Saitek Pro Flight Rudder Pedals PYTANIE

Problemy ze sprzętem (karty graficzne, karty dźwiękowe, joysticki, wolanty, itp.).

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

radziomix
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWR

Saitek Pro Flight Rudder Pedals PYTANIE

Post autor: radziomix »

Witam,
zastanawiam się nad skompletowaniem moich przyrządów do FS, i mam pytanie co do tych urządzeń.
Czy polecacie zakup Saitek Pro Flight Rudder Pedals, Saitek Pro Flight Radio Panel, Saitek Pro Flight Multi Panel i Saitek Pro Flight Switch Panel? Czy to wszystko jest działa jak należy w FS 2004 ?
Jeśli ktoś ma ten sprzęt to proszę się wypowiedzieć jak się sprawuje i czy warto kupić.

P.S Ma ktoś Saitek Pro Flight Headset ?
Awatar użytkownika
some1
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Pruszków

Post autor: some1 »

Pedały to pedały, działają w każdym simie poza może jakimiś antykami w których i tak nie miałbyś po co ich używać.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

O tych pozostałych urządzeniach na razie niewiele można napisać. Jeden z forumowiczów dokonał zakupu:
viewtopic.php?p=89254#89254
ale na razie nic nie napisał o urządzeniu.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Ark
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: Ark »

Pedały u mnie działają bez zarzutów, tyle że ja mam FSX. Nie ma znaczenia pod jakiego FSa podpinasz pedały.
SP-ARK
stef
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: stef »

Używam Saitek Pro Flight Headset. Słuchawki są rewelacyjne, bardzo dobrze leżą. Duże i miękkie poduszki na uszy sprawdzają sie podczas kilkugodzinnych lotów. Patyk mikrofonu regulowany w trzech miejscach. W pełni ergonomiczne i bardzo solidnie wykonane. Naprawdę polecam. Jedyna wada to cena.
radziomix
Cadet
Cadet

Dziękuje za info :) Na pewno się skuszę.
radziomix
Cadet
Cadet

Pro Flight Pedals Rulles Saitek

Witam, zakupiłem taki produkt jak w temacie i mam z nim problem, chcę jak nacisnę 2 te suwaki "pedały" w dół to chcę żeby samolot się zatrzymał tak jak na niektórych filmikach a nie że ctrl + . bo to denerwuje, a w opcjach fs nie da sie tego zmienić, czy zna ktoś jakiś pomysł jak to zrobic żeby działało ?
Jak podobny temat był to przepraszam. :)
r.a.f
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPZG/EPPO

Post autor: r.a.f »

A próbowałeś to ustawić przy pomocy FSUIPC ?
Awatar użytkownika
some1
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Pruszków

Post autor: some1 »

r.a.f pisze:A próbowałeś to ustawić przy pomocy FSUIPC ?
Po co od razu strzelać z armaty?

W FSie da się to ustawić bez problemu.
radziomix
Cadet
Cadet

A to gdzie jest taka opcja dla pedałów nie klawiatury ?
Awatar użytkownika
a6intruder
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: a6intruder »

Joystick axes, poza tym jest to dokładnie opisane w manualu - wysil się trochę.
piter747
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPLU

SAITEK - PEDAŁY

Post autor: piter747 »

Witam, Was.Posiadam saiteka panele+wolant+pedały. oczywiście trafił mi się wolant sam przełączający widoki :( ale poradziłem sobie nie programując przycisku widoku na wolancie..ale nie o tym.
Jeśli posiadacie pedały saiteka, doradźcie mi proszę jak zaprogramować je tak żeby hamowały samolot. niestety standardowa procedura ustawienia http://www.youtube.com/watch?v=XjsoJnL_3U8 w fsx joystic axis nie daje rezultatu.
pozdrawiam
Piter

EDIT:
Słuchajcie..no lipa ogromna...ni jak nie można tego zrobić..gdy ustawiam w fsie i TOE jest w BRAKE LEFT i RIGHT i naciskam w trakcie gry pedały to samolot skręca (!!!).. nie mam już pomysłu...
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez piter747, łącznie zmieniany 1 raz.
jackal.pl
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Wawa

Re: SAITEK - PEDAŁY

Post autor: jackal.pl »

Spróbuj przez FSUIPC'a. Usuń ustawienia hamulców z FS'a i zrób tylko w FSUIPC.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

No i dobrze, że skręca. Te pedały mają hamowanie na każde koło osobno. Naciśnij oba, to powinien hamować.
Bartek
piter747
Light Planes Captain
Light Planes Captain

:)

