Fazetracknoir config.

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Fazer1981
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Słupsk

Fazetracknoir config.

Post autor: Fazer1981 »

Witam serdecznie.
Nie mogę odszukać na forum tematu który mnie nurtuje więc piszę. Jeśli gdzieś był ten problem już poruszany to z góry przepraszam. Ostatnio natknąłem się na programik FACETRACKNOIR, który przy pomocy zwykłej kamerki internetowej śledzi nasz ruch głowy i pozwala tym samym na roglądanie się po kabinie bez użycia klawiatury bądź joysticka.
Mój problem polega na konfigu tego programu. Może wiecie jak mam wycentrować obraz na monitorze i jak zgrac ruchy głowy z tym co dzieje się na monitorze.

A tak zupełnie przy okazji żeby nie zaśmiecać forum. Co sądzicie o Flaming Cliffs 2 czy to dobry symulator czy raczej strzelanka i nic więcej.
cichy_hy
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Huddersfield

Fazetracknoir

Post autor: cichy_hy »

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi, przecież automatycznie program centruje. Być może problemem jest opcja :USE EWMA filtering: jak ją odznaczyłem wszystko zadziałało.
Ostatnio zmieniony sob 27 sie, 2011 17:04 przez cichy_hy, łącznie zmieniany 1 raz.
pawciopz
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Gdańsk

:)

Post autor: pawciopz »

Fajna rzecz, właśnie pobieram. :)
Ostatnio zmieniony ndz 09 paź, 2011 13:16 przez pawciopz, łącznie zmieniany 1 raz.
PAWEŁ :)
cichy_hy
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Huddersfield

Fazetracknoir

Post autor: cichy_hy »

Fajne i działa tylko ważne jest dobre oświetlenie twarzy.
Ostatnio zmieniony ndz 09 paź, 2011 13:16 przez cichy_hy, łącznie zmieniany 1 raz.
mufio1
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: mufio1 »

Faktycznie program nie działa z opcją USE EWMA filtering - chociaż dziwna sprawa bo opcja ta według manuala miała poprawić działanie programu:-) Szkoda, że program nie działa z Ezdok Camera - przynajmniej u mnie.
Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Bielsko-Biała

Post autor: Artur Grabski »

Niestety u mnie z Creative VF0250 nie działa, a szkoda bo miałem wielką ochotę potestować.
Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Hmm.... Nie moge sobie poradzić.
U mnie wygląda to teraz tak i nie moge za nic w świecie doprowadzić do stanu używalności. Wszystko widzi, kamerka działa a obraz czarny.
Obrazek

Jakies rady, porady, sugestie jak to zmusić do działania.
matx1234
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Kraków

Post autor: matx1234 »

Co jest w ustawieniach 'tracker source'?
W mojej kamerce (a4tech pk333) jest możliwość regulacji czułości, może Twoja ma zredukowaną do minimum.
AMD64 x2 5200+, 2GB DDR2, PowerColor HD4850 PCS+, Corsair 450W
Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Już sobie poradziłem. Przepiąłem kamerke do USB z tyłu komputera i wszystko ruszyło.
Problem jest jednak w czułości, za szybko to wszystko się rusza i z tym sobie za cholerę nie mogę poradzić. Lekki ruch powoduje dość duży w simie i nie bardzo tak da się latać.
Ostatnio zmieniony czw 13 paź, 2011 16:23 przez Artur Grabski, łącznie zmieniany 1 raz.
progress4
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: epnt

Post autor: progress4 »

Artur Grabski pisze:Problem jest tylko jednak w czułości, za szybko to wszystko się rusza i z tym sobie za cholere nie moge poradzić. Lekki ruch powoduje dość duży w simie i nie bardzo tak da się latać.
Przestaw Smoothing na wyższą wartość, powinno pomóc.
Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain

U mnie niestety zbytnio nie zdaje egzaminu. Obraz się trzesię i jest mało stabilny, a walczyłem dość długo i nic nie pomaga. Trudno, choć przyznam że efekt jest dość ciekawy i gdyby było bardziej stabilnie to fajna opcja do latania.
Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Panowie czy ktoś z tego jeszcze korzysta? Na youtube widziałem pare filmików z tym cudem i fajnie wygląda. U mnie problem polega na dużej czułości, mały ruch głowy powoduje spory w simie. Jakieś rady? Może ustawienie martwych stref dla osi w samym programie?
Może ktoś dać screena jak u niego to wygląda?
Ostatnio zmieniony czw 01 mar, 2012 22:35 przez Artur Grabski, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