[FS2004] Brak nocnych tekstur

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Bartolo
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPKK

[FS2004] Brak nocnych tekstur

Post autor: Bartolo »

Witam wszystkich!
Drodzy koledzy mam dość duży problem i nijak nie mogę sobie z nim poradzić a wiec pisze w czym problem.

Mam REX + UTE (wszystkie patche) + GEP zainstalowałem wszystko i naprawdę jest pięknie ale tylko w dzień i o zmroku natomiast jak dzień zamienia się w noc wszystkie tekstury szlak jasny trafia. Moj samolot traci tekstury malowania i staje się czarny i tylko miejsca gdzie jest podświetlony jak logo na stateczniku pionowym i oświetlenie skrzydeł maja tekstury z danym malowaniem ale o wiele gorszej jakości.
Drogi kołowania znikają tzn. linie i tekstury podłoża (beton, asfalt), zostają tylko światła na krawędziach drogi kołowania i pasów startowych cala reszta robi się niewyraźna nawet czasem budynki lotniska tracą tekstury i są czarne.
W kokpicie tez jest ciemno i czasem na wirtualnym widoku zdarza się ze nie wyświetla części panelu i przełączników.
Chmury na niebie zmieniają swa jakość wyświetlania na gorsza.
Wydaje mi się ze moje tekstury oryginalne gdzieś wyparowały a te z dodatków nie są dobrze wyświetlane. Tylko zastanawiam się czemu tylko nocne a dzienne są ok a nawet super.
W miarę możliwości przy następnej okazji powklejam screeny jak to wygląda.

Prosił bym o jakaś rade i czy już ktoś z was spotkał się z takim problemem.

Mój komputer to :
AMD 3.2 GHz 4 core
Grafika Radeon GTX 460
Pamiec 6 GB RAM
System Win 7 64
Ostatnio zmieniony pn 07 lut, 2011 23:06 przez Bartolo, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam serdecznie
Bartek
SkyLine
Bartolo
Cadet
Cadet

Nie wiem czemu ale nie mogę dodać załączników :(
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Pewnie chcesz dodać za duże obrazki.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
TytusPZL
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Tarnów, D. T.

Post autor: TytusPZL »

Wrzuć je na Imageshack i wstaw linki i też będzie. Po co się bawić w zmienianie rozmiaru?
Bartolo
Cadet
Cadet

Posłuchałem waszych rad i mam nadzieje ze się udało

A oto i mój problem z teksturami.

http://img811.imageshack.us/g/fsscr006.png/

Mój komputer to :
AMD Phemon II X4 955 3.2 GHz
Grafika GeForce GTX 460
Pamiec 6 GB RAM
System Win 7 64
Pozdrawiam serdecznie
Bartek
SkyLine
mirage9
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Irlandia

Post autor: mirage9 »

Sprawdz czy nie masz wlaczonego DX10 preview w opcjach.
Ostatnio zmieniony pn 07 lut, 2011 13:24 przez mirage9, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Bartolo
Cadet
Cadet

Ale tego DX10 nie da sie wylaczyc w opcjach w FS9 tylko w FSX !
Ja mam FS9.
Ja mam ustawiona grafikę w programie inspektor nVidia tam mam włączone AA i inne ale nie wydaje mi się żebym mógł tam wyłączyć tego DX10.
A najciekawsze jest to ze jeżeli ustawie samolot na płycie i ustawie godziny nocne to grafika jest normalna ale wystarczy ze dam Go to Airport i dam inne lotnisko nie zmieniając godziny wywala grafikę i jest to co widać na screenach.
Zauważyłem tez ze jeśli zapisałem sobie lot i próbuje go odczytać to wystarczy ze zmienię datę na aktualna i dzieje się to samo wywala i tylko nocne z dniem i wieczorem nie ma żadnych problemów tylko noc.:(
Pozdrawiam serdecznie
Bartek
SkyLine
Bartolo
Cadet
Cadet

Witam.
Nie wiem co sie stalo ale wszystko samo wrocilo do normy tzn. prawie normy bo juz tekstur podloza i samolotu sa i cala reszta dziala ale niestety wystepuja takie dziwne przebarwienia. Tekstury dalej sa rozmyte. Jak zrobie screny to zamieszcze.
Pozdrawiam serdecznie
Bartek
SkyLine
Bartolo
Cadet
Cadet

:( Niestety nie cieszylem sie zbyt dlugo z tego ze wszystko sie uspokoilo i wrocilo do normy bo znowu mam ten sam problem z teksturami nocnymi. Czyli czarny samolot i brak tekstur podloza. Ale jest pewna dziwna sprawa bo jak ustawie np. lot w dniu 24.02 i dam noc nie mam tekstur ale jak cofne czas o 5 dni to tekstury wracaja, a w druga strone musze dodac co najmniej 10 dni i tak samo mam tekstury, Jak z tym walczyc i co moze byc przyczyna ???.
Jesli ktos spotkal sie z czyms takim prosze o rade.
Pozdrawiam serdecznie
Bartek
SkyLine
Bartolo
Cadet
Cadet

A to link do filmu za dużo nie widac ale mysle ze kazdy sie domysli w czym problem.
http://www.youtube.com/watch?v=Ghd5NOBDbGk
Ostatnio zmieniony pn 28 lut, 2011 23:16 przez Bartolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam serdecznie
Bartek
SkyLine
ODPOWIEDZ