Dzięki konraf..ale az tak mizerny nie jestem:)..problem jest taki ze jak ustawię w fsie to jak naciskam pedały włącza się hamowanie które nie ustępuje po zwolnieniu nacisku, albo hamowanie daje efekt ruchu lotek...bez jakiegokolwiek hamowania...przeczytałem wszystkie wątki i ...nei mam pojęcia ...nigdzie nie jest wyjasnione jak to zrobić...czy żeczywiście bez FSUiPCA sie nie obejdzie? kurcze nawet nie wiem co to za program...:(
ps. dzięki za to forum...jest najlepsze
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Testowałem na Aztec.pl ten zestaw Saiteka i nie było najmniejszych problemów. Sprawdź, czy czasami gdzieś pod przyciski wolantu nie masz podpiętego sterowania hamulcami i sterem kierunku. Dobrze by było, jakbyś pokazał screena z przypisanymi w FS osiami do tych pedałów.
Bartek
piter747
Light Planes Captain
Light Planes Captain

dzięki za zainteresowanie

test oczywiście czytałem...sz po ba:) a co do ustawień to identycznie ustawione jak tutaj http://www.youtube.com/watch?v=XjsoJnL_3U8 po za tym tak, mam przypisane w wolancie brake pod standardowym przyciskiem...ma to znaczenie?
piter747
Light Planes Captain
Light Planes Captain

dziękuję

dziekuję podziałało...ustawiłem w fsie tak jak wyżej z tym że usunąłem zupełnie konfiguracje hamulców z yoka..i dziła!!!hurraraa:)
A nowego yoka i tak musze reklamować. problem zmieniających się widoków powrócił mimo przeniesienia klawisza zmieniającego z yoka na klawiaturę:(
konraf,,,dzięki wielkie
aliant
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Jaktorów

Post autor: aliant »

Witam Panowie. Mam takie krótkie pytanie które pedałki mi bardziej polecicie Saitek czy CH Produkt. Dodam iż mam już wolant od Saitek.
Obrazek
Andrzey
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Elbląg

Re: dziękuję

Post autor: Andrzey »

piter747 pisze:A nowego yoka i tak musze reklamować. problem zmieniających się widoków powrócił mimo przeniesienia klawisza zmieniającego z yoka na klawiaturę:(
Zmien sobie pokretlem MODE na 3. U mnie to pomoglo i bez probemu moge zmieniac widoki z yoke'a.
slyszers
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Post autor: slyszers »

Próbowałem różnych ustawień pedałów, według filmów na Youtube i innych informacji ale nadal nie mogę ich ustawić. Czy ktoś mógłby tak łopatologicznie dla wszystkich opisać jak zrobić, żeby pedały hamowały poprawnie ?

W końcu się udało. Dla innych: jak już popróbujecie wszystkich możliwych ustawień to wróćcie w FSX do defaultowych ustawień pedałów, po czym poustawiajcie wszystko tak jak jest na tym filmie http://www.youtube.com/watch?v=XjsoJnL_3U8. U mnie zadziałało za drugim razem jak wróciłem do defaultowych ustawień.
Ostatnio zmieniony czw 12 maja, 2011 18:26 przez slyszers, łącznie zmieniany 1 raz.
302_Osh
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Rumia

Post autor: 302_Osh »

Witam.
Od wczoraj przestał mi działać prawy hamulec w Saitek Rudder Pedals.
Sprawdzałem w Control Panel Saiteka, nie w grze. Totalny brak reakcji, na wciśnięcie pedału.

Pytanie o dwie rzeczy:
1. Czy ktoś miał już podobny problem?
2. Czy ktoś znalazł gdzieś lepsze zdjęcia wnętrza sprzętu niż te:

http://squad.9gviad.com.ua/viewtopic.ph ... 1&start=30
http://www.kign.org/saitek_pro_flight_rudder/

Praktycznie niemożliwe wydaje mi się, że problem leży w sterownikach, kompie, stawiam na przerwę na przewodach, zimnych lutach gdzieś przy potencjometrze obsługującym wychylenie pedału.
Win 7
Wersja sterownika : Saitek 6.0.4.1

Chyba, że ktoś ma inne doświadczenia.

Edit:
Właśnie odkryłem, że jak popchnę lewy orczyk i wcisnę lewy hamulec, w bardzo wolnym tempie rośnie mi wskazanie wciśnięcia prawego hamulca, którego nie dotykam. To coś więcej niż przerwa na przewodzie.
meduzes
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Kętrzyn

Post autor: meduzes »

Mam na stanie Saitek Rudder Pedals i chciałbym ustawić hamulce na tych pedałach ale bez użycia FSUIPC. Czy uda mi się tego dokonać używając zwykłych ustawień w FSX? Jak to zrobić? Poradźcie. :)
Ostatnio zmieniony śr 08 lut, 2012 17:00 przez meduzes, łącznie zmieniany 2 razy.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Post autor: PZL Belfegor »

ODPOWIEDZ