Ruch na lotnisku

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

danielxx95
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Gliwice

Ruch na lotnisku

Post autor: danielxx95 »

Czy istnieje jakiś dodatek do FSX ktory zmniejsza ilość poruszających się samolotów na lotnisku ale nie zmniejsza ilości samolotów na miejscach parkingowych??

Za pomoc z gory dzieki :)
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Mieszasz pojęcia.
Te samoloty na stanowiskach postojowych to albo tzw. obiekty statyczne, albo samoloty ruchu AI. Ruch AI możesz sobie zmniejszyć w opcjach FS. Obiekty statyczne są wpisane w scenerię danego lotniska.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
danielxx95
Cadet
Cadet

nie o to mi chodzi .Chodzi o to zeby w ruchu AI bez samolotow statycznych ograniczyć samoloty kolujaca do pasa nie zmniejszając ich ilości na płycie lotniska
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Zmienić plan lotów dla AI tak, żeby maszyny stały dłużej na płycie. Ale w parę minut tego nie zrobisz.
Obrazek
danielxx95
Cadet
Cadet

A jak to zrobić bo nie bardzo wiem jestem poczatkujący i mam ultimate traffic 2
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

danielxx95 pisze:jestem poczatkujący
W takim razie nie polecam edytować ręcznie...
Obrazek
Awatar użytkownika
REALcarlsberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: MORĄG

Post autor: REALcarlsberg »

A po co w ogóle coś zmieniać? Jak będą tylko stać na tych swoich stanowiskach postojowych - tak jak sobie życzysz - to po wylądowaniu nie będziesz miał gdzie postawić swojego - co zdarza się często, ale nie jest mocno uciążliwe, bo zwykle po chwili jakieś się zwalnia, a u Ciebie się nie zwolni :P ha - ha!
danielxx95
Cadet
Cadet

Nie chodzi mi o to zeby calkowicie usunąc samoloty kolujace do pasa tylko zeby troche ograniczyc ten cykl. Chce zeby przy pasie startowym nie tworzyly sie kolejki rzedu 10 samolotow ,tylko zeby przy pasie staly 4 samoloty. A po za tym to samolotow lądujących jest znacznie mniej niz startujacych co nie rzadko powoduje opustoszenie lotniska

chyba ze ktos jeszcze ma jakies ciekawe propozycje zeby ograniczyc samoloty podjezdzajace do pasa 25r eddf. moze da sie zrobic tak zeby samoloty jednoczesnie startowaly z pasa 18 jak i z 25 R i L
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez danielxx95, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