Dział poświęcony płatnym samolotom i śmigłowcom (czyli opinie, recenzje, poradniki). Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Samoloty.
Tu są tylko obrazki malowań, jakie będą, nie ma nic np. kiedy ukażą się te E-Jety v.2. Fajnie, bo McPhat przygotowało aż trzy malowania E-175, w tym dwa LOTu i jeden "Polish Government"
Czy ktoś z Was się nie orientuje, kiedy te Embraery wejdą do sprzedaży? Na stronie feelthere nie ma nic na ten temat.
Na forum feelthere już od dosyć dawna są pewne informacje. Do tej pory jednak nie było tam nic konkretnego dot. premiery. Jeżeli jednak E-jets v2 będzie w porównaniu do pierwszej gen. tym, czym był ERJ v2 dla pierwszej odsłony ERJ'tów, to szykuje się mega hit.
Oj szykuje się, szykuje, bo ja już nie wytrzymuję, EMB 175 to samolot o którym marzyłem od dawna. Szkoda że informacji tak mało. Chciałem napisać maila do feelThere, ale mają podany tylko mail do działu support, który mi nie pomoże bo przyjmuje tylko maile związane z problemami w użytkowaniu produktów. Napisałem więc do Wilco - nie wiem, czy mają coś wspólnego z tymi v.2, ale chyba tak.
Chyba nie będzie taki hicior.
Z tego co można wyczytać na forum, to chyba dodano tylko modele zewnętrzne dla 175/195, HUD, Call! i Map. Nie ma być zmian w VC, chyba nie będzie zmian w symulacji systemów itp.
Generalnie nowe rzeczy nie będą działały w samolotach z wersji 1, czyli będzie to zupełnie osobny produkt.
No ale zobaczymy. Na razie zapowiada się, że nie będzie sensu becelować sporej kwoty za te nowości.
Ale z tego co widziałem na screenach na forum feelthere, to do VC dodano jakieś nowe pierdoły typu inny wygląd klapek zabezpieczających gałki włączania silników. Może jest więcej takich rzeczy... zobaczymy
Jesli ktos by chcial lotowskie malowanko to jest juz gotowe. Ze wzgledu na ich wspolprace z mcphat i braku zgody na publikacje (choc malowanie wykonalem z uzyciem wlasnego paintkitu) - nieoficjalnie.
Ostatnio zmieniony pn 02 sie, 2010 14:40 przez Matt, łącznie zmieniany 1 raz.
W tej wersji 2 jest zawarte tylko EMB 175 i 195? Myślałem że będzie zawierać także poprzednie 170 i 190 . To jakby chcieć wszystkie to trzeba wydać z 60-70 Eur?! Nie opłacalne i bezsensowne .
Vesper pisze:W tej wersji 2 jest zawarte tylko EMB 175 i 195?
No właśnie... zawarte tylko 175 i 195, w kokpicie nie zmieniło się prawie nic. Dodali wprawdzie kilka fajnych bajerów, ale chcą za to tyle co za E-Jety v.1 - ok. 150 złotych
A w tym kontekście opłacalne jest wydawanie około 100$ na produkty PMDG? Te E-jety są na prawdę rewelacyjne. Ja je bez wahania stawiam na równi z produktami PMDG czy Level-D, jeżeli chodzi o jakość i złożoność symulacji. Jeżeli V2 coś jeszcze dodaje/poprawia, to uważam że mamy teraz bardzo porządny symulator E-jetów wart wydania tych 70EUR. Zupełnie inną sprawą są możliwości finansowe polskich miłośników symulacji, ale to już temat na zupełnie inną dyskusję.
HUD tylko w 2D, raczej taki addon do E-jets v1. Mogli to zrobić jak Captain Sim, expansion po 10-20 Eur.
No to ja tak na szybko podsumuje tego E-jeta v2.
Malowania ok jednak sporej roznicy nie widze.
Call Ejet-fajny bajer ale napisy dosc rozmazane lub jakos tak nie wyraznie.Lepiej to wygladalo w ERJ145
Mapa fajny bajer i nic wiecej
Reszta taka sama jak w v1.
Czy EJet v2 różnią się czymś szczególnym od EJet v1 poza dodanymi MAP! and Call!?
Nie mam żadnych EJetów i rozważam zakup którejś wersji. Na Simmarket jest teraz promocja i EJet v1 są przecenione o 50%. Zastanawiam się czy warto dołożyć i kupić wersję v2 (bądź co bądź produkt nowszy) czy jednak niczym nie różni się od v1 i nie warto dopłacać?
W sumie to podobne produkty, choc v2 ma cos dodane - chyba mape.
