Mam problem z Cessną 172 Trainer. Vacuum skacze na wskaźniku od 0 do 2,2 poniżej normy, nie wiem jak mogę to ustatkować.Mam też problem z żyrobusolą, która po włączeniu silnika jest cały czas przechylona. Jeżeli włączam silnik przez ctrl+e cały czas mi wyskakuje podpowiedz "włącz silnik", chociaż go już włączyłem i nie mogę ruszyć samolotem, po zwolnieniu oczywiście hamulca postojowego.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Pisz poprawnie.
Ostatnio zmieniony pn 16 wrz, 2013 14:43 przez lukasz20052006, łącznie zmieniany 2 razy.
Przeczytaj instrukcję. Samoloty A2A mają własny przycisk do automatycznego włączania, w złożonych dodatkach ctrl+e nie zawsze działa. Ta Cessna ma nieprawidłowy model tarcia dla powierzchni nieutwardzonych i wymaga ogromnej mocy, by ruszyć. Pisząc o przechylonej żyrobusoli na pewno masz na myśli żyrobusolę, a nie sztuczny horyzont? Oba te instrumenty są opatrzone napisem "vacuum", co powinno naprowadzić Cię na przyczynę nieprawidłowego działania.
Dzięki, postaram się pisać poprawnie jak to tylko możliwe. No dokładnie, sztuczny horyzont. A jak mogę "unormować" Vacuum? Mruga "L VAC R", to przez złe sprężanie, tak? Ale dlaczego lub przez co?
Pozdrawiam, dziękuje za pomoc i wyrozumiałość bo się uczę
Ostatnio zmieniony pn 16 wrz, 2013 15:53 przez lukasz20052006, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten samolot można zepsuć, więc sprawdź w hangarze, czy instalacja podciśnieniowa jest sprawna albo po prostu całkowicie wyłącz uszkodzenia. Normalnie instrumenty podciśnieniowe powinny włączyć się wraz z uruchomieniem silnika, napędzającego pompy.
Witam mam problem z moją Cessna 172 od A2A. Mianowicie nie trzyma kursu, nie wiem czym to może być spowodowane. Zauważyłem że już przy starcie jeszcze na pasie startowym Cessna zaczyna sama skręcać w lewo, a po wzbiciu się w powietrze opada na lewe skrzydło i skręca w lewo. Myślałem może, że to wina mojego joysticka ale po odłączeniu go również jest ten sam problem.. Dodam jeszcze, że w defultowej Cessnie FSX nie mam z tym problemu.
Czy jest o coś o czym mogłem zapomnieć?
Za pomocą DME. Wystarczy go wybrać w konfiguratorze awioniki.
A odczyt namiaru na radiolatarnie służy... odczytowi namiaru na radiolatarnie. Do nawigacji...
A odczyt namiaru na radiolatarnie służy... odczytowi namiaru na radiolatarnie
Ja wiem, że to straszne czepialstwo, ale odczyt radiala, nie namiaru. Niby "to samo", ale czasem inne o kilka stopni
I do czego służy ten odczyt radiala
To takie elektroniczne RMI. Tylko zamiast igły wskazującej radial na tarczy masz mode FR (FROM) i TO (TO) - czyli radial na którym jesteś i jego przeciwny radia.
Możliwe, że nie ładuje Ci plików odpowiedzialnych za panele (i parę innych rzeczy w tym samolocie). Sprawdź wpis uprawnień w fsx.cfg i ewentualnie musisz sprawdzić dll.xml - możliwe, że jakiś dodatek zatrzymuje uruchamianie innych.