VFR Poland
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Dokładnie. Kiedyś na Yoyosims była recenzja VFR Poland NW od Simdesign i tam Yoyo podał na samym dole zalecane parametry do fs9.cfg, żeby tekstury ładowały się szybciej. Na domyślnych ustawieniach w cfg FSa, nie ważne jak sprawną maszynę się posiada, tekstury będą się dosyć długo ładowały.
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
Łukasz Kubacki
http://www.yoyosims.pl/FS2004_VFR_Poland.html
Na samym dole. Jak wpiszesz w google coś w stylu "fs 2004 blurry textures" , czy "fs9 blurries" też powinny być jakieś tweaki...
Na samym dole. Jak wpiszesz w google coś w stylu "fs 2004 blurry textures" , czy "fs9 blurries" też powinny być jakieś tweaki...
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
Łukasz Kubacki
- WilkzPolski
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPBK
No to i ja dorzucę swoje 3 grosze.
Nie wiem, czy to wina vfrpoland, czy pa.vol1 (więc mniejsza z tym w jakim topicu piszę
), ale textura EPGD Staszka znika pod texturą vfrpoland, gdy podlecę do lotniska na odległość mniejszą niż 1,5 mili. Gdy jestem dalej, wszystko ładnie się wyświetla. Dodam, że obraz znika nieliniowo, a małymi kafelkami. Korzystam z PA.vol1 demo, które jak Bóg przykazał jest w bibliotece ponad vfrpoland.
hmmm...
Nie wiem, czy to wina vfrpoland, czy pa.vol1 (więc mniejsza z tym w jakim topicu piszę
hmmm...
-
stanislaw5b
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: Łomianki
Na razie trzeba samemu usunąć odpowiednie wpisy w rejestrze:
oraz usunąć ręcznie pliki z dysku odpowiedzialne za daną scenerię.
Funkcja usuwania scenerii będzie wprowadzona w nowszej wersji instalatora.
Kod: Zaznacz cały
HKEY_CURRENT_USER\Software\VFRPOLANDFunkcja usuwania scenerii będzie wprowadzona w nowszej wersji instalatora.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
- WilkzPolski
- Turboprop Captain

- WilkzPolski
- Turboprop Captain

- WilkzPolski
- Turboprop Captain

- D-A-F
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPSK,EPMB -EPMM
VFR Poland
Zapraszam na moją stronę www.kahl.cba.pl po dodatki dla VFR Poland (FS9 i FSX)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- WilkzPolski
- Turboprop Captain

Fakt faktem, już dość długi okres bez jakichkolwiek informacji zaczyna się dłużyć, niepokoić i trochę denerwować. Wystarczyłby choć krótki news na stronie z informacją że żyją.
Ostatnio zmieniony ndz 27 mar, 2011 08:39 przez Zgredd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
TytusPZL
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: Tarnów, D. T.
Rzemyk skąd wiesz? Jeśli to Twoi znajomi i masz z nimi kontakt, to huknij na nich, żeby się odezwali na stronie, a nie stosowali blokadę informacyjną, zupełnie jak ze Szkołą Pilotów. Zaczynam podejrzewać (to tylko moja spekulacja), że napisali wniosek o kasę z Unii, wystartowali z projektem, żeby kasę dostać, a teraz albo mają poważne problemy techniczne, albo wzięli kasę w kieszeń i zwijają interes. Zaraz powiecie, że niemożliwe i bzdury wygaduję, ale wiele projektów "za unijne" tak skończyło. Dlaczego teraz tak mało firm internetowych dostaje ostatnio dotacje z unii na projekty? Bo się urzędasy połapały, że większość projektów albo nie ma szans na realizację/generowanie zysków, albo są szykowane "na odwal się" żeby tylko kasę dostać... Sorry, ale kuzyn chciał założyć firmę za unijne (internetową też miał w planach), ale jak dowiedział się, ze na 1800 wniosków w zeszłym roku kasę dostało tylko 160, to dał sobie spokój i myśli nad czymś "w realu".
Skoro coś robią, to niech nie pobudzają w ludziach pesymistycznych wizji, tylko się odezwą i wyjaśnią co jest grane. Nic tak nie nakręca spekulantów jak cisza w eterze. Nie mówcie, że są tak zapracowani, żeby jednego zdania nie napisać.
Skoro coś robią, to niech nie pobudzają w ludziach pesymistycznych wizji, tylko się odezwą i wyjaśnią co jest grane. Nic tak nie nakręca spekulantów jak cisza w eterze. Nie mówcie, że są tak zapracowani, żeby jednego zdania nie napisać.
Nie ma to jak spiskowa teoria dziejów.
Żyją, działają, nie zakosili pieniędzy dla siebie i nie uciekli na Hawaje.
Może wolą dać info po wypuszczeniu nowej wersji. To ich wybór.
PS Te same płacze słychać w przypadku PMDG B737 NGX... ; )
Żyją, działają, nie zakosili pieniędzy dla siebie i nie uciekli na Hawaje.
Może wolą dać info po wypuszczeniu nowej wersji. To ich wybór.
PS Te same płacze słychać w przypadku PMDG B737 NGX... ; )
Jaka znów blokada informacyjna? To nie Państwo Środka z wszechobecną cenzurą, nikt nie kasuje postów, nie blokuje informacji...
Rzemyk, to nie chodzi, żeby na bieżąco spowiadali się ze szczegółów. Ale oferują już w sprzedaży drogie pakiety punktów, które wartością dość znacznie przekraczają to, co obecnie jest dostępne. Jeżeli ktoś taki pakiet nabył, to wydaje się, że ma prawo żądać choćby przewidywanego terminu "dostawy" produktu. Choć pewnie mowa o pojedynczych sprzedanych sztukach, o ile w ogóle.
No ale wtedy trudno będzie zachęcić kogokolwiek do nabycia tych pakietów, bo potencjalni klienci będą bali się płacić, wobec braku kontaktu z twórcami.
No ale wtedy trudno będzie zachęcić kogokolwiek do nabycia tych pakietów, bo potencjalni klienci będą bali się płacić, wobec braku kontaktu z twórcami.
Paweł Dragan
Gdańsk
Gdańsk
- WilkzPolski
- Turboprop Captain

