Właśnie ukazał się darmowy Ił-86, w pełni natywny z VC oraz panelem 2D
LINK. Posiada odwzorowane systemy Pizhma-1 oraz I-21. Dołączona jest dokumentacja, niestety tylko w języku rosyjskim.Jest jakiś błąd z dźwiękiem silników (brak go), sądzę że to wina braku pliku sound.cfg w folderze sound samolotu. Na takim bezrybiu rosyjskich maszyn sądzę że warto się tym zainteresować. Założyłem nowy temat może ktoś będzie się chciał podzielić swoimi spostrzeżeniami, a i pomóc w zrozumieniu systemów samolotu (jeśli nie, zawsze można usunąć temat).
Edit: Dźwięków silnika nie ma bo autorzy mają jakieś problemy z prawami do nich. Zna ktoś może jakieś przydatne strony albo cokolwiek gdzie można poczytać (po angielsku), ewentualnie tutaj wyjaśnić działanie sytemu Pizhma-1.
[ Dodano: Czw 23 Sty, 2014 12:25 ]
Ostatnio naszła mnie ochota na polatanie Iłem, więc odgrzeje stary temat

. Potrzebuje pomocy od użytkowników tej 86-i lub 62-i. Czy automatyczna kontrola stabilizatora (АПС) potrzebuje jakiś specjalnych warunków do działania, bo za żadne skarby nie mogę jej uruchomić (bez względu na fazę lotu)? Także pokrętło "Курс" zawsze stoi w miejscu (chodzi mi tutaj o ustawianie kursu na HSI)? Ręczne (przy pomocy tego samego pokrętła) ustawianie kąta przechyłu działa. I jeszcze jedno pytanie czy Il-86 może przechwytywać automatycznie radiale VOR-a, o ile się nie mylę w -62 nie ma tej możliwości?