PMsounds - problem z instalacją
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
1. pmSounds może być rozpakowane w dowolnym miejscu.
2. Miałeś włączonego FSa?
2. Miałeś włączonego FSa?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
A jaki się pojawiał, przy włączonym FSie, komunikat w miejscu, gdzie na screenie jest FSUIPC Initalize Fails
Którą wersję FSUIPC posiadasz? Darmowa, pełna czy pirat (nie chce mi się czarwoć w niewinność...)?
Którą wersję FSUIPC posiadasz? Darmowa, pełna czy pirat (nie chce mi się czarwoć w niewinność...)?
No właśnie w tym tkwi problem też bo mam Fsupic 4 (tak przynajmniej nazywaja sie pliki w folderze modules) nie wiem czy to pełna wersja czy nie i piratem tez pewnie nie jest bo pamietam, że pobierałem to ze strony jakiegoś producenta. Ale tak szczeże muwiąc ten program czy to dodatek to dla mnie "czarna magia" 
Wejdź najnowszą wersję z http://www.schiratti.com/dowson.html i sprawdź.
A czy to co jest pod spodem, widefs 6.78 też jest potrzebne?
Nie moge zainstalować tego FSUPIC
wyskakuje następujący błąd
Nie moge zainstalować tego FSUPIC
- Załączniki
-
- bez tytułu.JPG (79.12 KiB) Przejrzano 14567 razy
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez zitee744, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie potrzebujesz WideFS.
Nie chce mi się zgadywać, więc napisz coś więcej o kompie - sprzęt i oprogramowanie.
Instalowałeś do FSXa SP1 i SP2, ew. Acceleration Pack?
PS Hasło do szukajki: SimConnect albo SimConnect SDK, bo to z nim jest coś nie tak.
Nie chce mi się zgadywać, więc napisz coś więcej o kompie - sprzęt i oprogramowanie.
Instalowałeś do FSXa SP1 i SP2, ew. Acceleration Pack?
PS Hasło do szukajki: SimConnect albo SimConnect SDK, bo to z nim jest coś nie tak.
A więc tak, sprzęt:laptop Dell inspiron 1720, karta graficzna nvidia gforce 8600, 220gb hdd, procesor intel coreduo 2 1.83ghz, 3.00 gb ram; a z dodatków do fs-a mam tylko 757 captain sim, abacus a380, skai traffic v2.3 no i dziesiątki teksturek do defaultowych samolotów.
Pisz poprawnie.
Pisz poprawnie.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez zitee744, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
-
PZL Belfegor
- Moderator

Service Packi do FSXa ściągniesz również z innych stron, np.:
http://flyawaysimulation.com/downloads-cat-87.html
Tylko trzeba ściągnąć odpowiednią wersję w zależności od zainstalowanej wersji językowej.
http://flyawaysimulation.com/downloads-cat-87.html
Tylko trzeba ściągnąć odpowiednią wersję w zależności od zainstalowanej wersji językowej.
Co znaczy, że nie działa? Pierwsze słyszę.zitee744 pisze:...bo nie działa u mnie nic co pochodzi ze strony Microsoftu
Tu masz link do SP 1 i 2:
http://www.microsoft.com/Products/Games ... fault.aspx
ściągnij, zainstaluj.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
A o to co się dzieje jeżeli w adresie http znajdzie się słowo Microsoft (bez względu na to jaka i o czym to strona). Z początku obwiniałem za to przeglądarkę (Mozilla) ale próbowałem różnych przeglądarek, Opera, Google chrome, Safari i bez skutku, dalej to samo.
- Załączniki
-
- dstgf.JPG (27.58 KiB) Przejrzano 14590 razy
Ostatnio zmieniony wt 06 lip, 2010 02:51 przez zitee744, łącznie zmieniany 5 razy.
Z kolei poniżej zalączam końcowy rezultat instalacji sp1. Gdybym miał FSX pirata to bym nawet sobie i wam głowy nie zawracał tymi problemami no ale uważam, że przy oryginalnej wersji takie motywy są jak najbardziej nie na miejscu
prosze jeżeli macie jakieś pomysły pomóżcie. Pozdro
- Załączniki
-
- bez tytułu.JPG (31.04 KiB) Przejrzano 14583 razy
Ściągnij sobie
http://tweakfs.com/download/fsx_reg_utility.zip
Być może, coś Ci usunęło ścieżkę do FSX z rejestru.
Poza tym:
viewtopic.php?p=87238#87238
http://tweakfs.com/download/fsx_reg_utility.zip
Być może, coś Ci usunęło ścieżkę do FSX z rejestru.
Poza tym:
viewtopic.php?p=87238#87238
Bartek
Jest dobrze. Pogrzebałem w rejestrze (wg zaleceń) i jakimś cudem udało mi się zainstalować FSUPIC i Acceleration no ale mam teraz kolejne utrapienie z aktywacją FSUPIC. Nie mam pojęcia skąd wziąść ten klucz aktywacyjny, a instal readme jest dla mnie zbyt zakręcone. Moim celem jest oczywiście wskrzeszenie PmSounds, a program dalej nie wykrywa FSUPIC. Bardzo poroszę o jakieś dalsze wskazówki. Pozdrawiam
-
PZL Belfegor
- Moderator

