Witam Was.
Mianowicie stałem się posiadaczem samolotu Airbus od Aerosoftu.
Mam problem ponieważ ustawiając samolot na osi pasa, także ustawiając trasę lotu w MCDU pokazuje mi na wyświetlaczu ND inne ułożenie samolotu względem osi choć stoję w osi pasa.
Może jakieś pomysły co mogę źle ustawiać?
Z góry dziękuję za pomoc.
[FSX] Airbus X Extended - niewłaściwie pozycja samolotu na N
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
- Cadet
- Skąd jesteś: Wrocław
[FSX] Airbus X Extended - niewłaściwie pozycja samolotu na N
Ostatnio zmieniony sob 04 kwie, 2015 12:36 przez lisekonet71, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdy uruchamiasz symulator, urządzenia nawigacyjne mogą początkowo pokazywać niewłaściwy kierunek (np. GPS, ND). Czy problem znika gdy samolot się poruszy? Jeśli tak, to wina symulatora (ale nie wpływa na lot).
Centrum Szkolenia Pilotów - (prawie) wszystko o wirtualnym lataniu
-
- Cadet
- Skąd jesteś: Wrocław
Witaj, właśnie się nic nie zmienia. Nie da się jakkolwiek nawigować, bo ustawienie samolotu względem trasy zupełnie to burzy. W locie nadal pokazuje inaczej.sww pisze:Gdy uruchamiasz symulator, urządzenia nawigacyjne mogą początkowo pokazywać niewłaściwy kierunek (np. GPS, ND). Czy problem znika gdy samolot się poruszy? Jeśli tak, to wina symulatora (ale nie wpływa na lot).
w innych samolotach jest okej, a tutaj tak jakby nie odczytywał pozycji GPS pasa.
Ostatnio zmieniony sob 04 kwie, 2015 12:38 przez lisekonet71, łącznie zmieniany 1 raz.