Jesli chodzi o V1 to jest to zrobione przez FeelThere ale support jest przez Wilco - czyli nie ma supportu. (Ja np od października mam maly problem i nadal nic, ponoc caly czas szukaja rozwiazania).
V2 to inna bajka. Zrobione przez FeelThere i supportowane przez nich. Support bedzie póki oni beda Ponoc troche poprawili v1 - na ile, nie wiem.
Jak bym mial kupowac teraz to V2.
Ostatnio zmieniony sob 25 gru, 2010 13:02 przez st1322, łącznie zmieniany 2 razy.
Od kliku dni jestem posiadaczem nowego embraera 175 v2 od wilco.
Niestety mam pewien problem z pokrętłami. Nie mogę np. wybrać wysokości 4000, zawsze tylko 3900 lub 4100. (to samo mam na innych wysokościach) Gdy klikam PPM na ALT knob wysokość powinna skakać o 1000ft a skacze czasem o 900ft a czasem jeszcze mniej. Podobnie sprawa wygląda z VS.
Produkt kupiłem w simmarkecie, gdy go ściągałem napisane było że ma już w sobie SP2 jednak po instalacji okazało się że zawarty jest jedynie SP1. Czy to może być przyczyną problemu?
Świeżo po instalacji wszystko chodziło poprawnie dopiero kilka chwil później nastąpił problem. Wykonywałem już reinstall FSX jednak problem ponownie zaczął występować. Czy ktoś może miał podobny problem i wie jak z nim postąpić?
Czy ktoś z Was dysponuje kalkulatorem paliwa do tych dwóch maszyn? Szukałem w sieci "fuel plannerów" podobnych do tych jakie można używać do 737 od Wilco czy ATR od Flight 1, ale nic takiego nie znalazłem. W manualu dołączonym do Embraera nie było ani słowa na temat planowania paliwa. Nie znalazłem też w sieci czegoś takiego jak "Manual performance" itp. Może ktoś z Was ma jakąś wypracowaną metodę obliczania paliwa (najlepiej do E-175), albo dysponuje danymi technicznymi na podstawie których można by przeprowadzić takie wyliczenia.
Znam ten "programik". Nie ma w nim wersji 175 i 195. Czy można ewentualnie obliczyć dla
E-170 i dodać do wyniku jakąś tam liczbę paliwa? W opisie plannera jest taka informacja:
"Payload based on 2008-2009 national load factors for U.S. flights, and is adjusted monthly to reflect seasonal variation (interpolated on a daily basis). Payload includes weight for passengers, carry-on bags, and checked luggage."
Czyli, jak rozumiem, wartość ZFW zawsze będzie stała i taką trzeba będzie ustawić w "Loadplannerze"?
Z tego co mi wiadomo ZFW to jest Zero Fuel Weight a to oznacza że jest to waga samolotu z pasażerami i bagażami ale bez paliwa więc nie będzie stała tylko zależna od ilości pasażerów i bagażu.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
Dzisiaj zauważyłem coś dziwnego, czego nie widziałem nigdy wcześniej - mianowicie punkt TOC był przesunięty na lewo od trasy. Dziwna sytuacja, ktoś może potrafi to wyjaśnić?
Załączniki
mfd1.JPG (21.81 KiB) Przejrzano 23154 razy
Ostatnio zmieniony ndz 22 sty, 2012 12:24 przez E-Jet, łącznie zmieniany 1 raz.
Może wyliczył, że akurat będziesz skręcał i w tym miejscu zaczniesz zniżać.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
No faktycznie. Nie zauważyłem, że"TOC" zamiast "TOD" jest. .
Jest takowa produkcji McPhat Studios. niestety płatna. W pakiecie razem z rządowym SP-LIG oraz jublieuszowym malowaniem jednego z samolotów lotu. http://www.mcphatstudios.net/feelthere-e-jets-v2/
O darmowej do v2 nie słyszałem. Ale może po prostu da się wrzucić te z E-jetów v1. Nie próbowałem.
Witam.
Posiadam produkt o nazwie e-jets v2 Embraer 170,175,190,195.W żadnym z tych samolotów nie mogę wyłączyć oświetlenia w kabinie pilotów, po prostu w kokpicie jest jasno. Po przełączeniu przełącznika na tablicy sufitowej nic się nie dzieje. Instalowałem kilkakrotnie i za każdym razem to samo.
Mój sprzęt:
FSX SP2
Windows XP
2 GB RAM
2,53 GHz
NVIDIA GeForce 8600 GT.0
Wyszła nieoficjalna łatka do E-Jets v.2 ( działa też z v.1), polega ona na tym, że można w końcu wyłączyć światło w kokpicie w nocy i zostawić tylko podświetlone przyciski itp,