No wreszcie można ładnie lataćPrzemek-Pilot pisze:Testowałem Nvidia Inspector na najnowszych sterownikach Nvidia i działa idealnie, trzeba tylko zmodyfikować istniejące już profile.
Tu masz poradnik, który możesz zastosować także do FS9 (Profil- MS Flight Simulator 2004): http://www.simforums.com/forums/fsx-and ... 36586.html
Win7-nHancer-Nvidia Inspector - wygładzanie
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Czy zdarzyło się Wam, że po użyciu nVidia Inspector, FS9 zacina się? Na Vatsimie wygląda to tak, że obraz staje, ale słychać głos silnika (ciągle ten sam - jakby też stanął) oraz dynamiczny głos kontrolerów i pilotów. Dodam, że w przypadku krótkich lotów - tzn, start z danego lotniska i kręgi nad nim wszystko działa ok.
Jeśli nie używałem nVidia Inspector (oraz tym samym anti aliasing miałem wyłączony) to wszystko było ok. Teraz natomiast zaciął mi się FS już po raz enty.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek rady (oczywiście chciałbym zostawić włączony anti aliasing).
Jeśli nie używałem nVidia Inspector (oraz tym samym anti aliasing miałem wyłączony) to wszystko było ok. Teraz natomiast zaciął mi się FS już po raz enty.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek rady (oczywiście chciałbym zostawić włączony anti aliasing).
Próbowałem rozwiązanie Sebola ale jak to zwykle bywa - wykonuje wszystkie instrukcje krok po kroku i nic, wyskakuje błąd i tyle w temacie. Już wiem dlaczego - to rozwiązanie dotyczy sterów 257..., a ja już mam 275... .
Błagam - czy jest jakieś rozwiązanie dla FSX, Win7 64bit, Sb4 i najnowszych sterowników ? Nie po to człowiek inwestuje w sprzęt żeby latać w grafice sprzed kilkunastu lat. NHancer jak się domyślacie nie ruszy bo sterowniki za nowe.
Błagam - czy jest jakieś rozwiązanie dla FSX, Win7 64bit, Sb4 i najnowszych sterowników ? Nie po to człowiek inwestuje w sprzęt żeby latać w grafice sprzed kilkunastu lat. NHancer jak się domyślacie nie ruszy bo sterowniki za nowe.
Powiem Ci, że ja posiadam sterowniki 280 i po ponownym ustawieniu Inspectora wszystko działa tak jak powinno. Sprawdź raz jeszcze ustawienia wszystkiego bo powinno działać.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Sebol, łącznie zmieniany 1 raz.
Problem po zainstalowaniu NVIDIA INSPECTOR
Witam. Postanowiłem zainstalować NVIDIA INSPECTOR ver. 19.5.9. żeby usprawnić działanie mojego FSX. Niestety po instalce i ustawieniu Inspectora w w/w wersji (ustawiałem według rad z tego linku http://www.simforums.com/forums/fsx-and ... 36586.html) sam FSX się włącza płynnie, ale niestety nie wyświetla on żadnych samolotów ani w panelu wyboru maszyn ani też po wybraniu konkretnego samolotu wyświetla tylko czarny obraz a dokładniej można tylko wejść w pasek menu FS-a. Same ustawienia Inspectora sprawdzałem kilkakrotnie i wszystko jest ok. Nie wiem czemu zaistniała taka sytuacja. Jak można przywrócić ustawienia Nvidia sprzed zmian ustawionych w Inspectorze. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Ustawienia domyślne przywróci ponowna instalacje sterowników graficznych z opcją "czystej instalacji": http://www.legitreviews.com/images/revi ... river3.jpg