Pytanie do Szanownych forumowiczów, posiadających jak mniemam szeroką widzę w poniższym temacie. Chciałbym w Katowicach na Muchowcu odbyć lot, oczywiście jako pasażer, Cessną 172S. Wiem, że kursy na tej maszynie się odbywają, jednak czy możliwy jest lot obok pilota ? No i ile taka przyjemność kosztuje ?
Będę wdzięczny za info w tej sprawie, może ktoś coś podpowie.
Lot na urodziny :)
Moderator: PZL Belfegor
Lot na urodziny :)
pozdrawiam,
Przemek
Przemek
Ja powiem tak. Możesz jechać na Muchowiec i się dowiedzieć jak masz blisko
. Jak masz blisko do Muchowca penie nie bedziesz miał daleko do Centrum Handlowego M1. Tam jest takie stoisko na pasażu które nazywa się Księga Marzeń, albo Księga życzeń. Masz w niej różne atrakcje extreme tzn. lot lotnią, w tandemie, skok na spadochronie, nurkwanie itd... I właśnie znajduje się w niej przelot Czesią 150 razem z instruktorem tylko wygląda to tak że na początku jakaś szybka wiedza teoretyczna a później:
-start, instruktor
-lot, ty
-lądowanie instruktor
Ty pilotujesz przez około 40 min
Jedynie co to w zeszłym roku był w tej książce taki lot tylko niestety wykonywany był w Wrocławiu, nie wiem dlaczego nie można wybrać sobie lotniska?? I najważniejsze kwota takiej zabawy to koszt 400zł. Jedź do M1 i zobacz może jeszcze coś takiego jest. Znajomy kupił sobie godzinę, na lotni w tandemie i był bardzo zadowolony.
-start, instruktor
-lot, ty
-lądowanie instruktor
Ty pilotujesz przez około 40 min
Jedynie co to w zeszłym roku był w tej książce taki lot tylko niestety wykonywany był w Wrocławiu, nie wiem dlaczego nie można wybrać sobie lotniska?? I najważniejsze kwota takiej zabawy to koszt 400zł. Jedź do M1 i zobacz może jeszcze coś takiego jest. Znajomy kupił sobie godzinę, na lotni w tandemie i był bardzo zadowolony.
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."