
Skymad
Turboprop Captain



Imię: Kamil
Dołączył: 08 Sie 2008
Posty: 170
Skąd: Starogard Gd
Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 19:14   

Mój problem, właściwie 2:

1. Autobrake. W tym samolocie nawet tak prosta rzecz potrafi trochę namieszać... Przeczytałem w manualu o tym systemie, ale: podczas lądowania, ustawiam autobarke na "min". Teraz jak ustawić spojlery, aby hamulce zaskoczyły po wylądowaniu? Na wyświetlaczu powinien być biały napis SPOILERS w białej ramce czy pusta zielona ramka? :oops:
2. Tryb APPR/LAND. Też jest o tym w manualu, ale jakoś tak tej części przyswoić nie mogę :lol:
Chcę używać APPR, a zawsze włącza się DUAL LAND... Wiem, że to ma związek z LOC ONLY w MDCU, ale tyle razy próbowałem i za diabła nie mogę...

Wiem, że te pytania są głupie, ale co mi tam :P
 
 
slysy
Light Planes Captain



Imię: Sławek Lysy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 129
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 13 Sty, 2009 10:51   

No to chyba sobie MD-kiem pod FS9 nie polatam...
faktycznie bez wersji Fs 9.1 instalator nie chceruszyć, a ja nie apgrejdowałem FSa
Teraz jak sciągnąłem patch to jest ostrzeżenie, że dodatki nie będą działać prawidłowo i wymagana będzie ich ponowna instalacja...przy ilości jaką tego mam nie wyobrażam sobie tego zupełnie...
Mam przy tym pytanko, czy ponowna instalacja dotyczy tylko samolotów, czy scenerii też???
_________________
 
 
Kasztan
Jet 1st Officer



Imię: Mateusz
Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 312
Skąd: EPGD
Wysłany: Wto 13 Sty, 2009 11:47   

Znaczy jak mogą Ci nie działać prawidłowo? Osobiście instalowałem patcha kilka razy na już używalnym Fs-ie (z miesiąc po instalacji, z dodatkami) i nic mi się nie popsuło.
_________________
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
 
 
slysy
Light Planes Captain



Imię: Sławek Lysy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 129
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 13 Sty, 2009 21:23   

Zainstalowałem patcha i rzeczywiście wszystko działa oki.
Dzięki za rozwianie wątpliwości
A jak Wam się ogólnie podoba latanie eMDekiem?
Nauka praktycznie wszystkiego od początku, choć moim zdaniem filozofia systemów bliższa jest Airbusowi niż Boeingowi
_________________
 
 
antoś
Light Planes Captain


Imię: Antoś
Dołączył: 07 Mar 2007
Posty: 56
Skąd: waw
Wysłany: Wto 13 Sty, 2009 23:29   

Jak dla mnie to kolejny świetny dodatek PMDG. Dopracowany model zewnętrzny, VC (i tak latam na 2d i jest bardzo komfortowo) oraz dzwieki. Przy tym zestawieniu spodziewałem się klatek na poziomie 10, ale jest o niebo lepiej(30). Szczerze polecam, może z uwagi, że jest to jeden z moich ulubionych samolotów. ;)
 
 
Mateo
Light Planes Captain



Imię: Mateusz
Dołączył: 23 Kwi 2008
Posty: 118
Skąd: EPKK
Wysłany: Pią 23 Sty, 2009 03:24   

A ja mam pytanko do użytkowników tego samolotu. Jak jest ogólnie z symulacją systemów? Czy są w ogóle symulowane czy tylko przyciski do poklikania bez większych efektów? :) chodzi zarówno o działanie systemów, jak i awarie, celowe wyłączenie, kolejność włączania itd.
_________________
 
 
PZL Belfegor
Moderator


Imię: Dymitr Osiński
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 2881
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 23 Sty, 2009 12:28   

To PMDG... ściągnij sobie manual, poczytaj...
 
 
Mateo
Light Planes Captain



Imię: Mateusz
Dołączył: 23 Kwi 2008
Posty: 118
Skąd: EPKK
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 17:19   

Pytałem o opinię użytkowników tego samolotu, nie o to co pisze producent.

;)
_________________
 
 
PZL Belfegor
Moderator


Imię: Dymitr Osiński
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 2881
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 17:30   

Producenci raczej rzadko kłamią w manualach, inaczej na forach wsparcia technicznego zawrzałoby od postów wściekłych nabywców. Wydaje mi się, że instrukcja w tym przypadku lepiej odpowiada na Twoje pytanie - możesz od razu sprawdzić, które systemy są symulowane i jak dokładnie wygląda kwestia ustawień awarii (losowych i z góry ustalonych). A opinia użytkownika? Porównanie jakiegoś samolotu do "jakości PMDG" nadal świadczy o jego wysokiej jakości... nie licząc radaru pogodowego ;)
 
 
Mateo
Light Planes Captain



Imię: Mateusz
Dołączył: 23 Kwi 2008
Posty: 118
Skąd: EPKK
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 17:43   

Nie zarzucam im niczego, że kłamią, tylko pytam "jak się tym lata" w praktyce. W końcu tak długo wyczekiwany samolot :D "Jakość PMDG" - żeby teraz to się nie kojarzyło z obiecankami-cacankami (trochę długie czekanie na wydanie ;) )
_________________
Ostatnio zmieniony przez Mateo Sob 24 Sty, 2009 17:46, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Skymad
Turboprop Captain



Imię: Kamil
Dołączył: 08 Sie 2008
Posty: 170
Skąd: Starogard Gd
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 17:44   

Mateo napisał/a:
Pytałem o opinię użytkowników tego samolotu, nie o to co pisze producent.

;)


Opinię? Proszę bardzo:
Jak przystało na PMDG, samolot jest wykonany BARDZO dobrze. A symuluje dużo, jedyne co mi w nim brakuje to radar meteo :cry: Virtual cockpit prawie dokonały, najlepszy jaki widziałem :D AP z AT - prawie bezbłędne (czasami zdarza się bez powodu odłączyć jakiś moduł AP)
MDCU też super - wszystko co do 100% działa wyśmienicie. Tylko ta cena... ale samolot jest jej naprawdę wart, polecam.

No i FPS - kolejne "super" - klatkuje mniej niż ich 737 !!

BTW PMDG nie płaci mi za wychwalanie ich produktów, robię to "na własną odpowiedzialność" :lol:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Configured by konraf

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania identyfikatora sesji użytkownika. Dzięki temu plikowi będziesz zalogowany w serwisie przez cały czas przebywania w witrynie bądź do momentu wylogowania się. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu.