Predkosc przelotowa Aircreation - jak zmienić ?
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Predkosc przelotowa Aircreation - jak zmienić ?
Panowie, mam pytanie... Potrzebuje zmienić domyslna predkosc przelotowa motolotni Aircreation. W grze wynosi ona 65 mil (ok 104km/h). Z tym skrzydlem bez trymera powinna wynosic ok 56mil. Przekopalem fora i znalazlem info ,ze parametry zmienia sie w pliku Aircraft.cfg. Wpisuje tak wspomniane wartosci i podczas gry motka dziwnie sie zachowuje ,wiec sadze ze nie tedy droga.
Re: Predkosc przelotowa Aircreation - jak zmienić ?
Co prawda nie odpowiem jak zmienić ten parametr w aicraft.cfg, nie wiem jak to wykonać, ale czy aby na pewno ta prędkość wymaga zmiany? Widzę tu pewną zależność: 65mph = około 104km/h, a z kolei 56 kts to także około 104km/h. Nie wiem z jakiego źródła masz te informacje o prędkości przelotowej tej motolotni, ale być może doszło do pomylenia prędkości wyrażonej w milach (lądowych) na godzinę, czyli mph, z prędkością zapisaną w węzłach - kts, czyli w milach morskich na godzinę.alwi1977 pisze:Panowie, mam pytanie... Potrzebuje zmienić domyslna predkosc przelotowa motolotni Aircreation. W grze wynosi ona 65 mil (ok 104km/h). Z tym skrzydlem bez trymera powinna wynosic ok 56mil. Przekopalem fora i znalazlem info ,ze parametry zmienia sie w pliku Aircraft.cfg. Wpisuje tak wspomniane wartosci i podczas gry motka dziwnie sie zachowuje ,wiec sadze ze nie tedy droga.
I wtedy powstaje taki oto "łańcuszek": 65mph = 56kts = 104km/h (w przybliżeniu, bez wdawania się w przecinki)
generalleutnant 
Tak się zastanawiam i zastanawiam... Czy chcesz nałożyć inne ograniczenia konstrukcyjne motolotni w grze czy też osłabić jej osiągi ? Z kontekstu tego co piszesz chyba to pierwsze, ale z tego co napisałeś teraz to chyba to drugie.
Popraw mnie jeśli źle to zrozumiałem, ale Ty chcesz tą motolotnią po prostu wolniej latać. Czy tak ? Jeśli tak to nie ma co zmieniać prędkości ograniczających konstrukcję bo to nie ta droga. W def motolotni jest silnik 64@6500 rpm, i takie silniki rzeczywiście się montuje. Ale jeśli chcesz wolniej latać to może "wstaw" tam silnik 52@6800 rpm (też się takie montuje). Zmniejszenie mocy powinno dać zmniejszenie osiągów i szybciej trafisz w zakres prędkości/przyspieszeń jakie chcesz uzyskać. A ograniczenia konstrukcyjne pozostaw bez zmian.
Byłbym zapomniał. Zmianie ulega plik Aircraft.cfg, sekcja:
[piston_engine]
...
max_rated_rpm=6800 // 6500.000
max_rated_hp=52 // 64.0
...
Reszta pliku bez zmian.
Popraw mnie jeśli źle to zrozumiałem, ale Ty chcesz tą motolotnią po prostu wolniej latać. Czy tak ? Jeśli tak to nie ma co zmieniać prędkości ograniczających konstrukcję bo to nie ta droga. W def motolotni jest silnik 64@6500 rpm, i takie silniki rzeczywiście się montuje. Ale jeśli chcesz wolniej latać to może "wstaw" tam silnik 52@6800 rpm (też się takie montuje). Zmniejszenie mocy powinno dać zmniejszenie osiągów i szybciej trafisz w zakres prędkości/przyspieszeń jakie chcesz uzyskać. A ograniczenia konstrukcyjne pozostaw bez zmian.
Byłbym zapomniał. Zmianie ulega plik Aircraft.cfg, sekcja:
[piston_engine]
...
max_rated_rpm=6800 // 6500.000
max_rated_hp=52 // 64.0
...
Reszta pliku bez zmian.