Fazetracknoir config.
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Fazetracknoir config.
Witam serdecznie.
Nie mogę odszukać na forum tematu który mnie nurtuje więc piszę. Jeśli gdzieś był ten problem już poruszany to z góry przepraszam. Ostatnio natknąłem się na programik FACETRACKNOIR, który przy pomocy zwykłej kamerki internetowej śledzi nasz ruch głowy i pozwala tym samym na roglądanie się po kabinie bez użycia klawiatury bądź joysticka.
Mój problem polega na konfigu tego programu. Może wiecie jak mam wycentrować obraz na monitorze i jak zgrac ruchy głowy z tym co dzieje się na monitorze.
A tak zupełnie przy okazji żeby nie zaśmiecać forum. Co sądzicie o Flaming Cliffs 2 czy to dobry symulator czy raczej strzelanka i nic więcej.
Nie mogę odszukać na forum tematu który mnie nurtuje więc piszę. Jeśli gdzieś był ten problem już poruszany to z góry przepraszam. Ostatnio natknąłem się na programik FACETRACKNOIR, który przy pomocy zwykłej kamerki internetowej śledzi nasz ruch głowy i pozwala tym samym na roglądanie się po kabinie bez użycia klawiatury bądź joysticka.
Mój problem polega na konfigu tego programu. Może wiecie jak mam wycentrować obraz na monitorze i jak zgrac ruchy głowy z tym co dzieje się na monitorze.
A tak zupełnie przy okazji żeby nie zaśmiecać forum. Co sądzicie o Flaming Cliffs 2 czy to dobry symulator czy raczej strzelanka i nic więcej.
Fazetracknoir
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi, przecież automatycznie program centruje. Być może problemem jest opcja :USE EWMA filtering: jak ją odznaczyłem wszystko zadziałało.
Ostatnio zmieniony sob 27 sie, 2011 17:04 przez cichy_hy, łącznie zmieniany 1 raz.
Fazetracknoir
Fajne i działa tylko ważne jest dobre oświetlenie twarzy.
Ostatnio zmieniony ndz 09 paź, 2011 13:16 przez cichy_hy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Artur Grabski
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: Bielsko-Biała
-
Artur Grabski
- Light Planes Captain

-
Artur Grabski
- Light Planes Captain

Już sobie poradziłem. Przepiąłem kamerke do USB z tyłu komputera i wszystko ruszyło.
Problem jest jednak w czułości, za szybko to wszystko się rusza i z tym sobie za cholerę nie mogę poradzić. Lekki ruch powoduje dość duży w simie i nie bardzo tak da się latać.
Problem jest jednak w czułości, za szybko to wszystko się rusza i z tym sobie za cholerę nie mogę poradzić. Lekki ruch powoduje dość duży w simie i nie bardzo tak da się latać.
Ostatnio zmieniony czw 13 paź, 2011 16:23 przez Artur Grabski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Artur Grabski
- Light Planes Captain

-
Artur Grabski
- Light Planes Captain

Panowie czy ktoś z tego jeszcze korzysta? Na youtube widziałem pare filmików z tym cudem i fajnie wygląda. U mnie problem polega na dużej czułości, mały ruch głowy powoduje spory w simie. Jakieś rady? Może ustawienie martwych stref dla osi w samym programie?
Może ktoś dać screena jak u niego to wygląda?
Może ktoś dać screena jak u niego to wygląda?
Ostatnio zmieniony czw 01 mar, 2012 22:35 przez Artur Grabski, łącznie zmieniany 1 raz.