Automatyczne dodawanie/zmienianie nazw plików

Tutaj dyskutujemy na tematy niekoniecznie związane z lotnictwem.
Awatar użytkownika
Por.Kornel
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPOK

Automatyczne dodawanie/zmienianie nazw plików

Post autor: Por.Kornel »

Cześć!

Problem nie związany z lotnictwem: szukam programu/aplikacji, dzięki której będę mógł automatycznie pododawać np. cyfry przed nazwy mp3. Niestety moje radio w samochodzie nie ma funkcji "random" w czytniku kart SD, więc znam na pamięć kolejność utworów. Próbowałem ręcznie pdodawać jakieś znaki przed nazwy, ale po kilkudziesięciu zmianach uznałem, że to ponad moje siły :P
Szperałem w google pod nazwami name changer, mp3 prefix adder itp. ale nie wyświetla się nic co mogłoby pomóc. Najprawdopodobniej po prostu nie wiem jak takie aplikacje się nazywają i w związku z tym nie mam pojęcia jak znaleźć to dzięki googlom.

Proszę o jakieś wskazówki! ;-)
Kornel
Awatar użytkownika
Adam73
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: POZnan*

Post autor: Adam73 »

Zobacz program o nazwie mp3tag, może Ci pomoże. Pozdrawiam.
Artur S.
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: WAW

Post autor: Artur S. »

Witam!
Zdaje się że coś takiego umożliwia Windows Commander - menu: Plik/Narzędzie wielkr.zamiany, pokombinować trzeba z opcją licznik [C] w polu "Matryca-zamiany: nazwa pliku" - przynajmniej dla wersji 4.53.
Pzdr - Artur S.
AZT017 (WAW)

Core i7 6700K, ASUS MAXIMUS VIII RANGER, 16GB/2666MHz, MSI GTX970, OS Win7/64bit, SSD Crucial 250GB, FS2004
Awatar użytkownika
Por.Kornel
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPOK

Post autor: Por.Kornel »

Dzięki za pomoc! Niestety mp3tag nie spełnił moich nadziei, będę teraz kombinować z commanderem.
Pozdrawiam ;)
ODPOWIEDZ