Mam taki irytujący problem od czasu do czasu...
Mianowicie, ląduję MD 11 (tym na razie tylko latam), po przyziemieniu samolot sie jeszcze toczy (około 60 knts) i chce wyłączyć AUTOBRAKE... Po przestawieniu na OFF, mam zaciśnięte hamulce do tego stopnia, ze na full throttle nie idzie samolotu ruszyć... Nie idzie ich potem wyłączyć (dla jasności nie Parking Brake, a BRAKE)...
Nawet przełączenie na całkiem inny samolot (Cessna, 747, 737 i każdy inny) nie usówa [usuwa!] problemu...
Problem pojawia sie tylko przy MD 11 (innymi mało latam, ale na 100% wiem, że nie występuje przy PSS 757, 777)... Zasadniczo zawsze wyłączam ABrk, przed zatrzymaniem samolotu, nie dopuszczając do całkowitego zatrzymania na pasie i z MD 11 własnie sie nie da...
Wiecie co to może być??
Problem z autobrake (zawiesza sie)
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
Artur Zadak
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPKK
Problem z autobrake (zawiesza sie)
Ostatnio zmieniony ndz 12 gru, 2010 17:49 przez Artur Zadak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mbucholski
- Jet 1st Officer

- Skąd jesteś: Maastricht
-
Artur Zadak
- Light Planes Captain

-
mbucholski
- Jet 1st Officer

- Skąd jesteś: Maastricht
-
Artur Zadak
- Light Planes Captain

Ale żeś doradził, przecież pisałem, że nawet zmiana na inny model nie pomaga...
Żeby uprzedzić, nie pomaga naciskanie na hamulce, włączanie ABrk na disarm, 1,2,3, RTO, włączanie parking brake, zmiana na inny samolot, zmiana ustawień kokpitu (Load Panel State), wyłączenie hydrauliki, skasowanie błędów (Reset Failures), zmiana na inny samolot, zmiany ustawień (Panel Settings) i wiele innych...
Nie próbowałem żadnych ustawień w plikach cfg, mdl i air...
Pomaga (jak na razie tylko) reset FS...
Żeby uprzedzić, nie pomaga naciskanie na hamulce, włączanie ABrk na disarm, 1,2,3, RTO, włączanie parking brake, zmiana na inny samolot, zmiana ustawień kokpitu (Load Panel State), wyłączenie hydrauliki, skasowanie błędów (Reset Failures), zmiana na inny samolot, zmiany ustawień (Panel Settings) i wiele innych...
Witam!Artur Zadak pisze:Ale żeś doradził, przecież pisałem, że nawet zmiana na inny model nie pomaga...
Hmm.. ciekawy problem. Rozumiem że to FS2004.
Wyczytałem na forum avsim-u, że to może być problem z kalibracją FSUIPC (płatny czy darmowy?).
Na początek podaj całą wartość "[brakes]" z pliku Aircraft.cfg
I odpal FSa, wejdź w menu > Options > Controls > Assignments i wybierz kategorie "General aircraft commands". Podaj wszystko co do Brakes i autobrake.
Używasz jakiegoś kontrolera (joya)?