What a wonderful world - czy warto?

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

23djdaro
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Białystok

What a wonderful world - czy warto?

Post autor: 23djdaro »

Witam wszystkich

Czy ktoś posiada może dodatek "What a wonderful world do FSX? zmieniłem właśnie kompa i poszukuje dodatków do FSX do latania po europie czy warto zainwestować w ten dodatek? Po za tym mam UTX Europe. Proszę o podpowiedź. Dziękuję.
Awatar użytkownika
West
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Pruszcz Gdański

Post autor: West »

Absolutnie nie warto. Jeżeli posiadasz UTX Europe to pozycją którą mieć po prostu musisz jest Ground Environment X - Europe.
i5-4670K + Thermalright HR-02 Macho, Asrock Fata1ty Performance, MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB, Kingston HyperX Black 4GB, Western Digital Blue 1 TB, XFX Pro 550W, Zalman Z3
23djdaro
Cadet
Cadet

West pisze:Absolutnie nie warto. Jeżeli posiadasz UTX Europe to pozycją którą mieć po prostu musisz jest Ground Environment X - Europe.
Dzięki:)

Tak więc zainwestuje w Ground Environment X, A jeszcze jak mogę spytać, latam na vatsim i potrzebuję silnika pogodowego czy AktiveSky evolution to będzię dobrym wyborem? I czy do tych dodatków mogę zainstalować X Graphic ?
Awatar użytkownika
West
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Jeżeli potrzebujesz silnika pogodowego i tekstur chmur, wody, pasów, taxi, świateł itp. to polecam Real Environment Xtreme. To w zasadzie kolejny jak dla mnie produkt "must have".
Silnik pogodowy REXa nie jest rewelacyjny i na pewno ASE na tym polu będzie lepszy ale za cenę 200zł (REX) dostajemy silnik pogodowy, flight planner* + sedno sprawy czyli super tekstury otoczenia.

[Edit]

* no przesadziłem, powiedzmy, że namiastkę. :)
Ostatnio zmieniony sob 07 maja, 2011 17:10 przez West, łącznie zmieniany 1 raz.
i5-4670K + Thermalright HR-02 Macho, Asrock Fata1ty Performance, MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB, Kingston HyperX Black 4GB, Western Digital Blue 1 TB, XFX Pro 550W, Zalman Z3
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

West pisze:flight planner
Bez przesady.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

West pisze:Absolutnie nie warto.
A ja sobie chwalę http://secure.simmarket.com/zinertek-ul ... nt-x.phtml do nocnego latania.
Obrazek
Awatar użytkownika
West
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Widziałem u kolegi to co podałeś wyżej. Dla mnie okropność, już dużo lepiej wygląda UTX + GEX.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Cóż, ja u kolegi nie widziałem, ale mnie efekt satysfakcjonował - przynajmniej (w przeciwieństwie do poprzednich kombinacji) było nareszcie widać, gdzie są na ziemi miasta a gdzie las (w nocy z przelotowej) - i to nie tylko w ścisłych centrach miast.
http://www.drzewiecki-design.net/images ... %20(6).jpg
http://www.drzewiecki-design.net/images ... %20(6).jpg
Przyznaję jednak, że, w przeciwieństwie do UTX, GEX nie testowałem. Zdjęcia jednał łatwo odnaleźć na stronie produktu: http://gex.flight1.net/Gex_Eu/gallery/pages/GEXEU52.htm . Dla mnie to byłoby zbyt ciemne, ale zapewne dużo da się zrobić ustawieniami.
Obrazek
Awatar użytkownika
West
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Wg. mnie do latania po europie najlepsze są właśnie GEX i UTX.
Uważam, że powinieneś mocno się zainteresować GEXem, tym bardziej, że jego cena jest znośna + - 150zł.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Na terenie Europy tak, ale jeśli wylecisz na Bliski Wschod lub do Afryki, miast nocą prawie nie będzie widać. ;)
Obrazek
st1322
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: ELLX

Post autor: st1322 »

D. Design pisze:Na terenie Europy tak, ale jeśli wylecisz na Bliski Wschod lub do Afryki, miast nocą prawie nie będzie widać. ;)
Uwaga średnio trafiona bo akurat sa to następne rejony w kolejce do wydania. Czytaj ich forum, ładnie jest wszystko opisane.
Awatar użytkownika
West
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Re: What a wonderful world - czy warto?

23djdaro pisze:do latania po europie
A nasz Szanowny Kolega chce po Europie śmigać. :)
23djdaro pisze:Po za tym mam UTX Europe
Tym bardziej stawiam na GEXa bo ma już UTX.
Ale wybór należy do niego :)
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

st1322 pisze:Uwaga średnio trafiona
Nie będę się spierać.
Obrazek
23djdaro
Cadet
Cadet

Re: What a wonderful world - czy warto?

West pisze:
23djdaro pisze:do latania po europie
A nasz Szanowny Kolega chce po Europie śmigać. :)
23djdaro pisze:Po za tym mam UTX Europe
Tym bardziej stawiam na GEXa bo ma już UTX.
Ale wybór należy do niego :)
Zakupiłem GEXa i jestem bardzo zadowolony graficzka jest przepiękna. Dziękuje.
ODPOWIEDZ