Jako nowy na tym Forum witam wszystkich, a szczególnie pozdrawiam Forumowiczów z Mazakowego Podwórka . Ale do rzeczy, czy ktoś już przerabiał ponowną instalację FS2020 ? Przy powtórnej instalacji proces przerywa moment wpisania kodu, gdzie pojawia się komunikat że kod został już wykorzystany, i nie pomagają próby uruchomienia dalszej instalacji z pozycji biblioteki na koncie itp. Poniżej link do identycznego tematu na supporcie MS, niestety nie rozwiązany.Radzą reinstalkę systemu ,format dysku i takie pierdoły. Mnie do ponownej instalacji zmusił martwy kafelek startu gry, straszne że przy każdej takiej trzeba będzie reinstalować wszystko na dysku, a mam tez inne simy.
https://answers.microsoft.com/pl-pl/win ... 49cef44297
Samo odinstalowanie aplikacji nie usuwa kodu , który jest pewnie też zapisany na serwerach MS, ale może gdzies w systemie , rejestrach jest jakiś zapis do usunięcia. Ktoś to przerabiał ? W necie temat na razie rzadki, pewnie wszyscy na razie po pierwszej instalce .
Poniżej moje zmagania z tym problemem na Forum Yoyosims.
http://il2forum.pl/index.php?topic=19880.75
Moja wersja FS2020 to box 10 dvd. Pozdrawiam.
FS2020 ponowna instalacja.
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Re: FS2020 ponowna instalacja.
Cześć
Widziałem Twojego posta na forum Yoyo.
Co się dokładnie zadziało? Czy tą pierwszą instalację, przy której użyłeś kodu, odinstalowałeś? Czy usunąłeś wszelkie pozostałości po starej instalacji (katalogi na dysku)?
Z tego co czytałem (sam posiadam wersję Download) to nawet wersja DVD wymaga do instalacji aplikacji MS Store. Czy po odinstalowaniu FS'a próbowałeś się z MS Store wylogować i zalogować ponownie?
Tudzież takie metody:
https://helpdesk.aerosoft.com/portal/en ... o-a-new-pc
Generalnie, kod powinien być przypisany do Twojego konta MS i jeśli reinstalujesz coś przypisanego do tego konta (będąc zalogowanym do tego konta), nie powinno być takich problemów.
Widziałem Twojego posta na forum Yoyo.
Co się dokładnie zadziało? Czy tą pierwszą instalację, przy której użyłeś kodu, odinstalowałeś? Czy usunąłeś wszelkie pozostałości po starej instalacji (katalogi na dysku)?
Z tego co czytałem (sam posiadam wersję Download) to nawet wersja DVD wymaga do instalacji aplikacji MS Store. Czy po odinstalowaniu FS'a próbowałeś się z MS Store wylogować i zalogować ponownie?
Tudzież takie metody:
https://helpdesk.aerosoft.com/portal/en ... o-a-new-pc
Generalnie, kod powinien być przypisany do Twojego konta MS i jeśli reinstalujesz coś przypisanego do tego konta (będąc zalogowanym do tego konta), nie powinno być takich problemów.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Cześć, FS z pierwszej instalacji usunięty klasycznie i skasowane pliki. Druga instalacja przebiegała jak pierwsza. Po blokadzie na formatce z kodem, ponownie wszedłem na tą formatke do wpisania kodu ale już z konta MS Store, po wpisaniu kodu efekt identyczny. Może trzeba pozostałości FS pokasować w rejestrach w systemie, może też pomogloby anulowanie kodu na koncie, niestety nie wiem jak. Sprawdze jeszcze jedną opcję i dam znać. Dzięki za odzew. I na koniec pytanie ,robiłeś już reinstalke FSa?
Nie robiłem ale mam wersję download więc....łudzę się, że będzie to łatwiejsze, bo tu żadnego kodu nie mam. Po prostu mam zrobiony zakup w MS Store i symulator dodany jest do moich aplikacji w MS Store.
Bartek
Przypadkowo znalazłem rozwiązanie, po zainstalowaniu płyt DVD kiedy pokaże się komunikat z prośbą o wpisanie kodu należy to wyłączyć. Następnie wchodzimy do MS Store na swoje konto. Resetujemy je klikając po kolei;
Win+R w okienku wpisujemy WSReset exe , enter. Teraz wchodzimy do biblioteki MS Store odnajdujemy FS2020, klikamy instaluj i pobieramy plik startowy i tyle.
Ten reset odblokowuje nam klawisz <instaluj> przy aplikacji, który wcześniej nie działał albo odsyłał do formatki instaluj na urządzeniu gdzie po odznaczeniu naszego PC i kliknięciu ok, była lipa.
PS. Wklejam to też na Waszym Forum. Pozdrawiam.Jeśli nadal będzie coś niejasne to zrobię taki obrazkowy tutorial ewentualnie filmik i wrzucę na youtuba.
Win+R w okienku wpisujemy WSReset exe , enter. Teraz wchodzimy do biblioteki MS Store odnajdujemy FS2020, klikamy instaluj i pobieramy plik startowy i tyle.
Ten reset odblokowuje nam klawisz <instaluj> przy aplikacji, który wcześniej nie działał albo odsyłał do formatki instaluj na urządzeniu gdzie po odznaczeniu naszego PC i kliknięciu ok, była lipa.
PS. Wklejam to też na Waszym Forum. Pozdrawiam.Jeśli nadal będzie coś niejasne to zrobię taki obrazkowy tutorial ewentualnie filmik i wrzucę na youtuba.