Poszukuję jakiegoś darmowego programu, który w formie elektronicznej wyświetlałby mapy lotnisk, sidy, stary itp. w formacie pdf. podczas lotu w trybie pełnoekranowym. Do tej pory drukowałem mapy, ale niestety moja żona zaczyna robić mi wyrzuty, że znaczna część wypłaty idzie na tonery a jak wiadomo one nie są tanie. Trochę racji ma . Niestety w google niewiele jest na ten temat.
Pozdrawiam.
Pobrać bezpośrednio i otwierać z zakładki Downloaded Charts można tylko to co jest na dedykowanym serwerze. Można natomiast umieszczać swoje mapy kopiując je do katalogu ...\ChartViewer\Charts\i tworząc folder np. EPKK a potem otwierać przez zakładkę Charts.
Tworząc nowe, własne katalogi najlepiej przyjąć strukturę folderów jak w Downloaded Charts czyli - Approach, Arrival, Departure itd. i kopiować tam właściwe mapy. Przy takim jednolitym rozwiązaniu i przyzwyczajeniu się do niego łatwo potem wszystko znaleźć.
Witam,
Pobrałem program PDFKneeboard ze strony http://code.google.com/p/fscode/wiki/PDFKneeboard , który umożliwia podgląd map w czasie lotu w trybie pełnoekarnowym. Moj problem polega na tym, że za nic w świecie nie potrafię powiększyć tego okienka do normalnych rozmiarów. Jeżeli komuś się to udało to proszę o info. U mnie wygląda to tak:
Witam,
Mam problem z PDFkneeboard w FS9 gdy włączę tę aplikację to wyłącza się AA. Tekstury w grze robią się niewyraźne, niewygładzone pomaga jedynie restart FSa. Czy jest na to jakaś rada lub jakiś program opcjonalny? AA mam ustawione za pomocą Nvidia inspector.
pozdrawiam
Co do kart nVidia polecam nhancer, którego używam. U mnie PDFKneeboard nie ma problemów. Karty 8600GT w SLI. Możesz spróbować, jeżeli nie zadziała to spróbuj chociaż napisac coś więcej.