PDA jako FMC
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
PDA jako FMC
Witam,
Gdzieś na forum jest wątek o możliwości przesunięcia okienek z monitora do PDA. Wykorzystywany jest program SideWindow, lecz nie działa on na Windows 7. Spotkał się ktoś z jakąś alternatywą?
Fajnie byłoby wykorzystać PDA jako FMC dotykowe ;-)
Pozdrawiam, Maciek
Gdzieś na forum jest wątek o możliwości przesunięcia okienek z monitora do PDA. Wykorzystywany jest program SideWindow, lecz nie działa on na Windows 7. Spotkał się ktoś z jakąś alternatywą?
Fajnie byłoby wykorzystać PDA jako FMC dotykowe ;-)
Pozdrawiam, Maciek
Udało mi się zainstalować Innobec SideWindow na Win 7 x64, ale... nie chce się uruchomić, bo potrzebuje ActiveSync. [*] Czy jest możliwość "oszukania" Win 7, żeby zainstalować ActiveSync?
Dziwna to sprawa, że bardziej zaawansowany system niż XP nie ma możliwości podpięcia PDA czy Pocket PC jako drugiego monitora. :/
Dziwna to sprawa, że bardziej zaawansowany system niż XP nie ma możliwości podpięcia PDA czy Pocket PC jako drugiego monitora. :/
Ostatnio zmieniony pn 11 kwie, 2011 18:26 przez maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Marcin Steuer
- Cadet

- Skąd jesteś: EPKT
Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to, że muszę postawić XP jako drugi system, żeby móc obsłużyć PDA poprzez SideWindow :/Marcin Steuer pisze:Sam chętnie bym znalazł jakieś takie rozwiązanie dla telefonów z Androidem. Tak, co do zasady można powiedzieć, że go można tak sklasyfikować.SEBOS pisze:Czy HTC Desire HD zalicza się jako PDA? Pytam ponieważ także bym coś w tym stylu zrobił sobie dla ułatwienia.
Win7 Shit
O ile dobrze pamiętam, ta wtyczka pasuje do POS-a produkcji Wincor-Nixdorf, tam jest wyjście video + RS232 zintegrowane w jedno złącze, właśnie pod ich monitor dotykowy. Dodatkowo jest to złącze cyfrowe nie analogowe więc odpada skonstruowanie prostej przejściówki na D-SUB VGA i RS. Nie mam pojęcia czy da się to skonwertować na standard DVI, czy też może to coś bardziej w stylu Herculesa (pamięta ktoś jeszcze takie monitory?)
[ Komentarz dodany przez: RzEmYk: Nie 15 Maj, 2011 10:36 ]
Pamięta.
[ Komentarz dodany przez: RzEmYk: Nie 15 Maj, 2011 10:36 ]
Pamięta.
pozdrawiam, MarcinSz
Trochę odświeżę, bo znalazłem taką aplikację:
https://market.android.com/details?id=c ... tualscreen
Przetestowałbym, ale aktualnie stan konta na to nie pozwala.
Tylko, że to dla "androidowców"hacek pisze:Trochę odświeżę, bo znalazłem taką aplikację:
Czyli dla mnie 
Sprawdziłem na "24-godzinnej wersji" i niestety na LG GT540 z Androidem 2.3 aplikacja się wysypuje podczas połączenia z komputerem.
Ale może to być wina nieoficjalnej wersji Androida na moim telefonie, która jeszcze trochę bugów ma.
@down: wybacz, że naruszyłem twój wątek, ale wcześniej ktoś już pisał o Androidzie i może się też komuś innemu też przydać.
Sprawdziłem na "24-godzinnej wersji" i niestety na LG GT540 z Androidem 2.3 aplikacja się wysypuje podczas połączenia z komputerem.
Ale może to być wina nieoficjalnej wersji Androida na moim telefonie, która jeszcze trochę bugów ma.
@down: wybacz, że naruszyłem twój wątek, ale wcześniej ktoś już pisał o Androidzie i może się też komuś innemu też przydać.
Ostatnio zmieniony sob 21 maja, 2011 13:54 przez hacek, łącznie zmieniany 3 razy.
Odświeżam temat...
iDisplay jako drugi monitor
Być może kogoś zainteresuje program, który został stworzony do dzielenia monitora w systemie Android. Fajna rzecz na FMC. Można podłączyć tablet lub komórkę. Ja dzisiaj lub jutro będę testował na Samsung Galaxy S Plus, który ma 4'' LCD. Zobaczymy jak bezie działać z FS.
Jeśli ktoś miał do czynienia z tą aplikacją, proszę o opinie.
Pozdrawiam,
Maciek
iDisplay jako drugi monitor
Być może kogoś zainteresuje program, który został stworzony do dzielenia monitora w systemie Android. Fajna rzecz na FMC. Można podłączyć tablet lub komórkę. Ja dzisiaj lub jutro będę testował na Samsung Galaxy S Plus, który ma 4'' LCD. Zobaczymy jak bezie działać z FS.
Jeśli ktoś miał do czynienia z tą aplikacją, proszę o opinie.
Pozdrawiam,
Maciek
Niestety nie działa po uruchomieniu fs-a.
Pobrałem wersję trial zainstalowałem na Samsung Galaxy Tab oraz klienta na windows xp. Bez problemu się połączyłem. Faktycznie z tabletu robi się drugi monitor, ale po uruchomieniu fs-a i próbie przeciągnięcia fmc na tablet nic się nie dzieje.
Windows 10 HE 64Bit, Gigabyte Z390 Gaming X, Intel I7-9700K, Ram: 16GB, GeForce RTX270, 2xSSD, 1xM2
Uruchamiasz FSa w full screen czy w okienku? Jak w okienku to poza okno FMC raczej nie wyjdzie a w full nie wiadomo 
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson