Spolszczenie FSX

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

maciektes
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA

Spolszczenie FSX

Post autor: maciektes »

Witam, mam takie pytanie, co w polskiej wersji FSX zostało spolszczone a co jest po angielsku, czy kursy są przetłumaczone na polski (jeśli w ogóle takowe są)? I jeszcze jedno takie małe pytanie, czy ten symulator zadziała na laptopie c2d 2.4 GHz, 8600M GT 512mb i 4 GB Ram? system to xp

Z góry dziękuje za odpowiedzi ;)
Ostatnio zmieniony czw 03 lis, 2011 19:08 przez maciektes, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
shaman
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Częstochowa

Post autor: shaman »

Zadziałać zadziała. Na standardowych sceneriach i samolotach całkiem nieźle, jednak na jakiś płatnych dodatkach z wyższej półki, np. sceneria od Aerosoftu i jakiś PMDG, rewelacji nie będzie.
C2D E8400@3.5Ghz,ASUS P5Q-E,DDR2 OCZ SLI Ready 800Mhz,GTX260,Chieftec 550W,HDD1TB,LCD 22'',Saitek Cyborg X
Łukasz
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Łukasz »

Spolszczona wersja deluxe, jaką posiadam jest spolszczona bardzo dobrze. Lekcje są po angielsku z polskimi napisami, kontrola to wiadomo, że jest po angielsku, ale polskie napisy oczywiście włączyć też można.
Awatar użytkownika
Cpt.H.M Murdock
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: Cpt.H.M Murdock »

Spolszczenie FSX jest karygodne. Używam tak mocnego słowa biorąc pod uwagę cenę programu. Teraz gdy jest stary można go dostać za 100 zł, ale wcześniej, dobrą okazją było go kupić za 150zł.

Samo w sobie spolszczenie jest w porządku, tylko, że jest CZĘŚCIOWE. To znaczy tylko początkowe materiały szkoleniowe są przetłumaczone. Opis odrzutowców jest na przykład po angielsku.

Jeśli chodzi o tłumaczenie, to najlepiej przetłumaczony był FS2002. Zawierał przetłumaczoną szkołę pilotażu Roda Machado w formie e-booka pdf, przetłumaczona instrukcja, oraz książka z opisem wszystkich samolotów i firm, które je wyprodukowała. FS2002 jest też bardzo dobry dla początkujących, ponieważ jest DUBBING lekcji pilotażu. Czyli możesz się skupić na przyrządach, podczas gdy Rod Machado mówi po polsku. W FSX są tylko polskie napisy i trzeba robić pauzy, bo nie da rady jednocześnie czytać i skupiać się na locie.
Ostatnio zmieniony czw 22 lip, 2010 12:31 przez Cpt.H.M Murdock, łącznie zmieniany 1 raz.
mbucholski
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: Maastricht

Post autor: mbucholski »

Ten dubbing też, z tego co pamiętam, był tylko częściowy.
Awatar użytkownika
Cpt.H.M Murdock
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: Cpt.H.M Murdock »

Masz rację. Z tego co pamiętam po polsku były wszystkie lekcje PPL.
ATPL niestety było w całości po angielsku :( Zupełnie o tym zapomniałem, bo tylko lekcje pilota turystycznego robiłem, i one utkwiły mi w pamięci.
delta85
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: podkarpacie

Pliki spolszczenia FSX

Post autor: delta85 »

Witam.
Wie ktos moze jaki plik w FSX odpowiada za spolszczenie tekstu wyswietlanego w okienku ATC?
Wiem, ze w lotnictwie uzywa sie jezyka angielskiego, ale tak z czystej ciekawosci chcialem polatac troche z komunikatami dla mnie zrozumialymi.
W FSX DEMO okienko ATC wraz z komunikatami z wiezy jest wlasnie spolszczone, ale nie wiem ktory plik za to odpowiada.
Pozdrawiam i prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony czw 03 lis, 2011 19:07 przez delta85, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