Klucz się kupuje (np. http://secure.simmarket.com/pete-dowson-fsuipc4.phtml ). Jak było pisane wielokrotnie, FSUIPC może działać niezarejestrowany.
Aha, jeszcze jedno pytanie, czy Acceleration ma w sobie już któryś z Service pack-a bo tych oddzielnych dalej nie moge zainstalować, znów wychodzą te same błędy.
A czy na niezarejestrowanym FSUPIC jest możliwość aby ten PmSounds działał?
A czy na niezarejestrowanym FSUPIC jest możliwość aby ten PmSounds działał?
-
PZL Belfegor
- Moderator

Acceleration zawiera SP2 (szukaj: viewtopic.php?t=6993 ).
Ale motyw, w końcu działa mi PmSounds
. Z początku myślałem, że po odpaleniu gry dalej będzie to samo ale jak tylko usłyszałem podczas take off "80 knots" odrazu pojawił się uśmiech na twarzy
. W końcu dopiąłem swego i mam to co chciałem, wszystko działa jak należy a to wszystko dzięki temu forum. Dzięki Bogu, że istnieją jeszcze tacy ludzie jak Wy, którzy pomagają nieznajomym, bez Was na pewno bym tego nie osiągnął. Bardzo Wam dziękuję i życze wszystkiego dobrego:)
Co do tego byka z FSUIPC, czy w końcu zainstalowałeś Service Pack 1 do FSX? Acceleration zawiera SP2 ale SP1 już nie. O tym błędzie z instalacją dużo piszą na forum http://forums.simflight.com/viewforum.php?f=54
To generalnie problem uszkodzonej instalacji SimConnect, a nie problem samego FSUIPC. SimConnect zawarty jest w SDK do FSX. SimConnect są z tego co wiem trzy: jeden z gołego FSX, drugi z SP 1, trzeci z SP2.
To generalnie problem uszkodzonej instalacji SimConnect, a nie problem samego FSUIPC. SimConnect zawarty jest w SDK do FSX. SimConnect są z tego co wiem trzy: jeden z gołego FSX, drugi z SP 1, trzeci z SP2.
Bartek
Co do instalacji sp1 zamieściłem rezultat instalacji (na drugiej stronie) dalej jest to samo i o ile się nie myle proszą tam aby zainstalować oryginalny Microsoft flight simulator X. Przecież to szlag może człowieka trafić
. Co do Acceleration to odinstalowałem bo jednak nie podobała mi się wydajność gry z tym dodatkiem. Być może mój komp nie wyrabia z tym. No ale z kolei bez Acceleration dalej są komedie z instalką FSUPIC, czyli kwadratura koła. No nic, spróbuje przeinstalować SDK i napisze jak będą jakieś specjalne rezultaty.
-
PZL Belfegor
- Moderator

W moim laptopie przynajmniej połowa części jest kopnięta po tych wszystkich upadkach jakie on przeszedł ja dziwie się, że on jeszcze działa i, że znalazł się człowiek, który po tym wszystkim zdołał mi go wskrzesić. Zrobiłem już reinstal FSX-a i rzeczywiście z FSUPIC i PmSounds nie mam juz żadnych problemów. Co do Acceleration dzieją mi się jakieś dziwne rzeczy np w VC są czarne szyby i w ogóle tekstury jakoś dziwnie przeskakuja, na ekranie widac jakies migające paski itp. A jeżeli chodzi o sp1 to zainstalowało się pięknie ładnie tyle, że z powodu moich błędów ze stronami Microsoft nie moge go zaktywować po instalacji więc krótko mówiąc jestem w kropce. Póki co zostane tylko przy PmSounds i będe cieszył się grą taką jaką na razie mam.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr 07 lip, 2010 14:08 przez zitee744, łącznie zmieniany 1 raz.