Minimalizowanie do paska zadań

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

meduzes
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Kętrzyn

Minimalizowanie do paska zadań

Post autor: meduzes »

Mam taki problem: Otóż podczas lotu co jakiś czas FSX sam mi się minimalizuje do paska zadań windowsa :? Muszę przywracać go do trybu pełnoekranowego i wyłączać pause by znowu lecieć dalej. Problem o tyle denerwujący że minimalizowanie często następuję w najmniej odpowiednich momentach :? Częstotliwość takich zachowań to jakieś co 30 min. Sytuacja ta występowała na gołym FSX jak i z wgranymi dodatkami :? Ktoś wie co może być tego problemem ??

Sprzęt:

Proc Intel Core i7 4x3,2, ramu 8gb, grafika GF GTX470 1280 win 7 64
Sebol
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: Sebol »

Po pierwsze możesz wyłączyć włączanie pauzy podczas minimalizowania;
Po drugie, może wyskakuje Ci jakaś aktualizacja systemu (albo jego niezgodność z oryginałem) i to może powodować takie, a nie inne zachowanie.
Pozdrawiam SEBOL
GG:7199365
Obrazek
Piterson
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA, EPBC

Post autor: Piterson »

Po trzecie: aby uniknąć problemów z wyświetlaniem obrazu w FSX polecam tryb okienkowy alt+enter.
meduzes
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Kętrzyn

Post autor: meduzes »

Oczywiście Windows 7 oryginalny zakupiony razem z kompem ;) Pause nie wyłączę bo takie przejście do paska zadań w momencie podchodzenia to raczej dobrze nie wróży :// Chyba pozostaje tak jak kolega powyżej przejść do trybu okienkowego ...

Dzięki za rady.
ODPOWIEDZ