Ale swoją drogą... dział "news" by się przydał, bo jak na razie to jest tam jedynie strona główna. Osobiście, wolę dowiadywać się o nowościach na stronie producenta, niż na forach. Tak jest chyba wygodniej i praktyczniej, nie?
Nawet jeśli raz na 2-3 miesiące... dziatwa potrzebuje informacji, lub nawet jednego wyświechtanego screena... po prostu potrzebuje.
Pozdr.
Nawet jeśli raz na 2-3 miesiące... dziatwa potrzebuje informacji, lub nawet jednego wyświechtanego screena... po prostu potrzebuje.
Pozdr.
To nawet nie chodzi o to kto co potrzebuje. To są pewne normy poszanowania klienta, które widać u każdego, komu zależy na kliencie i własnej dobrej opinii. Wystarczy rozejrzeć się w naszym FSowym światku. Osobiście nie snuję teorii spiskowych, ale piękna wiosna za oknem nie przekonuje mnie matx1234.
Nie jestem rzecznikiem prasowym, więc nie wiem na ile się mogę wypowiadać.
Bezpiecznie powiem, że "lepszy".
Bezpiecznie powiem, że "lepszy".
- Wojtek Krzywda
- Cadet

- Skąd jesteś: Warszawa
Kochani !
Ostatnie miesiące to czas wyjątkowo intensywnie przepracowany przez nasz zespół..
Ze względu na bardzo złą współpracę z poprzednim wykonawcą naszego serwisu internetowego w styczniu musieliśmy podjąć decyzję o rozwiązaniu umowy. Następnie wybraliśmy nowego wykonawcę i zbudowaliśmy kod od nowa bazując na analizie funkcjonalności znanego Wam prototypu.
Nowy kod serwisu jest już gotowy - zoptymalizowany i zdecydowanie szybszy w działaniu. Serwis wzbogaciliśmy o angielską wersję językową. Dwa tygodnie temu w Warsaw Data Center uruchomiliśmy też nowy dedykowany serwer o parametrach zdecydowanie lepszych niż obecnie udostępniony.
Aktualnie jesteśmy na etapie testów serwisu oraz nowego - jak myślę - bardzo innowacyjnego instalatora scenerii stworzonego w formie aplikacji web'owej (nie wymaga instalacji na lokalnym komputerze oraz działa na Win, Mac OS i Linuksie).
Mam nadzieję, że już w ciągu kilku dni ogłosimy "przerwę techniczną" na czas przeniesienia bazy danych ze "starej" strony a następnie ogłosimy "nowe otwarcie".
W międzyczasie cały czas produkujemy scenerie poszczególnych obszarów Polski. Naszym niezmiennym zamierzeniem jest udostępnienie scenerii całego kraju do końca tego roku..
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję za wszelkie miłe słowa o naszym projekcie!
Ostatnie miesiące to czas wyjątkowo intensywnie przepracowany przez nasz zespół..
Ze względu na bardzo złą współpracę z poprzednim wykonawcą naszego serwisu internetowego w styczniu musieliśmy podjąć decyzję o rozwiązaniu umowy. Następnie wybraliśmy nowego wykonawcę i zbudowaliśmy kod od nowa bazując na analizie funkcjonalności znanego Wam prototypu.
Nowy kod serwisu jest już gotowy - zoptymalizowany i zdecydowanie szybszy w działaniu. Serwis wzbogaciliśmy o angielską wersję językową. Dwa tygodnie temu w Warsaw Data Center uruchomiliśmy też nowy dedykowany serwer o parametrach zdecydowanie lepszych niż obecnie udostępniony.
Aktualnie jesteśmy na etapie testów serwisu oraz nowego - jak myślę - bardzo innowacyjnego instalatora scenerii stworzonego w formie aplikacji web'owej (nie wymaga instalacji na lokalnym komputerze oraz działa na Win, Mac OS i Linuksie).
Mam nadzieję, że już w ciągu kilku dni ogłosimy "przerwę techniczną" na czas przeniesienia bazy danych ze "starej" strony a następnie ogłosimy "nowe otwarcie".
W międzyczasie cały czas produkujemy scenerie poszczególnych obszarów Polski. Naszym niezmiennym zamierzeniem jest udostępnienie scenerii całego kraju do końca tego roku..
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję za wszelkie miłe słowa o naszym projekcie!
pośpiech poniża